Andrix_y, la 16 March 2016 - 11:37 PM, a spus:
Buna Viorel,
1. Observ ca aveti anumite probleme de comunicare intre tine si Xorg...lucru care nu este constructiv pentru nimeni. Cred ca la o bere veti rezolva problemele intre voi.
2. Nu doresc sa tin partea nimanuia...dar Xorg este una din persoanele care a ajutat foarte mult in asociatie indiferent de ora. Nu imi doresc sa aiba loc nici o discutie disructiva intre membri ARA (nu sunt adeptul acestui lucru). Tot datorita acestui fenomen mai multi membri care a ajutat la inceputuri nu se mai implica activ in asociatie in prezent.
3. Eu la randul meu am avut si am discutii cu anumiti membri pentru ca avem opinii diferite sau nu tot timpul deciziile mele sunt pe placul lor...(este foarte greu sa impaci mai multe persoane in acelasi timp) dar nu insemana ca trebuie sa ne scoatem "ochii" Nici sot cu sotia nu se intaleg tot timpul...
4. Nu acept ca imaginea ARA sa fie patata din cauza acestor discutii...eu consider nefondate datorita faptului ca nu ai toate informatiile necesare la dispozitie...desi ai datele mele chiar eu te-am rugat sa imi dai numarul de mobil unde te pot contacta pentru a calrifica problemele (de ce telefonic fiindca imi este mai simplu si rapid decat sa imi pierd 5h sa scriu mailuri sau chiar aici).
5. E-mail de informare in legatura cu conferinta au primit toti membri ARA deci informarea ta este gresita.
"From: info@aeromodelism.ro
To: "DL_ARA_ALL" <ara.members@aeromodelism.ro>
Sent: Friday, March 4, 2016 6:02:42 PM
Subject: Legislatie - Moment Critic"
6. Te rog mult daca mai ai vreo problema sau nelamurire sa ma contactezi pe mine direct (pana in prezent am raspuns la toate cererile indiferent de unde a venit).
7. Datoria noastra de oameni maturi este sa promovam si sa cream o continuitate a aeromodelismului (poza atasata un exepmul...)
Va rog mult sa fim uniti cu totii si sa ne ajutam reciproc si sa ne respectam.
Iti multumesc,
Ai observat cam târziu problemele de comunicare, mai ales că textele din partea lui Xorg erau pline de injurii mai voalate, sau, de multe ori, chiar directe. Conform punctului ”2” să înțeleg că dacă cineva ajută are drepturi mai multe, inclusiv să fie bădăran ?
E normal să existe opinii diferite, mai ales dacă filozofezi pe probleme existențiale, dar când e vorba de o specializare ... .
Imaginea ARA nu este și nu va fi pătată de disputele dintre membrii asociației, dar cu siguranță este și va fi afectată de afirmații nefondate asupra anumitor instituții și mai ales de acțiuni nedocumentate suficient, cum este ultima cu facebook-ul.
Nu am primit mail-ul cu rezultatul discuțiilor. Nu știu de ce, dar asta este. Oricum nu ar fi contat părerea mea și s-ar fi produs aceeași acțiune de genul ”aruncat ca șchiopul în cârje”.
Ai avut mereu numărul meu de telefon. Mereu aceeași discuție. Ultima oară când am vorbit, ți-am dat telefon de pe numărul din Germania. Discuția pe care am avut-o cu ocazia organizării manifestării de sală. Dacă-ți aduci aminte ți-am dat numărul de telefon al lui Bicuț cu specificația că nu știam dacă îl păstrează de la sezon la sezon, cu recomandarea de a fi persoana perfectă cu care să lucrezi pentru finalizarea acelui eveniment. (Ooops, Bicuț, m-am dat de gol :pardon: . Eu eram vinovatul. :rolleyes: ) A ! Parcă și datele de contact ale lui Victor.
Cât despre discuțiile telefonice ... no comment ! :rofl: :rofl:
Datoria noastră de oameni maturi este, în primul rând, să fim maturi, raționali și cu bun simț, iar promovarea și dezvoltarea aeromodelismului nu se face cu acțiuni pripite pe teme prost înțelese.
Nu este normal să porți discuții cu fiecare în parte. Cu ce scop ? Să convingi fiecare membru în parte că ideea ta, sau a cui o fi e cea corectă și bine de pus în aplicare ? Chiar dacă ai avea de fiecare dată dreptate, tot nu este normal. Pe pagina ARA sunt două posibilități de discuții colective: una pe un alt forum cu trafic mai mic și alta pe forumul ăsta unde se poartă majoritatea discuțiilor.
De fiecare dată, am felicitat acțiunile ARA, chiar am susținut proiecte care au stârnit indignare majoră printre membri. Mi se pare normal să fii lăudat pentru acțiunile pozitive, din fericire destul de numeroase.
În același timp mi se pare cu totul nefiresc să umbrești realizările și cantitatea de muncă depusă prin acțiuni pripite, dictate doar de orgolii născute din cine știe ce motive. Să-ți amintesc o zicală dintr-o carte renumită ? ”Drumul spre Iad e pavat cu intenții nobile !”
Ultimele discuții de aici, prin care angajații unei instituții erau făcuți incompetenți și incapabili (nu contează dacă e adevărat sau nu), culminând cu acțiunea de pe Facebook și afirmațiile din postare, într-adevăr sunt de natură să știrbească imaginea câștigată cu efort, pentru că nu sunt reale.
Ajungea un efort de maxim două minute și găseai chiar pe pagina AACR ceea ce vă interesa. Răspunsul primit de la MOf e normal și legal.
Faptul că un angajat al AACR nu cunoaște anumite evenimente juridice, este la fel de normal. De asta au birou juridic să se ocupe de probleme legale.
Chiar dacă afurisita de Convenție nu ar fi fost ratificată tot nu era o ilegalitate. Ai dreptul să te inspiri dintr-un document, să-ți ajustezi propriile legi în conformitate cu convenții, sau tratate și totuși să nu le ratifici.
Pentru o mică lene de câteva minute, ARA a descoperit, la pachet, focul, roata și apa caldă. Felicitări ! :clapping:
Realitatea dură este următoarea (scrisesem și în postarea anterioară mai general): Nu s-a produs nicio ilegalitate. România a ratificat Convenția și tratatele de modificare ulterioare prin Decretul nr.194/1965 al Consiliului de Stat al RPR (Republica Populară Română), publicat în Buletinul Oficial (Monitorul Oficial de acum) nr.14 din 24.04.1965. Respectivul decret nu a fost abrogat, așa cum nu au fost abrogate o mulțime de alte decrete care priveau tratate bilaterale internaționale. Schimbarea regimului politic nu presupune și abrogarea tuturor deciziilor luate de vechiul regim, ci numai a celor de natură să știrbească economic, social, teritorial, ...etc, statul în discuție.
În 1993, România și-a exprimat intenția de aderare la NATO și pe parcursul următorilor 11 ani s-au făcut eforturile necesare de aliniere la cerințele aderării. Ultima fază, petrecută pe vremea Cabinetului Bombonel (Năstase) a presupus acordarea legislației interne. La discuțiile din acea perioadă, partenerii de dialog au fost ”plăcut surprinși” (afirmația Secretarului General NATO) de faptul că statul Român avea, ca moștenire, o parte din tratatele și convențiile necesare, ratificate deja. În consecință, în 2004, România a fost invitată oficial în NATO, documetul fiind semnat de Premierul de atunci - Bombonel.
Amu ..., mă întreb ... după cele 8000 de like-uri ce urmează ? Cât durează până descoperă cineva că am aruncat cu afirmații nefondate ? Ce efect are asta asupra imaginii ARA ?