Modelism - RHC Forum: ORDINUL8 din 2014 a incetat - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

ORDINUL8 din 2014 a incetat Incepand cu 1 februarie 2016 ordinul 8 inceteaza sa mai produca efecte

#466 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 10 March 2016 - 10:02 AM

Si pe chestia asta nu se poate trimite un punct de vedere oficial catre autoritati?
Adica de la A.R.A. catre MT, DNA etc?
0

#467 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 10 March 2016 - 12:02 PM

Vezi postareaGarett, la 10 March 2016 - 10:02 AM, a spus:

Si pe chestia asta nu se poate trimite un punct de vedere oficial catre autoritati?
Adica de la A.R.A. catre MT, DNA etc?

Despre DNA pot spune doar ca au pagina de facebook. Nu trebuie sa ne lansam totusi in acuzatii neintemeiate, dar de suspectat putem suspecta nereguli, caci unele infractiuni par ca le vin precum manusile: neglijenta in serviciu, abuzul in serviciu, poate chiar si ceva inselaciune, caci ne induc in eroare cu anume prevederi in scopul de a incasa anumite sume pt. inmatriculari, identificari, etc. Mai in gluma mai in serios, as intreba chiar si despre delapidare, caci au incasat 26 de ani salarii mai mult de pomana de la bugetul consolidat al statului. ARA nu se poate implica prea mult in astfel de probleme, dar aeromodelistii ca simpli cetateni au dreptul si absolut nimic nu-i poate impiedica sa ceara opinia autoritatilor acolo unde suspecteaza exista anumitor probleme.
0

#468 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2016 - 12:58 PM

Vezi postareaxorg, la 10 March 2016 - 12:02 PM, a spus:

...ARA nu se poate implica prea mult in astfel de probleme...

Tocmai pe dos, dpmdv este imperios necesar ca ARA sa se implice ca organizatie in povestea asta!
Am mai spus, OK, trimit mail la presa, altcineva trimite alt mail etc. Asa, si?
Un comunicat de presa oficial are alta greutate, oricum ai da-o!

Aceasta postare a fost editata de Garett: 10 March 2016 - 01:00 PM

0

#469 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 10 March 2016 - 01:39 PM

Pentru ca ARA joaca la multiple capete, daca nu ai observat...
Si contrarea AACR prea rau ar putea sa le strice alte planuri ;)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#470 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2016 - 02:11 PM

Vezi postareaGarett, la 10 March 2016 - 12:58 PM, a spus:

Tocmai pe dos, dpmdv este imperios necesar ca ARA sa se implice ca organizatie in povestea asta!
Am mai spus, OK, trimit mail la presa, altcineva trimite alt mail etc. Asa, si?
Un comunicat de presa oficial are alta greutate, oricum ai da-o!

Problema ridicata de tine facea referire la DNA, astfel ca reformulez. Nu este indicat ca ARA sa caute solutii prin adrese la aceasta institutie, dar nu poate limita in vreun fel pe nici unul din membrii sai sa o faca. Comunicatele de presa sunt alta problema si din cate stiti tocmai se incearca antrenarea presei in aceste probleme.
0

#471 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2016 - 02:17 PM

Vezi postarearenatoa, la 10 March 2016 - 01:39 PM, a spus:

Pentru ca ARA joaca la multiple capete, daca nu ai observat...
Si contrarea AACR prea rau ar putea sa le strice alte planuri ;)

N-as vrea sa cred chestia asta...
Am observat o oarecare reticenta în a ataca AACR pe toate planurile dar n-as zice ca tine totuși de o agenda ascunsă.
0

#472 Useril este offline   ERASER 

• Vintage
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2259
  • Inregistrat: 23-March 03
  • Interests:F3A , veliere

Postat 10 March 2016 - 04:00 PM

Vezi postareaxorg, la 09 March 2016 - 09:44 PM, a spus:

Citeste te rog atent pagina asociatiei. Ai sa gasesti inclusiv documente dezbatute de ARA si AACR, documente precum RACAR-RPAS, care a ajuns la gunoi, dupa ce a fost initial acceptata de ambele parti. Verifica te rog si corespondenta scrisa a ARA cu AACR pt a avea o idee mai clara asupra abuzurilor AACR. Aceasta institutie face abuz de putere si incearca sa domneasca peste raioanele de jucarii, in vreme ce traficul aerian se desfasoara fara legislatie oficiala. Au avut 26 de ani la dispozitie sa ratifice conventia de la Chicago si s-au trezit sa demareze prcedurile la doua zile de cand ARA a cerut o versiune oficiala a acestei conventii. Cu alte cuvinte AACR chiar ar trebuii sa se ocupe de jucarii si sa lase pe altii sa se ocupe de aviuatie.

Am citit. Asa cum banuiam, o asemenea discutie nu a avut loc. Doar schimb de corespondenta cu intrebari timide si nimic la obiect.

Ceri o audienta, discuti, rezolvi, vii cu un protocol semnat. Improscarea cu noroi pe facebook sau in presa o lasati ca penultima solutie, inaintea celor judecatoresti.

Daniel, scaparile AACR cu privire la Conventia de la Chicago si alte indavertente in functionarea agentiei nu ar trebui sa ne intereseze. Chestiunea stricta pe care trebuie sa o rezolvam (si pentru care cred ca s-a constituit ARA) este zborul aeromodelelor in conditii de siguranta pentru ambele parti.

De asemenea, asociatia de AEROMODELISM trebuie sa se delimiteze clar de pustimea teribilista care cumpara jucari din hypermarket si zboara cu ele pe unde apuca. Totusi, date fiind dimensiunile acestora, oricum nu prezinta un pericol real pentru aviatia mare dar ar putea produce evenimente neplacute in cazul prabusirii in anumite locuri (ex. o intersectie aglomerata). Cat despre "dronagii" mari si mici (Teamnet, FAE etc) care fac o afacere de pe urma zborurilor mai mult sau mai putin autonome, cu aparate ce depasesc 1 Kg, sa se constituie intr-un sindicat care sa isi negocieze propriile conditii de operare.

Aceasta postare a fost editata de ERASER: 10 March 2016 - 04:02 PM

Future is electric, but I belong to the past...
TEL. 0726.191.725
0

#473 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2016 - 04:06 PM

Ma tem ca sunt deja constituiti, dar nu intr-un sindicat, ci mai curand intr-o structura mafiota, nu ca ar fi mare diferenta, vezi sindicate ale soferilor din state.
Aceasta structura este de fapt cea care ne da durerile de cap actuale... mai trebuie dovedit daca AACR face si ea parte din aceasta structura sau nu.
0

#474 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2016 - 04:18 PM

Vezi postareaERASER, la 10 March 2016 - 04:00 PM, a spus:

Am citit. Asa cum banuiam, o asemenea discutie nu a avut loc. Doar schimb de corespondenta cu intrebari timide si nimic la obiect.

Ceri o audienta, discuti, rezolvi, vii cu un protocol semnat. Improscarea cu noroi pe facebook sau in presa o lasati ca penultima solutie, inaintea celor judecatoresti.

Daniel, scaparile AACR cu privire la Conventia de la Chicago si alte indavertente in functionarea agentiei nu ar trebui sa ne intereseze. Chestiunea stricta pe care trebuie sa o rezolvam (si pentru care cred ca s-a constituit ARA) este zborul aeromodelelor in conditii de siguranta pentru ambele parti.

De asemenea, asociatia de AEROMODELISM trebuie sa se delimiteze clar de pustimea teribilista care cumpara jucari din hypermarket si zboara cu ele pe unde apuca. Totusi, date fiind dimensiunile acestora, oricum nu prezinta un pericol real pentru aviatia mare dar ar putea produce evenimente neplacute in cazul prabusirii in anumite locuri (ex. o intersectie aglomerata). Cat despre "dronagii" mari si mici (Teamnet, FAE etc) care fac o afacere de pe urma zborurilor mai mult sau mai putin autonome, cu aparate ce depasesc 1 Kg, sa se constituie intr-un sindicat care sa isi negocieze propriile conditii de operare.

RACAR-RPAS este reglementarea dezbatuta aproape un an cu AACR, reglementare prin care erau facute diferentieri intre profesionisti si hobby. Dupa ce a fost dezbatuta si acceptata, a sfarsit la gunoi. La ce ne servesc cei doi ani de discutii fara de finalitate? In cel mai bun caz ne putem alege cun inca doi daca urmam aceasi cale. Scaparile AACR ne distrug hobbyul si ne intereseaza, cu atat mai mult cu cat AACR a tinut mortis sa ne supuna prevederilor acestei conventii. Ca sa zburam in acest moment trebuie sa respectam o sumedenie de reglementari absurde, care in cea mai mare parte a lor fac trimitere la aceasta conventie. Vezi tu in vreme ce AACR se da rotund explicand vanzatorilor de jucarii ca trebuie sa devina furnizori de material aeronautic, conform "RACAR-DPA", a uitat ca in fapt le lipseste temeiul legal pentru zborul adevaratelor aeronave. Asta este cam impardonabila in opinia mea.
0

#475 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2016 - 05:21 PM

OK, impardonabila, ce are ARA de gând să facă în legătură cu asta? ARA ca organizatie, nu membrii individuali.
0

#476 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2016 - 05:52 PM

Vezi postareaGarett, la 10 March 2016 - 05:21 PM, a spus:

...ARA ca organizatie, nu membrii individuali.

Care ar fi diferenta intre cele doua entitati de mai sus ?
Eu credeam ca organizatia este suma membrilor... :unsure:
Sau ai vrut sa zici "conducerea ARA" in loc de organizatie. ;)
0

#477 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1210
  • Inregistrat: 10-January 15
  • Interests:Robotica, electronica.

Postat 10 March 2016 - 06:04 PM

Păi suma.
Totalitatea părerilor convergente nu diferemța... sau părerile divergente.
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#478 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2016 - 06:54 PM

Aha, consensul.. linistea de care avem nevoie :D
0

#479 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2391
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 10 March 2016 - 08:44 PM

mai au si altii probleme... :unsure: :unsure:
http://www.flyinggia...t=194638&page=2
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#480 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2016 - 08:58 PM

Vezi postarearenatoa, la 10 March 2016 - 05:52 PM, a spus:

Care ar fi diferenta intre cele doua entitati de mai sus ?
Eu credeam ca organizatia este suma membrilor... :unsure:
Sau ai vrut sa zici "conducerea ARA" in loc de organizatie. ;)

Ma refeream ca un mail de la Garett sau Renato are sau nu relevanta, un mail intitulat "Comunicat de presa - Pozitia ARA fata de decizia AACR nr. x" ar putea avea un impact mai puternic.
0

#481 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2016 - 09:05 PM

Apropo, exista o decizie oficiala a AACR, in care sa scrie negru pe alb ca a. considera orice zburatoare de la gaina in sus drept aeronava si b. isi asuma respectarea TUTUROR reglementarilor care decurg din chestia asta, inclusiv plan de zbor, investigarea "incidentelor" s.a.m.d.?
Ca pana acum lucram doar cu "ghiduri" si interpretari...
O pozitie oficiala a nivelului ierarhic superior, MT, guvern, presedentie, NATO, whatever?
Ar trebui trimise niste poze cu jucarii, "Domnule prim-ministru, conform pozitiei AACR acest obiect este o aeronava, va rugam sa ne comunicati pozitia oficiala a guvernului Romaniei in acest subiect. Multumim, ARA!"

Aceasta postare a fost editata de Garett: 10 March 2016 - 09:07 PM

0

#482 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 March 2016 - 09:14 PM

Vezi postareaGarett, la 10 March 2016 - 05:21 PM, a spus:

OK, impardonabila, ce are ARA de gând să facă în legătură cu asta? ARA ca organizatie, nu membrii individuali.

ARA a organizat o conferinta telefonica in care a stabilit prin membrii sai prezenti, cum va actiona pe aceasta problema.
0

#483 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 11 March 2016 - 02:49 AM

Vezi postareaxorg, la 10 March 2016 - 09:14 PM, a spus:

ARA a organizat o conferinta telefonica in care a stabilit prin membrii sai prezenti, cum va actiona pe aceasta problema.

Și dacă tot trimiteți câte două mail-uri, puteați să mai trimiteți două și cu ce s-a hotărât la conferința telefonică, celorlalți membri care nu au participat. Așa ar fi fost corect și ”DEMOCRATIC„.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#484 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 03:24 AM

Am fost plecat într-o delegație și nu am mai avut timp să scriu, dar am citit tot ce s-a scris și nu pe sărite.
Se pare că încep mai mulți să-și dea seama că e ceva ciudat în comportamentul ARA. Tot mi-am pus întrebări de ceva vreme de ce atâta virulență.
Pentru mine se clarifică multe.
De fapt nu ARA, ci conducerea.
V-am spus de la început că nu mă deranjează agendele personale atâta vreme cât nu interferează și nu știrbesc obiectivele colective. De când am citit statutul am afirmat că e ceva ascuns acolo. Am impresia că postările mai sunt la ”Discuții libere”. Părerea mea e că o luați pe urmele FRMd, sau mai bine spus a conducerii FRMd (că, în principiu, nu am nimic cu federația, ci doar cu cei ”3 cârnați” cum le-a spus cineva mai devreme).

1.De ce s-a format ARA așa târziu ? Adevărata problemă nu a apărut la emiterea Ordinului 8, ci la modificarea Codului Aerian. Walter nu era în țară la vremea respectivă ? Posibil

2.De ce a fost nevoie să se aducă un statut din altă țară, să fie tradus și adoptat ? Ciudat. Sunt destule exemple la noi destul de complete.

3.De ce s-a ales acest tip de asociație și nu cel asemănător sindicatelor, sau asociațiilor sportive ? Astea ar fi fost mai apropiate de dorințele membrilor. De fapt, majoritatea membrilor doresc să fie reprezentați și apărați în discuțiile cu autoritățile, fapt care te duce foarte aproape de ideea de sindicat.

4. Statutul are niște chestii ciudate în formulări, fapt care m-a pus pe gânduri sugerându-mi ideea de agendă ascunsă. Am avut discuții pe tema asta și aici și telefonic.

5.De ce nu se dorește o prezență mai mare la AGA ? Deși se venise cu ideea de a se face o AGA mixtă - în persoană și online - la următorul mail ... numai în persoană. Nu avea logică și nici democratic nu este pentru o organizație care afirmă că reprezintă interesele aeromodeliștilor.

6.De ce i se aduc mulțumiri și laude nejustificate lui Dramida (am uitat cum îl cheamă) asemănătoare osanalelor ? E membru ARA ? Culmea este faptul că acțiunile lui (inutilele de altfel) au fost de natură de a aduce atingere drepturilor aeromodeliștilor, deja existente. Totuși, Asociația Aeromodeliștilor nu s-a departajat de aceste acțiuni, iar cel puțin un membru din Consiliul Director i-a ținut partea.

7.De ce, după discuții aprinse pe tema definirii aeromodelului, deși trend-ul era unul specific, s-a preferat o definire largă ? A! Să nu uit! Xorgule, cu siguranță îți trimit lecitină pură, poate îți menține memoria. Ai afirmat încă o dată aceleași chestii la adresa mea după ce am avut o discuție, aici. Participarea la discuțiile privind definiția aeromodelului.

