Modelism - RHC Forum: Quanum Nova FPV GPS Waypoint QuadCopter - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Quanum Nova FPV GPS Waypoint QuadCopter

#1 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 06 August 2015 - 10:09 AM

Salut,
Daca tot e la moda vreau si eu sa fiu, fiind oricum genul :) drept urmare am comandat chestia asta ca era la reducere - https://www.hobbykin...idProduct=68865 - 170 EUR PNF. Probabil o sa ma buseasca rasul ca nu stiu cum naiba o sa zbor cu ea dar sa vedem. Astept sa imi vina zilele astea si o sa postez aici primul challenge de a pune receptorul ca am vazut un filmulet de vreo 30 de minute ca explica ala si dupa la test cu el. Daca il aveti deja si puteti exprima daca e bun sau prost let me know.
Cheers,
Bogdan
0

#2 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 August 2015 - 02:18 PM

Vezi postareabogdan.motrici, la 06 August 2015 - 10:09 AM, a spus:

Salut,
Daca tot e la moda vreau si eu sa fiu, fiind oricum genul :) drept urmare am comandat chestia asta ca era la reducere - https://www.hobbykin...idProduct=68865 - 170 EUR PNF. Probabil o sa ma buseasca rasul ca nu stiu cum naiba o sa zbor cu ea dar sa vedem. Astept sa imi vina zilele astea si o sa postez aici primul challenge de a pune receptorul ca am vazut un filmulet de vreo 30 de minute ca explica ala si dupa la test cu el. Daca il aveti deja si puteti exprima daca e bun sau prost let me know.
Cheers,
Bogdan

A venit bestia, diseara pun poze. Intrebare ca la copii aia mici, dupa ce reusesc sa pun receiver-ul meu ca se pare ca e ceva de munca, Compass Calibration se face neaparat exterior, nu? Ca altfel semnalul GPS nu este captat, corect? De preferat in camp? Sau pot si in fata blocului ca sa nu mai merg pana la camp, asta in ideea in care abia in weekend ajung la camp si sa apuc macar in casa sa ma joc un pic cu el cu teste, etc. Nu de alta dar poate imi sperii nevasta ca il pun pe HOLD sa stea sa zboare in sufragerie :)))))))))))).
Faza funny, astia pun in cutie si cutiile goale in care vin restul de chestii la varianta RTF, :) eu am luat PNF, m-am speriat, zic ce naiba, au stat sa puna un scotch pe cutie goala doar ca sa ma faca sa rad :).

Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 10 August 2015 - 02:19 PM

0

#3 Useril este offline   drdream 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 614
  • Inregistrat: 29-October 13
  • Interests:Tot ce zboara

Postat 10 August 2015 - 07:44 PM

poti face toate testele in casa , poti sa il.zbori in stab prin casa fara probleme
0

#4 Userul este online   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1446
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 10 August 2015 - 07:52 PM

Vezi postareabogdan.motrici, la 10 August 2015 - 02:18 PM, a spus:

A venit bestia, diseara pun poze. Intrebare ca la copii aia mici, dupa ce reusesc sa pun receiver-ul meu ca se pare ca e ceva de munca, Compass Calibration se face neaparat exterior, nu? Ca altfel semnalul GPS nu este captat, corect? De preferat in camp? Sau pot si in fata blocului ca sa nu mai merg pana la camp, asta in ideea in care abia in weekend ajung la camp si sa apuc macar in casa sa ma joc un pic cu el cu teste, etc. Nu de alta dar poate imi sperii nevasta ca il pun pe HOLD sa stea sa zboare in sufragerie :)))))))))))).
Faza funny, astia pun in cutie si cutiile goale in care vin restul de chestii la varianta RTF, :) eu am luat PNF, m-am speriat, zic ce naiba, au stat sa puna un scotch pe cutie goala doar ca sa ma faca sa rad :).

