Modelism - RHC Forum: Discutii libere - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 36 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii libere Sa nu uitam sa ne respectam reciproc

#181 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 17 June 2016 - 10:12 PM

Deci acel aerodrom de ULM reinoieste la fiecare 3 luni aprobarea ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#182 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 18 June 2016 - 08:22 AM

Vezi postarearenatoa, la 17 June 2016 - 10:12 PM, a spus:

Ma endoiesc ca fac asa ceva. Lafel ma endoiesc ca terenul care ai mentionat este aerodrom omologat. Ca lipsesc foarte multe detalii, de la delimitare, marcaje etc. in sus. Probabil este un teren privat unde cei care o folosesc, o folosesc semilegal ca si in multe,multe alte cazuri. Ca, sa stii, ULMuri nu au o legislatie foarte transparenta nici ei si in plus sint piedici nenumerate si costizitoare ca sa operezi un aerodrom chiar si pentru ULM in conditii 100% legale. Pana la urma este o zona gris si acollo si din cauza ca numarul de ULMuri este oarecum redusa, nu prea conteaza. Se dau doar mare ca au bani multi la dispozitie se se cred barosani cu pile si relatii.
Uitete in historic ULM din Romania citi omeni cu bani multi au intrat si iesit dupa ce le a trecut pofta de zbor sau bani consumati, lasand in urma aerodroame abandonate, reviste abandonate, asociatii abandonate si afaceri fara profit care, cind erau construite, erau ridicati pe podiumuri de onoare.
Doar la aeromodelism lucrurile au continuitate si exista o dezvoltare continua. In schimb aeromodelismul mereu avea si are de luptat cu acesti afaceristi de carton care se cred stapani ai tuturor cu drepturi universale de a limita pe cei de pe care urmele s-au ridicat. Aici ma refer la dezvoltare de zbor autonom dezvoltat mai intii pentru a face intrare in aeromodelismul mai usor, se aiba acess la placere de zbor mai multi omeni. Si uite, tehnica dezvoltata pentru aeromodelismul a nascut categoria de multicoptere care zboare si fara posesorul se aiba cele mai mici cunostinte in ale pilotajului.
Se poate spune ca aeromodelismul a nascut un monstru cu ADN de autodistrugere. Fara autopilot nu aveam discutia asta, nu aveam multicoptere automate si nici afaceristi care miseaza la zbor automat 1:1 si restul discutiilor.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#183 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 18 June 2016 - 10:14 AM

Vezi postarearenatoa, la 17 June 2016 - 10:12 PM, a spus:

Deci o zona segregata nu se poate obtine decat pe o perioada de maxim 3 luni indiferent unde le ceri sa fie active.( problema e sa ti le aprobe). Nu este nici o legatura intre aerodrom si zona segregata.
Am pus aceasi intrebare ca si tine la acumas aprox 1-2 luni catre AACR adica daca se poate obtine o zona segregata pe perioada nelimitata. Raspunsul a fost nu. Am intrebat atunci de ce exista zone rezervate pe perioada nelimitate in RO ( vezi Aeroclubul Romaniei). Raspuns mostenite de pe vremea lui Ceausescu.
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#184 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 18 June 2016 - 03:29 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 18 June 2016 - 10:14 AM, a spus:

...Raspuns mostenite de pe vremea lui Ceausescu.

Atunci este clar ca la ei mai bantuie si spiritul respectiv in institutia pe linga pajangeni de la Chicago.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#185 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1349
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 23 June 2016 - 10:34 AM

Vezi postareawabo1, la 18 June 2016 - 03:29 PM, a spus:

Atunci este clar ca la ei mai bantuie si spiritul respectiv in institutia pe linga pajangeni de la Chicago.

