F2B, la 25 October 2016 - 02:16 PM, a spus:
... Mie imi lua 20minute sa fac o folie.
Aparent e mai dificil , in practica e mai simplu si mai rapid , nu in ultimul rand fac economie de roving de 1k, care e tot mai dificil de aprovizionat .
Pe plansa respectiva fac mai multe operatiuni consecutive care imi cresc " productivitatea " - e imortant pt timpul de pahar al rasinii !
1- tes disserul ( pentru toata aripa intra si extrados dintr-o singura bucata dureaza 35 min :rolleyes: )
2- aplic tesatura ( fara 3M77 )
3- saturez cu rasina in toata profunzimea
4- tamponez / vacumez excesul
5- croiesc materialul astfel obtinut , la cea mai mica greutate posibila si cu imbibarea optima :good:
Suprafata disser-ului o sa scada cu aprox 40 % pentru ca nu voi mai face aripi fara D-box ( asta e ultima cu aceasta configuratie - din ratiuni de cost ) , greutatea panglicilor pentru lonjeroane ( care trebuie supradimensionate din considerente de rigiditate ) e apropiata sau comparabila cu greutatea d-box-ului care in schimb asigura mult mai multa rididitate ansamblului iar aspectul estetic e net superior.
Azi mi-am planificat sa mulez o aripa , poate apuc sa pun poze cu pasii descrisi mai sus ...