... si cand ma gandesc ca erai 100% impotriva acestor zburatoare... ce sa-ti mai spun acum.... baftahttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif
0

#5 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 August 2015 - 09:03 PM

Vezi postareadanysoft32, la 10 August 2015 - 07:52 PM, a spus:

... si cand ma gandesc ca erai 100% impotriva acestor zburatoare... ce sa-ti mai spun acum.... baftahttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif

Pai si inca sunt :), am luat-o cu un scop, sa il spionez pe renatoa :) si sa o filmez pe nevasta in casa, doar atat.
Sunt ca o femeie la mall, hopa reduceri, hopa iau si eu :).
Stai ca m-am apucat de el :) sa vad ce inteleg, iar cand o sa zbor, cred ca ma talavesc de ras, daca oi reusi sa zbor.
Prima dilema :) quad-ul are CG? :)
0

#6 Userul este online   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 August 2015 - 09:19 PM

Vezi postareabogdan.motrici, la 10 August 2015 - 09:03 PM, a spus:

Prima dilema :) quad-ul are CG? :)

orice /oricine, are un CG (inclusiv omul...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rofl.gif)

Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 10 August 2015 - 09:20 PM

0

#7 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 737
  • Inregistrat: 25-July 13

Postat 10 August 2015 - 09:30 PM

Vezi postareadanysoft32, la 10 August 2015 - 09:19 PM, a spus:

orice /oricine, are un CG (inclusiv omul...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rofl.gif)

:)))))

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 10 August 2015 - 09:34 PM

Parfenov Razvan
0

#8 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 August 2015 - 09:41 PM

https://www.youtube....h?v=jnhXSI2sTa0

Din pacate nu pot atasa poze, imi spune ca incercarea a esuat, mai incerc. Pana una alta urmaresc filmul facut de baieti ca sa conectez receptorul. Evident metoda numarul 3 ca e cea pentru mine.

Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 10 August 2015 - 09:42 PM

0

#9 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 August 2015 - 09:43 PM

Vezi postareadrdream, la 10 August 2015 - 07:44 PM, a spus:

poti face toate testele in casa , poti sa il.zbori in stab prin casa fara probleme

Sa vedem daca ma descurc, daca nu, il aduc la camp sa ma ajuti, please.

Mersi,

0

#10 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2015 - 11:20 AM

Dupa munci seculare si cu ajutorul baietilor de pe rcgroups am reusit sa il pun in functiune. Mai jos 2 teste, cu camera pusa si camera in exterior, pare destul de stabil, trage un pic in stanga dar cred ca e de la efectul aerului produs de elici, vad maine la teren. Mai ramane sa fac calibrare la compass si acceloremeter unde am sa utilize mission planner la recomandarea oamenilor si nu ce scrie cum s-ar zice in manual. Ramane de vazut pe alte moduri cum se comporta si in exterior daca mai trage stanga. Una peste alta la banii platiti ca era la reducere mi se pare pentru mine care nu stiu prea multe despre aceste chestii ;) o afacere buna.
PS> pentru carcotasi - am aflat ca quadcopter-ul nu are CG :)
https://www.youtube....h?v=WxtxQ8bFmHg
https://www.youtube....h?v=zN8FCGYYaCU

Fisiere atasate

• Fisier atasat  1.jpg (370.69K)
    Number of downloads: 61
  • Fisier atasat  2.jpg (432.56K)
    Number of downloads: 63
  • Fisier atasat  3.jpg (498.01K)
    Number of downloads: 57
  • Fisier atasat  4.jpg (415.76K)
    Number of downloads: 61

Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 14 August 2015 - 11:22 AM

0

#11 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2015 - 11:26 AM

Nu am avut foarte mult loc sa pentru receiver in interior dar a fost Ok pana la urma, am folosit optiunea numarul 3 adica cea pentru prosti din HK video cum s-a pui receptorul. Mai complicat a fost cu mission planner ca am windows 8 si nu il puteam instala dar pare ca am reusit ceva pana la urma. La fel eu dadeam pe auto si nu mi-l gasea cand bagam la USB dar am dat la cum sugerau baietii din lista pe COM3 unde l-a vazut imediat si s-a conectat.

Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 14 August 2015 - 11:26 AM

0

#12 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2015 - 08:58 PM

Am si eu o mica dilema, vreau sa calibrez compasul cu mission planner dar pe bune daca inteleg ce vrea sa zica aici " Ensure that you have mounted the GPS with Compass with the arrow facing toward the front of the vehicle and in the same direction as the arrow on the autopilot." - http://copter.ardupi...uring-hardware/ . Ce sagesti frate, ca nu am asa ceva, deci cum il pun pana la urma inainte sa il calibrez?
0

#13 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 14 August 2015 - 09:05 PM

Vezi postareabogdan.motrici, la 14 August 2015 - 11:20 AM, a spus:

...PS> pentru carcotasi - am aflat ca quadcopter-ul nu are CG :)

N-are al tau ca e prea inghesuit sa il dezechilibrezi serios... :angry:
Ia pune o bricheta prinsa cu un scotch sub unul din motoare, sa vezi.

Vezi postareabogdan.motrici, la 14 August 2015 - 08:58 PM, a spus:

Am si eu o mica dilema, vreau sa calibrez compasul cu mission planner dar pe bune daca inteleg ce vrea sa zica aici " Ensure that you have mounted the GPS with Compass with the arrow facing toward the front of the vehicle and in the same direction as the arrow on the autopilot." - http://copter.ardupi...uring-hardware/ . Ce sagesti frate, ca nu am asa ceva, deci cum il pun pana la urma inainte sa il calibrez?

E vorba de ciuperca aia de il face sa arate ca un awacs... notitza asta este pentru cei care si le construiesc de la zero, nu e cazul la tine, instructiunile de montare ar trebui sa iti zica clar cum se orienteaza... sau nu ? :unsure:

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 14 August 2015 - 09:08 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#14 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2015 - 09:18 PM

Vezi postarearenatoa, la 14 August 2015 - 09:05 PM, a spus:

N-are al tau ca e prea inghesuit sa il dezechilibrezi serios... :angry:
Ia pune o bricheta prinsa cu un scotch sub unul din motoare, sa vezi.

E vorba de ciuperca aia de il face sa arate ca un awacs... notitza asta este pentru cei care si le construiesc de la zero, nu e cazul la tine, instructiunile de montare ar trebui sa iti zica clar cum se orienteaza... sau nu ? :unsure:

Pai asta e faza ca nu prea zice, e o chestie de 2 pagini si atat. Toti recomanda sa se faca cu mission planner in schimb la acest quad. E dat ca si referinta acest filmulet. Daca ar fi sa il urmez, am o busola in casa, aflu unde este nordul, dupa care nordul magnetic este in jos, nu? si tin quad-ul cu fata inspre nord la 60 de grade si indrep in jos inspre nordul magnetic cand e cazul cum zice in filmulet? Asa inteleg eu.
https://www.youtube....h?v=DmsueBS0J3E
0

#15 Useril este offline   sorr 

• Dreamer
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 618
  • Inregistrat: 06-March 12
  • Interests:Reînvierea unei vechi pasiuni...

Postat 17 August 2015 - 01:33 PM

Eu l-am calibrat fara probleme pentru un easy star. Cred ca si pt coptere e la fel. Când am facut manevrele de calibrare nu era montat (nu m-am invartit cu ditamai pasaroiul prin casa).
Partea frontala ti-o indica sageata de pe cablajul APM ului. Eu nu am carcasa si arata cam asa (probabil ca si pe carcasa e un semn, ceva):

Fisier atasat  APM2.5.jpg (216.23K)
Number of downloads: 19

In Initial setup - Wizard - selectezi modelul, te conectezi si faci tot ce-ti cere pas cu pas.
Initializarea compasului (busola) o faci punând apm ul cu sageata spre nord. Apoi rotesti in plan 360 grade. Apoi inclini la 90 grade cu partea frontala in jos, apoi cu spatele in jos , apoi cu stanga si apoi cu dreapta in jos. Parca cere si rasturnat - vezi si tu ce-ti cere la fiecare pas, nu mai stiu exact ordinea. Pe urma se roteste pe toate cele 6 axe temeinic pana dispar punctuletele de pe imagine. Daca totul a decurs bine te anunta ca ai fecut corect calibrarea. Daca nu ia-o de la capat.
Bafta!
Cand ai incetat sa mai fii copil, ai murit demult. (Constantin Brancusi)
0

