Modelism - RHC Forum: Constructie "Antenna Tracker" - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Constructie "Antenna Tracker"

#1 Useril este offline   moro696 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 163
  • Inregistrat: 01-January 15

Postat 08 November 2015 - 10:53 AM

Va salut, m-am pus sa strang la ciorap pt primavara la achizitia unui setup pt LR fpv , momentan is curios despre trackerele astea care urmaresc tx-ul de pe avion.
La partea de hardware sa zicem ca ma descurc.

Pe mine ma intereseaza de unde stie "controlerul antenei" ca avionul e in directia x? Foloseste ceva informatii de pe telemetrie?(tx/rx cu telemetrie)
Sau isi ia info de pe semnalul rssi din rx?
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 08 November 2015 - 12:01 PM

Eu zic sa iti canalizezi eforturile (si ciorapul) catre scopuri mai "nobile" si mai utile...

Trackerele sunt cele mai neintelese divaisuri din toata bransa asta, aproape nimeni nu intelege ca nu au aparut pentru LR, ci exact din contra, pentru zburat in apropiere, cu puteri mici, ca sa fii in legalitate.

Nu mai zic de faptul ca nu mai sunt timpurile cand puteam discuta fara grija despre LR.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 09 November 2015 - 04:51 PM

Vezi postareamoro696, la 08 November 2015 - 10:53 AM, a spus:

Va salut, m-am pus sa strang la ciorap pt primavara la achizitia unui setup pt LR fpv , momentan is curios despre trackerele astea care urmaresc tx-ul de pe avion.
La partea de hardware sa zicem ca ma descurc.

Pe mine ma intereseaza de unde stie "controlerul antenei" ca avionul e in directia x? Foloseste ceva informatii de pe telemetrie?(tx/rx cu telemetrie)
Sau isi ia info de pe semnalul rssi din rx?

pai e simplu, pe avion exista un gps care tansmite datele la sol prin intermediul canalului audio , canal ramas nefolosit la emitatorul AV-fpv. datele sunt culese la sol si transmise procesorului de pe antena tracking. sincronizarea pozitiei cu avionul se realizeaza prin asezarea trackerului pe nordul magnetic pe o axa prestabilita. vezi ez-osd lucra pe principiul asta , cauta informatii mai multe la ei pe site
0

#4 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2015 - 04:59 PM

Se pot trimite si in fluxul video, pe cursa inversa...
Sau prin telemetria RC.

Invartitul cu mana se cheama lucru manual ;)
0

#5 Useril este offline   moro696 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 November 2015 - 02:50 PM

Citeaza

pai e simplu, pe avion exista un gps care tansmite datele la sol prin intermediul canalului audio

Is curios cum transmite gps-ul date digitale pe canalul analogic audio :ph34r: Si cum le decodeaza? :ph34r:
0

#6 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2015 - 04:11 PM

Ca orice modem, ce e asa greu ? Ala cum trimite seriala de 9600-33800 bps pe linia telefonica ?

Adica modulare/demodulare. Restul, adica FSK, PSK, duty cycle, Manchester, etc. sunt amanunte :D

Tot nu ne-ai spus, ce te face asa convins sa crezi ca ai avea nevoie de tracker ?
Care va fi reactia daca o ia razna si te pomenesti fara video din senin ? stiu..."nu mi se poate intampla tocmai mie !"... #colectiv ;)
0

#7 Useril este offline   moro696 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 November 2015 - 08:25 PM

Suna interesant, pai si cum se realizeaza interfatarea? Pui efectiv tx-ul din GPS pe "firul cald" la intrarea in vtx ?

Apoi demodularea cum se realizeaza? Ma gandesc ca nu bagi ouputul audio care vine din video rx direct in rx-ul microcontrolerului...

O schema ar fi binevenita

Renatoa nu tin musai sa am tracker pe antena, sa-i zicem curiozitate... Desi cu avionul la 1,2km in fata mea, nu stiu cat de mult ajuta tracker-ul, sau poate o fi si comoditatea bat`o focu

Aceasta postare a fost editata de moro696: 10 November 2015 - 08:26 PM

0

#8 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2015 - 09:46 PM

Bre frate, s-a zburat in tara asta in ultimii 5 ani, pe rand, zboruri care le stiu eu: 5, 10, 16, 24km, toate fara nici un tracker, aia or fi fost toti nebuni ?

In primul rand intelege ca, cu cat e distanta mai mare, cu atat timp iti ia mai mult timp sa iesi din beam-ul antenei, ca este mai mare cuprinderea orizontului, si tu nu zbori jet !
La 30 grade deschidere si 10 km distanta ai 3km de orizont de parcurs ca sa iesi din "unda tractoare", crezi ca ii faci clipind, si nu ai timp sa mai invarti putin antena ?

Iar cu interfatarea... eu am zis ca scriind modem a fost suficient :) nu toti s-or fi nascut cu fibra optica in casa :p
0

#9 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3622
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 10 November 2015 - 11:12 PM

Cum zice si Renato daca zbori la distanta de tine nu ai nevoie de antenna tracker, asta sa inventat pentru tarile unde se respecta legea si se zboara cu puteri mici de 10-20mW nu la noi unde se zboara cu nspemii de W.
Eu am zburat in "tinerete" cu 200mW la 12km fara probleme.
Acum zbor cu aceeasi antena directiva indreptata in directia generala in care zbor si ma plimb cu avionul pe orizont fara sa trebuiasca sa intorc antena.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#10 Useril este offline   moro696 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 November 2015 - 11:16 PM

Ca veni vorba de long range. Care din tip de antene se preteaza cel mai bine? Directionale gen "heilical" ? Yagi? "Patch antena" ?
Din cate imi amintesc, cele directionale tind sa iti capteze un semnal mai curat decat cele omnidirectionale, care iti pot capta si reflexile din spate

Citeaza

nu toti s-or fi nascut cu fibra optica in casa
- s-au dus vremurile cand luam un mp3 de 4mb in 50 minute :ph34r:

Aceasta postare a fost editata de moro696: 10 November 2015 - 11:17 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro