Modelism - RHC Forum: ORDINUL8 din 2014 a incetat - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

ORDINUL8 din 2014 a incetat Incepand cu 1 februarie 2016 ordinul 8 inceteaza sa mai produca efecte

#391 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 04 March 2016 - 01:46 PM

Vezi postareaxorg, la 04 March 2016 - 11:33 AM, a spus:

Precizez sunt aproximative, preturile. O sa avem si lista exacta a preturilor

Uite si lista :(

Fisiere atasate

Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#392 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 04 March 2016 - 01:55 PM

Intrebare de baraj: daca scapa vreunul din angajatii magazinelor respective o drona pe jos cheama CIAS-ul sa "investigheze"?
Toata povestea asta cu AACR-ul miroase a abuz fatis, practic vor sa scoata niste bani speculand o neclaritate legislativa, ori chestia asta ar cam fi de natura penala...
Poate n-ar strica o adresa oficiala catre DNA prin care sa li se solicite pozitia in acest sens.
Pasul urmator va fi probabil chemarea la ordin a acelorlasi magazine de catre RAR pentru omologarea de tip si plata taxelor aferente comercializarii "autovehiculelor radiocomandate", nu?
Apropo, magazinele respective comercializeaza si barcute, aveti idee cate acte sunt necesare pentru navigatie?

Aceasta postare a fost editata de Garett: 04 March 2016 - 02:00 PM

0

#393 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 04 March 2016 - 01:59 PM

Nu asa imi amintesc sa fi fost cu definitia aeromodelului... si sigur nu am participat la acea conferinta.
Vorbesc de discutiile de aici, din fericire inca mai sunt online si se pot rasfoi, si nu sunt singurul care v-a atras atentia ca definitia rezultata este confuza si ne poate creea probleme la discutii.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#394 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1125
  • Inregistrat: 31-October 07
  • Interests:arhitectura, aero

Postat 04 March 2016 - 02:14 PM

Stati asa, 300m deasupra zonelor urbane, dar in rest 150m, asa zice in RCAR-RA.
0

#395 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1349
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 04 March 2016 - 02:18 PM

Vezi postareaAndrei.N, la 04 March 2016 - 02:14 PM, a spus:

Stati asa, 300m deasupra zonelor urbane, dar in rest 150m, asa zice in RCAR-RA.

Asta prevede si hg912/2010
0

#396 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2016 - 02:32 PM

Pai oricum nu avem voie sa zburam RC deasupra urban, asa ca 300m este o iluzie, probabil de aici confuzia lui Viorel cu plafonul asta.

400ft / 150m este o limita care mi-o amintesc dintotdeauna in vigoare, la orice adunare care se considera serioasa se face o notificare la turnurile din zona ca in ziua de ... intre orele ... in perimetrul acela se va zbura peste 150m, dar parca sub 500m, din cate stiu eu :unsure:
0

#397 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2016 - 02:37 PM

"RACR-RA 4.050. Autorizarea ATC pentru ca zborurile VFR să fie efectuate peste FL 290 nu
va fi acordată în zonele unde o eşalonare minimă pe verticală de 300 m (1.000 ft) se aplică
peste FL 290.

RACR-RA 4.060. Un zbor VFR nu va fi efectuat:

1. deasupra zonelor dens populate ale metropolelor, oraşelor sau ale altor aşezări sau peste
o adunare de persoane în aer liber la o înălţime mai mică de 300 m (1.000 ft) peste cel mai înalt
obstacol aflat într-o suprafaţă cu raza de 600 m măsurată de la aeronavă;

2. în alte locuri decât cele specificate în paragraful (1) la o înălţime mai mică de 150 m (500 ft)
deasupra solului sau apei.

Excepţie fac cazurile când este necesar să se decoleze sau să se aterizeze sau când există
o autorizare corespunzătoare acordată de Autoritatea competentă.
RACR-RA 4.070. Zborurile VFR efectuate la nivelurile de croazieră, atunci când se operează
peste altitudinea de 900m (3000 ft) deasupra solului sau apei ori la valori mai mari specificate
de autoritatea ATS competentă, vor fi efectuate la un nivel de croazieră corespunzător
traiectului, aşa cum este specificat în tabelul cuprinzând nivelurile de croazieră cuprins în anexa
nr. 3 la prezentele reglementări. Excepţie fac cazurile în care există alte dispoziţii cuprinse într-o
autorizare ATS sau proceduri corespunzătoare specificate de către autoritatea ATS
competentă."
0