#16 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 August 2015 - 09:39 PM

Vezi postareasorr, la 17 August 2015 - 01:33 PM, a spus:

Eu l-am calibrat fara probleme pentru un easy star. Cred ca si pt coptere e la fel. Când am facut manevrele de calibrare nu era montat (nu m-am invartit cu ditamai pasaroiul prin casa).
Partea frontala ti-o indica sageata de pe cablajul APM ului. Eu nu am carcasa si arata cam asa (probabil ca si pe carcasa e un semn, ceva):

Atasament APM2.5.jpg

In Initial setup - Wizard - selectezi modelul, te conectezi si faci tot ce-ti cere pas cu pas.
Initializarea compasului (busola) o faci punând apm ul cu sageata spre nord. Apoi rotesti in plan 360 grade. Apoi inclini la 90 grade cu partea frontala in jos, apoi cu spatele in jos , apoi cu stanga si apoi cu dreapta in jos. Parca cere si rasturnat - vezi si tu ce-ti cere la fiecare pas, nu mai stiu exact ordinea. Pe urma se roteste pe toate cele 6 axe temeinic pana dispar punctuletele de pe imagine. Daca totul a decurs bine te anunta ca ai fecut corect calibrarea. Daca nu ia-o de la capat.
Bafta!

Multam, am reusit pana la urma sa o fac in seara respective, a doua zi un coleg de la camp cu experienta m-a ajutat sa testez Loiter si RTL, ambele nu mergeau bine ca aveam Vest cu Est inversate. Dupa rezolvare totul a mers de minune. Overall multumit de aparat, ramane doar sa iau o baterie mai mare ca la 2100 am cam 6-7 minute de zbor.
0

#17 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 August 2015 - 10:25 PM

Nu aia, ci schimbate elicile de 8" cu 9443, este prima modificare obligatorie la lustra asta... o sa ajungi la 10 minute pe acolo.
Baterie mai mare tot nu te ajuta prea mult, ca si aia cantareste si trebuie dusa.
0

#18 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2015 - 08:39 AM

Vezi postarearenatoa, la 17 August 2015 - 10:25 PM, a spus:

Nu aia, ci schimbate elicile de 8" cu 9443, este prima modificare obligatorie la lustra asta... o sa ajungi la 10 minute pe acolo.
Baterie mai mare tot nu te ajuta prea mult, ca si aia cantareste si trebuie dusa.

Vazusem intr-adevar ca o parte au schimbat elicile, o sa caut si eu sa le schimb. La baterie macar 2700 sa iau cat e recomandat din fabrica cum s-ar zice. Eu luasem 2100 ca nu gaseam masura la aia de 2700 si nu stiam exact care este.
0

#19 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2015 - 08:47 AM

Asta este ce vrei, vezi ca are ciprian comanda in derulare la HK NL, ca sa te scutim de stress-uri :p

http://www.hobbyking...Warehouse_.html

Dar nu te astepta la minuni... adica sa creasca timpul proportional.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 18 August 2015 - 08:48 AM

0

#20 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2015 - 08:57 AM

Vezi postarearenatoa, la 18 August 2015 - 08:47 AM, a spus:

Asta este ce vrei, vezi ca are ciprian comanda in derulare la HK NL, ca sa te scutim de stress-uri :p

Dar nu te astepta la minuni... adica sa creasca timpul proportional.

Ok, mersi, oi da o comanda daca e dar mai incolo ca acum se apropie nunta :).
0

#21 Useril este offline   dan 73 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1513
  • Inregistrat: 06-May 10

Postat 18 August 2015 - 09:57 AM

Bateria asta eu o folosesc si se potriveste perfect.
0

#22 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2015 - 09:59 AM

Vezi postareadan 73, la 18 August 2015 - 09:57 AM, a spus:

Bateria asta eu o folosesc si se potriveste perfect.

