Stimaţi Aeromodelişti,
Dupa cum ati fost informati anteriror in data de 21.02.2017 am trimis o cerere in atentia domnului Nicu Fălcoi rugându-l sa ne sustină in demersurile noastre, axate in special pe scoaterea aeromodelului de sub incidenta codului aerian.
In urma discutiilor avute cu dansul in data de 21.02.2017, am stabilit o intalnire pentru astăzi la ora 11:00, unde sa putem discuta mai pe larg asupra acestui subiect.
Punctele discutate:
1. Conventia de la Chicago
2. ICAO
3. EASA
4. Cod Aerian
5. HG912/2010
6. Oridin 8/2014
7. Ordin M125
8. Demersurile noastre in a rezolva problemele aeromodelistilor.
In urma punctelor discutate mai sus am atras atentia (demonstrat cu ajutorul ICAO) ca aeromodelele nu trebuie sa intre sub incidenta Codului Aerian (sub incidenta legislatiei specifice aeronavelor), ci trebuie reglementate total separat.
In legatura cu dezbaterile Senatului Romaniei la propunerile legislative privind proiectul noului Cod aerian înregistrat la Senat cu numărul B240/2016
http://www.senat.ro/...240&an_cls=2016, am fost informat ca documentul a fost amendat de foarte multe ori iar dorinta autoritatilor este de a nu se face nici o referire la aeronavele civile fara pilot la bord in codul aerian, ci acestea sa fie facute separat, intr-un HG care sa reglementeze doar aeronavele civile fara pilot. In principiu, amendamentele cu referire la codul aerian vor fi publice in aproximativ 2-3 zile, pe pagina camerei deputatilor.
Am primit promisiunea ca ne vor sprijini in demersurile noastre si ca vor fi alaturi de noi, inclusiv cu cererea transmisa catre AACR, in legatura cu identificarea aeromodelelor.
Intalnirea a fost una clar foarte constructiva si la subiect. In zilele urmatoare voi tine legatura strans cu domnul Nicu Fălcoi, pentru a-i transmite mai multe informatii.
Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 22 February 2017 - 06:05 PM