Modelism - RHC Forum: Discutii libere - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 36 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii libere Sa nu uitam sa ne respectam reciproc

#361 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 12 October 2016 - 12:58 PM

Nu intaleg de ce incepem din nou discutiile fara nici un rost. Avem multe alte lucruri de facut...nu sa ne dam in cap.
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#362 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 12 October 2016 - 03:29 PM

https://aeromodelism...n-safety-agency va rugam sa consultati punctul 4. Informare postată la data de 12.10.2016
Daca va pasa de aeromodelsim e nevoie de implicare asa ca asteptam propunerile vostre la adresa info@aeromodelism.ro

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 12 October 2016 - 03:31 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#363 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 12 October 2016 - 03:43 PM

Vezi ca s-a facut probabil o corectie de sintaxa automata sau copy-paste gresit care a mutilat numele BMFA

"...AECS (Aero Club Elveția), BMFA (British model de asociere Flying, ÖAeC (Austrian Aero Club)..."

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 12 October 2016 - 03:43 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#364 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 12 October 2016 - 03:47 PM

Vezi postarearenatoa, la 12 October 2016 - 03:43 PM, a spus:

Vezi ca s-a facut probabil o corectie de sintaxa automata sau copy-paste gresit care a mutilat numele BMFA

"...AECS (Aero Club Elveția), BMFA (British model de asociere Flying, ÖAeC (Austrian Aero Club)..."

Multumesc google translate-ul
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#365 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1349
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 13 October 2016 - 01:30 PM

Vezi postarearenatoa, la 12 October 2016 - 10:18 AM, a spus:

........................, ar fi trebuit din start sa postez pe topicul aacr.ro :)

Ca bine le mai zici. :)
0

#366 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 October 2016 - 10:26 AM

Saptamana viitoare, in perioada 24-27 octombrie, se vor desfasura exercitii ale ISU in zona Alba Iulia. Participarea la aceste exercitii poate fi o oportunitate pentru membrii ARA din zona, mai ales pentru cei care isi doresc infiintarea unei zone de zbor si antrenament alaturi de ISU dedicata zborurilor long range. In actualul context legislativ, este probabil singura modalitate prin care putem zbura legal, inclusiv in afara razei vizuale.
0

#367 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 October 2016 - 12:24 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 12 October 2016 - 03:29 PM, a spus:

https://aeromodelism...n-safety-agency va rugam sa consultati punctul 4. Informare postată la data de 12.10.2016
Daca va pasa de aeromodelsim e nevoie de implicare asa ca asteptam propunerile vostre la adresa info@aeromodelism.ro

Din comunicatul ARA nu a rezultat daca la Friedrichshafen participa si cineva de la EASA, poate primim clarificari... :unsure:
Vad ca la EASA nu este trecuta intalnirea in lista de evenimente...
https://www.easa.eur...upcoming-events
0

#368 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 October 2016 - 04:32 PM

Offf... tot a limba de lemn suna si in engleza... daca nu citeam Orwell nu as fi crezut ca e posibil asa ceva, inainte de 89 credeam ca e ceva specific autohton... :unsure:

Iar cu cererile la EASA... chiar nu realizati ca in momentul cand ati solicitat altitudine nelimitata, am devenit brusc un grup dubios ?!...

Multumim ARA, pentru stampila pus pe aeromodelismul romanesc.
O sa avem ce am votat...
0

#369 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 26 October 2016 - 12:46 PM

Si raspunsul EASA la cerera noastra.

https://aeromodelism...n-safety-agency punctul 6
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#370 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 October 2016 - 01:24 PM

Deci ne intoarcem la cluburi, asa cum era normal si am pledat inca inainte de infiintarea ARA.
Cluburi locale, fiecare cu specificul lui ;)
0

#371 Useril este offline   Misu199774 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 358
  • Inregistrat: 02-January 13

Postat 26 October 2016 - 01:40 PM

De ce sa nu fie ARA acel club cu mai multe filiale?

FrSky X9D Taranis Plus
Durafly HyperBipe
HobbyKing GoDiscover
F-22 Depron
0

#372 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1826
  • Inregistrat: 05-February 09
  • Interests:Planoare RC din 2016 - prezent
    Paramotoare RC din 2007 - 2014.

Postat 26 October 2016 - 02:00 PM

Si cum ramane cu licenta FAI ? Inteleg ca numai daca ARA ar fi afiliata la FRMD, ar putea acorda si ea licente FAI. FAI accepta doar o afiliere dintr-o tara, si aceea este FRMD.

Ar fi interesant daca ARA ar fi club afiliat la FRMD. FRMD nu accepta afilieri individuale. Dar cei interesati cunosc aceste lucruri si probabil multe altele ...

Doream acum cativa ani sa devin afiliat la FRMD sau la un club afiliat la FRMD, dar am constatat din discutiile cu cei de la FAI si de la FRMD, oricum nu era nici o sansa sa apara o ramura legata de paramotoare RC http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif (din pacate am sters emailurile schimbate atunci cu FRMD ).

Singura oferta a fost sa devin membru al A.T.Brasov, dar nu am vazut utilitatea, asa cum nu o vad nici acum, in afara doar de taxe sporite si drumuri inutile la Sanpetru.

Asa ca-i dam inainte cu haiducia ... in limite de siguranta si a bunului simt. Eu zbor pe orice teren viran din Brasov, sau accesibil cu mijloacele de transport in comun.

Pina acum n-am deranjat pe nimeni. Ar ramane optiunea sa fac parte dintr-un club si sa obtin si o licenta FAI ...

... din gandurile mele ...

Aceasta postare a fost editata de popad: 26 October 2016 - 02:02 PM

Aterizari fericite !

PopaD
0

#373 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 October 2016 - 02:05 PM

Vezi postareaMisu199774, la 26 October 2016 - 01:40 PM, a spus:

De ce sa nu fie ARA acel club cu mai multe filiale?

Ca sa fim originali ?
Pentru ca nici BMFA nici DMFV nu au considerat in cei vreo 'jde ani de cand exista, ca e cazul sa aiba "filiale"...
Nici Aeroclubul Romaniei nu are filiale, nici frmd... ;) ci cluburi afiliate ;) Vezi si postarea popad mai sus

Popad, exista clasa FAI de paramotoare RC ?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 26 October 2016 - 02:07 PM

0

#374 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 October 2016 - 02:11 PM

Vezi postarearenatoa, la 26 October 2016 - 02:05 PM, a spus:

Popad, exista clasa FAI de paramotoare RC ?

Nu. Cei de la FAI au spus ca va exista cand Federatiile nationale vor cere acest lucru. Posibil intr-un viitor indepartat, vazand amploarea miscarii in Germania si Franta. In rest cam pauza ...
Aterizari fericite !

PopaD
0

#375 Useril este offline   Misu199774 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 358
  • Inregistrat: 02-January 13

Postat 26 October 2016 - 02:12 PM

E mai usor, zic eu, sa ai doar un club afiliat cu mai multe filiale decat sa te apuci sa afiliezi mai multe cluburi care in prezent nu exista

FrSky X9D Taranis Plus
Durafly HyperBipe
HobbyKing GoDiscover
F-22 Depron
0

#376 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 October 2016 - 02:21 PM

Vezi postareapopad, la 26 October 2016 - 02:11 PM, a spus:

Nu. Cei de la FAI au spus ca va exista cand Federatiile nationale vor cere acest lucru. Posibil intr-un viitor indepartat, vazand amploarea miscarii in Germania si Franta. In rest cam pauza ...

N-ai ce face... popularitatea dicteaza...
Uite de asta pe ESPN au inceput sa se transmita curse de drone, desi nebunia n-are nici 2 ani, dar in rest de aeromodelism pauza, de cand exista transmisii sportive... poate doar vreo manifestare sponsorizata de un brand mare...
0

#377 Useril este offline   edy_lucian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 327
  • Inregistrat: 12-October 06
  • Interests:aero 1:1, aeromodelism

Postat 26 October 2016 - 10:34 PM

Vezi postareaMisu199774, la 26 October 2016 - 02:12 PM, a spus:

E mai usor, zic eu, sa ai doar un club afiliat cu mai multe filiale decat sa te apuci sa afiliezi mai multe cluburi care in prezent nu exista

Cluburi afiliate la FRMd sunt multe in tara, cred ca acopera mai toate zonele.
S-a preferat haiducia de-a lungul timpului.
Probabil asa a decis fiecare, variante existau.
0

#378 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2074
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 26 October 2016 - 10:59 PM

Da, există cluburi afiliate, doar că punctual, pe zona Constanţa - Tulcea, nu mai există nimic de mult. Ar mai fi ceva pa la Farul Constanţa însă nu sunt interesaţi de ramura aeromodelism. În anul 2014 maqi era ceva la secţia navomodele. Ultima dată când am auzit de club afiliat la FRMd în Tulcea cu secţie de aeromodele a fost în 1988 şi era doar la nivel de intenţie.
Clubul elevilor din Tulcea nu mai are nimic din anul 2000 iar la Constanţa situaţia este cam aceeaşi de cam la fel de mult timp.
Acum o întrebare pentru cei care activează pe la cluburi: câţi sunteţi de acord să primiţi modelişti din alte zone pe care să nu-i puteţi controla?
Sultan Eduard
0

#379 Useril este offline   edy_lucian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 October 2016 - 11:29 PM

Aeromodelist de la Vaslui activeaza la club din Bacau.
De putut se poate, asa cred. Asa cum cluburi din Brasov ar fi acceptat modelisti din Iasi.
Exemple sunt. Important este ca cei care intra intr-un club sa respecte si sa se respecte.
Cum ar controla ARA cu filiale ? Asta s-ar putea ? Intreb si eu.
Eu personal sunt pentru orice forma civilizata de modelism si asta nu se poate decat cu modelisti civilizati.
Cei care intrec masura sau prefera teribilismele cu siguranta nu vor fi bine vazuti, nici in ARA si nici in alte cluburi, afiliate sau nu la FRMd.
Numarul cluburilor afiliate este mare, cel putin asa arata situatia acum 1 luna.
La Constanta este Palatul copiilor si CS Marina Constanta parca, numai ca sunt pe navo.
Posibil sa se gaseasca oportuna infiintarea unei sectii de aero, dar cu siguranta nu pentru o singura persoana si mai ales daca nu participa la competitii.
Orice club plateste anual la FRMd pentru sectiile pentru care are modelisti inscrisi, sectii de juniori sau seniori.
Edy, te asteptam la noi ! :)
0

#380 Useril este offline   edy_lucian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 October 2016 - 11:42 PM

Mai este si CS Farul Constanta, am uitat.
Cine a vrut s-a putut interesa de existenta cluburilor din zona lui, asta daca a dorit.
La Tulcea e mai greu, dar oricand as primi in club un om ca tine sau ca baietii din Constanta. :)
Exista liste si la Registrul Sportiv din cadrul MTS si la FRMd.

Aceasta postare a fost editata de edy_lucian: 26 October 2016 - 11:44 PM

0

#381 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 October 2016 - 07:30 AM

Vezi postareaedy_lucian, la 26 October 2016 - 11:42 PM, a spus:

Exista liste si la Registrul Sportiv din cadrul MTS si la FRMd.

La FRMD lista cluburilor ...???
Aterizari fericite !

PopaD
0

#382 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 October 2016 - 08:11 AM

"... Our intent is to give the possibility to the national competent authority to issue an authorisation to model clubs identifying deviations from the European rule..."

Care "national competent authority" ?
Care "model clubs" ?

"... In this way we are allowing the model clubs to operate as they do today giving maximum freedom..."

Iarasi cluburile... individul pare ca nu exista...

"So if you fly within the remit of a club recognized by your national authority, you do not need to comply with the European rule since we know that a model club already imposes rules providing a sufficient level of safety"

Deci fara club, nu ai autocontrol... Capisci ?

"Therefore I expect that not much will change for people flying under model clubs rules and no modification could be required to their aircraft. "

N-ai club, stai acasa...
0

#383 Useril este offline   Radubv 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 740
  • Inregistrat: 09-February 12
  • Interests:Aero-Auto RC.

Postat 27 October 2016 - 09:19 AM

Vezi postareaedy_lucian, la 26 October 2016 - 11:29 PM, a spus:

.......
Posibil sa se gaseasca oportuna infiintarea unei sectii de aero, dar cu siguranta nu pentru o singura persoana si mai ales daca nu participa la competitii.
......

Unii dintre noi preferam sa zburam strict de placere , nu pentru competitie . Indiferent de nivelul pe care il am /voi avea nu sunt interesat sa particip la concursuri si nici timpul disponibil de a participa. Datorita acestui fapt trebuie sa-mi fie interzis sa zbor ? Sa platesc taxe la o FRmd care nu ma reprezinta, care nu face nimic pentru mine ? Doar imi ia banii si de zburat trebuie sa ma descurc in continuare cum pot. Aproape acelasi lucru la cluburi, doar ca pe langa faptul ca platesc taxe la FRmd , mai platesc si la club. Taxe ...pt ce ? Si poate in ultima instanta as plati toate aceste taxe daca as putea zbura linistit ori de cate ori am chef , bineinteles respectand regulile de siguranta si bun simt pe care orice aeromodelist responsabiul le respecta, indiferent ca zboara pe un teren amenajat sau pe un camp pustiu. Teribilisti si prosti vor exista cu sau fara legi, iar aceste legi nu-i vor opri sa faca tampenii, insa ne vor opri pe noi sa ne mai practicam hobby-ul. Cate cluburi din tara asta pot pune la dispozitia aeromodelistilor , terenuri decente de zbor, amenajate special si cu toate utilitatile necesare ? Cate isi permit sa tina aceste terenuri doar pentru acest hobby/sport ? Eu cred ca le numaram pe degetele de la o mana. Pentru o asemenea locatie , situata in vecinatatea orasului de domiciliu, da, as fi dispus sa platesc taxe, altfel mi se pare o nesimtire sa ai doar pretentii si sa nu oferi mai nimic, doar restrictii, zbor cand nu zboara 1:1, etc. Vorbim de Germania, Franta, Anglia, pai suntem la ani lumina departare de ei si asa vom ramane in toate domeniile.

Aceasta postare a fost editata de Radubv: 27 October 2016 - 09:23 AM

AUTO

HPI Trophy Truggy 4.6 2013 2.4GHZ Waterproof- nitro
HPI Blitz2 Flux - electric
FG Baja Buggy Sportsline - benzina

AERO

Align T-Rex 450 Pro V2 - Augusta electric
Align T-Rex 500L Dominator - electric
Align T-Rex 700E DFC - electric
Drake by Dululutu -electric
Easy Star II by Multiplex - electric
Phoenix 2400 - electric
Sbach 342 by FMS 1300mm - electric
DJI Mavic Pro
Realacc Real5 215MM FPV Racing Drone
|||Spektrum DX9|||
0

#384 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 27 October 2016 - 09:24 AM

+1!
Habar n-am daca exista sau nu "club" in Galati iar daca cel mai apropiat e la Bacau sau Tulcea e fix-pix, n-o sa fac 100-200km doar ca sa zbor jumatate de zi!
ARA trebuie sa militeze pentru zbor liber in conditii decente, cu bunul simt de rigoare, pentru eliminarea tampeniilor birocratice, nu sa devina FRMD 2.0, "cluburi", "terenuri autorizate" & shit!
In ritmul asta devine mai eficient sa ma duc la Vadeni si sa dau cateva sute/mii de euro pe un curs de zbor 1:1 pe ultrausoare!

Aceasta postare a fost editata de Garett: 27 October 2016 - 09:25 AM

0

#385 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 27 October 2016 - 09:30 AM

Licențele FAI se acordă doar pe o perioadă de 12 luni, dacă FRMd cere în urma intenției sportivului de a participa la competițiile internaționale. De mult nu s-a mai pus problema de Lot Național din cauza numărului scăzut de participanți și asta datorită faptului că FRMd nu mai suportă nicio cheltuială a sportivului. În cele mai fericite cazuri suportă clubul o parte din costuri. Personal, am avut două, sau trei licențe FAI, dar nu am mai ieșit la un concurs internațional din 1991.
Licența se acordă pe secțiuni - aero, racheto, ... etc.

Pe Bogdan l-am luat în club pentru că trebuie să fii prost să scapi un om cu bun simț, dedicat și talentat atât la construit cât și la pilotat. Aşa că e susținut şi financiar în măsura posibilităților (cotizații, taxe de membru și deplasările le suportă clubul), dar câte cluburi din țară mai au posibilitatea asta ? Mereu se ajunge la problema finanțelor deși de doi ani există disponibilitatea de accesare a fondurilor europene special pentru sporturile tehnico-aplicative, dar trebuie să existe și persoana, sau echipa care să fie în stare să facă un program cu care să ia banii.

Chiar la primele discuții avute cu Andras i-am spus despre asta și despre faptul că ARA ar fi trebuit să meargă pe calea afilierii FRMd, sau să constituie un club afiliat, dar pentru asta este necesar să ai un om cu școală (metodist). Mai există varianta ca ARA să se afilieze direct FAI (soluția există), dar și pentru asta condiția este să ai cel puțin un metodist. În schimb s-a preferat o cale haotică, dar populistă - să aibă ce flutura ca realizare în fața neștiutorilor. Patronajul Casei Regale și obținerea acelui certificat ISO sunt complet inutile în realitate, fiind doar de oarece folos ca imagine-publicitate, în rest nu aduc niciun folos cauzei. La fel și implicarea în exercițiile ISU - este acceptată atâta vreme cât e gratuită și legea mai are scăpări în privința certificărilor. După stabilirea și apariția reglementărilor, ARA va fi dată, fain frumos, uitării.

Un alt aspect populist, cu spirit de turmă, a fost și este bătaia impotriva FRMd, fără să se țină cont că nu instituția are o vină, iar "răzvrătirea" chiar a membrilor FRMd (printre care mă număr) avea ca adresă impotența, nepăsarea și inerția celor din conducerea federației.

Dați-i 'nainte cu tupeu, pur românesc, pe aceeași cale că cu atât se rămâne.

P.S. Nu vă legați de cacofonie că e pusă special. :D
URA şi la zbor fofezelor !
0

#386 Useril este offline   edy_lucian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 October 2016 - 10:07 AM

Vezi postareaRadubv, la 27 October 2016 - 09:19 AM, a spus:

Unii dintre noi preferam sa zburam strict de placere , nu pentru competitie . Indiferent de nivelul pe care il am /voi avea nu sunt interesat sa particip la concursuri si nici timpul disponibil de a participa. Datorita acestui fapt trebuie sa-mi fie interzis sa zbor ? Sa platesc taxe la o FRmd care nu ma reprezinta, care nu face nimic pentru mine ? Doar imi ia banii si de zburat trebuie sa ma descurc in continuare cum pot. Aproape acelasi lucru la cluburi, doar ca pe langa faptul ca platesc taxe la FRmd , mai platesc si la club. Taxe ...pt ce ? Si poate in ultima instanta as plati toate aceste taxe daca as putea zbura linistit ori de cate ori am chef , bineinteles respectand regulile de siguranta si bun simt pe care orice aeromodelist responsabiul le respecta, indiferent ca zboara pe un teren amenajat sau pe un camp pustiu. Teribilisti si prosti vor exista cu sau fara legi, iar aceste legi nu-i vor opri sa faca tampenii, insa ne vor opri pe noi sa ne mai practicam hobby-ul. Cate cluburi din tara asta pot pune la dispozitia aeromodelistilor , terenuri decente de zbor, amenajate special si cu toate utilitatile necesare ? Cate isi permit sa tina aceste terenuri doar pentru acest hobby/sport ? Eu cred ca le numaram pe degetele de la o mana. Pentru o asemenea locatie , situata in vecinatatea orasului de domiciliu, da, as fi dispus sa platesc taxe, altfel mi se pare o nesimtire sa ai doar pretentii si sa nu oferi mai nimic, doar restrictii, zbor cand nu zboara 1:1, etc. Vorbim de Germania, Franta, Anglia, pai suntem la ani lumina departare de ei si asa vom ramane in toate domeniile.

Asa este, cei mai multi au preferat zone de zbor gata amenajate, in special piste de aerocluburi. Prin urmare, vrei nu vrei trebuie sa respecti zborul 1:1.
Cei care au reusit sa faca ceva, acei cativa numarati pe o mana, sa stii ca au facut-o prin efortul tuturor care zboara acolo. Si cred ca e valabil si in afara. Nu a venit nimeni plin de bani, a amenajat totul si i-a invitat pe toti modelistii din zona sa zboare organizat, nu are nimeni atatia bani.
La Brasov de ce s-a preferat locatia de la Sanpetru? De ce atunci cand s-a inceput "sectia competitionala sau necompetitionala" a Aeroclubului BV, nu ati cautat o zona unde sa luati teren in locatie, cu bani putini platiti anual si sa va amenajati din taxele care le platiti la club (care nu iti ofera nimic), ceea ce aveti nevoie pentru desfasurarea activitatilor modelistice?
Ideea pe care am vrut sa o scot in evidenta, este ca nici un club nu a putut face nimic fara implicarea directa, inclusiv financiara, a membrilor. Toata lumea viseaza sa plateasca o taxa modica anuala si sa-si desfasoare activitatile modelistice cu toate conditiile asigurate.
Daca vom sta pe margina si vom astepta sa rasara cluburi si sa ne invite sa zburam in conditii decente, cu utilitati, etc., cred ca ... nu se va intampla asta niciodata.
Trebuie sa punem umarul toti cei care activam intr-o locatie geografica, chiar daca e nevoie sa ne afiliem la un club, federatie, etc.
0

#387 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 October 2016 - 12:04 PM

Vezi postarearenatoa, la 27 October 2016 - 08:11 AM, a spus:

"... Our intent is to give the possibility to the national competent authority to issue an authorisation to model clubs identifying deviations from the European rule..."

Care "national competent authority" ?
Care "model clubs" ?

................

Aspectele astea au fost clarificate inca de pe vremurile in care se discuta despre RACAR-RPAS, autoritatea nationala competenta in reglementare si autorizare este AACR-ul. Daca atunci RACAR-RPAS ne parea nejustificat de stufoasa si inclacita, incercand sa citesc ineptul prototip al EASA imi dau seama ca se poate cu mult mai rau. In fapt este nu cred ca stiu ce vor sa spuna nici macar cei care l-au scris.
0

#388 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 October 2016 - 01:17 PM

Poate nu strica sa citim cum vad si altii situatia...

https://bmfa.org/New...Aircraft-Update
0

#389 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 30 October 2016 - 07:47 AM

Da, deja dupa mai mult de 2 ani de discutii vor sa infinteze un "expert grup". Cit de amatri sint briocratii astea daca doar dupa atita timp isi dau seama ca ar fi o idee buna sa intrebe pe cei in cauza? Tipic UE, e o gasca de lobbyisti comerciali care suge la sangele ceteteniilor UE.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#390 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 31 October 2016 - 04:11 PM

http://mt.gov.ro/web...-omt06102016dta

Daca acesta va intra in vigoare conf dicutiilor avute cu AACR (inclusiv la adunarea generala) ARA va putea identifica aeromodele prin acordul AACR.

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 31 October 2016 - 04:17 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

Arata acest topic

• 36 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13