Si cam cat te tine? Ai schimbat si elicile?
0

#23 Useril este offline   dan 73 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1513
  • Inregistrat: 06-May 10

Postat 18 August 2015 - 10:00 AM

Nu am schimbat eliciile si zbor aproximativ 12-13 minute.
0

#24 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2015 - 10:01 AM

Vezi postareadan 73, la 18 August 2015 - 10:00 AM, a spus:

Nu am schimbat eliciile si zbor aproximativ 12-13 minute.

Ok, multam, iau din asta atunci.
0

#25 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 November 2015 - 11:02 AM

Cu statia in mana la mine zic sa il las pe un prieten sa dea si el doar de stick-ul din dreapta un pic sa vada cum se misca, fix atunci s-a dus drona cum nu am mai vazut niciodata, in dreapta gen la o super viteza, eram pe loiter, am dat repede pe stabilize, rtl si am reusit sa o readuc inapoi fara probleme. Va atasez log-ul sa imi ziceti si mie please daca vedeti unde a fost problema. Ideea este ca dupa, am zburat 9 minute cu altitudine pana la 140m, jucat cu ea si nu a mai facut nicio figura. Posibil sa fi tras colegul de comanda maxim si tinut prea mult si a intrat in gen comanda blocata? Vedeti log-ul atasat si imi ziceti si mie please ca sa ma lamuresc. Sper sa fi luat fisierele care trebuie, adica toate 3 ca vad ca sunt 3.
Mersi,
http://we.tl/h95uTR51n6

Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 08 November 2015 - 11:05 AM

0

#26 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3965
  • Inregistrat: 13-December 09
  • Interests:RC-ul

Postat 22 November 2015 - 07:22 PM

in concluzie isi merita banutii ???http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/blink.gif
0

#27 Userul este online   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2015 - 07:35 PM

Vezi postareabogdan.motrici, la 08 November 2015 - 11:02 AM, a spus:

Cu statia in mana la mine zic sa il las pe un prieten sa dea si el doar de stick-ul din dreapta un pic sa vada cum se misca, fix atunci s-a dus drona cum nu am mai vazut niciodata, in dreapta gen la o super viteza, eram pe loiter, am dat repede pe stabilize, rtl si am reusit sa o readuc inapoi fara probleme. Va atasez log-ul sa imi ziceti si mie please daca vedeti unde a fost problema. Ideea este ca dupa, am zburat 9 minute cu altitudine pana la 140m, jucat cu ea si nu a mai facut nicio figura. Posibil sa fi tras colegul de comanda maxim si tinut prea mult si a intrat in gen comanda blocata? Vedeti log-ul atasat si imi ziceti si mie please ca sa ma lamuresc. Sper sa fi luat fisierele care trebuie, adica toate 3 ca vad ca sunt 3.
Mersi,
http://we.tl/h95uTR51n6

Faci reclama la ..Wetransfer... sau care-i faza ?
Nu se poate vizualiza nici clip si/sau vre-un alt fisier... (si nici n-as vrea sa instalez vreun soft...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/pardon.gif)

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de SID: 22 November 2015 - 07:36 PM

0

#28 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2015 - 09:24 PM

A expirat, nu face reclama la nimic, fisierele sunt tinute cam o saptamana - 10 zile.

De meritat... mai ales la pretul de azi, la promotie... nici la cel vechi nu puteai face ceva asemanator din bucati... ce sa mai vorbim.
0

#29 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3965
  • Inregistrat: 13-December 09
  • Interests:RC-ul

Postat 22 November 2015 - 09:31 PM

Vezi postarearenatoa, la 22 November 2015 - 09:24 PM, a spus:

A expirat, nu face reclama la nimic, fisierele sunt tinute cam o saptamana - 10 zile.

De meritat... mai ales la pretul de azi, la promotie... nici la cel vechi nu puteai face ceva asemanator din bucati... ce sa mai vorbim.

http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif
0

#30 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 737
  • Inregistrat: 25-July 13

Postat 22 November 2015 - 09:57 PM

Care promotie?:))) stock 0 ..
Parfenov Razvan