Deci, avem un transmiter MX-22 de la Graupner si doua module de emisie (35 si 40 MHz) si vrem sa-l facem sa emita simultan in cele doua benzi.
Var (1). Au mai facut-o unii la un MC-24 prin Germania. Au montat amindoua modulele de emisie in acelasi emitator (MC-24 e mare cit un tanc, deci incap) si acesta emite simultan prin intermediul aceleiasi antene.
Se poate face asa ceva la un MX, chiar daca al doilea modul va fii atasat extern?
In caz ca nu, m-am gindit la o a doua varianta (2): prin cablu de scoala.
Am auzit ca la unele statii trebuie scos quartul din statia elev cind se utilizeaza ca scoala. De ce? Ca sa nu emita si ea? Pai eu tocmai asta vreau!
Din pacate la MX se scoate modulul de emisie si se inlocuieste cu cel de scoala.
Acest modul de scoala, care costa o gramada de euroi, nu contine decit doua rezistente de 120 ohmi si un condensator (pe el scrie BC 104, capacitate=??) care utilizeaza doar trei din cele cinci fire din mufa care face legatura intre statie si modulul de emisie/scoala. A... si o mufa mama pt un jack stereo. Aici intra un cablu optic care face legatura intre cele doua statii.
Intrebarea e, cum se poate face ca aceasta statie sa aiba si iesire pt scoala si modul de emisie in acelasi timp? Se pot pune in "paralel" cele doua module (scoala si emisie)?
Ce zice-ti? Relizabila una din cele doua variante?
Atasat, schema modulului de scoala.