Modelism - RHC Forum: "Planorul ucrainean" - Pulsar 3200 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

"Planorul ucrainean" - Pulsar 3200 ... cateva intrebari si cerere de ajutor ...

#31 Useril este offline   ender67 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 15-September 13

Postat 18 March 2016 - 06:30 PM

Toti ne dam cu parerea despre motor si CG si servo...dar n-am primit nici un raspuns la intrebarea:
MERITA PLANORUL ASTA "PENSIONAR" 300 EUR? VOI L-ATI FI CUMPARAT?
0

#32 Useril este offline   OcsiRC 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 567
  • Inregistrat: 16-April 14

Postat 18 March 2016 - 06:32 PM

Vezi postareaender67, la 18 March 2016 - 06:26 PM, a spus:

Zona aia hasurata la mine nici nu exista...italianul a taiat cu totul platforma aia ce incepe la gaura ca sa faca loc la baterie ....

Italian cu multa " decizie " :clapping: .. de fapt cred ca a fost constrans sa faca decuparea pentru ca altfel nu avea cum sa fixeze " monstrul " la locul lui.... :pardon: , dar asta iti asigura tie si mai mult spatiu de manevra , poate vrei sa-l folosesti...
0

#33 Useril este offline   ender67 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 March 2016 - 06:43 PM

Vezi postareaOcsiRC, la 18 March 2016 - 06:32 PM, a spus:

Italian cu multa " decizie " :clapping: .. de fapt cred ca a fost constrans sa faca decuparea pentru ca altfel nu avea cum sa fixeze " monstrul " la locul lui.... :pardon: , dar asta iti asigura tie si mai mult spatiu de manevra , poate vrei sa-l folosesti...

/me dummy ...ma tampeste caldura din datacenterul asta ... e clar ca a taiat platforma nu pentru baterie ci pentru motor ...
0

#34 Useril este offline   OcsiRC 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 March 2016 - 06:49 PM

Vezi postareaender67, la 18 March 2016 - 06:30 PM, a spus:

MERITA PLANORUL ASTA "PENSIONAR" 300 EUR? VOI L-ATI FI CUMPARAT?

Uite un raspuns !
Pot sa-ti spun ca si eu am cumparat vreo 3 modele " pensionate " ( 2 Pulsar ! + 1 Simply the Best ) , le-am reparat /upgradat , le-am zburat , m-am bucurat de ele ...si apoi le-am " maritat " , dar din acuta lipsa de timp si spatiu am renutat sa mai achizitionez modele din categoria asta ...
Un lucru este clar - au fost " material didactic " de mare valoare . In cazul tau ..tu esti inca in perioada de " acumulare " dar foarte probabil , o sa iti " valorifici " achizitiile si o sa te gandesti mai mult inainte de a mai cumpara ceva ...
In particular , pretul e corect , timp si pasiune ai , mergi inainte ! Cu 2-3 ani in urma probabil l-as fi luat si eu :rolleyes:
0

#35 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 18 March 2016 - 08:34 PM

Eu cred ca merita, planorul arata foarte bine, micile reparatii nu pare sa-i fi afectat rezistenta/aerodinamica.

Un planor nu e suficient sa fie bun, trebuie sa se si potriveasca cu temperamentul/indemanarea pilotului, ori asta nu poti sa o vezi decat zburand o vreme cu modelul.

Cum (mai) nimeni nu are bani sa cumpere toate modelele de noi pentru testare (si apoi sa le vanda la 1/3 din pret) e o tactica foarte buna.

Si eu am luat PegasusV2 de la grig acu putin timp (printr-un schimb) - astept ceva vreme nevantoasa sa il testez. De nou nu l-as fi cumparat.
0

#36 Useril este offline   OcsiRC 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 March 2016 - 11:41 PM

Vezi postareastiganas, la 18 March 2016 - 08:34 PM, a spus:

...

Cum (mai) nimeni nu are bani sa cumpere toate modelele de noi pentru testare (si apoi sa le vanda la 1/3 din pret) e o tactica foarte buna....De nou nu l-as fi cumparat.

Pasiunea si orientarea catre modele de constructie " clasica" dureaza pana constati cum zboara un " full compozit " , poate chiar unul de competitie .... apoi te repezi si iei unul nou ( o caruta de bani ) mai cheltui 50 - 70 % din valoarea lui ( depinde de cat esti de exigent ) ca sa-l echipezi de top .. ca , vorba aia .. merita .. si apoi constati ca la fiecare sfarsit de sezon poti cumpara la 65-75 % din valoarea de nou ne echipat , model de top , super echipat :(
Se poate intampla sa constati ca zboara chiar mai bine decat " bijuteria " pe care ti-e teama sa o zbori daca conditiile sunt neprielnice - zici tu in sinea ta - si culmea , de cate ori ajungi pe camp ... hmm taman se termina conditiile " optime " ... si uite asa te apuci si zbori sh-ul pe care nu il temi si care te incanta tot mai mult .. Nici nu mai stii cum e mai bine :rolleyes: Cel putin in ce ma priveste , traversez tot mai des episodul asta ,asa ca tocmai am decis sa " marit " bijuteria" si sa ma ma bucur fara retineri si stress de sh-ul care parca imi si place mai mult...
0

#37 Useril este offline   ender67 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2016 - 07:02 PM

Austrian Airlines au fost foarte draguti sambata si au decis sa participe la finantarea acestui proiect printr-un mic "overbooking" ... ceea ce a dus la o compensatie de 250 de euro cash. Practic cu orele suplimentare am finantat 100% aceasta cheltuiala extrabugetara :). Asta zic eu ca e semn bun.
Ce am progresat la reparatii:
- varfurile de aripi au primit si peticele de kevlar-carbon, sper ca seara asta sa fac infolierea
- am desfacut reductorul de turatie, piesele sunt in buna stare si gresate bine cu vaselina
- am inlocuit bateria 2s primita de la italian (si care e umflata de zici ca e perna de puf) cu una de 3s / 2200 mAh / 35C
- palele 16x11 le-am inlocuit cu ceva mai adecvat pentru 3s (cred ca 13x6 sau 13x7.. oricum avem cateva variante la dispozitie pentru teste)
- un ESC de 30-40A modificat (cu radiator de aluminiu folosit la chipseturi de placi de baza)
- am pus servo in coada: directia Vigor VS-12M si profundor TGY-DS245MG
- cu componentele astea CG pica unde trebuie, cam la 98 mm fata de BA.... pe net am gasit ca CG ar trebui sa fie la 90-100 mm, cu majoritatea preferand CG in zona de 98 mm

Aceasta postare a fost editata de ender67: 21 March 2016 - 07:03 PM

0

#38 Useril este offline   ender67 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2016 - 07:15 PM

PS ... ca tot am mentionat sursa de finantare, daca stau si ma gandesc si Lufthansa a ajutat anul trecut tot cu aceeasi suma la Pulsarul 2000 electric ... daca ar fi si planorele aste asa "norocoase" cum a fost eu la finantarea lor ar fi ceva....
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro