Modelism - RHC Forum: Discutii libere - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 36 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii libere Sa nu uitam sa ne respectam reciproc

#151 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 22 May 2016 - 07:00 AM

Ca sa zbori deasupra gheizerului ? si sa te lauzi pe urma... "ce termica am prins..." :)

Uite reglementarile lor, daca tot ii citam...
https://uavsystemsin...and-drone-laws/
... cu picioarele pe pamant ...
0

#152 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 22 May 2016 - 07:05 AM

Stii foarte bine ca nu la modelismul lor m-am referit. Tara asta SUNTEM NOI, nu cativa smecheri cu portofele sparte.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#153 Useril este offline   BogdanBz 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 19-May 15
  • Interests:discussion

Postat 22 May 2016 - 01:44 PM

?

Aceasta postare a fost editata de BogdanBz: 22 May 2016 - 01:46 PM

0

#154 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 22 May 2016 - 06:41 PM

Eu suspectez interese militare nu altceva. Lor le trebuie spatiu aerean liber complet ca se trimite nu stiu ce peste granitele sub radar. Razboi cu roboti? Si aici intre o industria extrem de incarcat cu bani: aia militara unde se va spun din propria ograda o elice la marime de cele folosite in modelism costa usor 800 EUR/buc. (pret de acum ultima vinzare din 1995) Cit ar costa acum?

Asa trebuie se va imaginati pretul unui sistem de drone(alea ordinare cu aripi) la o marime in jur de 50-100kg cam pe la 3 milioane EUR in sus. Acum daca ai un multicopter la marime asta care mai are si o raza de actiune destul de mare, si cu care poti trimite la inaltime foarte redusa "ceva" "undeva" prin apasare unui buton fara se ai un pilot este ca si un e-mail trimis cu virus.

Mai trebuie explicat ceva?
Walter Born
rhc@born.ro
0

#155 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 23 May 2016 - 09:38 PM

http://www.rhcforum....post__p__855870
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#156 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2016 - 02:50 PM

In presa de azi, pe subiect

http://www.rhcforum....post__p__855951
0

#157 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1349
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 25 May 2016 - 09:58 AM

Vezi postareawabo1, la 22 May 2016 - 06:41 PM, a spus:

Eu suspectez interese militare nu altceva. Lor le trebuie spatiu aerean liber complet ca se trimite nu stiu ce peste granitele sub radar. Razboi cu roboti? Si aici intre o industria extrem de incarcat cu bani: aia militara unde se va spun din propria ograda o elice la marime de cele folosite in modelism costa usor 800 EUR/buc. (pret de acum ultima vinzare din 1995) Cit ar costa acum?

Asa trebuie se va imaginati pretul unui sistem de drone(alea ordinare cu aripi) la o marime in jur de 50-100kg cam pe la 3 milioane EUR in sus. Acum daca ai un multicopter la marime asta care mai are si o raza de actiune destul de mare, si cu care poti trimite la inaltime foarte redusa "ceva" "undeva" prin apasare unui buton fara se ai un pilot este ca si un e-mail trimis cu virus.

Mai trebuie explicat ceva?

Cam greu de suspectat interese militare in conditiile evidentelor interese comerciale, cred ca nu-i necesar sa va mai reamintesc cine sta in stanga si dreapta domnului senator pe timpul discutiilor privind legislatia din domeniu. Poate doriti sa spuneti interese ale unor militari, tinand cont de faptul ca unii din comercianti zboara liber de ceva vreme cu acordul SMFA in zone segregate in vreme ce noi prostimea suportam cu stoicizm emantiile legislative aberante ale unor autoritati care doresc sa transforme librariile in furnizori de material aeronautic.
0

#158 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 May 2016 - 01:49 PM

Vezi postareaBogdanBz, la 22 May 2016 - 12:23 AM, a spus:

Din discutie in discutie am dat peste un subiect foarte interesant. Se pare ca dupa ce nu sa reusit protocolul de colaborare cu SMURD-ul au inceput si loviturile in centura din partea altora mult mai mari decat ARA.
Iar acum ARA incearca sa salveze modelimul? Cand ati incercat acel protocol va-ti gandit la modelism sau la interesele proprii?

Poate ar fi bine sa ne spui mai exact peste ce subiect interesant ai dat si mai ales cine sunt acei mult mai mari decat ARA care se ocupa cu loviturile sub centura. Sa-i salutam si noi public si prieteneste ca doar n-or fi dujmani ai hobbyului care lucreaza sub acoperire.
Mai in gluma mai in serios din pacate ai perfecta dreptate, colaborarea ARA cu autoritatile a deranjat si deranzeaja inca, unele dintre entitatile cu interese comerciale in domeniu, dar la fel de adevarat este ca hobbyul este acum afectat mai ales din cauza unor interese comerciale, care din motive pt. mine neintelese percep aeromodelisti ca fiind un pericol. Inaintea colaborari cu autoritatile ARA nu avea un cuvant de spus mai ales pe partea reglementarilor legislative, singura entitate importanta in domeniu cunoscuta la acea vreme de autoritatilor fiind FRMD-ul. Acum lucrurile sunt un pic diferite si ARA are aproape rezolvate cele mai multe din probleme, iar o buna parte a acestora au fost rezolvate tocmai cu sprijinul unora dintre autoritatile implicate in perfectarea acelui protocol. emersurile privint perfectarea acestui protocol fiin una dintre principalele cai prin care autoritatile statului au avut ocazia sa cunoasca mai bine aeromodelismul. In momentul de fata, majoritatea partilor implicate inclusiv Presedentia Romaniei, au acceptat deja la nivel declarativ excluderea aeromdelismului de la prevederile viitorului cod aerian. Ce sa mai spunem de raspunsul MT-ului prin care ni se transmite citez: "dat fiind faptul că atât Codul aerian cât şi alte acte normative de nivel inferior
aplicabile domeniului, nu exceptează anumite categorii sau tipuri de aeronave fără pilot la bord de Ia respectarea prevederilor legale, este posibil să fie o „interpretare greşită, inadecvată a autorităţilor competente în acest domeniu" dar nu o încercare de îngrădire a activităţii de aeromodelism în spaţiul aerian naţional."

Aceasta postare a fost editata de xorg: 25 May 2016 - 01:54 PM

0

#159 Useril este offline   avy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 246
  • Inregistrat: 22-July 08
  • Interests:Auto Moto Aero

Postat 25 May 2016 - 06:45 PM

http://www.paginadem...la-inmormantare
A iesit un mare scandal,unii au sustinut ca este SRI,antena antena a recunoscut ca este filmarea lor ...,nu stim nimic de segregarea temporara a spatiului sau autorizarea zborului. Si urmarile cu siguranta le vom simtii,legislativ....
Am sustinut inainte si sustin si acum. Daca nu se face o distinctie clara intre activitatea comerciala si hobby,intre zborul cu scop lucrativ si zborul recreational,nu vom obtine niciodate nimic. Astfel de activitati nu fac decat sa dauneze sportului si santem bagati la gramada in reglementarea legislativa a zborului....
0

#160 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 26 May 2016 - 09:28 PM

https://www.facebook...210686638951099
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#161 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 26 May 2016 - 09:52 PM

da, da, imi place!!! :drinks:
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#162 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2016 - 07:56 PM

si am participat la eveniment ca invitati din partea Aeroclubului Romaniei. se poate deci.
poze nu am cu evolutiile aeromodelelor, din pacate, dar doua tot am gasit (multumiri dnei Gabriela Marin)

Fisier atasat  13310534_493631870839537_7745060440962546940_n.jpg (15.17K)
Number of downloads: 55
Fisier atasat  13327350_846652618812466_3451181695428843651_n.jpg (109.31K)
Number of downloads: 56

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#163 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 31 May 2016 - 10:59 PM

Stimați aeromodeliști,

Pentru că Asociația Română de Aeromodelism crede în copii și recunoaște importanța lor pentru viitorul aeromodelismului românesc, ne bucurăm să vă anunțăm că la sfârșitul acestei săptămâni (28.05.2016-29.05.2016) au avut loc 3 evenimente speciale dedicate copiilor la care Asociația Română de Aeromodelism a fost prezentă.
Pentru mai multe detalii va rugam acesati pagina https://aeromodelism...andul-tinerilor

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 31 May 2016 - 11:11 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#164 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 02 June 2016 - 10:03 PM

În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează „Ziua Internaţională a Copilului”, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.
Anul acesta Asociaţiei Române de Aeromodelism a fost invitatul primăriei Cumpăna din județul Constanța unde membrii asociației au evoluat cu aeromodele radiocomandate cu scopul de a promova aeromodelismul în rândul tineretului și nu numai.
Pentru mai multe detalii https://aeromodelism...-constanta-2016
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#165 Useril este offline   victorio 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 359
  • Inregistrat: 02-February 10

Postat 03 June 2016 - 02:22 PM

Accesul pe pagina ARA interzis??
0

#166 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11

Postat 03 June 2016 - 05:12 PM

Vezi postareavictorio, la 03 June 2016 - 02:22 PM, a spus:

Accesul pe pagina ARA interzis??

Rezolvat.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#167 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 07 June 2016 - 10:11 AM

Care sunt reglementarile in Grecia? Pot sa ma duc cu o "zbarnaitoare" in concediu? Sau ma pun aia la galere pe viata?
Stima si prietenia!
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#168 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 09 June 2016 - 11:19 AM

http://www.rhcforum....post__p__857504
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#169 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2016 - 04:47 PM

Vezi postareaRower, la 07 June 2016 - 10:11 AM, a spus:

Care sunt reglementarile in Grecia? Pot sa ma duc cu o "zbarnaitoare" in concediu? Sau ma pun aia la galere pe viata?
Stima si prietenia!

Teoretic ca cetatean al altui stat, acolo ar trebuii sa va supuneti reglementarilor internationale, mai exact Conventia de la Chicacgo respectiv prevederile ICAO. Poate ca Grecia nu a ratificat Conventia de la Chicago precum Romnaia, unde deocamdata nu poate fi consultata o forma oficiala a acesteia. V-as indruma sa cereti opinie la MAE, dar din pacate la dansii in lista publica a tratatelor la care Romania este parte, nu se regaseste si Conventia de la Chicago. Ar mai fi solutie sa cereti AACR-ului lamurire pe respectiva problema, dar ma tem ca dansii sunt in masura cel mult sa dea un raspuns neoficial, avand in vedere ca detin detin o forma neoficiala a conventiei, la care nu se poate face referire in documente oficiale, conform siteului lor: http://www.caa.ro/me..._07.12.1944.pdf
0

#170 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 15 June 2016 - 02:35 PM

http://www.rhcforum....post__p__858127
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#171 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4092
  • Inregistrat: 01-January 09

Postat 15 June 2016 - 05:43 PM

Totul e o " vanare de vant". Daca nu se reuseste definirea aeromodelului folosit in scop recreativ-sportiv simplu si concis ,eforturile sunt zadarnice.
Aeromodel = -chestie care fizic poate zbura actionata de un mecanism sau folosind miscarea aerului,comandat......rc,la liber,comandat de la distanta prin conexiune video , nu .........., autonom prin programare gps, s.a. ca sunt multe....oratanii.
-are o greutate de la......la, plafon de zbor de.......viteza maxima de..........
- destinatie : zbor de agrement,sportiv-competitional, ......nu folosit in scop militar,stiintific,de cartografiere,publicitate ,culegere de
Imagini in scop comercial media,.......si orice de acest fel.
- are un proprietar care poate fi si pilotul ,ce este responsabil de orice efect creat de accidente soldate cu pagube ....bla,bla,.....
- poate fi zburat in urmatoarele spatii: parcuri,terenuri amenajate pentru agrement,piste special amenajate, aerodromuri sportive
terenuri private special amenajate,..........si asa mai reports ,langa localitati, ....pasuni nefolosite,.......
- este asigurat pentru raspundere civila ....de la o greutate mai mare de 500 gr....ca exemplu.
- nu este folosit in urmatoarele zone: cu restrictie militara, peste locuinte,parcari,unitati industriale, depozite carburanti,sisteme de
distribuire a energiei electrice, restrictie aeriana gen aeroporturi,.........si lista e mare.
Si avocatii de profesie vor incepe rescrierea.....cu termeni greu de citit si inteles....ca asa e in RO.
Bine ca zboara si....insectele !
0

#172 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 16 June 2016 - 01:44 PM

http://www.hotnews.r...rile-locale.htm

si pe urma cititi punctul 16 din https://aeromodelism.ro/legislatie
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#173 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2016 - 09:53 PM

Care e legatura?
0

#174 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1125
  • Inregistrat: 31-October 07
  • Interests:arhitectura, aero

Postat 16 June 2016 - 10:19 PM

"Obreja este presedintele Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senat."
0

#175 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2016 - 10:26 PM

A fost... ca i se va retrage sprijinul politic... astia devin plictisitori, revedem la indigo cazul zgonea, de la stalin incoace nu au mai invatat alt stil de executie...

Asa ca ARA iar va trebui sa ceara in audienta...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 16 June 2016 - 10:26 PM

0

#176 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 17 June 2016 - 08:00 AM

Vezi postarearenatoa, la 16 June 2016 - 10:26 PM, a spus:

Asa ca ARA iar va trebui sa ceara in audienta...

...pana in Noiembrie cand se va schimba iar schimbarea....
0

#177 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2016 - 08:39 AM

Eu nu pricep... toate manifestarile care sunt vara asta, High Fly, Brasov, ... sub ce lege se desfasoara ? :unsure:
0

#178 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 17 June 2016 - 01:18 PM

Vezi postarearenatoa, la 17 June 2016 - 08:39 AM, a spus:

Eu nu pricep... toate manifestarile care sunt vara asta, High Fly, Brasov, ... sub ce lege se desfasoara ? :unsure:

Daca zbori aeromodelel in zona segregata esti 100% in legalitate. HF 2016 are deja zona segregata aprobata ca si la RR2016
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#179 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2016 - 02:16 PM

Poti avea un teren privat cu zona segregata permanent ? Dar fara sa sune a aerodrom, ca banuiesc ca iti cere mai mult de 90 Euro...

Si pe un astfel de teren nu e nevoie de inmatriculare modele ?

Dar pe un aerodrom de ULM privat, ca acesta ?
0

#180 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 17 June 2016 - 09:54 PM

Vezi postarearenatoa, la 17 June 2016 - 02:16 PM, a spus:

Poti avea un teren privat cu zona segregata permanent ? Dar fara sa sune a aerodrom, ca banuiesc ca iti cere mai mult de 90 Euro...

Si pe un astfel de teren nu e nevoie de inmatriculare modele ?

Dar pe un aerodrom de ULM privat, ca acesta ?

Aprobarea pe o segregare se face pt maxim 3 luni....dupa care iti trebuie din nou cerere de aprobare. In zona segregata poate zbura orice fara identificare, inmatriculare, transponder,etc...

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 17 June 2016 - 09:56 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

Arata acest topic

• 36 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6