Modelism - RHC Forum: ORDINUL8 din 2014 a incetat - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

ORDINUL8 din 2014 a incetat Incepand cu 1 februarie 2016 ordinul 8 inceteaza sa mai produca efecte

#481 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 10 March 2016 - 09:05 PM

Apropo, exista o decizie oficiala a AACR, in care sa scrie negru pe alb ca a. considera orice zburatoare de la gaina in sus drept aeronava si b. isi asuma respectarea TUTUROR reglementarilor care decurg din chestia asta, inclusiv plan de zbor, investigarea "incidentelor" s.a.m.d.?
Ca pana acum lucram doar cu "ghiduri" si interpretari...
O pozitie oficiala a nivelului ierarhic superior, MT, guvern, presedentie, NATO, whatever?
Ar trebui trimise niste poze cu jucarii, "Domnule prim-ministru, conform pozitiei AACR acest obiect este o aeronava, va rugam sa ne comunicati pozitia oficiala a guvernului Romaniei in acest subiect. Multumim, ARA!"

Aceasta postare a fost editata de Garett: 10 March 2016 - 09:07 PM

0

#482 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 10 March 2016 - 09:14 PM

Vezi postareaGarett, la 10 March 2016 - 05:21 PM, a spus:

OK, impardonabila, ce are ARA de gând să facă în legătură cu asta? ARA ca organizatie, nu membrii individuali.

ARA a organizat o conferinta telefonica in care a stabilit prin membrii sai prezenti, cum va actiona pe aceasta problema.
0

#483 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 11 March 2016 - 02:49 AM

Vezi postareaxorg, la 10 March 2016 - 09:14 PM, a spus:

ARA a organizat o conferinta telefonica in care a stabilit prin membrii sai prezenti, cum va actiona pe aceasta problema.

Și dacă tot trimiteți câte două mail-uri, puteați să mai trimiteți două și cu ce s-a hotărât la conferința telefonică, celorlalți membri care nu au participat. Așa ar fi fost corect și ”DEMOCRATIC„.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#484 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 03:24 AM

Am fost plecat într-o delegație și nu am mai avut timp să scriu, dar am citit tot ce s-a scris și nu pe sărite.
Se pare că încep mai mulți să-și dea seama că e ceva ciudat în comportamentul ARA. Tot mi-am pus întrebări de ceva vreme de ce atâta virulență.
Pentru mine se clarifică multe.
De fapt nu ARA, ci conducerea.
V-am spus de la început că nu mă deranjează agendele personale atâta vreme cât nu interferează și nu știrbesc obiectivele colective. De când am citit statutul am afirmat că e ceva ascuns acolo. Am impresia că postările mai sunt la ”Discuții libere”. Părerea mea e că o luați pe urmele FRMd, sau mai bine spus a conducerii FRMd (că, în principiu, nu am nimic cu federația, ci doar cu cei ”3 cârnați” cum le-a spus cineva mai devreme).

1.De ce s-a format ARA așa târziu ? Adevărata problemă nu a apărut la emiterea Ordinului 8, ci la modificarea Codului Aerian. Walter nu era în țară la vremea respectivă ? Posibil

2.De ce a fost nevoie să se aducă un statut din altă țară, să fie tradus și adoptat ? Ciudat. Sunt destule exemple la noi destul de complete.

3.De ce s-a ales acest tip de asociație și nu cel asemănător sindicatelor, sau asociațiilor sportive ? Astea ar fi fost mai apropiate de dorințele membrilor. De fapt, majoritatea membrilor doresc să fie reprezentați și apărați în discuțiile cu autoritățile, fapt care te duce foarte aproape de ideea de sindicat.

4. Statutul are niște chestii ciudate în formulări, fapt care m-a pus pe gânduri sugerându-mi ideea de agendă ascunsă. Am avut discuții pe tema asta și aici și telefonic.

5.De ce nu se dorește o prezență mai mare la AGA ? Deși se venise cu ideea de a se face o AGA mixtă - în persoană și online - la următorul mail ... numai în persoană. Nu avea logică și nici democratic nu este pentru o organizație care afirmă că reprezintă interesele aeromodeliștilor.

6.De ce i se aduc mulțumiri și laude nejustificate lui Dramida (am uitat cum îl cheamă) asemănătoare osanalelor ? E membru ARA ? Culmea este faptul că acțiunile lui (inutilele de altfel) au fost de natură de a aduce atingere drepturilor aeromodeliștilor, deja existente. Totuși, Asociația Aeromodeliștilor nu s-a departajat de aceste acțiuni, iar cel puțin un membru din Consiliul Director i-a ținut partea.

7.De ce, după discuții aprinse pe tema definirii aeromodelului, deși trend-ul era unul specific, s-a preferat o definire largă ? A! Să nu uit! Xorgule, cu siguranță îți trimit lecitină pură, poate îți menține memoria. Ai afirmat încă o dată aceleași chestii la adresa mea după ce am avut o discuție, aici. Participarea la discuțiile privind definiția aeromodelului.

8. De ce o reacție atât de virulentă și agresivă la adresa mea ? :clapping: Măi Xorgule (din nou), verticalul lui Nea Mărin ce ești !!! Îmi spui mie că o dau de gard și tu muți gardul de fiecare dată, cum îți cade bine. Ba, mai mult, eşti când într-o parte a lui, când în alta, schimbi regulile în timpul jocului și interpretările pe același text legislativ numai să-ți rezolve problema de moment și mai ai și Demnitatea de a-ți însuși argumente de ale mele după ce le-ai combătut cu vigoarea unui politician din schițele lui Nenea Iancu. Măiii ... Mircea Badea . :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 11 March 2016 - 03:24 AM

0

#485 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 03:49 AM

Amu am ajuns acasă. Am dormit în avion și oricum sunt liber azi.

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 11 March 2016 - 03:50 AM

0

#486 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 03:58 AM

9. De ce nu se ia taurul de coarne (AACR) și se preferă fuga de jur împrejurul arenei ? Pote amețește taurul și cade singur ?
Toată chestia asta cu facebook-ul este inutilă. Inștiințezi lumea cu un text incolor, insipid și inodor că s-a mai comis o ilegalitate. Încă una în oceanul ilegalităților din ultimii 26 de ani, în loc să ”stresezi” instituțiile de la care poți obține ceea ce dorești.
Avem de răsturnat guverne ? Avem un interese politic și un partid politic puternic în spate, plus câteva trusturi de media la dispoziție ?

Ar mai fi ceva întrebări legate de activitatea asociației, dar ... ajung deocamdată.
0

#487 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 04:15 AM

Xorgule, poate-mi explici frumușel, ce interes aș avea să manipulez pe cineva de aici ? Ar trebui să am ceva motive serioase: bani, posturi sus-puse, ... .
Partea mișto apare când citesc cum scrii. Tehnica este cea a unui începător, dar îmi aduce aminte de discursurile secretarilor de partid și de tiparele din Antena 3. Tocmai modul cum scrii matale este manipulativ, numai că se potrivește mai bine pe platformele audio-vizuale și nu pe textele scrise.

Ni la el: ”vise mărețe de salvare a ...” :clapping: Lasă că e mai bine cu facebook-ul de unde ai mari șanse să obții și un răspuns negativ.

Doar o vorbă să mai spun :

Atitudinea şi ceea ce scrie Xorg, aici, este cea a Consiliului Director ARA și reprezintă o linie ARA, sau sunt doar personale ?

Deși am salutat sincer apariția ARA, acțiunile și evenimentele organizate de către asociație, tind să am alte idei în ultimul timp.
0

#488 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 11 March 2016 - 08:39 AM

Viorel, iti rapsund eu, poate ca nu incepe iar discutia intre tine si Xorg.
Punctual, foarte bine ai pus.

1) Ara s-a format asa tirziu pentru ca modelisti nu vroieau. Prima initiativa de a forma alteceva de cit FRMD cred ca am formulat acum 15 ani inainte de prima intalnire RR. Deci eu eram aici din 1996.

2) Pentru ca este mai simplu se folosesti o roata deja functionala de cit se inventezi apaa calda de la zero.

3) Pentru ca pur si simplu nu existau si nu exista cluburi in sensul general care au avut si nici acum nu au voce comuna si nici individual. Si cei poate 2-4 asociatii activi nu au exprimat dorinta.

4) Care sint chestii ciudate ta rog, clar si raspicat ca se poate rapsunde cineva. Dac nu formulez clar parerea ta este zero. Scuze.

5) Ba da, se dorest, dar prezenta si formatul ati avut timp acum aproape 2 ani se negotiati. Doar ca nici la o votare online nu s-a gasit o multime activ.

6) Nu am citit despre laude oficiale de la ARA catre Dramida, nicaieri. Pune link si dovada.

7) Din cauze pragmatice. Au fost discutii cu toate administratii care au agreat anumite chestii doar ca mai tirziu sa le negeze. Deocamdata nu exista o definitie oficiala definitiva. Totul este in mers.

8) Pentru ca sincer, se pare uneori vorbesti si tu foarte agresiv si pasiv agresiv si bagi subtilitati care sint usor tendentioase. Asa tipic unei persoane cu background juridic daca nu ma insel.

9) Fi linistit. Eu sunt convins ARA se afla pe drum corect. Sper ca vei afla.

Adaug eu punctul zece.
Ai dreptate intrun fel, adica Andras are si dupa parerea mea un stil de lucru care este discutabil si ma cert foarte des cu el si in public si la telefon, iar momentul potrivit sa te autopropui tu ar fi AG. Dar deocamdata vad pe Andras singura persoana care este in stare si destul de angajat se indeplineasca scopurile. Ce are de nevoie este se invata se acepta parerea altorar chiar daca i se par nepotrivite ca si asta am zis de la inceput.
ARA nu este un hobby privat cuiva ci o adunatura de omeni cu interese comune care trebuie sa isi asume si responzabilitate pe parcurs adica se participa nu doar cu vorbe pe forum ci si macar cu prezenta fizica la AG o data la doi ani ca se pune comitetul ARA la punct unde este nevoie.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#489 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 10:02 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 11 March 2016 - 03:24 AM, a spus:

Am fost plecat într-o delegație și nu am mai avut timp să scriu, dar am citit tot ce s-a scris și nu pe sărite.
Se pare că încep mai mulți să-și dea seama că e ceva ciudat în comportamentul ARA. Tot mi-am pus întrebări de ceva vreme de ce atâta virulență.
Pentru mine se clarifică multe.
De fapt nu ARA, ci conducerea.
V-am spus de la început că nu mă deranjează agendele personale atâta vreme cât nu interferează și nu știrbesc obiectivele colective. De când am citit statutul am afirmat că e ceva ascuns acolo. Am impresia că postările mai sunt la ”Discuții libere”. Părerea mea e că o luați pe urmele FRMd, sau mai bine spus a conducerii FRMd (că, în principiu, nu am nimic cu federația, ci doar cu cei ”3 cârnați” cum le-a spus cineva mai devreme).

1.De ce s-a format ARA așa târziu ? Adevărata problemă nu a apărut la emiterea Ordinului 8, ci la modificarea Codului Aerian. Walter nu era în țară la vremea respectivă ? Posibil

2.De ce a fost nevoie să se aducă un statut din altă țară, să fie tradus și adoptat ? Ciudat. Sunt destule exemple la noi destul de complete.

3.De ce s-a ales acest tip de asociație și nu cel asemănător sindicatelor, sau asociațiilor sportive ? Astea ar fi fost mai apropiate de dorințele membrilor. De fapt, majoritatea membrilor doresc să fie reprezentați și apărați în discuțiile cu autoritățile, fapt care te duce foarte aproape de ideea de sindicat.

4. Statutul are niște chestii ciudate în formulări, fapt care m-a pus pe gânduri sugerându-mi ideea de agendă ascunsă. Am avut discuții pe tema asta și aici și telefonic.

5.De ce nu se dorește o prezență mai mare la AGA ? Deși se venise cu ideea de a se face o AGA mixtă - în persoană și online - la următorul mail ... numai în persoană. Nu avea logică și nici democratic nu este pentru o organizație care afirmă că reprezintă interesele aeromodeliștilor.

6.De ce i se aduc mulțumiri și laude nejustificate lui Dramida (am uitat cum îl cheamă) asemănătoare osanalelor ? E membru ARA ? Culmea este faptul că acțiunile lui (inutilele de altfel) au fost de natură de a aduce atingere drepturilor aeromodeliștilor, deja existente. Totuși, Asociația Aeromodeliștilor nu s-a departajat de aceste acțiuni, iar cel puțin un membru din Consiliul Director i-a ținut partea.

7.De ce, după discuții aprinse pe tema definirii aeromodelului, deși trend-ul era unul specific, s-a preferat o definire largă ? A! Să nu uit! Xorgule, cu siguranță îți trimit lecitină pură, poate îți menține memoria. Ai afirmat încă o dată aceleași chestii la adresa mea după ce am avut o discuție, aici. Participarea la discuțiile privind definiția aeromodelului.

8. De ce o reacție atât de virulentă și agresivă la adresa mea ? :clapping: Măi Xorgule (din nou), verticalul lui Nea Mărin ce ești !!! Îmi spui mie că o dau de gard și tu muți gardul de fiecare dată, cum îți cade bine. Ba, mai mult, eşti când într-o parte a lui, când în alta, schimbi regulile în timpul jocului și interpretările pe același text legislativ numai să-ți rezolve problema de moment și mai ai și Demnitatea de a-ți însuși argumente de ale mele după ce le-ai combătut cu vigoarea unui politician din schițele lui Nenea Iancu. Măiii ... Mircea Badea . :rolleyes:

Nu muta nea VipEol nimeni gardul, dar vezi matale lucrurile sunt dinamice, evolueaza, iar in timp se mai schimba contextul si linia frontului. Observ acum, ca matale intorci atentia inclusiv la inceputurile ARA, spre chinurile facerii. E greu tare sa realizezi ceva concret si e nedrept ca dupa ani de munca si sacrificii personale ale unora, sa vii acum matale si sa spui ca nu e bine facut, ca ai fi facut tu si ai fi dres, fara sa stii macar conditiile de atunci. Stiti cum se spune:”Dupa razboi multi viteji se arata.”
0

#490 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 11 March 2016 - 10:04 AM

Laudele catre Dramida nu au fost "oficiale", in sensul postarii lor pe site-ul ARA, ci mai mult aberari ale lui xorg de genul "uite ce bine le-a tras-o, hai si noi la fel..."
Sigur, pot fi pareri personale ale respectivului, doar ca facand parte din conducere, da impresia ca ar fi parerea oficiala.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#491 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 10:18 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 11 March 2016 - 04:15 AM, a spus:

Xorgule, poate-mi explici frumușel, ce interes aș avea să manipulez pe cineva de aici ? Ar trebui să am ceva motive serioase: bani, posturi sus-puse, ... .
Partea mișto apare când citesc cum scrii. Tehnica este cea a unui începător, dar îmi aduce aminte de discursurile secretarilor de partid și de tiparele din Antena 3. Tocmai modul cum scrii matale este manipulativ, numai că se potrivește mai bine pe platformele audio-vizuale și nu pe textele scrise.

Ni la el: ”vise mărețe de salvare a ...” :clapping: Lasă că e mai bine cu facebook-ul de unde ai mari șanse să obții și un răspuns negativ.

Doar o vorbă să mai spun :

Atitudinea şi ceea ce scrie Xorg, aici, este cea a Consiliului Director ARA și reprezintă o linie ARA, sau sunt doar personale ?

Deși am salutat sincer apariția ARA, acțiunile și evenimentele organizate de către asociație, tind să am alte idei în ultimul timp.

Actiunea pe Facebook este o decizie comuna a membrilor ARA, care au manifestat interes pentru problema la timpul potrivit si care au decis aceasta, cu majoritate in conferinta telefonica. Daca va pasa de soarta asociatiei ar fi trebuit sa manifestati interes la momentul potrivit. Cea ce faceti acum este un act de lasitate jignitor la adresa celor care au luat aceasta decizie in temeiul aspectelor cunoscute la momentul respectiv. Oricum pana acum facebook s-a dovedit o decizie de success, adunand aproximativ 8000 de like-uri la o prima strigare.
Pentru liniste domniei tale Xorg nu face parte din consiliul director al asociatiei, el se ocupa doar de unele proiecte ale acesteia.
0

#492 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 10:59 AM

Vezi postarearenatoa, la 11 March 2016 - 10:04 AM, a spus:

Laudele catre Dramida nu au fost "oficiale", in sensul postarii lor pe site-ul ARA, ci mai mult aberari ale lui xorg de genul "uite ce bine le-a tras-o, hai si noi la fel..."
Sigur, pot fi pareri personale ale respectivului, doar ca facand parte din conducere, da impresia ca ar fi parerea oficiala.

Inteleg ca exista unele problemem cu Dramida, personal nu le-am dat importanta, intrucat nu impart cu el nici terenul de zbor si nici sticla de bere. Rezultatele actiunilor sale in privinta aeromodelismului, ne vizeaza direct insa. Bune sau rele trebuie sa tinem cont de ele indiferent ca ne place sau nu persoana care a initiat procesul. In spatele acestui process exista un avocat si un judecator respectabil al unei instante superioare, Judecator al Curti de Apel Bucuresti, a carui opinie a fost si ramane cea mai competenta de pana acum pe problema aeromodelismului.
0

#493 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 12:01 PM

Nu ne vizeaza decat negativ, doar niste anarhisti ar putea vedea ceva pozitiv in actiunile lui.

Respectabilitatea si competenta pastreaza-le ca pareri personale, ce a scris acel judecator acolo denota ca este total pe langa fenomen.
Tocmai discutam in pagina anterioara ca filmarea aeriana este interzisa de la MApN de nu stiu cati ani, cum poate acum sa vina un judecator sa zica ca e permisa, si sa il consideri competent ?

Si oricum nu valoreaza nimic o decizie existenta in jurisprudenta romaneasca, nu este ca in state, sa invoci cazul nustiucare, la noi poate apare maine alt caz identic care sa se sfarseasca cu o sentinta exact pe dos.
0

#494 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 02:05 PM

Vezi postarearenatoa, la 11 March 2016 - 12:01 PM, a spus:

Nu ne vizeaza decat negativ, doar niste anarhisti ar putea vedea ceva pozitiv in actiunile lui.

Respectabilitatea si competenta pastreaza-le ca pareri personale, ce a scris acel judecator acolo denota ca este total pe langa fenomen.
Tocmai discutam in pagina anterioara ca filmarea aeriana este interzisa de la MApN de nu stiu cati ani, cum poate acum sa vina un judecator sa zica ca e permisa, si sa il consideri competent ?

Si oricum nu valoreaza nimic o decizie existenta in jurisprudenta romaneasca, nu este ca in state, sa invoci cazul nustiucare, la noi poate apare maine alt caz identic care sa se sfarseasca cu o sentinta exact pe dos.

Eu zic ca trebuie sa ne indreptam privirile spre lumile civilizate, acolo unde dreptatea se castiga in justitie, nu cu mitraliera in mana precum in tarile bananiere si nici cu jalba in protab spre membrii PCR cum era in vremurile apuse. Haideti sa ne desprindem de princiipiile dreptului nascute prin academii precum Ștefan Gheorghiu. Suntem destul de oropsiti de mentalitatile trecute ce domnesc inca prin unele institutii ale statului. Haideti sa-i tragem si pe ei spre lumile civilizate. ARA este pe cale sa traga MT-ul in legalitate. Dupa 26 de ani au un proiect de lege pt ratificarea conventiei de la Chicago. Asta doar pentru ca ARA a vrut sa citeasca legea in forma ei oficiala, fara sa se increada orbeste in ghidurile si recomandarile unor mastodonti ce traiesc din inertie ascunsi in umbra notorietatii institutionale.
Intr-o lume civilizata, inclusiv in Romania, hotararea unui judecator al Curtii de Apel este lege pentru judecatorul unei instante de fond si cu atat mai mult pentru institutiile statului.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 11 March 2016 - 02:10 PM

0

#495 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 02:20 PM

Vezi postarearenatoa, la 11 March 2016 - 12:01 PM, a spus:

Anarhistii fiind cei care se adresează justiției, într-un stat de drept? ;)
Parcă asa era povestea, "România, stat de drept, justiție independentă, drepturile cetatenilor" etc, s-a schimbat ceva?

Aceasta postare a fost editata de Garett: 11 March 2016 - 02:21 PM

0

#496 Useril este offline   Radubv 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 740
  • Inregistrat: 09-February 12
  • Interests:Aero-Auto RC.

Postat 11 March 2016 - 02:36 PM

Vezi postareaxorg, la 11 March 2016 - 02:05 PM, a spus:

........ARA este pe cale sa traga MT-ul in legalitate. Dupa 26 de ani au un proiect de lege pt ratificarea conventiei de la Chicago. Asta doar pentru ca ARA a vrut sa citeasca legea in forma ei oficiala, fara sa se increada orbeste in ghidurile si recomandarile unor mastodonti ce traiesc din inertie ascunsi in umbra notorietatii institutionale.
........

ARA nu trebuie sa bage MT-ul in legalitate, AACR-ul sau mai stiu eu ce alta institutie din zecile rasarite ca ciupercile. Nu cred ca asta e menirea ARA. In viziunea mea ARA este o asociatie care ar trebui sa scoata in fata si sa apere aeromodelismul, nu cel sportiv (de asta cu siguranta se va ocupa FRMd) , ci asta de amatori, de hobby, etc. Bun, i-a tras de urechi, vor ratifica legea vietii de la Chicago de pe vremea cand se zbura in avioane de lemn si panza (cum sunt "jucariile" noastre si acum) , ei vor intra in legalitate, iar noi tot pe afara vom ramane.

PS: Iata ce am primit pe mail in timp ce postam de la un cunoscut magazin din Romania :
"Subiect : Dronele DJI Phantom 3 la cele mai bune preturi, optional si cu asigurare!"

8) 8)

Aceasta postare a fost editata de Radubv: 11 March 2016 - 02:40 PM

AUTO

HPI Trophy Truggy 4.6 2013 2.4GHZ Waterproof- nitro
HPI Blitz2 Flux - electric
FG Baja Buggy Sportsline - benzina

AERO

Align T-Rex 450 Pro V2 - Augusta electric
Align T-Rex 500L Dominator - electric
Align T-Rex 700E DFC - electric
Drake by Dululutu -electric
Easy Star II by Multiplex - electric
Phoenix 2400 - electric
Sbach 342 by FMS 1300mm - electric
DJI Mavic Pro
Realacc Real5 215MM FPV Racing Drone
|||Spektrum DX9|||
0

#497 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1125
  • Inregistrat: 31-October 07
  • Interests:arhitectura, aero

Postat 11 March 2016 - 02:45 PM

E asigurarea pe care ti-o da DJI-ul - dji care protection, nu confunda cu asigurarea pe care o baga in discutii AACR-ul.
0

#498 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 04:11 PM

Vezi postareaRadubv, la 11 March 2016 - 02:36 PM, a spus:

ARA nu trebuie sa bage MT-ul in legalitate, AACR-ul sau mai stiu eu ce alta institutie din zecile rasarite ca ciupercile. Nu cred ca asta e menirea ARA. In viziunea mea ARA este o asociatie care ar trebui sa scoata in fata si sa apere aeromodelismul, nu cel sportiv (de asta cu siguranta se va ocupa FRMd) , ci asta de amatori, de hobby, etc. Bun, i-a tras de urechi, vor ratifica legea vietii de la Chicago de pe vremea cand se zbura in avioane de lemn si panza (cum sunt "jucariile" noastre si acum) , ei vor intra in legalitate, iar noi tot pe afara vom ramane.

PS: Iata ce am primit pe mail in timp ce postam de la un cunoscut magazin din Romania :
"Subiect : Dronele DJI Phantom 3 la cele mai bune preturi, optional si cu asigurare!"

8) 8)

Asa este, dansii probabil vor intra in legalitate si normal ar fi sa fi fost de mult acolo. Nu asta si-a prous ca prim scop ARA, poate intr-adevar, nu ne ajuta pe noi in cel mai direct mod intrarea dansilor in legalitate, dar macar nu mai putem fi priviti ca un grup de neica nimeni bun de tinut in afara legii 2-3 ani pt. ca nu contam si nu avem parghii de aparare. Va fi cam greu sa mai fim priviti ca un pericol la siguranta spatiului aerian in viitor. Nu ma intrebati despre legalitatea reglementarilor pe care le respectau ceilalti zburatori, sau ale reglementarilor prin care sunt sanctionate zborurile noastre, atat vreme cat legea asta baza a tuturor reglementarilor din aviatie nu putea fi citita in forma sa oficiala. Ca sa poti respecta legea trebuie sa o cunosti, si cum sa faci asta daca nu o poti gasi intr-o forma legala. Pe siteul AACR-ului se gasea doar o forma consultativa, iar ARA a vrut forma sa oficiala, singura forma legala de altfel.
0

#499 Useril este offline   ViorelX 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 11 March 2016 - 08:22 PM

La Sierra si Phoenix nu vad atentionari ca aeromodelul cumparat trebuie identificat. Numai F64 au luat lucrurile in serios?
Ar fi mai normal sa poti folosi un identificator detasabil, pe care-l montezi pe aeromodelul cu care zbori la un moment dat. Eu asta si fac de fapt: pe toate aeromodelele mele am lipit etichete cu nr mele de telefon, ca sa fiu contactat in caz ca se intampla ceva. Si nu mi s-a intamplat nimic in 6 ani de activitate.
0

#500 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2016 - 03:20 PM

Vezi postareaxorg, la 11 March 2016 - 10:18 AM, a spus:

Actiunea pe Facebook este o decizie comuna a membrilor ARA, care au manifestat interes pentru problema la timpul potrivit si care au decis aceasta, cu majoritate in conferinta telefonica. Daca va pasa de soarta asociatiei ar fi trebuit sa manifestati interes la momentul potrivit. Cea ce faceti acum este un act de lasitate jignitor la adresa celor care au luat aceasta decizie in temeiul aspectelor cunoscute la momentul respectiv. Oricum pana acum facebook s-a dovedit o decizie de success, adunand aproximativ 8000 de like-uri la o prima strigare.
Pentru liniste domniei tale Xorg nu face parte din consiliul director al asociatiei, el se ocupa doar de unele proiecte ale acesteia.

Jignitor și dăunător pentru asociație este ce faci matale. Este lipsit de bun simț să reproșezi cuiva că nu a participat la o teleconferință și în consecință își pierde dreptul de a-și spune opinia. Motivele neparticipării pot fi multiple și obiective, dar ai obiceiul de a acuza fără cea mai mică urmă de verticalitate. Relațiile interumane au la bază o relație de încredere și se pleacă de la prezumția de nevinovăție (prezumție care există și în sistemul de drept). Pentru mine ești doar o potaie care latră din spatele gardului și în consecință nu o să mai dau curs unor polemici cu tine. Foarte posibil să ne întâlnim față în față și ar fi de dorit pentru tine să fii în stare să-mi vorbești astfel, în față, drept, susținând privirea, altfel ... . Ești bolnav, mic și complexat, iar acțiunile tare molipsesc și otrăvesc organizația, împingând-o la acțiuni inutile și care-i știrbesc din imaginea câștigată cu muncă nu cu nopți pierdute.
0

#501 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2016 - 03:26 PM

Renato, puteai să judeci chestia ”fără restricții” în lumina părerilor expuse de multă vreme pe subiectele de aici. De fapt mă refeream doar la faptul că nu mai este necesar să dăm acel telefon. Pentru faptul că ai scos limba la mine, am luat legătura cu un hirotonisit să aibă grijă ... . :rofl:

Am stat la vorbă de foarte multe ori cu militarii. De câteva ori am și sunat să le spunem că avem activitate. Ne privesc cu condescență ca pe niște copii mari cu jucărelele lor, adică : ”măi ... noi zburăm supersonice nu surcele !”. Tot de la ei știu foarte sigur că nu au voie să coboare sub 300 de metri.
0

#502 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2016 - 04:18 PM

Walter, treaba cu statutul e abureală, dar o lăsăm așa. Nu era nevoie să inventezi nimic, ci doar să alegi dintr-o multitudine de texte pe care le găsești pe google și să treci numele organizației. :pardon:
Afirmații tendențioase ? Care sunt alea ? La adresa cui ? Dacă am ceva de spus, o fac direct.
În niciun caz nu am avut de gând și nici acum nu am de gând să aspir la o funcție mai mare decât cea de membru simplu ARA. Nu am contestat decât o anumită atitudine și în ultimă instanță capacitatea unei anumite persoane de a vorbi cu bun simț.

Ești membru ARA, sau privești din afară, ai aceeași impresie care devine convingere și anume că Xorg este ”vocea” ARA, chiar dacă există o altă persoană desemnată/aleasă pentru asta. Am stat ceva vreme pe margine și am urmărit discuțiile ARA și o să încep doar cu momentul la care m-am hotărât să-mi spun opinia, nu fac istorie prea multă ... .
- Mare tam-tam: ”ARA a fost desemnată AAC de către ... ” Mi-am permis să contrazic acea exprimare (ce nerușinare din partea mea) :rolleyes: pentru că era imposibil să fie reală având în vedere cum se ajunge AAC - lucru pe care ar trebui să-l știi la fel de bine. Ei ... a sărit Xorg cu ”gura” și ce a urmat ... nu mai povestim că s-a încheiat cu solicitarea mea de a se posta, afișa documentul cu pricina, iar concluzia după citire a fost clară.
Nu am fost singurul de aici care a fost contrazis de către Xorg în niște termeni nu tocmai normali, pe marginea unor discuții privitoare la politica ARA și acțiunile ce urmau a fi intreprinse. De fiecare dată ceea ce spunea Xorg se potrivea de minune cu acțiunile ulterioare ARA.
De fiecare dată când Xorg spune ceva, nimeni din Consiliul Director nu intră să confirme, infirme, sau să modereze, eventual doar să-l completeze, iar când acesta are o atitudine agresivă și clar jignitoare, aruncând cu injurii... nicio reacție. Nici măcar reacția pe care ar trebui s-o manifeste un moderator al forumului (Andras este moderator) să liniștească spiritele. Din ce am observat, Andras s-a manifestat doar de câteva ori în ceea ce privește afișarea de anunțuri și cu ceva ton împăciuitor când cineva a spus că se gândește serios să iasă din asociație.

Discutăm despre ultima acțiune ARA ?
Tot Xorg a afișat aici ”marea ilegalitate” produsă : nesemnarea tratatului de la Chicago. Pe tema asta ... adrese la MOf și pe unde s-au mai trimis și a făcut și mare tam-tam împreună cu frățiorul lui geamăn și identic - Garett. A urmat o conferință telefonică, la care nu am reușit să iau parte din motive strict obiective (poate ai observat și la cea precedentă că am intrat și am fost nevoit să ies cam o oră, după care am reintrat) și la care s-a hotărât acea măsură/acțiune pe facebook. Deși era necesară o participare cât mai mare, nu s-a dat niciun mail din partea ARA, ci acțiunea a fost pusă la cale tot aici. Nu este nicio problemă, facebook este bun pentru promovare, dar să te duci și să expui o situație plecată de la o premiză total eronată mi se pare de natură să știrbească seriozitatea asociației. Aș vrea să văd ce-i spui lui nenea polițaiul care vine să te amendeze după ce proiectul AACR devine lege ... ”domnule nu mă poți amenda că am 8000 de like-uri pe facebook ?”

Ce s-a întâmplat este o greșeală grosolană și ar fi putut fi ocolită dacă o anumită persoană ar fi fost temperată și i s-ar fi sugerat să nu mai arunce cu injurii în stânga și dreapta, mai ales la adresa unor instituții cu care ești în discuții.

Ar fi fost de ajuns să se facă o documentare mai serioasă și chiar să cereți sprijin aici. Sunt destui piloți și chiar piloți de comerciale ieșiți la pensie care ar fi putut să vă lămurească, așa cum au intrat și băieții de la CT încercând să explice și să lămurească ce ne putea ajuta.
A fost mai simplu să dai cu bota în baltă. Așa se procedează: omori omul și pe urmă spui ... pardon, am greșit ? Staiiii !!! Mai nou e fără pardon, ci cu : dă-l în pana mea !

Înainte de 1990, România a avut de două ori ”Clauza Națiunii Cele Mai Favorizate” . A fost întreruptă pe perioada cât, Ceaușescu a făcut trafic cu carne vie, adică a vândut naționali germani statului Federal German și Evrei statului respectiv.
Una din condițiile obținerii acelei clauze a fost și ratificarea unor convenții internaționale. Ceaușescu nu a fost de acord să ratifice toate convențiile și a negociat. Urmarea a fost că s-au ratificat la pachet cam 7 printre care și Convenția de la Chicago împreună cu alte două tratate de completare. Asta pentru că România avea nevoie să ratifice acea convenție, având curse externe și chiar peste ocean.
După 1990, România a aderat și a intrat în NATO. Una dintre condițiile obligatorii pentru intrarea în NATO a fost re-ratificarea convenției împreună cu tratatele de completare ulterioare. Pentru că intrarea în NATO mai aducea și alte obligații, acestea au fost ratificate din nou la pachet. Acesta este motivul pentru care, probabil nu ați găsit documentul. A fost discutat în parlament împreună cu altele, ratificat în același document.

Amu trebuie să plec, dar revin.
0

#503 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2016 - 08:04 PM

Viorele mama, ce patisi ? :) Nici tu nu ai dormit bine azi-noapte ?
0

#504 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 16 March 2016 - 08:21 PM

Vezi postarearenatoa, la 16 March 2016 - 08:04 PM, a spus:

Pai, cand ai pe constiinta sute de angajati ...mai poti dormi? :rofl: :rofl:
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#505 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 16 March 2016 - 10:27 PM

ah, ce te mai mananca, nenea nicu!
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#506 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 16 March 2016 - 11:37 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 16 March 2016 - 04:18 PM, a spus:

Walter, treaba cu statutul e abureală, dar o lăsăm așa. Nu era nevoie să inventezi nimic, ci doar să alegi dintr-o multitudine de texte pe care le găsești pe google și să treci numele organizației. :pardon:
Afirmații tendențioase ? Care sunt alea ? La adresa cui ? Dacă am ceva de spus, o fac direct.
În niciun caz nu am avut de gând și nici acum nu am de gând să aspir la o funcție mai mare decât cea de membru simplu ARA. Nu am contestat decât o anumită atitudine și în ultimă instanță capacitatea unei anumite persoane de a vorbi cu bun simț.

Ești membru ARA, sau privești din afară, ai aceeași impresie care devine convingere și anume că Xorg este ”vocea” ARA, chiar dacă există o altă persoană desemnată/aleasă pentru asta. Am stat ceva vreme pe margine și am urmărit discuțiile ARA și o să încep doar cu momentul la care m-am hotărât să-mi spun opinia, nu fac istorie prea multă ... .
- Mare tam-tam: ”ARA a fost desemnată AAC de către ... ” Mi-am permis să contrazic acea exprimare (ce nerușinare din partea mea) :rolleyes: pentru că era imposibil să fie reală având în vedere cum se ajunge AAC - lucru pe care ar trebui să-l știi la fel de bine. Ei ... a sărit Xorg cu ”gura” și ce a urmat ... nu mai povestim că s-a încheiat cu solicitarea mea de a se posta, afișa documentul cu pricina, iar concluzia după citire a fost clară.
Nu am fost singurul de aici care a fost contrazis de către Xorg în niște termeni nu tocmai normali, pe marginea unor discuții privitoare la politica ARA și acțiunile ce urmau a fi intreprinse. De fiecare dată ceea ce spunea Xorg se potrivea de minune cu acțiunile ulterioare ARA.
De fiecare dată când Xorg spune ceva, nimeni din Consiliul Director nu intră să confirme, infirme, sau să modereze, eventual doar să-l completeze, iar când acesta are o atitudine agresivă și clar jignitoare, aruncând cu injurii... nicio reacție. Nici măcar reacția pe care ar trebui s-o manifeste un moderator al forumului (Andras este moderator) să liniștească spiritele. Din ce am observat, Andras s-a manifestat doar de câteva ori în ceea ce privește afișarea de anunțuri și cu ceva ton împăciuitor când cineva a spus că se gândește serios să iasă din asociație.

Discutăm despre ultima acțiune ARA ?
Tot Xorg a afișat aici ”marea ilegalitate” produsă : nesemnarea tratatului de la Chicago. Pe tema asta ... adrese la MOf și pe unde s-au mai trimis și a făcut și mare tam-tam împreună cu frățiorul lui geamăn și identic - Garett. A urmat o conferință telefonică, la care nu am reușit să iau parte din motive strict obiective (poate ai observat și la cea precedentă că am intrat și am fost nevoit să ies cam o oră, după care am reintrat) și la care s-a hotărât acea măsură/acțiune pe facebook. Deși era necesară o participare cât mai mare, nu s-a dat niciun mail din partea ARA, ci acțiunea a fost pusă la cale tot aici. Nu este nicio problemă, facebook este bun pentru promovare, dar să te duci și să expui o situație plecată de la o premiză total eronată mi se pare de natură să știrbească seriozitatea asociației. Aș vrea să văd ce-i spui lui nenea polițaiul care vine să te amendeze după ce proiectul AACR devine lege ... ”domnule nu mă poți amenda că am 8000 de like-uri pe facebook ?”

Ce s-a întâmplat este o greșeală grosolană și ar fi putut fi ocolită dacă o anumită persoană ar fi fost temperată și i s-ar fi sugerat să nu mai arunce cu injurii în stânga și dreapta, mai ales la adresa unor instituții cu care ești în discuții.

Ar fi fost de ajuns să se facă o documentare mai serioasă și chiar să cereți sprijin aici. Sunt destui piloți și chiar piloți de comerciale ieșiți la pensie care ar fi putut să vă lămurească, așa cum au intrat și băieții de la CT încercând să explice și să lămurească ce ne putea ajuta.
A fost mai simplu să dai cu bota în baltă. Așa se procedează: omori omul și pe urmă spui ... pardon, am greșit ? Staiiii !!! Mai nou e fără pardon, ci cu : dă-l în pana mea !

Înainte de 1990, România a avut de două ori ”Clauza Națiunii Cele Mai Favorizate” . A fost întreruptă pe perioada cât, Ceaușescu a făcut trafic cu carne vie, adică a vândut naționali germani statului Federal German și Evrei statului respectiv.
Una din condițiile obținerii acelei clauze a fost și ratificarea unor convenții internaționale. Ceaușescu nu a fost de acord să ratifice toate convențiile și a negociat. Urmarea a fost că s-au ratificat la pachet cam 7 printre care și Convenția de la Chicago împreună cu alte două tratate de completare. Asta pentru că România avea nevoie să ratifice acea convenție, având curse externe și chiar peste ocean.
După 1990, România a aderat și a intrat în NATO. Una dintre condițiile obligatorii pentru intrarea în NATO a fost re-ratificarea convenției împreună cu tratatele de completare ulterioare. Pentru că intrarea în NATO mai aducea și alte obligații, acestea au fost ratificate din nou la pachet. Acesta este motivul pentru care, probabil nu ați găsit documentul. A fost discutat în parlament împreună cu altele, ratificat în același document.

Buna Viorel,

1. Observ ca aveti anumite probleme de comunicare intre tine si Xorg...lucru care nu este constructiv pentru nimeni. Cred ca la o bere veti rezolva problemele intre voi.
2. Nu doresc sa tin partea nimanuia...dar Xorg este una din persoanele care a ajutat foarte mult in asociatie indiferent de ora. Nu imi doresc sa aiba loc nici o discutie disructiva intre membri ARA (nu sunt adeptul acestui lucru). Tot datorita acestui fenomen mai multi membri care a ajutat la inceputuri nu se mai implica activ in asociatie in prezent.
3. Eu la randul meu am avut si am discutii cu anumiti membri pentru ca avem opinii diferite sau nu tot timpul deciziile mele sunt pe placul lor...(este foarte greu sa impaci mai multe persoane in acelasi timp) dar nu insemana ca trebuie sa ne scoatem "ochii" Nici sot cu sotia nu se intaleg tot timpul...
4. Nu acept ca imaginea ARA sa fie patata din cauza acestor discutii...eu consider nefondate datorita faptului ca nu ai toate informatiile necesare la dispozitie...desi ai datele mele chiar eu te-am rugat sa imi dai numarul de mobil unde te pot contacta pentru a calrifica problemele (de ce telefonic fiindca imi este mai simplu si rapid decat sa imi pierd 5h sa scriu mailuri sau chiar aici).
5. E-mail de informare in legatura cu conferinta au primit toti membri ARA deci informarea ta este gresita.
"From: info@aeromodelism.ro
To: "DL_ARA_ALL" <ara.members@aeromodelism.ro>
Sent: Friday, March 4, 2016 6:02:42 PM
Subject: Legislatie - Moment Critic"
6. Te rog mult daca mai ai vreo problema sau nelamurire sa ma contactezi pe mine direct (pana in prezent am raspuns la toate cererile indiferent de unde a venit).
7. Datoria noastra de oameni maturi este sa promovam si sa cream o continuitate a aeromodelismului (poza atasata un exepmul...)

Va rog mult sa fim uniti cu totii si sa ne ajutam reciproc si sa ne respectam.

Iti multumesc,

Fisiere atasate

• Fisier atasat  copii.jpg (631.26K)
    Number of downloads: 42

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 16 March 2016 - 11:56 PM

Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#507 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 March 2016 - 07:20 AM

....împreună cu frățiorul lui geamăn și identic - Garett.

Doar daca are minim 95kg si 1.76!
Altfel il reneg! :D

Sa ne spui din timp, sa fac stocuri de floricele!

Talica ai un "mic" complex de superioritate, mic la scara Universului, asa, cam cat un asteroid mai marisor, Ceres, cam pe acolo!
Apreciez ca-ti rupi din timpul tau pretios si vii la ceas de seara sa ne impartasesti din marea ta intelepciune dar suntem oameni in toata firea (stiu, surprinzator!) si ne descurcam binisor si in intermezzo-urile in care ne lipseste ghidarea ta! ;)
Asa ca poti sa-l lasi pe Hypnos sa te imbratiseze fara sa te framante grija despre ce mesterim noi pe aici... :rolleyes:
0

#508 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 March 2016 - 07:21 AM

Vezi postareanicolas, la 16 March 2016 - 08:21 PM, a spus:

Pai, cand ai pe constiinta sute de angajati ...mai poti dormi? :rofl: :rofl:

:rofl:
Eu sunt curios in ce perioada a fost chestia asta si ce s-a ales din sutele alea de angajati...
0

#509 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 March 2016 - 06:00 PM

Vezi postarearenatoa, la 16 March 2016 - 08:04 PM, a spus:

Nimic nu pății, doar mă săturai de injurii. Noaptea dorm foarte bine. :rolleyes:
0

#510 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 17 March 2016 - 06:23 PM

Stati asa, sa se raceasca berea ca sa mearga la floricele lui Garett!
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

Arata acest topic

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

8 useri citesc topicul