Cum sa printez un plan cu Autocad 2006 a1 mai multe a4
Postat 15 August 2005 - 09:29 PM
Postat 15 August 2005 - 09:51 PM
Sau depinde de softul imprimantei, ca unele imprimante au si posibilitatea sa faca un poster din bucati mici. Baga munca!
Se poate!
Telefon: 0721 385365
Postat 15 August 2005 - 09:59 PM
imprimata este un canon s200x...nu am nici un soft doar drivere.mai bitex am incercat cum zici dar pierd din marime.cu toate ca pun colturile bine....nu iese pe A4 asa cum trebuie.marita intoarsa descantata si tot nu vrea.
ahhh si inca ceva...desennul l-am impartit pe sectoare fiecare sector are supraf cat o foaie A4 (ceva mai mica)
cum pot face sa selectez numai ce este in chenar.doar ce este in chenar.am incercat cu region,explode bock si tot nu vrea.
Postat 15 August 2005 - 10:19 PM
Imparti foaia in dreptunghiuri corespunzatoare, jonglezi cu originea desenului (cam 4.5 mm mai putin si pe X si pe Y dar o sa vad maine exact!) Si nu are cum sa nu mearga!
Am facut asta cu multe imprimante ca pe vremuri chiar nu aveam acces la A1 sau A0.
Mi-ar face o mare placere sa incerci si sa reusesti, ca se poate! Doar de amorul artei! Dar daca te coafeaza, te ajut eu cu 10 lei noi, pentru o plotare, daca e musai.
Hai sa reiau ideea, nu imparti desenul in formate exact A4 ci mai mici, exact cu cat ai netiparibil pe margine. Mergi cu scara 1:1 indiferent ce-o fi si nu se poat esa nu reusesti. Apoi tai marginile albe cu un cutter bun si lipesti cu o banda adeziva transparenta pe spate si mergi cu foaia asta mare la un copiator si ajungi la acelasi pret! :D
PS. ...dar cu mai multa munca!
Postat 15 August 2005 - 10:58 PM
Incearca sa lucrezi cu precizie de 0,01mm la setarile de imprimanta, daca merge. O sa vad si eu maine ce e pe acolo.
Spor la treaba!
In functie de timp o sa caut daca nu exista un program pentru postere pentru S200.
Postat 15 August 2005 - 11:21 PM
deci inca o data, daca poti, pt un lucru de calitate, scoate la plotter
Postat 16 August 2005 - 01:00 AM
Deci : 1. Faci un layer nou, in plus fata de ce ai, care sa fie neprintabil, dar vizibil
2. Scoate o dunga verticala si orizontala la imprimanta si le masori - astfel afli suprafata printabila reala a imprimantei tale (d.ex: 205x287).
3. tragi (in layerul nou facut) o mare linie verticala din coltul stanga jos pana in stanga sus, suficient cat sa depaseasca tot desenul tau, tragi de asemenea si una orizontala
4. foloseste comanda "offset" sau "o" si alegi distanta de 287 , dupa care faci offser la linia orizontala, la fel faci "o" la 205 cu cea verticala.
5. acum te joci cu comanda "trim" sau "tr" ca sa elimini liniile prea lungi de sus si din dreapta
6. dupa care intri in "paperspace" sau "ps" si te joci de acolo cum asezi la printare - aceste linii ajutatoare (de obicei alegeam culoarea roz sau cacaniu - ceva sa-mi sara in ochi) nu se printeaza, deoarece ai intrat in layer setup si ai dezactivat "print"
Daca mai ai intrebari de Auto si ArhiCAd iti raspund cu draga placere.
Acum vad ca esti din Sibiu, ca te trimiteam la ArvinGraphics sa plotezi sau la Blue Ridge, ca ei au preturile cele mai jos.
Stima
Postat 16 August 2005 - 05:00 AM
ZOD, la 15 Aug 2005, 21:44, a spus:
Ca sa scot A4 am folosit corelu.
cumva firma e "effective"?
MIG-29
Postat 16 August 2005 - 07:50 AM
Mai sunt unii vis-a-vis de CEC-ul mare, pe o straduta in partea dreapta a muzeului, cum te uiti la el (muzeu, dah!) o tzira mai eftini !
Imi convine Arvinul, caci colaborez cu ei si cand am nevoie de tiraje digitale mici si pot sa trimit pe e-mail fisierul gata facut (corel ca isi prind urechile in dwg-uri sau plt-uri) si imi dau tel sa vin sa le ridic.
Aceasta postare a fost editata de Scorpio: 16 August 2005 - 08:00 AM
Postat 17 August 2005 - 10:43 AM
am folosit doar autocad...pt necunoscatori am sa explic cum am facut:
pe desen (foaia format A1 etc) am trasat linii (atentie nu linii de constructie) paralele si meridiane.Dsitanta dintre orice doua linii paralele este de 11.23in,iar la mediane de 7.93in.Valorile astea reprezinta suprafata printabila de care se foloseste imprimanta mea.Poate la alte modele difera.Important dupa cum zicea si bitex este ca desenul mare sa fie impartit exact in suprafetele printabile care le suporta imprimnta.
Tot in meniu de la "page setup" undeva mai jos de afla un check box "centrer the plot" sa fie check-uit
Acum vine partea mai babeste....in care se alege proportia intre inch(unit.mas.) si unitati printate.Bitex spunea sa folosesc 1:1 dar la mine n-a mers...asa ca am tras din ochi si am folosit 1:0.04...si mi-a iesit cu vreo 1mm mai mare tot desenul.Zic destul de acceptabil.(suprafata desenata cuprinsa intre paralele alea si meridianele sa fie proportionala cu ce iese pe foaia a4, daca pe jumatate din chenarul descris de linii intra un cerc atunci cand este printat cercul sa ocupe tot o juma' de pagina A4 nici mai mult nici mai putin)
Pt mai multa precizie cand lipesc foile una de cealalata am mai tras niste linii care ma ajuta sa centrez astea raman la latitudinea utilizatorului
Se foloseste plot prewiev...se asigura ca treaba iese bine si gata
uite ca sut mai multe metode cum zice si Scorpio...daca mai gasiti metode... eu zic sa le punem aici;diseara am sa pun si niste printscreen-uri pt o mai buna aprofundare
Postat 17 August 2005 - 01:15 PM
Problema cu scalarea vine de la o zecime de mm, dar n-o sa ajungi la fineturi de genul asta. Sau cine stie.
Cand aveam de cumparat o imprimanta pentru desene tehnice singurul criteriu era sa am marginea neprintabila mai ingusta de 4.9mm sa pot scoate chenarul desenului care era la 5 mm de margine, dupa vechiul standard. Sau faceam tot felul de manarii cu lungimea hartiei daca aveam probleme cu orizontalele.
Bine ca ai rezolvat-o.
Daca ai probleme cu dimensiunile, faci o scalare pe un fisier de lucru in sens opus scalarii pentru imprimare, astfel incat dupa tiparire sa fie 1:1.
Scalarea o faci fie cu SCALE daca ai aceeasi scara pe X si Y fie "salvezi" ca bloc, inserezi blocul in pagina noua si poti scala desenul separat pe X si Y. Sau cum poti tu mai simplu, numai sa fii multumit!
Spor la treaba!
Postat 17 August 2005 - 07:40 PM
HP sau Epson degeaba zic ca scot "borderless..." ca nu este asa.
@bitex. Un procedeu mai simplu este sa faci desenul 1:1 in Model Space, apoi in Paper Space poti sa te joci cu scarile "zoom 1/x xp" in felul asta poti lucra cu mai multe scale 1:10, 1:100 etc in PS. dar asa ceva nu e nevoie pentru planuri de modelism ca doar nu suntem la GD...
Ba, cat sunt de destept si nici nu am capul mare! :rolleyes:
Postat 17 August 2005 - 08:07 PM
Si cu supraf printabila am gasit-o automat ca imi spunea cat printeaza.
Liniile alea le-am lasat intentionat acolo....nu ma mai chinui cu cutteru sa le tai las foaia intreaga si cand le lipesc fac referinta la liniilea alea punctate.
Znecula nu ma deranjeaza sa lucrezi in in sau in cm... imprimanta era pusa in mm si desenul in inch...parca.
Acum vine partea mai interesanta,constructia. :rolleyes:
Postat 18 August 2005 - 08:01 PM
planul l-am luat de pe profili2.com, da o cautare cu aeronca.am ales planul asta deoarece fratele meu are un model asemanator si este f docil plus de asta, l-am aterizat si dupa niste boscheti fara contact vizual.nu aveam ochelarii de vedere la mine,zburam undeva pe la 1.5m de pamant sa fac o aterizare lunga , si nu stiam ce face avionul vine inspre mine sau fuge de mine.pana la urma fugea de mine dar n-am avut probleme.am redus putin turatia si avionul si-a facut treaba singur.si mi se pare ca este destul de solid .
ca sa-ti faci o imagine are aprox 1m anverg
Postat 30 September 2005 - 10:42 PM
YAk 54
Fuego
Mustang
SJM - heli
Walkera 22d - heli
Postat 30 September 2005 - 10:53 PM
Postat 03 October 2005 - 09:17 AM
Seteaza la tiparire unitatile la fel cu cele de pe desen. Daca planul este in inch si la tiparire ii spui ( la 1:1 ) ca unitatea este mm desenul pe hartie iese mai mic de exact 25,4 ori. Din scara si unitati te joci cum vrei.
Un viewer bun este Voloview, e facut de Autodesk si se descarca liber de pe pagina lor. Dar, daca ai deja AutoCAD instalat, nu ai nici un motiv sa mai instalezi si asta.
Aceasta postare a fost editata de degetzica: 03 October 2005 - 09:30 AM
Postat 22 December 2005 - 09:53 AM
Esti primul modelist din Sibiu,pe care il vad pe forum si,avand in vedere ca mai sunt si eu pe-aici,ce-ai zice sa stabilim o intalnire? Eu stau in cartierul "Strand" pe Maramuresului. Amanunte pe MI.
Dan P