icsss, la 20 February 2016 - 02:29 PM, a spus:
Intentionez ma pun si un senzor de voltaj, asa cum am si pe celalalt DLG. Tensiunea mi-o afiseaza pe statie.
Nu stiu cum e la "ala micu'" de 1m.. dar spatiul in bot la ala de 1.5 m e foarte limitat.
Am lasat servo pe pozitia in care au fost montate, unul in fata celuilalt. Asta iti asigura un brat destul de mare dar iti manina din lungime (exista solutii ceva mai inteligente sa montezi servo la 45 de grade ca sa mai castigi spatiu...dar in mod sigur nu se aplica la chinezarii ieftine).
Alti producatori de top merg pe solutia unei "limbi" in mijloc si poti sa montezi servo/baterie/receptor si sus si jos ...dar asta iar implica ceva mai multa creativitate si cunostinte avansate de CAD. Ceva similar are cel de 950 mm, se desparte in doua jumatati sus-jos.
Altii prefera un bot mai rotunjit, fac un compromis intre calitatile aerodinamice si spatiu ca nu toata lumea are acces la baterii de dimensiuni reduse si la microreceptoare.
Eu eram invatat cu spatiul din fuselajul lui Zippo si nu ma asteptam sa fiu asa de "strans" la fuselajul de la HK/TopSky.
Faptul ca e alungit e un avantaj aerodinamic...dar ai de munca sa gasesti echilibrul.
Chiar si cu acumulatori mici cu sectiune aproape patrata nu poti sa te duci pina in varf...si ai nevoie de balast.
Ma asteptam la chestia asta si pentru DLG pregatisem niste acumulatori 2S de airsoft de 1x2x12.5 cm in ideea ca sa intre bine pina in varf...si bineninteles ca erau prea lungi si nu intrau din cauza de servo.
Am fost foarte multumit ca am gasit cel putin 2 variante de lucru, si daca e nevoie pot sa fac un reglaj fin cu alice de plumb.
Nu stiu cum e situatia la cel de 1m...dar daca inginerul chinez a mers pe calea usoara si a facut doar o scalare in programul CAD nu te vad prea bine.
Poti sa folosesti componentele de la cel de 950 mm dar sa nu astepti sa le poti pozitiona la fel de usor.
Aceasta postare a fost editata de ender67: 20 February 2016 - 04:49 PM