8. De ce o reacție atât de virulentă și agresivă la adresa mea ? :clapping: Măi Xorgule (din nou), verticalul lui Nea Mărin ce ești !!! Îmi spui mie că o dau de gard și tu muți gardul de fiecare dată, cum îți cade bine. Ba, mai mult, eşti când într-o parte a lui, când în alta, schimbi regulile în timpul jocului și interpretările pe același text legislativ numai să-ți rezolve problema de moment și mai ai și Demnitatea de a-ți însuși argumente de ale mele după ce le-ai combătut cu vigoarea unui politician din schițele lui Nenea Iancu. Măiii ... Mircea Badea . :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 11 March 2016 - 03:24 AM

0

#485 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 03:49 AM

Amu am ajuns acasă. Am dormit în avion și oricum sunt liber azi.

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 11 March 2016 - 03:50 AM

0

#486 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 03:58 AM

9. De ce nu se ia taurul de coarne (AACR) și se preferă fuga de jur împrejurul arenei ? Pote amețește taurul și cade singur ?
Toată chestia asta cu facebook-ul este inutilă. Inștiințezi lumea cu un text incolor, insipid și inodor că s-a mai comis o ilegalitate. Încă una în oceanul ilegalităților din ultimii 26 de ani, în loc să ”stresezi” instituțiile de la care poți obține ceea ce dorești.
Avem de răsturnat guverne ? Avem un interese politic și un partid politic puternic în spate, plus câteva trusturi de media la dispoziție ?

Ar mai fi ceva întrebări legate de activitatea asociației, dar ... ajung deocamdată.
0

#487 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 04:15 AM

Xorgule, poate-mi explici frumușel, ce interes aș avea să manipulez pe cineva de aici ? Ar trebui să am ceva motive serioase: bani, posturi sus-puse, ... .
Partea mișto apare când citesc cum scrii. Tehnica este cea a unui începător, dar îmi aduce aminte de discursurile secretarilor de partid și de tiparele din Antena 3. Tocmai modul cum scrii matale este manipulativ, numai că se potrivește mai bine pe platformele audio-vizuale și nu pe textele scrise.

Ni la el: ”vise mărețe de salvare a ...” :clapping: Lasă că e mai bine cu facebook-ul de unde ai mari șanse să obții și un răspuns negativ.

Doar o vorbă să mai spun :

Atitudinea şi ceea ce scrie Xorg, aici, este cea a Consiliului Director ARA și reprezintă o linie ARA, sau sunt doar personale ?

Deși am salutat sincer apariția ARA, acțiunile și evenimentele organizate de către asociație, tind să am alte idei în ultimul timp.
0

#488 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 11 March 2016 - 08:39 AM

Viorel, iti rapsund eu, poate ca nu incepe iar discutia intre tine si Xorg.
Punctual, foarte bine ai pus.

1) Ara s-a format asa tirziu pentru ca modelisti nu vroieau. Prima initiativa de a forma alteceva de cit FRMD cred ca am formulat acum 15 ani inainte de prima intalnire RR. Deci eu eram aici din 1996.

2) Pentru ca este mai simplu se folosesti o roata deja functionala de cit se inventezi apaa calda de la zero.

3) Pentru ca pur si simplu nu existau si nu exista cluburi in sensul general care au avut si nici acum nu au voce comuna si nici individual. Si cei poate 2-4 asociatii activi nu au exprimat dorinta.

4) Care sint chestii ciudate ta rog, clar si raspicat ca se poate rapsunde cineva. Dac nu formulez clar parerea ta este zero. Scuze.

5) Ba da, se dorest, dar prezenta si formatul ati avut timp acum aproape 2 ani se negotiati. Doar ca nici la o votare online nu s-a gasit o multime activ.

6) Nu am citit despre laude oficiale de la ARA catre Dramida, nicaieri. Pune link si dovada.

7) Din cauze pragmatice. Au fost discutii cu toate administratii care au agreat anumite chestii doar ca mai tirziu sa le negeze. Deocamdata nu exista o definitie oficiala definitiva. Totul este in mers.

8) Pentru ca sincer, se pare uneori vorbesti si tu foarte agresiv si pasiv agresiv si bagi subtilitati care sint usor tendentioase. Asa tipic unei persoane cu background juridic daca nu ma insel.

9) Fi linistit. Eu sunt convins ARA se afla pe drum corect. Sper ca vei afla.

Adaug eu punctul zece.
Ai dreptate intrun fel, adica Andras are si dupa parerea mea un stil de lucru care este discutabil si ma cert foarte des cu el si in public si la telefon, iar momentul potrivit sa te autopropui tu ar fi AG. Dar deocamdata vad pe Andras singura persoana care este in stare si destul de angajat se indeplineasca scopurile. Ce are de nevoie este se invata se acepta parerea altorar chiar daca i se par nepotrivite ca si asta am zis de la inceput.
ARA nu este un hobby privat cuiva ci o adunatura de omeni cu interese comune care trebuie sa isi asume si responzabilitate pe parcurs adica se participa nu doar cu vorbe pe forum ci si macar cu prezenta fizica la AG o data la doi ani ca se pune comitetul ARA la punct unde este nevoie.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#489 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 10:02 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 11 March 2016 - 03:24 AM, a spus:

Am fost plecat într-o delegație și nu am mai avut timp să scriu, dar am citit tot ce s-a scris și nu pe sărite.
Se pare că încep mai mulți să-și dea seama că e ceva ciudat în comportamentul ARA. Tot mi-am pus întrebări de ceva vreme de ce atâta virulență.
Pentru mine se clarifică multe.
De fapt nu ARA, ci conducerea.
V-am spus de la început că nu mă deranjează agendele personale atâta vreme cât nu interferează și nu știrbesc obiectivele colective. De când am citit statutul am afirmat că e ceva ascuns acolo. Am impresia că postările mai sunt la ”Discuții libere”. Părerea mea e că o luați pe urmele FRMd, sau mai bine spus a conducerii FRMd (că, în principiu, nu am nimic cu federația, ci doar cu cei ”3 cârnați” cum le-a spus cineva mai devreme).

1.De ce s-a format ARA așa târziu ? Adevărata problemă nu a apărut la emiterea Ordinului 8, ci la modificarea Codului Aerian. Walter nu era în țară la vremea respectivă ? Posibil

2.De ce a fost nevoie să se aducă un statut din altă țară, să fie tradus și adoptat ? Ciudat. Sunt destule exemple la noi destul de complete.

3.De ce s-a ales acest tip de asociație și nu cel asemănător sindicatelor, sau asociațiilor sportive ? Astea ar fi fost mai apropiate de dorințele membrilor. De fapt, majoritatea membrilor doresc să fie reprezentați și apărați în discuțiile cu autoritățile, fapt care te duce foarte aproape de ideea de sindicat.

4. Statutul are niște chestii ciudate în formulări, fapt care m-a pus pe gânduri sugerându-mi ideea de agendă ascunsă. Am avut discuții pe tema asta și aici și telefonic.

5.De ce nu se dorește o prezență mai mare la AGA ? Deși se venise cu ideea de a se face o AGA mixtă - în persoană și online - la următorul mail ... numai în persoană. Nu avea logică și nici democratic nu este pentru o organizație care afirmă că reprezintă interesele aeromodeliștilor.

6.De ce i se aduc mulțumiri și laude nejustificate lui Dramida (am uitat cum îl cheamă) asemănătoare osanalelor ? E membru ARA ? Culmea este faptul că acțiunile lui (inutilele de altfel) au fost de natură de a aduce atingere drepturilor aeromodeliștilor, deja existente. Totuși, Asociația Aeromodeliștilor nu s-a departajat de aceste acțiuni, iar cel puțin un membru din Consiliul Director i-a ținut partea.

7.De ce, după discuții aprinse pe tema definirii aeromodelului, deși trend-ul era unul specific, s-a preferat o definire largă ? A! Să nu uit! Xorgule, cu siguranță îți trimit lecitină pură, poate îți menține memoria. Ai afirmat încă o dată aceleași chestii la adresa mea după ce am avut o discuție, aici. Participarea la discuțiile privind definiția aeromodelului.

8. De ce o reacție atât de virulentă și agresivă la adresa mea ? :clapping: Măi Xorgule (din nou), verticalul lui Nea Mărin ce ești !!! Îmi spui mie că o dau de gard și tu muți gardul de fiecare dată, cum îți cade bine. Ba, mai mult, eşti când într-o parte a lui, când în alta, schimbi regulile în timpul jocului și interpretările pe același text legislativ numai să-ți rezolve problema de moment și mai ai și Demnitatea de a-ți însuși argumente de ale mele după ce le-ai combătut cu vigoarea unui politician din schițele lui Nenea Iancu. Măiii ... Mircea Badea . :rolleyes:

Nu muta nea VipEol nimeni gardul, dar vezi matale lucrurile sunt dinamice, evolueaza, iar in timp se mai schimba contextul si linia frontului. Observ acum, ca matale intorci atentia inclusiv la inceputurile ARA, spre chinurile facerii. E greu tare sa realizezi ceva concret si e nedrept ca dupa ani de munca si sacrificii personale ale unora, sa vii acum matale si sa spui ca nu e bine facut, ca ai fi facut tu si ai fi dres, fara sa stii macar conditiile de atunci. Stiti cum se spune:”Dupa razboi multi viteji se arata.”
0

#490 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 10:04 AM

Laudele catre Dramida nu au fost "oficiale", in sensul postarii lor pe site-ul ARA, ci mai mult aberari ale lui xorg de genul "uite ce bine le-a tras-o, hai si noi la fel..."
Sigur, pot fi pareri personale ale respectivului, doar ca facand parte din conducere, da impresia ca ar fi parerea oficiala.
0

#491 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 10:18 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 11 March 2016 - 04:15 AM, a spus:

Xorgule, poate-mi explici frumușel, ce interes aș avea să manipulez pe cineva de aici ? Ar trebui să am ceva motive serioase: bani, posturi sus-puse, ... .
Partea mișto apare când citesc cum scrii. Tehnica este cea a unui începător, dar îmi aduce aminte de discursurile secretarilor de partid și de tiparele din Antena 3. Tocmai modul cum scrii matale este manipulativ, numai că se potrivește mai bine pe platformele audio-vizuale și nu pe textele scrise.

Ni la el: ”vise mărețe de salvare a ...” :clapping: Lasă că e mai bine cu facebook-ul de unde ai mari șanse să obții și un răspuns negativ.

Doar o vorbă să mai spun :

Atitudinea şi ceea ce scrie Xorg, aici, este cea a Consiliului Director ARA și reprezintă o linie ARA, sau sunt doar personale ?

Deși am salutat sincer apariția ARA, acțiunile și evenimentele organizate de către asociație, tind să am alte idei în ultimul timp.

Actiunea pe Facebook este o decizie comuna a membrilor ARA, care au manifestat interes pentru problema la timpul potrivit si care au decis aceasta, cu majoritate in conferinta telefonica. Daca va pasa de soarta asociatiei ar fi trebuit sa manifestati interes la momentul potrivit. Cea ce faceti acum este un act de lasitate jignitor la adresa celor care au luat aceasta decizie in temeiul aspectelor cunoscute la momentul respectiv. Oricum pana acum facebook s-a dovedit o decizie de success, adunand aproximativ 8000 de like-uri la o prima strigare.
Pentru liniste domniei tale Xorg nu face parte din consiliul director al asociatiei, el se ocupa doar de unele proiecte ale acesteia.
0

#492 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 10:59 AM

Vezi postarearenatoa, la 11 March 2016 - 10:04 AM, a spus:

Laudele catre Dramida nu au fost "oficiale", in sensul postarii lor pe site-ul ARA, ci mai mult aberari ale lui xorg de genul "uite ce bine le-a tras-o, hai si noi la fel..."
Sigur, pot fi pareri personale ale respectivului, doar ca facand parte din conducere, da impresia ca ar fi parerea oficiala.

Inteleg ca exista unele problemem cu Dramida, personal nu le-am dat importanta, intrucat nu impart cu el nici terenul de zbor si nici sticla de bere. Rezultatele actiunilor sale in privinta aeromodelismului, ne vizeaza direct insa. Bune sau rele trebuie sa tinem cont de ele indiferent ca ne place sau nu persoana care a initiat procesul. In spatele acestui process exista un avocat si un judecator respectabil al unei instante superioare, Judecator al Curti de Apel Bucuresti, a carui opinie a fost si ramane cea mai competenta de pana acum pe problema aeromodelismului.
0

#493 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 12:01 PM

Nu ne vizeaza decat negativ, doar niste anarhisti ar putea vedea ceva pozitiv in actiunile lui.

Respectabilitatea si competenta pastreaza-le ca pareri personale, ce a scris acel judecator acolo denota ca este total pe langa fenomen.
Tocmai discutam in pagina anterioara ca filmarea aeriana este interzisa de la MApN de nu stiu cati ani, cum poate acum sa vina un judecator sa zica ca e permisa, si sa il consideri competent ?

Si oricum nu valoreaza nimic o decizie existenta in jurisprudenta romaneasca, nu este ca in state, sa invoci cazul nustiucare, la noi poate apare maine alt caz identic care sa se sfarseasca cu o sentinta exact pe dos.
0

#494 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 02:05 PM

Vezi postarearenatoa, la 11 March 2016 - 12:01 PM, a spus:

Nu ne vizeaza decat negativ, doar niste anarhisti ar putea vedea ceva pozitiv in actiunile lui.

Respectabilitatea si competenta pastreaza-le ca pareri personale, ce a scris acel judecator acolo denota ca este total pe langa fenomen.
Tocmai discutam in pagina anterioara ca filmarea aeriana este interzisa de la MApN de nu stiu cati ani, cum poate acum sa vina un judecator sa zica ca e permisa, si sa il consideri competent ?

Si oricum nu valoreaza nimic o decizie existenta in jurisprudenta romaneasca, nu este ca in state, sa invoci cazul nustiucare, la noi poate apare maine alt caz identic care sa se sfarseasca cu o sentinta exact pe dos.

Eu zic ca trebuie sa ne indreptam privirile spre lumile civilizate, acolo unde dreptatea se castiga in justitie, nu cu mitraliera in mana precum in tarile bananiere si nici cu jalba in protab spre membrii PCR cum era in vremurile apuse. Haideti sa ne desprindem de princiipiile dreptului nascute prin academii precum Ștefan Gheorghiu. Suntem destul de oropsiti de mentalitatile trecute ce domnesc inca prin unele institutii ale statului. Haideti sa-i tragem si pe ei spre lumile civilizate. ARA este pe cale sa traga MT-ul in legalitate. Dupa 26 de ani au un proiect de lege pt ratificarea conventiei de la Chicago. Asta doar pentru ca ARA a vrut sa citeasca legea in forma ei oficiala, fara sa se increada orbeste in ghidurile si recomandarile unor mastodonti ce traiesc din inertie ascunsi in umbra notorietatii institutionale.
Intr-o lume civilizata, inclusiv in Romania, hotararea unui judecator al Curtii de Apel este lege pentru judecatorul unei instante de fond si cu atat mai mult pentru institutiile statului.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 11 March 2016 - 02:10 PM

0

#495 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2016 - 02:20 PM

Vezi postarearenatoa, la 11 March 2016 - 12:01 PM, a spus:

Anarhistii fiind cei care se adresează justiției, într-un stat de drept? ;)
Parcă asa era povestea, "România, stat de drept, justiție independentă, drepturile cetatenilor" etc, s-a schimbat ceva?

Aceasta postare a fost editata de Garett: 11 March 2016 - 02:21 PM

0

Arata acest topic

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis