edisultan, la 13 November 2015 - 02:41 PM, a spus:
Acum doi ani începusem un set de nervuri pentru un planor. Profilul ales era AG44 pentru mijloc şi AG45 pentru capete. La momentul respectiv am renunţat la seria AG şi am lucrat cu MH32, setul a rămas şi mă mai râcâia uneori.
Acum două săptămâni, am luat pachetul de nervuri, l-am modificat şi am pus pe planşetă o aripă de planor cu anvergura de 1600mm, lonjeroane de carbon de 3x0,5 şi placare în zona bordului de atac cu balsa de 1mm.
Resize of Randunica_0000.jpg Resize of Randunica_0003.JPG
Ai uitat sa spui ce coarda are aripa... cred ca ceva in zona 16-18 cm,,,,,
Hmmm....
AG44/345? ... check....
lonjeron carbon 3x05 mmm? ... check....
D-box balsa? ... nu prea ...
anvergura 1600 mm? ... nu prea ...
Cele doua kituri de AG45 (fiecare kit cu 24+2x15 nervuri) am inceput sa le folosesc la 2 proiecte:
a. 2x24 + 2x15 nervuri folosite la 2 semiaripi cu segmente 60+30+15 (anvergura totala 210 cm)... cu D-box de carbon
b. 2x15 nervuri pentru un DLG cu D-box de ... asta nu stiu inca, poate carbon, poate kevlar-carbon, poate alta dracie (am vreo 2-3 idei).
Deocamdata am terminat week-end-ul trecut un segment de 60 cm (de la proiectul a) cu D-box de carbon de la croati (deci destul de greu), parca iesise neinfoliat la 43-44 gr (ca de obicei sunt prin tari straine, pot pune ceva poze cand ajung duminica dupa amiaza acasa).
Daca nu va deranjeaza prea tare intentionez sa "poluez" topicul asta de 100% balsa si cu ceva poze cu carbunoase .. initial intentionam sa deschid un build-log nou cu proiectele AG45 dar cred ca ar finteresant un "dialog" al tehnicilor si materialelor de constructie (asta bineinteles daca "gazda"este de acord),