Modelism - RHC Forum: Discutii libere - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 36 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii libere Sa nu uitam sa ne respectam reciproc

#241 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 12 September 2016 - 03:00 PM

Vezi postareapopad, la 12 September 2016 - 02:30 PM, a spus:

Cu scuzele de rigoare: mi-a scapat "lucratoare". Am primit raspunsul. Multumesc.

Totusi pe site inca nu s-a corectat:

"Ce este un Membru Activ?
1. Este acel membru care a plătit taxa de aderare și pentru care nu au expirat trei luni de zile de la data în care banii au intrat în contul ARA sau acel membru care a plătit taxa anuală și pentru care nu au expirat 12 luni calendaristice de la data în care banii au intrat în contul ARA. Mebrul activ are toate drepturile conform statut ARA"

Corectat. Multumim de observatii.
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#242 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 744
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 12 September 2016 - 04:35 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 12 September 2016 - 01:16 PM, a spus:

Unii mai sunt si in concediu...lucru normal

Da, e normal sa avem si concediu, dar nu cred ca toti dei din conducerea ARA au fost in concediu in acelasi timp. In general exista continuitatea activitatilor in orice organizatie. Se putea organiza sa monitorizam site-ul unde apar legile in dezbatere publica. Eu personal am intrat de multe ori dar era liniste. Cand nu am reusit sa intru a aparut aceasta initiativa legislativa sau ce o fi ea..
Cat este de buna sau de rea ? Cum ne impacteaza?

Concediu placut!
0

#243 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1349
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 13 September 2016 - 09:16 PM

Vezi postareaMUGUREL., la 12 September 2016 - 04:35 PM, a spus:

Da, e normal sa avem si concediu, dar nu cred ca toti dei din conducerea ARA au fost in concediu in acelasi timp. In general exista continuitatea activitatilor in orice organizatie. Se putea organiza sa monitorizam site-ul unde apar legile in dezbatere publica. Eu personal am intrat de multe ori dar era liniste. Cand nu am reusit sa intru a aparut aceasta initiativa legislativa sau ce o fi ea..
Cat este de buna sau de rea ? Cum ne impacteaza?

Concediu placut!

In ARA nu este platit nimeni sa faca monitorizare zilnica pe siteul MT-ului. Legal o astfel de reglementare se lasa in dezbatere publica 30 de zile, dar MT-ul in modul sau caracteristic nu da doi bani pe lege. Sa nu mai vorbim ca este a doua sau chiar a treia versiune a propiectului pt. modificarea HG912 lansat in dezbatere publica de fiecare data la o alta adresa.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 13 September 2016 - 09:18 PM

0

#244 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 14 September 2016 - 08:22 AM

Daca ce zburam noi sunt aeronave... de azi trebuie sa avem si transponder :)

http://www.economica...are_125341.html

Intrebare: unde gasesc definitia aeronavei ? :D
Poate demonstrez ca aeronava nu e aeromodel... daca invers nu merge ;)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#245 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 September 2016 - 09:27 AM

Vezi postarearenatoa, la 14 September 2016 - 08:22 AM, a spus:

Daca ce zburam noi sunt aeronave... de azi trebuie sa avem si transponder :)

http://www.economica...are_125341.html

Intrebare: unde gasesc definitia aeronavei ? :D
Poate demonstrez ca aeronava nu e aeromodel... daca invers nu merge ;)

Pe acelasi principiu ar trebuii sa fim calificati ca si personalul navigant. In viziunea AACRului stim bine ca vanzatorii de jucarii ar fi trebuit certificati ca furnizori de material aeronautic civil.
0

#246 Useril este offline   avy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 246
  • Inregistrat: 22-July 08
  • Interests:Auto Moto Aero

Postat 14 September 2016 - 07:21 PM

Vezi postareaxorg, la 14 September 2016 - 09:27 AM, a spus:

Pe acelasi principiu ar trebuii sa fim calificati ca si personalul navigant. In viziunea AACRului stim bine ca vanzatorii de jucarii ar fi trebuit certificati ca furnizori de material aeronautic civil.

Daca dupa ce mi-am inregistrat "aeronava" ,am obtinut segregarea spatiului si autorizarea zborului, am dat cu el de pamant,cum ar trebui sa procedez,anunt incident aeronautic si se deschide o ancheta pentru stabilirea imprejurarilor producerii accidentului ? :rofl:
0

#247 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 September 2016 - 08:20 AM

Vezi postareaxorg, la 13 September 2016 - 09:16 PM, a spus:

In ARA nu este platit nimeni sa faca monitorizare zilnica pe siteul MT-ului. Legal o astfel de reglementare se lasa in dezbatere publica 30 de zile, dar MT-ul in modul sau caracteristic nu da doi bani pe lege. Sa nu mai vorbim ca este a doua sau chiar a treia versiune a propiectului pt. modificarea HG912 lansat in dezbatere publica de fiecare data la o alta adresa.

Si asta e corect! Daca totusi apare o lege sau ce o fi,atat de importanta pentru aeromodelism si nimic, nici o reactei inseamna ca ARA e cam degeaba.

Vorba unuia "Cu toata dragostea!"
0

#248 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2016 - 10:41 AM

Vezi postareaavy, la 14 September 2016 - 07:21 PM, a spus:

Daca dupa ce mi-am inregistrat "aeronava" ,am obtinut segregarea spatiului si autorizarea zborului, am dat cu el de pamant,cum ar trebui sa procedez,anunt incident aeronautic si se deschide o ancheta pentru stabilirea imprejurarilor producerii accidentului ? :rofl:

Esti obligat prin lege sa declari incidentul/accidentul.

Codul Aerian
Art. 93 - (1) Constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să constituie infracţiuni, următoarele fapte:

c) neinformarea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului cu privire la producerea incidentelor şi accidentelor de aviaţie civilă, de către cei care au această obligaţie în conformitate cu prevederile art. 90 alin. (2);

Art. 94 – Contraventiile prevăzute la art. 93 alin. (1) se sancţionează după cum urmează: a) contravenţiile prevăzute la lit. a)—c), cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei;
0

#249 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2016 - 11:06 AM

Vezi postareaMUGUREL., la 17 September 2016 - 08:20 AM, a spus:

Si asta e corect! Daca totusi apare o lege sau ce o fi,atat de importanta pentru aeromodelism si nimic, nici o reactei inseamna ca ARA e cam degeaba.

Vorba unuia "Cu toata dragostea!"

HG912 este la a treia tentativa. Anterioara forma a fost discutata si chiar amendata de ARA in cadrul dezbaterii publice. Faptul ca MT-ul a decalrat ca va consulta ARA in elaborarea reglementarilor legislative si acum a uneltit pe ascuns lansand acest proiect in dezbatere pt.doar catva zile, ignorand legile tarii dar si cele ale bunului simt, este o problema care depaseste cu mult actualele posibilitati de contramasuri ale ARA.

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 18 September 2016 - 12:56 PM

0

#250 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2016 - 04:46 PM

La ce performante inregistram pe alte planuri legislative... am fi penibili sa mai venim si noi sa ne plangem cu mizilicuri din astea...

http://www.ziare.com...ropeana-1436594
0

#251 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2016 - 06:04 PM

Vezi postarearenatoa, la 18 September 2016 - 04:46 PM, a spus:

La ce performante inregistram pe alte planuri legislative... am fi penibili sa mai venim si noi sa ne plangem cu mizilicuri din astea...

http://www.ziare.com...ropeana-1436594

Pe astia-i avem, cu astia defilam.
0

#252 Useril este offline   GALLY 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 486
  • Inregistrat: 02-March 10
  • Interests:aeromodelism...aero rc,rachete,captive,navo

Postat 19 September 2016 - 07:46 PM

http://www.xavdrone....rs/legislation/
LEGISLATIA FRANCEZA IN MATERIE DE REGLEMENTARE ZBORURI AERONAVE FARA PILOT LA BORD,SE APLICA DIN 2016

http://www.modelisme...etter-modelisme
AICI DISCUTII PE FORUM

Aceasta postare a fost editata de GALLY: 19 September 2016 - 07:48 PM

0

#253 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4092
  • Inregistrat: 01-January 09

Postat 23 September 2016 - 08:54 AM

Sa inteleg ca ARA devine club sportiv afiliat FRMd ? Sau e numai vantul care bate poe Sanpetru .
Bine ca zboara si....insectele !
0

#254 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2016 - 09:38 AM

Nu conteaza ce devine, singurul lucru care conteaza e sa putem zbura in continuare in legalitate si fara taxe si imatriculari!
0

#255 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2016 - 09:46 AM

Nu e chiar asa simplu... asta inseamna ca va trebui sa fii membru si toate libertatile le vei avea doar pe terenul omologat al asociatiei, care este...
Cel putin asa e in lumea buna, si se prefigureaza ca va fi din documentele EASA preliminare.
Deci zburatul la liber, pe tarla, va fi la fel de ilegal ca pana acum, chiar daca scoti legitimatia ARA.
0

#256 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2016 - 10:19 AM

Vezi postarearenatoa, la 23 September 2016 - 09:46 AM, a spus:

Nu e chiar asa simplu... asta inseamna ca va trebui sa fii membru si toate libertatile le vei avea doar pe terenul omologat al asociatiei, care este...
Cel putin asa e in lumea buna, si se prefigureaza ca va fi din documentele EASA preliminare.
Deci zburatul la liber, pe tarla, va fi la fel de ilegal ca pana acum, chiar daca scoti legitimatia ARA.

Cred ca 912 spune clar ce si unde se poate zbura. O exista afara aceasta limitare, dar nu la noi. Dupa cum stiti unul dintre obiectivele ARA inca de la inceput, a fost sa se poata zbura in orice localitate, orice catun al acestei tari, cata vreme acolo exista un modelist pasionat. Cel mai important pentru acest hobby este sa asiguram legalitate tinerilor care cioplesc si incropesc din te miri ce o zburatoare, fara a-i defavoriza in vreun fel in fata celor care-si permit modele cumparate de mii si zeci de mii de euro zburabile pe modelodroame. Mai avem de dus insa o lupta pentru acei tineri care leaga pe un cadru cateva motoare si ceva electroniuca mai mult de ei mesterita si reusesc sa execute zboruri la km distanta uimind de multe ori "profesionistii". Aceastei ramuri a aeromodelismului prin care este stimulata inovatia tehnica trebuie sa-i asiguram continuitatea. Tinerii nostrii au dreptul sa-si ocupe timpul liber si cu aspecte de inalta tehnologie, nu doar cu fotbal si mancatul de seminte, mai ales si pentru ca spre deosebire de fotbal aeromodelismu nu a schilodit si nu a omorat pe nimeni.
0

#257 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2016 - 10:32 AM

Vezi postareaflypol, la 23 September 2016 - 08:54 AM, a spus:

Sa inteleg ca ARA devine club sportiv afiliat FRMd ? Sau e numai vantul care bate poe Sanpetru .

Astazi tocami a fost finalizat cu succes un nou set de exercitii comune ale ARA cu structurile Ministerului de Interne, in cadrul proiectului IGSU. Ar trebuii sa ne-ntrebam daca ARA va deveni cumva structura a MI? :D
0

#258 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2016 - 10:41 AM

Vezi postareaxorg, la 23 September 2016 - 10:19 AM, a spus:

...unul dintre obiectivele ARA inca de la inceput, a fost sa se poata zbura in orice localitate, orice catun al acestei tari, cata vreme acolo exista un modelist pasionat. Cel mai important pentru acest hobby este sa asiguram legalitate tinerilor care cioplesc si incropesc din te miri ce o zburatoare, fara a-i defavoriza in vreun fel ...

Alo, alo... aici nu e tribuna parlamentului...
Deocamdata nu s-a reusit nici macar asigurarea unei legalitati minimale, de nici un fel... singurul loc cat de cat sigur de zburat legal ramane un teren afiliat AR, in rest...

Vezi postareaxorg, la 23 September 2016 - 10:32 AM, a spus:

Astazi tocami a fost finalizat cu succes un nou set de exercitii comune ale ARA cu structurile Ministerului de Interne, in cadrul proiectului IGSU. Ar trebuii sa ne-ntrebam daca ARA va deveni cumva structura a MI? :D

Inca o actiune situata in afara scopurilor pentru care a fost creata ARA...
0

#259 Useril este offline   Misu199774 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 358
  • Inregistrat: 02-January 13

Postat 23 September 2016 - 10:46 AM

Vezi postarearenatoa, la 23 September 2016 - 10:41 AM, a spus:

Nu mai bine o vedem ca pe o modalitate de a coopta un aliat care sa ajute in indeplinirea scopurilor in care a fost creata ARA?

