Extra 300 - 170 cm anvergura de la planșetă la aerodrom
Postat 11 January 2016 - 02:23 AM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 11 January 2016 - 02:41 AM
Mihai_supy, la 10 January 2016 - 08:35 AM, a spus:
Ce servouri vei folosii ? ...ma intereseaza dimensiunile deoarece la o parghie de 60 mm trebuie sa le pun sub stabilizator atat de aproape de linia profundorului incat ma tem ca nu vor avea loc in fuselaj - ca adancime ....
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 11 January 2016 - 02:49 AM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 11 January 2016 - 05:42 PM
în urma discuțiilor cu Robert, am renunțat la poziționarea servourilor de pe coadă. Cred că fiecare poate să și le pozișioneze în funcție de ce servouri are și de ce motor. Se poate decupa locașul și după construire.
La dimensiunile astea, eu unul, cochetez cu ideea de a folosi un singur servo pe profundor, unul mai serios de cam 7-8 kg, care ar fi suficient.
Legat de poziția trenului, dacă placa pe care ăl vom prinde are cel puțin 4 cm lățime, atunci orice tren merge confecționat din platbandă de aluminiu (duraluminiu) 3x40mm în secțiune, suficient pentru un model pe la 5 kg..Iar cume e desenat acuma e ok, stă foarte bine și așa. si se poate adapta orice tip de tren, mai lat sau mai îngust...
Postat 11 January 2016 - 08:43 PM
Maine ar trebui sa ajunga si baghetele cu restul de materiale.
Eu am prima varianta de kit si parca ma oftic putin varianta a doua arata mult mai bine.
Am sa incep de sambata incet incet sa pun cap la cap fuselajul.
Tin sa le multumesc pe aceasta cale lui Pccdtk si LaserCut deoarece acest proiect fara ei nu ar fi fost posibil.
Postat 11 January 2016 - 10:47 PM
Cred că va trebui să facem publice și costurile, asta dacă proiectantul și "tăietorul" sunt de acord...
Postat 11 January 2016 - 10:54 PM
SORIN CAIUS, la 11 January 2016 - 08:19 PM, a spus:
cam la momentul de acuma putem spune, cel puțin teoretic, cam cât ar costa un kit, ARTF, adică modelul gata pentru înfoliere, fpră capote și fără folie, adică materialele pentru a-l construi în "pielea goală"...fără capote..deși cred că acele capote..nu sunt mare lucru...doar polistiren, răbdare și cam atât...În rest fibră se sticlă și dizolvant de polistren...
Vedem cum iese și cum zboară..
Postat 12 January 2016 - 05:39 PM
Ideea e sa plachezi neaparat stabilizatorul, caci , la benzina, profundorul vibreaza destul de tare, si ii trebuie un stabilizator rigid...
Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 12 January 2016 - 05:39 PM
Postat 12 January 2016 - 06:02 PM
SORIN CAIUS, la 11 January 2016 - 08:19 PM, a spus:
La asta lucram...de fapt se lucreaza...
Ideea e ca eu m-am hotarat sa-l construiesc. Zilele astea o sa avem un pret estimativ...de fapt va fi o lista de materiale necesare, si indicatiile de construire. Fiecare poate sa-si comande apoi materialele, sau fiecare poate incerca sa si le decupeze singur...
Ce nu poate fi evitat este costul prioectarii...costurile taierii laser si nici costurile de expeditie.
Se pare ca prototipul nr. 1 va fi facut la Constanta. Numarul 2 il voi face eu.
Lista e deschisa.
Proiectarea s-a oprit in momentul acesta. Alte modificari - le vom face dupa ce nr.2 va zbura, sau in timpul constructiei. Vedem atunci ce va mai fi de optimizat...
PS - motoriyarea mea...Zenoah G26, care este greu tare, dar elimina lipo de aprindere, circuite sau alte fire..
Postat 12 January 2016 - 08:57 PM
Postat 12 January 2016 - 10:34 PM
Postat 13 January 2016 - 06:24 AM
Nu ar fost fost foarte greu dacă în locul lateralelor de placaj de 3mm să fi folosit, pe unde ar merge, balsa, ranforsată, unde trebuie, cu placaj de mesteacăn de 1,5mm, sau chiar mai subțire, sau cu carbon, dar, mai e și ținta de preț, care trebuie musai să fie sub un model de la KH. Altfel, kitul ăsata va fi dedicat doar pasionaților de lipit lemne!....
Postat 13 January 2016 - 06:36 AM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 13 January 2016 - 06:46 AM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 13 January 2016 - 07:46 PM
am plecat la luptă, de fapt m-am alăturat luptei, astfel încât să câștigăm un kit, pentru iubitorii construcțiilor clasice, care să fie sub prețul celor existente pe piață, și mai mult, prețul să fie plătit pe măsura construcției...
O să încerc, pe parcursul construcției, să scriu ce piese, sau mai bine zis, ce materiale trebuiesc folosite. De fapt, voi posta ce voi folosi eu.
Legat de capote - eu unul voi încerca să folosesc fibra de sticlă la acest proiect, adică voi încerca să fac o matriță pentru capotă. Mă gândesc, pentru cupolă să adopt aceeași tactică pe care o folosesc de ceva vreme...polistiren...
Ce e cel mai important e că am acces la un CNC cu fir cald, și, cum am desenele, voi tăia negativele...apoi le învelim cu fibră și gata...Polistiren - uf, am făcut o casă Amvic, și mi-a rămas destul...
Postat 13 January 2016 - 08:04 PM
io am inteles ce faceti voi, io ma refeream la proiect 65 Ron + piesele din proiect, ca ma gandesc ca ati vorbit cu cineva io stiu poate cu Laser Cut si atunci exista o estima de pret.
Io l-as face cu placaj de mesteacan de aviatie de 1,5 mm 1mm , 0,8 mm ce e din placaj,deoarece detin foarte mult material si e calitate de aviatie.
Ma gandesc ca nu e secret cam cat ar costa, cu cat sunt mai multi doritori cu atat mai bine.
Bafta si spor la treaba.
Ciao Sorin