ViP_Eol, la 03 March 2016 - 07:58 PM, a spus:
DEFINIȚIE CLARĂ ; SCRISORI TRIMISE ÎN TOATE ZĂRILE ; DISCUȚII DECENTE ; PE ZONE, ÎNSCRIERE ÎN AUDIENȚĂ LA PREFECT (REPREZENTANTUL GUVERNULUI ÎN TERITORIU), NU GRUP CI MAI MULTE PERSOANE UNA DUPĂ ALTA SĂ-I OCUPE CÂT MAI MULT DIN TIMP CU ACEEAȘI PROBLEMĂ ; SCRISORI DESCHISE CĂTRE PRESĂ - CHIAR ZEFLEMEA .... ȘI ORICE ALTCEVA DE BUN SIMȚ ÎI MAI POATE TRECE CUIVA PRIN CAP.
CONDIȚIA PRIMORDIALĂ ESTE SĂ O FACĂ TOȚI ÎN ACELAȘI TIMP. PROGRAMAT AICI ȘI TOȚI FACEM ACELAȘI LUCRU. APOI ... VEDEM CĂ SE SCHIMBĂ ATITUDINEA LA DISCUȚII.
Sunt de acord să avem o formă de înmatriculare a celui care practică acest sport/hobby. Nu este nicio problemă, dar să nu coste nu știu cîte zeci de euro ci maxim 10 lei. Pentru ce să plătesc mai mult ? Îmi printez și aplic singur numărul pe toate modelele. Nu sunt de acord să fim restricționați în spațiul de categorie G. Militarii nu vor fi deranjați pentru că sunt obligați să zboare mai sus cu 300 de metri față de cel mai înalt obstacol din zonă. Cu siguranță că sunt necesare restricții în zone CTR, dar nu este necesar depunerea unui plan de zbor pentru că zbor la vedere și zona în care îmi desfășor eu activitatea este restrânsă ca arie și ca înălțime. Da, comunicarea cu cei de la turn este necesară și se poate face telefonic fără nicio problemă. Nu sunt de acord să mi se interzică montarea de camere foto/video pe aeromodel atâta timp cât respect legea în ceea ce privește publicarea lor și respect zonele unde nu am voie săî iau imagini. O asemenea îngrădire este absurdă și inutilă. Oricând pot monta o cameră și filma, chiar dacă este interzis, dar nu pot publica imaginile să nu fiu prins, deși mulți ar face-o. Asta ar face respectiva prevedere inutilă.
................
Iata ce trebuie sa facem , iata regulile de bun simt care trebuie introduse in capatanile de lemn ale celor care cred ca sunt mai presus de toti. Orice discutii si contre nu ne fac decat rau la toti, discutiile de aici incolo fara sa intreprindem nimic, nu ne ajuta, actiunile propuse mai sus, poate ne-ar legaliza zborul "jucariilor."