Daca ar bantuii ar fi bine, dar ma tem ca inca domina intreaga institutie. Inutil spune la CONSTITUTIE ca tratatele se ratifica de PARLAMENT, AACR-ul o tine sus si tare ca ca au ei un decret de prin 67 ratificat de Comitetul Central al Partidului COMUNIST ROMAN pentru aplicare conventiei de la Chicago. In viziunea lor PARLAMENT = CC al PCR. Noi ne miram ca nu inteleg prevederile ICAO care cer excluderea aeromodelelor de la prevederile inpuse aviatiei mari. Ce pot astia sa inteleaga daca ei nu au citit forma oficiala a conventiei. Pe siteul lor se afla o forma ce nu poate fi folosita in documente oficiale, ce dovada mai clara ca nu au nici dansii ce citi:.Din pacate aeromodelistii nu sunt unitii, cei mai multi dintre noi asteptam sa faca altii ceva, in vreme ce unii asteapta la cotitura si dau la cap celor care chiar fac ceva. Sistemul asta va continua sa ne trasforme pe toti in niste victime neajutorate ale incompente institutionale si ale meschinelor interese si asta doar pentru ca cei mai multi dintre noi il incurajam prin atitudinea noastra.

Edmund Burke: „Pentru ca Răul să triumfe este suficient ca cei buni să nu facă nimic”
0

#186 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 June 2016 - 10:51 AM

Unde sunt aceste prevederi stipulate. ale ICAO adica ? :unsure:
0

#187 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 June 2016 - 03:08 PM

Vezi postarearenatoa, la 23 June 2016 - 10:51 AM, a spus:

Unde sunt aceste prevederi stipulate. ale ICAO adica ? :unsure:

Doc 10019-AN/507, prima ediţie din 2015, în paragraful 1.5.2, punctul d). Gasesti mai multe detali in adresa ARA de aici: https://aeromodelism.../5gUx3YIuDq.pdf
0

#188 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2016 - 11:38 AM

Pentru membrii ARA in special cei interesati de zborul FPV aici: https://aeromodelism...i/protocol-igsu

Aceasta postare a fost editata de xorg: 24 June 2016 - 11:38 AM

0

#189 Useril este offline   sorr 

• Dreamer
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 618
  • Inregistrat: 06-March 12
  • Interests:Reînvierea unei vechi pasiuni...

Postat 24 June 2016 - 04:14 PM

Din pacate nemembrii ARA nu au acces.
Cand ai incetat sa mai fii copil, ai murit demult. (Constantin Brancusi)
0

#190 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2016 - 04:25 PM

Vezi postareasorr, la 24 June 2016 - 04:14 PM, a spus:

Din pacate nemembrii ARA nu au acces.

Trebuie sa fiti logat pe siteul ARA pt. a accesa subiectul.
0

#191 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2016 - 05:41 PM

Poate ca s-a referit ca nu au acces la asemenea tratament preferential ;)
E ca si cum nu ai avea voie sa circuli pe pista de biciclete daca nu esti membru... ABR
0

#192 Userul este online   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2647
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 June 2016 - 05:58 PM

Vezi postareaxorg, la 24 June 2016 - 04:25 PM, a spus:

Trebuie sa fiti logat pe siteul ARA pt. a accesa subiectul.

Subtil,

Discutii libere? pe un forum public ?

SECRET.
0

#193 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 744

Postat 24 June 2016 - 07:48 PM

Vezi postareavlad1, la 24 June 2016 - 05:58 PM, a spus:

Subtil,

SECRET.

Daa! Intr-o tara libera! Da cine te opreste sa te inscrii in ARA!?
E liber! Nu te ia nimeni cu arcanul in ARA!

Vreti dar nu faceti nimic!

Pa!
0

#194 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2016 - 11:40 AM

Vezi postarearenatoa, la 24 June 2016 - 05:41 PM, a spus:

Poate ca s-a referit ca nu au acces la asemenea tratament preferential ;)
E ca si cum nu ai avea voie sa circuli pe pista de biciclete daca nu esti membru... ABR

Ca membru ai dreptul sa folosesti atat spatiul public, cat si pe cel privat. Daca nu esti membru insa ai drepturi doar in spatiu public. Ce-i atat de neclar?
Daca doresti, vino in familie, respecta regulile casei si esti bine venit in curtea noastra, altfel poti comenta doar peste gard.
0

#195 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4092
  • Inregistrat: 01-January 09

Postat 27 June 2016 - 11:10 AM

Vezi postarearenatoa, la 17 June 2016 - 08:39 AM, a spus:

Eu nu pricep... toate manifestarile care sunt vara asta, High Fly, Brasov, ... sub ce lege se desfasoara ? :unsure:

Aeroclubul Romaniei/Aeroclubul Teritorial Brasov are spatiu segregat ( pentru o lista intreaga de activitati aeriene,inclusiv aeromodelism ) permanent.
Pentru intalnirea din 5,6,7 august s-a obtinut aprobare pentru folosirea spatiului de zbor al aeroclubului pe o suprafata delimitata de lungime piste 1x 400 m si 1 x 300 m pe latimea de 30 respectiv 35 m, cu un plafon de evolutie de 200m cu respectarea regulilor de prioritate zbor pe aerodrom. Limitarea zborului 1/1 este la dispozitia comandantului care stabileste ce se zboara in intervalul de timp si masurile de securitate.Fiind aerodrom,urgentele de aterizare sunt prioritare ,de aceea se impune dispecer de zbor autorizat sa foloseasca radioemisia si ajutor de instiintare a aeromodelistilor .
In aeroclub,pentru a se simplifica regulamentul,aeromodelul este momentan considerat ....aeronava. Evolutia aeromodelului se desfasoara dupa aceleasi reguli de zbor ,exceptie facand prioritatea la decolare/aterizare.Aeromodelele din aeroclub au un indicativ de inregistrare si identificare.
Bine ca zboara si....insectele !
0

#196 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 June 2016 - 12:22 PM

Mda, in pagina anterioara Andras lamurise ca de fapt se poate zbura oricand, oricine, aproape orice, pe un aerodrom de ULM, daca proprietarul isi da acordul.
0

#197 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 July 2016 - 09:13 AM

Din nou am ramas fara ministru la MT.
0

#198 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 06 July 2016 - 01:16 PM

te asteptai la altceva? tipic pt Romania. mortii lor de kkti
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#199 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 11 July 2016 - 05:30 PM

Cei interesati de proiectul igsu sunt rugati sa citeasca "Update 11.07.2016" din link-ul https://aeromodelism.ro/protocol-igsu
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#200 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 July 2016 - 11:17 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 11 July 2016 - 05:30 PM, a spus:

Cei interesati de proiectul igsu sunt rugati sa citeasca "Update 11.07.2016" din link-ul https://aeromodelism.ro/protocol-igsu

Pentru membrii ARA interesati de colaborarea in cadrul proiectului IGSU, avem pus la dispozitie prin grija Ministerul de Interne, un teren de zbor in Bucuresti, pe care se pot efectua zboruri de antrenaement cu multicoptere sau aripa fixa, vizual sau FPV. Terenul este sub paza militarizata, accesul este permis doar membrilor ARA care sunt implicati sau doresc sa se implice in proiectul de colaborare cu autoritatile pentru situatii de urgenta. Se doreste infiintarea unor astfel de zone de zbor si in alte locatii din tara. Astfel pentru anul in curs putem incepe imediat discutii pentru exercitii cu autoritatile si infiintarea unor astfel de zone de zbor in judetele: Alba, Arad, Botosani, Satu Mare, Vrancea, Valcea. Desigur lista de mai sus nu este limitativa, pot fi aduse in discutie si alte judete pentru infiintarea unor astfel de zone pt. zbor. Cei care doresc acces pe terenul din Buc. sunt asteptati cu mail pe 112@aeromodelism.ro, asemeni si cei din restul tarii, care doresc participarea la exercitii si infiintarea unor astfel de locatii in zonele lor.

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 14 July 2016 - 03:56 PM

0

#201 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 July 2016 - 04:43 PM

Domnul Mugurel, mai cititi pe aici ?
Aveti PM...

ARA ma poate ajuta cu un numar de telefon al domnului Mugurel ?
0

#202 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 29 July 2016 - 11:53 AM

Vezi postarearenatoa, la 27 July 2016 - 04:43 PM, a spus:

Domnul Mugurel, mai cititi pe aici ?
Aveti PM...

ARA ma poate ajuta cu un numar de telefon al domnului Mugurel ?

Renato nu putem face public nr. telefon fara acordul detinatotului. poti sa il contactezi pe adresa de e-mail al ara sau poti sa ii trimiti un pm de pe pagina ARA.

http://www.rhcforum....post__p__861861

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 29 July 2016 - 12:02 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#203 Useril este offline   Lajos 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 469

Postat 30 July 2016 - 10:00 PM

Vezi postareawabo1, la 18 June 2016 - 08:22 AM, a spus:

Ma endoiesc ca fac asa ceva. Lafel ma endoiesc ca terenul care ai mentionat este aerodrom omologat. Ca lipsesc foarte multe detalii, de la delimitare, marcaje etc. in sus. Probabil este un teren privat unde cei care o folosesc, o folosesc semilegal ca si in multe,multe alte cazuri. Ca, sa stii, ULMuri nu au o legislatie foarte transparenta nici ei si in plus sint piedici nenumerate si costizitoare ca sa operezi un aerodrom chiar si pentru ULM in conditii 100% legale. Pana la urma este o zona gris si acollo si din cauza ca numarul de ULMuri este oarecum redusa, nu prea conteaza. Se dau doar mare ca au bani multi la dispozitie se se cred barosani cu pile si relatii.
Uitete in historic ULM din Romania citi omeni cu bani multi au intrat si iesit dupa ce le a trecut pofta de zbor sau bani consumati, lasand in urma aerodroame abandonate, reviste abandonate, asociatii abandonate si afaceri fara profit care, cind erau construite, erau ridicati pe podiumuri de onoare.
Doar la aeromodelism lucrurile au continuitate si exista o dezvoltare continua. In schimb aeromodelismul mereu avea si are de luptat cu acesti afaceristi de carton care se cred stapani ai tuturor cu drepturi universale de a limita pe cei de pe care urmele s-au ridicat. Aici ma refer la dezvoltare de zbor autonom dezvoltat mai intii pentru a face intrare in aeromodelismul mai usor, se aiba acess la placere de zbor mai multi omeni. Si uite, tehnica dezvoltata pentru aeromodelismul a nascut categoria de multicoptere care zboare si fara posesorul se aiba cele mai mici cunostinte in ale pilotajului.
Se poate spune ca aeromodelismul a nascut un monstru cu ADN de autodistrugere. Fara autopilot nu aveam discutia asta, nu aveam multicoptere automate si nici afaceristi care miseaza la zbor automat 1:1 si restul discutiilor.

...numai pe scurt.;Exemplu tipic paginile RHC...dealungul a citiva ani in urma citi"aeromodelisti"se dadeau mari ,implicati,harnici,activi, chiar dadeau si sfaturi,comentau,daca spuneai o parere i-ti taiau vorba,fiindca ei stiau totul..Si ce s-a intimplat cu ei..??Au fost maturati de "crivat"..in tomberonul gunoiului universal....Banii s-au terminat,iar mintea a ramas pe loc,nici ca amatori,hobbysti nu au rezistat,..sa participe la concursuri..?? utopie...Elanul s-a stins...Altii fac aeromodelismul mai bine de jumatate de secol si exista si azi....pasiune..??Da..!!!
0

#204 Useril este offline   Lajos 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 469

Postat 30 July 2016 - 10:01 PM

Vezi postareavlad1, la 24 June 2016 - 05:58 PM, a spus:

Subtil,

SECRET.

....mai bine taceai...Ce ai vrut sa spui..??
0

#205 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 July 2016 - 09:16 AM

Cei care participa la "discutii libere" au inteles...
0

#206 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 15 August 2016 - 07:39 PM

Vezi postarearenatoa, la 31 July 2016 - 09:16 AM, a spus:

Cei care participa la "discutii libere" au inteles...

Corect ... puse ghilimele. :D
URA şi la zbor fofezelor !
0

#207 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 August 2016 - 07:44 PM

În altă ordine de idei ... : Andras, am tot observat că limba română e cam "străină" pentru voi, dar chiar să nu înțelegi diferența dintre retragere totală și membru inactiv ? Am fost foarte clar. De ce mai primesc mail-uri de la voi în legătură cu cotizația ?
0

#208 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 16 August 2016 - 07:59 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 15 August 2016 - 07:44 PM, a spus:

În altă ordine de idei ... : Andras, am tot observat că limba română e cam "străină" pentru voi, dar chiar să nu înțelegi diferența dintre retragere totală și membru inactiv ? Am fost foarte clar. De ce mai primesc mail-uri de la voi în legătură cu cotizația ?

he he, daca ai vrut sa fii rautacios, ai reusit.dar nu trebuia.
uneori, chiar si pt mine e "grea" limba romana... intelegi tu
o sa se rezolve si acest aspect, iti promit. :drinks:

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#209 Useril este offline   Radubv 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 740
  • Inregistrat: 09-February 12
  • Interests:Aero-Auto RC.

Postat 19 August 2016 - 08:24 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 15 August 2016 - 07:44 PM, a spus:

Poate, aruncand un ochi in gradina proprie pe site-ul AACR, a-ti fi observat ca limba romana este "grea" si pentru altii, lucru necomentat de nimeni. ;)
AUTO

HPI Trophy Truggy 4.6 2013 2.4GHZ Waterproof- nitro
HPI Blitz2 Flux - electric
FG Baja Buggy Sportsline - benzina

AERO

Align T-Rex 450 Pro V2 - Augusta electric
Align T-Rex 500L Dominator - electric
Align T-Rex 700E DFC - electric
Drake by Dululutu -electric
Easy Star II by Multiplex - electric
Phoenix 2400 - electric
Sbach 342 by FMS 1300mm - electric
DJI Mavic Pro
Realacc Real5 215MM FPV Racing Drone
|||Spektrum DX9|||
0

#210 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2016 - 10:11 AM

Vezi postareaRadubv, la 19 August 2016 - 08:24 AM, a spus:

Poate, aruncand un ochi in gradina proprie pe site-ul AACR, a-ti fi observat ca limba romana este "grea" si pentru altii, lucru necomentat de nimeni. ;)

"Radu mamii, Radule ... " :) Trebuie să fii avocatul diavolului ? Ai putea observa că primele texte erau corecte. Nu am mai intrat de ceva vreme pe aacr.ro, dar o să-mi fac timp.
Ceea ce se scrie acolo este redactat de un singur om care are o scuză puternică să facă greșeli în limba română: e neamț, născut, crescut și trăit în Germania, având o limbă maternă cu o gramatică total diferită. Când am avut timp am corectat și adaptat corect ceea ce se scria acolo.
Dacă Walter are scuza asta, un romàn nu o are, mai ales că școala românească este mult mai strictă în privința materiilor predate decât școlile vestice. Limba română este mult mai săracă, din punct de vedere al vocabularului, decât limba germană și din această cauză folosim înțelesuri diferite ale aceluiași cuvânt, în funcție de context. Acest lucru este extrem de greu de înțeles pentru un nativ care vorbește o limbă extrem de abstractă și precisă cum e limba germană. Pentru ei, fiecare cuvânt are un singur înțeles și deseori și articol special. Să nu mai vorbesc de cuvintele compuse.
" Limba noastră-i o comoară", dar nu o tratăm ca atare. Limba germană este ternă, dar e tratată ca unul dintre cele mai de preț comori ale lor. Asta spune multe. Nu ai să auzi neamț care să afirme că-i este rușine cu naționalitatea, sau cu țara lui, pe când românii ... . Din această cauză, o parte din "colegii" români, printre care și doi brașoveni plecați de la ICA, au primit din partea mea numeroase "castane".
Subiectul e amplu și nu am chef să-l dezvolt.
Atâta vreme cât se va continua ideea de oi care urmează berbecul din frunte doar pentru că behăie mai tare și mai mult și nu pentru că ar avea ceva calități de prăsilă, românii vor continua să aibă exact ce merită și vor căuta vinovați peste tot numai în propria oglindă nu.
0

Arata acest topic

• 36 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou