Sergiu SF, la 30 May 2018 - 09:17 AM, a spus:
Am reusit intr-un final sa montez carligul de sandou la Dynamo si l-am scos in weekend la zbor. M-am indragostit! E superb! Mai vreau inca unul :D
Stiu ca se vorbea aici de niste kituri..mai are cineva? Vreau sa cumpar! M-ar interesa varianta de 1.5 m. Nu vreau mai mare..cred ca e suficient 1.5 si incape in masina aripa intreaga.
In concluzie, mai are cineva kit de Dynamo 1.5m? Momentan vreu o bucata, poate inca una pentru un prieten, daca se hotaraste.. Care este pretul?
Cele pe care le-am taiat extern (la Lasercut) le-am dat cu 200 de lei, cele taiate acasa de mine cu 150 de lei. Pentru cunostinte / prieteni (cum e d-l profesor EGI)am mai facut si reduceri de pret sau comenzi speciale (aripa + fuselaj sandou + fuselaj electric).
Ceea ce s-a vandut de catre Hobbyking este de fapt fuselajul electric original (servo montate sub aripa) dar are un bot ingust si in care incape doar un motor de genul 22xx, am adus din China motorul asta (varianta 1350 kV):
https://www.banggood...ur_warehouse=CN
Mai exista un fuselaj de sandou pur si un fuselaj (modificat de mine) pentru motoare de tip 28xx.
In afara de aripa originala de 150 cm (cu distanta intre nervuri de 44 mm) am mai scos kituri de 170 cm (distanta intre nervuri marita la 50 mm), apoi 200 cm (segmentul central marit prin intercalarea unor nervuri in centru) si apoi o varianta de 180 cm (aripa de 200 cm dar cu distanta intre nervuri de 44 mm). La aripa de 200 cm exista si optiunea de taiat spoiler(e) si joinere (model F3-RES cu aripa dezasamblata in 3 bucati).
In general cu Dynamo am denumit kitul initial, cele modificate au primit numele mai autohton de Dinamic si eventual un sufix gen L sau XL. Deci "Dynamo L" e cu structura originala de aripa dar marita anvergura la 170, "Dinamic XL" e varianta de 200 cm (XLS daca e modelul cu spoiler) si "Dinamic L" e modelul de 180 cm (care e un XL dar cu distanta dintre nervuri redusa de la 50 la 44 mm). Nu ca ar conta prea mult denumirile...doar sa pot diferentia intre o aripa Dynamo si una modificata).
Setul contine 5 placi de balsa 10x100 cm (am si niste variante de fuselaj facute pe placi de 107 cm): fuselaj 2 placi, stabilizatori 1/2 placa, nervuri 1.5 placi, lonjeroane si BF 1 placa (asta e singura placa specifica fiecarui model, in rest setul de nervuri este acelasi si este 100% compatibil la profil cu Dynamo dar include mai multe nervuri).
Si in fine ultimul pas in "evolutia" lui Dynamo a fost programul ala de creat kituri de aripi, in ideea ca pe fuselaj de Dynamo poti pune si alte aripi (cu alte profile sau geometrii.. ..dar cu coarda centrala de 20 cm). Programul e destul de flexibil ca poti sa faci aripile de Pulsar sau de Allegro / Bubble Dancer sau aripa gen Radian.
In fine, preturile de mai sus sunt pentru "short kit" (placile de balsa de 2 mm), "long kit"-ul mai contine 4 placi de balsa de 1 mm pentru placare BA, am vandut un kit sau doua in care am inclus si carbon, folie, bowden si alte maruntisuri hardware.
Ca sa raspund punctual la intrebare: voi face azi/maine curat prin atelier sa vad daca mai am ceva pe stoc ..daca nu pun la taiat. Si unul dintre avantajele RR2018 e ca poti face cunostinta cu niste "consateni" cu ceva capabilitati de productie si comercializare a unor asemenea kituri :).