renatoa, la 14 June 2016 - 06:19 PM, a spus:
Pai nu e vorba de munti de harti, ci daca detii competentele necesare...
Nu te poti arunca in "mi-ar place sa fac asta..." fara sa ai o baza minimala, doar pentru ca ai zburat o drona si ti s-a parut cool.
Cu programele de creere harti cum te descurci? Ce iti spune termenul "redresarea perspectivei" fara sa cauti pe google ?
Samd... poate ca trebuia sa incepi cu o prezentare a motivelor pentru care ai putea face aceasta activitate la nivel profesional.
Ca exemplu, cand am deschis PFA-ul de consultanta IT in 2003, daca nu aveam certificari MS si Oracle, nu treceam de primul pas.
Si la fel de bine astea imi sunt inutile daca vreau sa deschid un PFA de contabilitate.
Stiu să lucrez cu hărti (topografice militare) si să folosesc softuri de prelucrare a imaginilor (QGIS, ArcGIS, ERDAS, etc).
Am terminat geografia la Univ. Bucuresti.
M-am gandit la drone din perspectiva unui geograf, dronele ca platforme de generare a imaginilor aeriene, necesare în diferite studii si cercetari (agricultură, management forestier, gestionarea ariilor naturale protejate, etc).
Pentru mine dronele sunt un domeniu nou, nu am mai detinut o drona, până de curand mi-am cumpărat-o.
Eu văd dronele doar ca niște instrumente care să producă informație geospațială. Nu văd o pasiune în zborul cu drona de dragul unei recreeri psihice sau un simplu hobby (ca pescuitul). Ci strict ca unealtă. O unealtă pentru un posibil business.
Vreau cumva să leg abilitățile mele de ceva pactic, în teren. Eu văd dronele ca o soluție la punerea în practică a abilităților mele.
Recunosc că nu mă prea pricep la drone, abia ce m-am apucat să mă documentez. Cred că m-am cam grăbit.
Dar nu vreau să renunț așa ușor, o să continui să mă interesez.
Aceasta postare a fost editata de Arhanghelul: 14 June 2016 - 07:19 PM