#398 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2016 - 05:43 PM

Perceptia unora despre teoria conspiratiei impotriva noastra poate fi putin diferita de aceea cu interesele financiare.
Din lucrarile comisiei care au nasit celebra inregistrare a FAA, ce am putut vedea cel mai izbitor era inversunarea cu care presau cei de la sindicatul pilotilor, mai mult ca oricine.
Lucru ciudat avand in vedere ca pana in acest moment nu s-a produs nici o dovada clara a unui near miss, ci numai rapoarte alarmiste... par greu de crezut, dar sunt mai mult marturii documentate despre ozn-uri decat despre vreo intalnire aeriana cu o drona !
Am scris despre acest subiect dupa noua isterie media de azi, puteti citi mai jos:

http://www.bloomberg...osest-shave-yet

Drona la 1600m inaltime ! Si au putut sa evalueze ei ca era la 5m de aripa, dar sa o fotografieze nu !
Nu aveau nici un pilot celular cu camera in cabina sau care e problema ?
Avem fotografii de OZN-uri facute pe film pelicula in urma cu zeci de ani, in harburi cu elice din al doilea WW, si azi cand toti se instagrameaza in baie nu reuseste nimeni sa fotografieze o "drona" trecand la 5m de un Airbus ?!!!

Sa plimbe ursul ! Pe astia nu ii mai cheama nimeni la control ocular ? sau de alta natura...
0

#399 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 04 March 2016 - 06:00 PM

Stimati Aeromodelisti,

Va rog sa participati la acesta conferinta de urgenta timpul nu ne permite sa stam pe forum la discutii. Este un moment critic.
Azi la ora 18:30

Cei din RO pot suna la un numar din RO marcat cu rosu. Daca sunteti in alte tari va puteti gasi numarul din acea tara.

Conferinta sa incheiat.

Aici de citit http://mt.gov.ro/web...91-l22022016dta

O zi buna,

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 04 March 2016 - 07:53 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#400 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2016 - 06:35 PM

Nu accepta Conference ID
0

#401 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2016 - 06:43 PM

# si id-ul dupa
0

#402 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 04 March 2016 - 06:51 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 03 March 2016 - 07:58 PM, a spus:

FRMd-ul nu a avut activitate ilegală și nici acum nu o are, chiar dacă s-au schimbat puțin nuanțele.

Ai mare dreptate, FRMD-ul isi face treaba legal ca stie sa se descurce, indiferent de legi si de directile in care curg apele... Dar eu ca sportiv legitimat la un club afiliat la FRMD, fac orice antrenament ilegal de cand este lumea si pamantul (mai exact, de cand ne-am desteptat cu totii si zicem ca traim in democratie...). Federatia nu are terenuri proprii de zbor, nu are terenuri pentru antrenamente. Se descurca sa fie toata treaba in regula la concursuri, si nimic mai mult. In afara concursului nu esti sub "umbrela" FRMD, legislatia nu te ajuta cu nimic ca esti sportiv legitimat dar zbori in fundul curtii. Pana la urma regulile vor trebui respectate de toti. Pe mine NU ma intereseaza ca oarece concurs sau activitate se desfasoara in conditii legale, NU ma intereseaza ca un oarecare amator pasionat de rachetomodele si-a aranjat o lansare in poligonul din Babadag. Ma intereseaza ca eu (indiferent ca sunt sportiv legitimat sau nu) sa pot zbura de placere sau sa pot face antrenamente, cat se poate de normal si legal. Sau ma intereseaza sa pot face cadou unui copil pasionat sa priveasca in sus, un mic avion, fara sa fiu nevoit sa astept sa faca varsta legala sa-l inscriu la cursuri de pilotaj si fara sa fiu nevoit sa-i inregistrez aeronava pe undeva... Deja ma simt vinovat ca n-am avut RCA pentru tricicleta, si ca n-am platit taxa de poluare pentru carucior cand era bebelus. Cred ca am fost participant activ la trafic vreo 2-3 ani si-o fi tras si el vreo besina candva... Nasol tare... Mai multe accidente cunosc cu auto RC decat cu drone. In ritmul asta nu m-as mira sa fie nevoie de permis de conducere pentru masinutele cu telecomanda cu fir, vandute cu 15 lei prin Cora. Inteligenta umana sa traiasca!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 04 March 2016 - 06:53 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#403 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2016 - 08:06 PM

Dupa teleconferinta de asta seara... imi reamintii inca odata asta:

"Avocatura este o meserie interzisă în Bhutan. Un Decret Regal special spune:
”Nu vor fi admise în sala de judecată persoane, care sunt în stare să transforme negrul în alb și albul în negru”

Nu-i asa ? :D

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 04 March 2016 - 08:06 PM

0

#404 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2016 - 10:51 PM

Alba neagra joaca domnii astia de la MT cu legea. Cum o fi sa te ocupi cu certificarea raionelor de jucarii ca fiind furnizaori de material aeronautic civil, in vreme ce uiti 26 de ani sa ratifici tratatele internationale de aviatie, tratate la care faci trimitere prin aproape orice reglementare emisa si in baza carora iti desfasori activitatea zi de zi. Apropo de consecintele ispravii si aviz celor care si-au inmatriculat zburatoarea. Ia priviti ce spune codul la "ART. 17  (1) O aeronavă civilă poate opera în spaţiul aerian naţional numai dacă deţine un certificat de înmatriculare în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Chicago." Care conventie??? Aia de au uitat sa o ratifice? Cam nasol de cei care au cheltuit banii in temeiul unor documente lipsite de legalitate, eu in locul lor as cere banii inapoi.
0

#405 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 744

Postat 05 March 2016 - 11:12 AM

https://www.facebook.../?ref=bookmarks
0

#406 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 05 March 2016 - 12:39 PM

Apreciez ideiile de a adopta reguli care functioneaza si in alta parte, ca asta am promovat din prima zi de fapt si asta ne asteapta. Grija trebuie pus acollo nde se hotaresc regulii de implementare.

Adoptez si idea de a ramane politicos unde are sens. Iar daca cei care reclama asta insusi folosesc in stil securist de a ridicolisia persoanele care au o alta parere si mai ales daca sint persoane care chiar fac ceva in senzul activitati, atunci detest se fie ei mostra de comportament.
Sunt cu totul deacord sa se exprima suparare si in mod drastic unde cu cuvintele frumoase nu ai avut sucess.

Inteleg frustrea unorea ca rezultatele lasa de asteptat sau de dorit. Nu apreciez persoanele care stau in umbra si nu contribuie cu nimic de cit cu critica fata de ARA si celor poate 5 omeni care presteaza servici pentru aeromodelisti, sacrifica si o buna parte de viata cu familia.

Astept sumar si rezultat din teleconferinta de ieri. Am plecat dupa 45 minute in care s-a prezentat si discutat cea ce am stiut deja.
Am spus si lui Andras in mai multe seziuni la telefon ca nu are sens sa isi risipeasca energia daca nu exista de cit o mana de omeni de adevarat interezati si de zece ori mai multi care stiu de toate si mai bine si critica doar ce fac cei care activeaza. Imi este greata de comportamentul acelor Gigi Contra, pentru care nu poti face nimic corect, iar daca le rogi se vine cu ceva concret auzi numai linistea si tacere.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#407 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 12-May 11
  • Interests:Aeromodelism, Aeronautica, Aviatie, Desen, Muzica (chitara)

Postat 05 March 2016 - 02:29 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 04 March 2016 - 01:46 PM, a spus:

Uite si lista :(

Ce legatura au aceste tarife cu aeromodelismul ?
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#408 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2016 - 02:37 PM

Domnilor colegi, confuzia este evidenta: aeromodelismul nu este activitate aeronautica iar aeromodelul nu este avion.
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#409 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2016 - 05:24 PM

Vezi postareaMUGUREL., la 05 March 2016 - 11:12 AM, a spus:

Parca e cam... spartan :unsure:
Poate creea confuzie cuiva care nu a fost pus la curent cu toata povestea...
Nu trebuie neaparat postata toate corespondenta intre ARA si MO, dar totusi pusa putin in context, cum s-a descoperit, si cum s-au demascat.
0

#410 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2016 - 05:53 PM

Vezi postarearenatoa, la 05 March 2016 - 05:24 PM, a spus:

Nu trebuie neaparat postata toate corespondenta intre ARA si MO, dar totusi pusa putin in context, cum s-a descoperit, si cum s-au demascat.

