Vorbesc de utilizarea ilegala. Ca si in cazul furtului. Desi mi se pare aberant ca un copil sa nu aiba dreptul la jucarii, pe motiv ca are nevoie de "permis de conducere" sa le foloseasca. Si in aceeasi idee, daca vrem sa respectam legea, un copil are voie la jucarii doar dupa 18 ani, cand indeplineste conditiile sa le primeasca? Probabil ca la varsta aia are deja nevasta si copil...
Sa inteleg din discutie ca un copil are voie la un avionas doar dupa ce implineste 14 ani si obtine toate actele legale? Sa zicem ca asta se doreste. Orice perioada are INCHIZITIA ei. Dar pana la 18 ani, daca incalca legea, cum raspunde? Sau cine, in numele lui? Ca nu-i rezolvata deloc treaba asta nici acum, cu noul cod penal.
PS. Copilul nu are voie sa cumpere, ca nu are varsta legala. Prin absurd, eu as putea (desi n-as face-o , daca as fi obligat sa platesc taxe aberante). Ce se intampla daca un copil foloseste aeromodelul cumparat de parinte, sa zicem fara acordul acestuia? N-am auzit pana acum ca un aeromodel cumparat de parinte trebuie tinut pliat, in dulap metalic inchis, cu motorul demontat si cu combustibilul pastrat in depozitul de munitie al orasului.
Asta ar fi cu cumparatul, ca partial poate fi controlat. Dar construitul poate fi controlat? Utilizatul poate fi controlat?
Parerea mea este ca repetam povestea aia cu drobul de sare.
Alt PS. Un copil nu are voie sau dreptul la multe lucruri (legea nu-i permite), dar simultan este obligat prin alte legi, sa le indeplineasca. Abia acum imi pare ca traim in Romania.
Ca sa inteleaga orice prost care scrie comentarii pe alte pagini de net, un copil nu poate obtine permis de conducere cand are 10 ani, dar este obligat sa-l aiba daca are 10 ani si vrea sa-si cumpere o masinuta din Cora.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 09 March 2016 - 11:12 PM