Despre un arbore de elice
Postat 06 January 2006 - 12:18 PM
Am cumparat un arbore de elice si o elice (Robbe) pentru navomodelul la care lucrez in prezent (prima tentativa dupa ~15 ani, asa ca sper sa imi scuzati ramanerea in urma la capitolul tehnica moderna0, si am o nelamurire:
Am gasit urmatoarele componente in pachet:
- elicea
- arborele
- o piulita cu acelasi pas ca filetul pe care s-ar insuruba elicea
- un tubulet de ~4 mm, gol pe dinauntru (ar parea ca se monteaza peste axul elicei undeva), care are intr-o parte un mic surubel de strangere.
Intrebarea mea este:
- ce fac cu piulita si cu tubuletul? Unde se pun ele si cum?
Postat 06 January 2006 - 01:01 PM
Don't drink and drive, smoke and FLY!
Radiolink AT10, 2,4GHz
GRUNAU BABY 2.3M
ASW-28 2M
Postat 06 January 2006 - 01:14 PM
Shm3k3ru_sasha, la 6 Jan 2006, 13:01, a spus:
este contrapiulita,sa nu pierzi elicea pe drum daca dai cu spatele.
Postat 06 January 2006 - 02:23 PM
Postat 06 January 2006 - 02:56 PM
vixtor, la 6 Jan 2006, 14:23, a spus:
este un inel,
se fixeaza pe ax(in interior,spre motor) ,cu surubul cu cap imbus,pt a impiedica jocul sau sa nu rupa cuplajul dintre motor si ax.
deci,fixezi camasa in coca.pe ax bagi contrapiulita,si stringi elicea.introduci axul prin camasa (din exterior),si prin interior fixezi inelul pe ax la 1-3 mm de camasa,stringi surubul si gata.
Postat 06 January 2006 - 04:09 PM
"Tubuletul" ala mic cu surub, zic eu, ar trebui strans la capatul tubului etambou in asa fel incat sa nu permita delasarea axului de-a lungul tubului, dar sa permita rotirea usoara (la liber) a axului port-elice.
Bafta!
Postat 06 January 2006 - 11:29 PM
Niciodata nu e prea tarziu.
Stima,
Sorin :(
Postat 12 January 2006 - 12:27 AM
Da stii ca daca meri cu ture multe o data la luna tre sa umpli tubu' din nou cu vaselina ca apa -i al dracu si pana la urma spala si vaselina !!
Eu am gasit un ax de la KYOSHO o data si nu mi-a venit sa cred ca asta pe langa rulmenti normali avea si garnituri tipo SIMERING la capete ,practic erau montate dupa rulmenti ca sa nu intre apa in tub ....
Ala ax de transmisie baieti !! Era facut pentru 25 de mii de ture pe minut ...pentru HIDRO alea de la campionatul mondial de modelism unde s-a ajuns la 137 de km la ora pe apa .....
E ceva nu ?
Postat 22 January 2006 - 02:02 AM
Ce sa-ti spun ...ma mananca microbul asta cu modelismul de numa !!! Noroc ca sunt casatorit si nevasta-mea mai mai tine sub control ca altfel mi-as lua o gramada de chestii ...
Soare am trei ambarcatiuni electrice sigur am cumparat carenele dupa care maruntaiele le-am pus eu si merg destul de bine .Motoare folosesc GRAUPNER seria 600 ,700 ,710 si am si un Graupner 700 BB Turbo NEODYMIO care le cunoasteti bine si voi .Am si un Brusless un 40 dar inca nu l-am folosit .
Am un Magic One pe care l-am luat gata asamblat cu motor +grup transmisie Graupner = elice de suprafata
Mai am un Yaht modelul Interceptor care este destul de lent dar caroseria este draguta ...si mai am preferitul meu MOTOSCAFUL care l-am gasit aici la gunoi tot rupt .
L-am reabilitat asa cum scrie la carte si merge struna ,am participat si la concursuri cu el si nu s-a comportat rau..
Baterii am de mai multe feluri ,sincer sa fiu prefer NI-CD pt. ca sunt cele mai suparate (au cel mai mare impuls de curent initial ).Am si NI-Mh de 3800mA nu merg rau .... dar cele mai serioase sunte cele de la SANYO de 2,4A am mai multe packuri profesionale din alea selectionate si intradevar asa cum stii si tu daca ai baterii ai mama si tata ....
Am doua incarcatore computerizate pt NI CD NI-MH LIPO cu detector de DELTA PEAK si intradevar vezi in permanenta starea de incarcare si randamentul bateriilor ..
Ce sa-ti mai spun Soare hai sa ne auzim pe Yahoo Mesenger dar eu vin de la job doar pe la sapte seara ora Italiei ,si as fi incantat sa mai povestim .
Adresa mea cred ca deja ti-a dat-o Sorin (Nasa)
Eu deja pe a ta am impostat-o pe Yahoo doar trebuie tu sa ma contactezi asa o sa-ti pot arata si modellele pe care le am - folosind Webcamera care este activa tot timpul .
Soare sa auzim numai de bine !!
Cu stima MAPO
Postat 23 January 2006 - 11:30 PM
Iar daca chiar nu vrei sa ai probleme, poti sa faci ungere cu ulei (vezi la YAMATO-am pus acolo niste poze)
Cat despre asigurarea axului cu semering si presetupa, se practica de multi multi ani si e solutia ideala.
Felicitari!! pentru modelele tale, sunt faine.
Stima,
Sorin
Postat 24 January 2006 - 09:57 AM
Orice idee despre aceasta solutie tehnica e bine venita (idei individuale nu linkuri)
0728.26.93.19