Sigur ai dreptate. Astept pozitia ARA si imi modific postarea. Ideea de baza e ca nici MT nu respecta legea in timp ce urla la noi in gura mare ca trebuie sa fim legali. Pagina e free. Te poti inscrie si poti adauga date noi!
0

#411 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2016 - 06:00 PM

Vezi postareaaeromax, la 05 March 2016 - 02:37 PM, a spus:

Domnilor colegi, confuzia este evidenta: aeromodelismul nu este activitate aeronautica iar aeromodelul nu este avion.

Ai dreptate 100℅! Dar confuzia nu o facem noi aeromodelistii! O fac cei care vor sa ne faca piloti de aeronave, adica cei de la MT sau de la aeronautica romana!
Noi nu vrem decat sa ne vedem de jucariile noastre!

Aceasta postare a fost editata de MUGUREL.: 05 March 2016 - 06:01 PM

0

#412 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2016 - 07:34 PM

Vezi postarearenatoa, la 05 March 2016 - 05:24 PM, a spus:

As mai aduga ca trebuie subliniata si disperarea actiunilor celor de la MT. De doi ani nu sunt in stare sa reglementeze ceva simplu precum aeromodelismul, dar reusesc in doua zile sa lanseze proiectul de lege pentru ratificarea unei conventii internationale care reprezinta bazei aviatiei civile si a majoritatii reglementarilor din legislatia interna privind aviatia. Cam cat de disperat sa fii sa faci in doua zile ce nu ai facut in 26 de ani? Ar trebuii sa-i intrebam daca au si negociat tratul asta, ca poate l-or ratifica intocmai cu rezervele negociate de CC al PCR in 1965.
0

#413 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2016 - 07:47 PM

E ok! Haideti si scrieti! Eu atat am putut sa scriu, nu am intrat ieri de la inceput si nu as dori sa scriu despre lucruri de care nu sunt 100% sigur! Pentru asta am facut pagina FB ca toti cei care doresc sa isi exprime puctul de vedere acolo sa o faca.
0

#414 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2016 - 03:46 PM

Vezi postareaMUGUREL., la 05 March 2016 - 06:00 PM, a spus:

Ai dreptate 100℅! Dar confuzia nu o facem noi aeromodelistii! O fac cei care vor sa ne faca piloti de aeronave, adica cei de la MT sau de la aeronautica romana!
Noi nu vrem decat sa ne vedem de jucariile noastre!

Dati-mi voie sa va contrazic. Am citit postarile si m-am minunat. Unii chiar nu stiu ce "vorbesc" (posteaza). Ar fi multe de spus, dar...timpul nu-mi permite.

Cer senin si zboruri reusite !
0

#415 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2016 - 06:57 PM

Vezi postareaaeromax, la 06 March 2016 - 03:46 PM, a spus:

Dati-mi voie sa va contrazic. Am citit postarile si m-am minunat. Unii chiar nu stiu ce "vorbesc" (posteaza). Ar fi multe de spus, dar...timpul nu-mi permite.

Cer senin si zboruri reusite !

In fine aici nu te contrazic, eu ma refeream la mine si la colegii mei de zbor!

Mersi la fe!
0

#416 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 06 March 2016 - 11:13 PM

https://www.facebook...odelismRomania/ sharuiti cat se poate de mult
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#417 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2016 - 07:20 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 06 March 2016 - 11:13 PM, a spus:

https://www.facebook...odelismRomania/ sharuiti cat se poate de mult

Rezolvat! :good:
0

#418 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2016 - 09:10 AM

Si pe rcgroups Romania
http://www.rcgroups.com/romania-712/
0

#419 Useril este offline   Radubv 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 740
  • Inregistrat: 09-February 12
  • Interests:Aero-Auto RC.

Postat 07 March 2016 - 09:31 AM

Ar trebui ca aceste informatii sa ajunga in presa scrisa si TV, acolo ar putea lua amploarea pe care ne-o dorim.
AUTO

HPI Trophy Truggy 4.6 2013 2.4GHZ Waterproof- nitro
HPI Blitz2 Flux - electric
FG Baja Buggy Sportsline - benzina

AERO

Align T-Rex 450 Pro V2 - Augusta electric
Align T-Rex 500L Dominator - electric
Align T-Rex 700E DFC - electric
Drake by Dululutu -electric
Easy Star II by Multiplex - electric
Phoenix 2400 - electric
Sbach 342 by FMS 1300mm - electric