Andrix_y, la 15 March 2017 - 12:17 PM, a spus:
Stimati Aeromodelsiti,
Va informam ca pagina web ARA nu este functionala. Nu stim exact cand se va restabili situatia.
In Data Center-ul unde sa facut hostingul pentru pagina ARA www.aeromodelism.ro a avut loc un incediu unde au ars multe echipamente. Inca nu avem informatii care este inpactul asupra noastra.
Va tinem la curent.
Stimati Aeromodelisti,
A. In urma informatiilor primite de la compania Datacore Solution SRL (
https://www.namebox.ro/) care a facut hosting-ul masinii virtuale pe care era tinuta pagina web al asociatiei situatia este urmatoarea:
1. In data de 15.03.2017 masina virtuala pe care a fost tinuta pagina web al asociatiei a incetat sa mai functioneze.
2. In data de 15.03.2017 am fost informati ca au ars anumite echipamente in data center, dupa cateva zile am fost informati ca a avut loc un atac cibernetic.
3. Atacul cibernetic a afectat aproximativ 150 de servare virtuale (dintre care servarul virtual unde era hostat pagina asociatiei) si inclusiv sistemul de backup (au fost sterse toate masinile virtuale si backuprile afernte).
4. Din data de 15.03.2017 pana in prezent frima Datacore Solution SRL a demarat procedura de recuperare de date prin firma
http://www.savedata.ro/. In tot acesta perioada am primit feedback-uri pozitive ca anumite masini virtuale au putut fi recuperate si sunt functionale.
5. In data de 03.04.2017 am fost informati ca masina virtuala unde era hostat pagina asociatiei nu a putut fi recuperata si nici backup-urile avernete masini virtuale. Au avut loc 7 incercari de recuperare a masini virtuale dar fara sucess.
B. Masurile luate de consiliu director cu referire la subiectul de mai sus si altele:
1. A informat membrii asociatiei in prima zi cand problemele au aprut.
2. A obtinut o sponsorizare de la Microsoft in valoare de 5000$ pe an in baza careia putem sa comanda servicii pe Microsoft Azure
3. In data de 17.03.2017 deja a fost pus in functiune o masina virtuala pe Microsoft Azure care are un SLA de 99.9%.
Scopul acestei masin virtuale este de a muta pagina web al asociatiei care a fost hostata de catre firma Datacore Solution SRL pe o platforma mult mai sigura.
4. Confrom punctului A.5 nu am primit nici o informatie recuperata de catre firma Datacore Solution SRL.
5. In momentul de fata asociatia are un backup copiat de acumas 6 luni cu tot cea ce continea pagina web si un backup cu gestionarea membrilor pana in data de 22.02.2017.
6. Incepand cu data de 03.04.2017 sa demarat procedura de replicarea a backup-ului pe masina virtuala hostata pe Microsoft Azure (in data center-ul lui Microsoft), urmand ca in decursul acestei saptamani pagina web sa fie functionala din nou.
7. Vom face tot posibilul unde se poate ca tot cea ce sa postat pe pagina asociatiei si nu este in backup-ul nostru sa le repostam dar ne va lua ceva timp.
8. In legatura cu gestionarea membrilor doar 4 noi membrii af fost afectati dupa cum urmeaza:
- doi juniroi inscrisi (avem datele lor de contact si ii vom contactat in a rezolva problema)
- un membru nou senior care inca nu a platit taxa anuala (avem datele lui de contact si il vom contactat in a rezolva problema)
- o cerere de aderare care nu a fost aprobata datorita faptului ca pagina web al asociatiei nu a fost functionala. (avem datele lui de contact si il vom contactat in a rezolva problema)
Vom reveni cu mai multe date daca este cazul.
Va rog nu luati in considerare greselile de exprimare si ortografie.