FrSky X9D Taranis Plus
Durafly HyperBipe
HobbyKing GoDiscover
F-22 Depron
0

#260 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2016 - 10:55 AM

Chiar vezi MI bagand pile la MT "lasa-i sa zburde, ca sunt baieti buni..." ?! :unsure:
0

#261 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 23 September 2016 - 11:34 AM

Deocamdata nu s-a reusit nici macar asigurarea unei legalitati minimale, de nici un fel... singurul loc cat de cat sigur de zburat legal ramane un teren afiliat AR, in rest...

Renatoa, e usor a arunci cu noroi. te intreb pe tine, in mod direct: ce ai facut tu sau psudoAACR in acest sens?

e usor sa stai si sa nu faci nimic si sa crezi ca ai drepturi si ca ti se cuvine. o atitudine total gresita. deocamdata, ARA a fost singura care chiar a facut ceva, ca e mult, ca e putin, nu conteaza. important e ca a facut ceva. timpul ne va spune daca a facut ce trebuie sau nu.

repet: nu inteleg de ce atata inversunare unii contra altii. e ceva de castigat din asta? orgolii peste orgolii... cat cuprinde, un lucru deloc benefic in situatia actuala. zvonuri si zvonaci,, care nu ar trebui sa existe (cezi postarea lui Flypol). da, eu personal am avut o discutie cu dl. Vasile Pop, in legatura cu legalitatea zborului si simplificarea aprobarilor pentru viitoarele competitii. ce se va intampla mai departe, depinde de noi, aeromodelistii, daca ne unim fortele, sau stam degeaba, dar "avand pretentii".

cred ca am fost destul de coerent in ceea ce am scris, iar cei care vor sa inteleaga vor intelege, restul... sincer, nici nu vreau sa ma mai intereseze. intelegeti odata pentru totdeauna, in orice tara civilizata, nu se zboara chiar unde vrea muschiul fiecaruia. si va dau ex Germania, Italia, Ungaria: nu esti membru al unei entitati de profil... nu azbori. si daca zbori, o faci in anumite conditii si pe anumite terenuri. si mi se pare absolut normal. doar noi romanii suntem mai cu mot. asa , mai haiduci, dar de fapt suntem de tot rasu-plansu.

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#262 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2016 - 11:48 AM

Pai si eu nu asta am zis... ca zbor liber, adica de capul fiecaruia, nu va fi ?

Si tu sari ca de ce nu sustin ARA, pai nu vezi ce abereaza xorg, de parca s-ar crede la concurs de miss... sa fie pace si de zburat pentru fiecare... ? iar echivalam persoana cu organizatia ?
0

#263 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 23 September 2016 - 11:52 AM

Vezi postarearenatoa, la 23 September 2016 - 11:48 AM, a spus:

Pai si eu nu asta am zis... ca zbor liber, adica de capul fiecaruia, nu va fi ?

e bine ca totusi avem un numitor comun.

Vezi postarearenatoa, la 23 September 2016 - 11:48 AM, a spus:

Si tu sari ca de ce nu sustin ARA, pai nu vezi ce abereaza xorg, de parca s-ar crede la concurs de miss... sa fie pace si de zburat pentru fiecare... ? iar echivalam persoana cu organizatia ?

hmmm... chiat tu tafi acesta greseala, in a confunda persoana cu organizatia, fix prin ceea ce ai scris.

PS> noi doi ar trebui sa avem o conversatie particulara, daca esti de acord, atat pe partea asta, cat si fix ceva de electronica, daca esti de acord

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 23 September 2016 - 11:54 AM

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#264 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2016 - 11:55 AM

Sure, iti dau un PM, ca sa poti continua conversatia, ca eu am inbox-ul plin...

Si fiindca vad ca xorg tasteaza la greu, inca una mica, ca sa fie clar pentru toata lumea... in vremurile care le traim acum, orice entitate, persoana sau organizatie, care se activeaza sau se infiinteaza in domeniul asta promitand ca va milita pentru zbor neingradit, este pur si simplu o creatie politicianista si care nu doreste binele hobby-ului, ci pur si simplu sa se afle in treaba.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 23 September 2016 - 12:00 PM

0

#265 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2016 - 12:03 PM

Cioteste te rog proiectul de HG912, notiunea de zona segregata a disparut cu totul. La punctul doi in localitatle in care au avut loc exercitii, raman in urma zone de zbor pentru antrenamentul membrilor ARA. Avem in Bucuresti o astfel de zona si cat de curand speram si in CTR la Satu Mare. Asta multumita unor membrii ARA foarte inimosi care din nou si-au rapit din timpul lor pentru a asigura prezenta ARA la acest tip de exercitii. Cel mai probabil prin colaborarea cu Ministerul de Interne, o sa avem curand si zone in care vom putea obtine caracter legal inclusiv pentru zborurile in afara campului vizual. Desigur doar acolo unde exista interes pentru asa ceva.
0

#266 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2016 - 12:06 PM

Vezi postarearenatoa, la 23 September 2016 - 11:55 AM, a spus:

Sure, iti dau un PM, ca sa poti continua conversatia, ca eu am inbox-ul plin...

Si fiindca vad ca xorg tasteaza la greu, inca una mica, ca sa fie clar pentru toata lumea... in vremurile care le traim acum, orice entitate, persoana sau organizatie, care se activeaza sau se infiinteaza in domeniul asta promitand ca va milita pentru zbor neingradit, este pur si simplu o creatie politicianista si care nu doreste binele hobby-ului, ci pur si simplu sa se afle in treaba.

"AACR"-ul pt. ce militeaza apropos? Mai citeste odata proiectul de hg te rog.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 23 September 2016 - 12:07 PM

0

#267 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2016 - 12:18 PM

Nu scrie clar pe site ?
0

#268 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2016 - 12:58 PM

Zvonac ,nezvonac...eu am revenit la zbor si la continuarea a ceea ce am inceput in Aeroclubul Teritorial Brasov, adica creerea unui cadru cat de cat simplu in care sportivi sau nesportivi,iubitori de aeromodelism, sa construiasca si sa zboare legal.Am muncit mult ca sa facem din apartenenta la Aeroclubul Romaniei cadrul in care putem folosi aerodromul ,ca aici e problema. Din pacate zborul cat de cat liber pe Sanpetru a cam disparut. Federatia Romana de modelism muta ,cu fiecare sezon , tot mai multe competitii la felurite clase ,pe aerodrom.Cumulat cu intensificarea si dezvoltarea scolarizarii planoristilor , cei 19 membrii ai sectiei de modelism zboara putin. Dl.Pop, lucrator harnic in FRMd, se straduie sa organizeze cat mai multe competitii cupe sau campionate nationale. Cei ce nu participa la competitiile devenite clasice: captive,planoare,heli ,se straduie sa zboare cand
au loc si timp ,sa exerseze ca sa se integreze noii situatii. Nicicum nu e bine 100%.Zilele de zbor pe aerodrom,in conditiile Brasovului,sunt limitate. Practic din 20 aprilie pana la 1 noiembrie sunt cam 14 weekend-uri cu vreme acceptabila- FRMd face cam 8 competitii - i se mai nazare lui Flypol sau ARA sa adune poporul -se mai duc doua .Daca se trag planoare la mosor in weekend ,se mai duc 4. Ramane putin timp zborului liber in care poporul sa se si distreze. Zborul liber ....un vis prea frumos.
0

#269 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2016 - 02:13 PM

Si acele terenuri private, ce statut au?
Se zboara legal pe ele ? Au spatiu sub care sa se piteasca ?
0

#270 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2016 - 04:28 PM

Exemplu: investitie in teren privat la Podu Olt ,6km de la Brasov. Pista 200m est/vest la 300m de zona locuita. Posibilitate iesire la panta pe deal proprietate comunala (pasune). Terenul este intabulat intravilan fara PUZ. Am zburat Cessna mare. In prezenta riveranilor si a primariei pentru a cere accept .Reactia favorabila ; au semnat toti acceptul.Am plantat cabana de lemn si minifoisor. Ce trebuie sa fac in continuare nu stiu. Modelul are inregistrare si asigurare . Nu ma intreaba nici naiba cand si de ce zbor pe terenul meu.
0

Arata acest topic

• 36 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou