Pe termen lung, putem să privim situația și prin prisma modului în care autoritățile reacționează la activitatea civilă.
De exemplu, aseară am trecut prin fața primăriei și, chiar dacă observasem mai demult, abia acum mi-a picat fisa de ce s-a efectuat acea modificare.
Mai precis, chiar în fața primăriei (Brașov) este copie a lupoaicei ce-i hrănește pe Romulus și Remus.
Toți pozacii amatori ce vizitează zona țineau morțiș să-și tragă un selfie acolo chiar dacă era în spațiu verde cu interdicția clară de a nu păși pe spațiul verde.
Ce au făcut autoritățile Nu, nu au amendat pe nimeni. Nici avertizări verbale n-au prea fost.
S-a pietruit, în schimb o alee largă până la monument.
Alt exemplu, de data asta mai generic, aplicabil în toată țara:
Stradă sau tronson cu staționare interzisă unde șoferii parchează sistematic.
Se cară amenzi cu găleata? Nu. Se desființează spațiu verde sau trotuar și se înființează parcare.
Concluzie: noi facem legea. Noi toți.
Depinde de noi dacă plecăm capul sau ridicăm privirea spre cer.
Dacă continuăm să ne desfășurăm activitatea și demonstrăm societății că suntem responsabili, că nu ne interesează să filmăm, cu drona, vecina cum se c**ă, că nu avem ca scop dărâmarea curselor OTP-WAW cu dronele noastre, nu vom mai fi criminalizați.
Responsabilitatea fiind cuvântul cheie.
Dinozaurilor o să le fie frică în continuare. Interesele și IQ-ul lor ne permițându-le mai mult.
L.E. și trebuie să le mai ardem un perdaf celor dintre noi care pun botul urgent cu: "trebuia o lege în domeniu, e o lege bună, mie-mi convine"
Aceasta postare a fost editata de Săndel: 20 December 2015 - 01:39 PM