Modelism - RHC Forum: Despre un arbore de elice - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Despre un arbore de elice

#1 Useril este offline   vixtor 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 01-January 06

Postat 06 January 2006 - 12:18 PM

Salut,

Am cumparat un arbore de elice si o elice (Robbe) pentru navomodelul la care lucrez in prezent (prima tentativa dupa ~15 ani, asa ca sper sa imi scuzati ramanerea in urma la capitolul tehnica moderna0, si am o nelamurire:

Am gasit urmatoarele componente in pachet:
- elicea
- arborele
- o piulita cu acelasi pas ca filetul pe care s-ar insuruba elicea
- un tubulet de ~4 mm, gol pe dinauntru (ar parea ca se monteaza peste axul elicei undeva), care are intr-o parte un mic surubel de strangere.

Intrebarea mea este:
- ce fac cu piulita si cu tubuletul? Unde se pun ele si cum?
0

#2 Useril este offline   olly 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 676
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 06 January 2006 - 01:01 PM

din cate stiu prin tubulet trece axul elicei . el vine "incorporat in barca". axul o sa treaca prin el si apa nu o sa patrunda in barca. piulita vine montata pe ax inaintea elicei. nu stiu pentru ce e :).
<<<ZA MOLDAVIAN BRAZARS>>>
Don't drink and drive, smoke and FLY!
Radiolink AT10, 2,4GHz
GRUNAU BABY 2.3M
ASW-28 2M
0

#3 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 06 January 2006 - 01:14 PM

Shm3k3ru_sasha, la 6 Jan 2006, 13:01, a spus:

din cate stiu prin tubulet trece axul elicei . el vine "incorporat in barca". axul o sa treaca prin el si apa nu o sa patrunda in barca. piulita vine montata pe ax inaintea elicei. nu stiu pentru ce e :).

este contrapiulita,sa nu pierzi elicea pe drum daca dai cu spatele.
si totusi se invirte !
0

#4 Useril este offline   vixtor 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 January 2006 - 02:23 PM

Eu nu ma refeream la tubul de ~230 mm lungime prin care trece axul elicei, ci la unul similar ca diametru, dar lung de doar 4mm, si care are un surub lateral care ar permite prinderea lui fixa de ax (deci s-ar invarti odata cu axul elicei, nu ar sta fix ca tubul principal prin care trece axul).
0

#5 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 30-September 04

Postat 06 January 2006 - 02:49 PM

"tubuletzul"mic de care spui i-l pui pe ax in capatul opus elicei a.i. axul cu elice sa se invarta usor in "tubul mare" vezi si-n MI
0

#6 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 January 2006 - 02:50 PM

piulitza o montezi cum zice harrina
0

#7 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 06 January 2006 - 02:56 PM

vixtor, la 6 Jan 2006, 14:23, a spus:

Eu nu ma refeream la tubul de ~230 mm lungime prin care trece axul elicei, ci la unul similar ca diametru, dar lung de doar 4mm, si care are un surub lateral care ar permite prinderea lui fixa de ax (deci s-ar invarti odata cu axul elicei, nu ar sta fix ca tubul principal prin care trece axul).

este un inel,
se fixeaza pe ax(in interior,spre motor) ,cu surubul cu cap imbus,pt a impiedica jocul sau sa nu rupa cuplajul dintre motor si ax.
deci,fixezi camasa in coca.pe ax bagi contrapiulita,si stringi elicea.introduci axul prin camasa (din exterior),si prin interior fixezi inelul pe ax la 1-3 mm de camasa,stringi surubul si gata.
si totusi se invirte !
0

#8 Useril este offline   vixtor 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 January 2006 - 04:05 PM

Am reusit. Ce evident pare acum :-)

Eu ma gandeam initial ca axul va fi tinut sa nu cada de catre motorul propriu-zis, cand il voi instala.
0

#9 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 08-September 03

Postat 06 January 2006 - 04:09 PM

Cred ca un joc de 1-3mm este cam mare. Jocul asta se transmite in cuplajul de la motor si indiferent cat de elastic ar fi acesta, se transmite si in motor.
"Tubuletul" ala mic cu surub, zic eu, ar trebui strans la capatul tubului etambou in asa fel incat sa nu permita delasarea axului de-a lungul tubului, dar sa permita rotirea usoara (la liber) a axului port-elice.
Bafta!
0

#10 Useril este offline   nasa 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 387
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 06 January 2006 - 11:29 PM

Nu uita un lucru foarte important, sa bagi vazelina in tub, astfel vei avea o ungere buna deoarece bucsile sunt din bonz grafitat , si in acelasi timp iti vei asigura si o etansare a tubului sa nu iti intre apa in barca.
Niciodata nu e prea tarziu.
Stima,
Sorin :(
0

#11 Useril este offline   marius10 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 591

Postat 12 January 2006 - 12:27 AM

Bine ai zis Sorine !! Le ai cu barcile ...................
Da stii ca daca meri cu ture multe o data la luna tre sa umpli tubu' din nou cu vaselina ca apa -i al dracu si pana la urma spala si vaselina !!
Eu am gasit un ax de la KYOSHO o data si nu mi-a venit sa cred ca asta pe langa rulmenti normali avea si garnituri tipo SIMERING la capete ,practic erau montate dupa rulmenti ca sa nu intre apa in tub ....
Ala ax de transmisie baieti !! Era facut pentru 25 de mii de ture pe minut ...pentru HIDRO alea de la campionatul mondial de modelism unde s-a ajuns la 137 de km la ora pe apa .....
E ceva nu ?
0

#12 Useril este offline   marius10 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2006 - 12:31 AM

Sorine iti trimat o poza cu motoscafo la teste ....!!

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1137018672.jpg

0

#13 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 January 2006 - 09:33 AM

Marius,barca ca barca,dar peisajul ne doare :D
PS scuze pt off-topic
alt Sorin :)
0

#14 Useril este offline   marius10 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2006 - 11:11 PM

Ei bine si voi !! Eram langa oras intr-o provincie !! Casele alea nu-s asa de faine !!
Important e ca am gasit lacul si apa era foarte curata !
0

#15 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 January 2006 - 10:59 AM

marius10, mai zine shi noua despre barcutzele tale.
ce motoare folosesti, cu ce elicii, performantze etc.
Am auzit eu ceva de un MAGIN ONE?? :rolleyes:

Bafta
0

#16 Useril este offline   marius10 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2006 - 02:02 AM

Salut Soare !! Incantat de cunostinta !
Ce sa-ti spun ...ma mananca microbul asta cu modelismul de numa !!! Noroc ca sunt casatorit si nevasta-mea mai mai tine sub control ca altfel mi-as lua o gramada de chestii ...
Soare am trei ambarcatiuni electrice sigur am cumparat carenele dupa care maruntaiele le-am pus eu si merg destul de bine .Motoare folosesc GRAUPNER seria 600 ,700 ,710 si am si un Graupner 700 BB Turbo NEODYMIO care le cunoasteti bine si voi .Am si un Brusless un 40 dar inca nu l-am folosit .
Am un Magic One pe care l-am luat gata asamblat cu motor +grup transmisie Graupner = elice de suprafata
Mai am un Yaht modelul Interceptor care este destul de lent dar caroseria este draguta ...si mai am preferitul meu MOTOSCAFUL care l-am gasit aici la gunoi tot rupt .
L-am reabilitat asa cum scrie la carte si merge struna ,am participat si la concursuri cu el si nu s-a comportat rau..
Baterii am de mai multe feluri ,sincer sa fiu prefer NI-CD pt. ca sunt cele mai suparate (au cel mai mare impuls de curent initial ).Am si NI-Mh de 3800mA nu merg rau .... dar cele mai serioase sunte cele de la SANYO de 2,4A am mai multe packuri profesionale din alea selectionate si intradevar asa cum stii si tu daca ai baterii ai mama si tata ....
Am doua incarcatore computerizate pt NI CD NI-MH LIPO cu detector de DELTA PEAK si intradevar vezi in permanenta starea de incarcare si randamentul bateriilor ..
Ce sa-ti mai spun Soare hai sa ne auzim pe Yahoo Mesenger dar eu vin de la job doar pe la sapte seara ora Italiei ,si as fi incantat sa mai povestim .
Adresa mea cred ca deja ti-a dat-o Sorin (Nasa)
Eu deja pe a ta am impostat-o pe Yahoo doar trebuie tu sa ma contactezi asa o sa-ti pot arata si modellele pe care le am - folosind Webcamera care este activa tot timpul .
Soare sa auzim numai de bine !!
Cu stima MAPO
0

#17 Useril este offline   nasa 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 387
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 23 January 2006 - 11:30 PM

da ai dreptate, Marius 10, din cand in cand trebuie umplute cu vazelina , eu unul o folosesc pe cea neagra frafitata, e mai densa si e facut apentru conditii mai dificile d elucru.
Iar daca chiar nu vrei sa ai probleme, poti sa faci ungere cu ulei (vezi la YAMATO-am pus acolo niste poze)
Cat despre asigurarea axului cu semering si presetupa, se practica de multi multi ani si e solutia ideala.
Felicitari!! pentru modelele tale, sunt faine.
Stima,
Sorin
0

#18 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 24 January 2006 - 09:57 AM

in cardasie cu SoareGeeeooo avem in constructie un Rigger (building thread-ul mai incolo) pe care vrem sa-l propulsam prin intermediul unui arbore flexibil, cam cum se prezinta aici.

Orice idee despre aceasta solutie tehnica e bine venita (idei individuale nu linkuri)
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro