ThePuiu, la 12 February 2018 - 10:04 PM, a spus:
Ce am mai patit azi....lucrez la montarea senzorilor pentru capetele de cursa. Initial am montat cei 2 senzori de pe axa X pusi in paralel (contacte normal deschis). Am testat, masina se oprea cand ajungea in proximitatea lor. Apoi am montat senzorii pe Y. Am folosit un cablu UTP de 1.5m (cablu de retea cu 8 fire in 4 perechi torsadate). Fiecare axa pe o pereche. Am vrut sa testez si stupoare! In ecranul de diagnoza, LED-urile de la cele 2 axe faceau ca pomul de craciun! Palpaiau in mod haotic, fara nici o noima. Am tras concluzia ca probabil din cauza cablului UTP. Voi ce cablu folositi pentru senzori? Cablu ecranat separat pt fiecare axa?
Pune condesatori de 100nf in paralel cu intrarile in controller si masa, si ai rezolvat problema.
Ele nu vin cu surprize, asa se intampla si daca puneai intrerupatoare, din cauza lungimii firelor si neecranarii. Daca puneai pe contact invers, nu aveai problema, dar avand senzori cu contacte deschise, asa se intampla. Asta se intampla mai ales din cauza frecventelor
Aceasta postare a fost editata de mincof: 14 February 2018 - 04:13 PM