Modelism - RHC Forum: sfera sau schelet sfera foarte usor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

sfera sau schelet sfera foarte usor solutii pt o sfera de 56cm diam, sub 20 de grame

#1 Useril este offline   alchimist 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 24-October 15

Postat 26 October 2015 - 08:29 PM

Buna ziua,

Lucrez la o sfera de 56 cm diametru. Greutatea totala nu trebuie sa depaseasca 20 de grame iar suprafata trebuie sa reflecte foarte bine lumina.
Ma gandesc momentan la fibra de sticla. Un metru patrat de fibra de sticla am gasit cam la 28 grame pe ebay, asa ca imi permit doar un schelet. Schelet inseamna niste "sarme" din fibra de sticla, peste care lipesc unul sau doua straturi de folie alimentara de aluminiu. Folia de aluminiu am calculat ca are o jumatate de gram pe metrul patrat.

Am sanse sa ma incadrez in 20 grame cu fibra de sticla dupa ce mai pun si rasina?

Multumesc!
0

#2 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 26 October 2015 - 08:49 PM

Un blon umflat, peste care infasori in toate directiile o sfoara subtire, si tot ansamblul "uns" cu un adeziv. Dupa ce se intareste spargi balonul si va ramane sfera, pe care poti sa o imbraci cu ce vrei.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#3 Useril este offline   `dasa 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 349
  • Inregistrat: 14-March 12
  • Interests:Auto
    Navo
    Robotica
    Arduino

Postat 27 October 2015 - 06:13 PM

Vezi postareaalchimist, la 26 October 2015 - 08:29 PM, a spus:

Buna ziua,

Lucrez la o sfera de 56 cm diametru. Greutatea totala nu trebuie sa depaseasca 20 de grame iar suprafata trebuie sa reflecte foarte bine lumina.
Ma gandesc momentan la fibra de sticla. Un metru patrat de fibra de sticla am gasit cam la 28 grame pe ebay, asa ca imi permit doar un schelet. Schelet inseamna niste "sarme" din fibra de sticla, peste care lipesc unul sau doua straturi de folie alimentara de aluminiu. Folia de aluminiu am calculat ca are o jumatate de gram pe metrul patrat.

Am sanse sa ma incadrez in 20 grame cu fibra de sticla dupa ce mai pun si rasina?

Multumesc!

Fibra are 28 de grame greutate proprie dar mai ai nevoie si de rasina.
Nu cred ca ai sanse sa faci ce vrei tu

Aceasta postare a fost editata de `dasa: 27 October 2015 - 06:13 PM

0

#4 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 27 October 2015 - 06:35 PM

Dar balonul umflat ,si imbracat in folie de Al cite grame are?
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#5 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 27 October 2015 - 06:38 PM

Dar balonul si o vopsea reflectorizanta?
Am vazut si baloane argintii de la mama lor.
Multa, multa bafta.
0

#6 Useril este offline   alchimist 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 October 2015 - 07:49 PM

Dimensiunea sferei e aleasa ca sa aiba o vizibilitate mare atunci cand e iluminata. Daca folosesc vopsea reflectorizanta e posibil sa ma incadrez la dimensiuni mai mici.
0

#7 Useril este offline   alchimist 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 October 2015 - 05:42 PM

Pana la urma sfera va avea diametru de 10 cm, si va fi reflectorizanta. Ma incadrez usor in 20 de grame cu fibra de sticla, cu 636 g pe metrul patrat.
0

#8 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 29 October 2015 - 01:13 PM

Acum diferenta de la 56cm la 10cm este enorma,la 10cm cred ca se gaseste si un glob de pom de craciun ,argintiu cromat cum o fi.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#9 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3622
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 29 October 2015 - 01:51 PM

Pina la urma la ce aplicatie folosesti sfera aceasta?
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#10 Useril este offline   alchimist 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 October 2015 - 02:03 PM

Vreau sa o trimit in spatiu. Sputnik 1 avea diametru de 58 cm si era lucios ca oglinda. Deoarece razele soarelui sunt paralele, doar un singur punct reflecta lumina direct la observator, restul nu contribuie cu nimic la vizibilitate. Pana si Galileo Galilei spunea ca luna ar reflecta mai putina lumina daca ar fi ca oglinda.

Greutatea e fixa, 20 de grame, iar la diametru de 56 cm am probleme si cu aerodinamica, nu numai cu constructia. Oricum va trebui telescop, nu ma astept sa fie vizibil cu ochiul liber pentru ca nici primul satelit nu a fost.

Nu am spus de la inceput ce vreau sa fac pentru ca nu eram sigur cum sta treaba cu legile, desi daca totul merge bine o sa cer aprobare pentru lansare.
0

#11 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3622
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 29 October 2015 - 04:02 PM

Cu ce il lansezi si cat de sus vrei sa ajungi cu el?
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#12 Useril este offline   alchimist 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 October 2015 - 05:38 PM

Cu racheta, pe la altitudinea de 200 km.

Ma gandesc sa folosesc azotat de amoniu cu zahar, la care sa adaug putin azotat de potasiu pentru stabilizarea fazei cristaline. Impulsul specific asteptat e pe la 210 secunde. E mai dificil de prelucrat pt ca azotatul de amoniu nu trebuie sa ajunga pe la 90 de grade. Momentan astept o instalatie de sticla din China pentru distilare in vid si o pompa de vid, pentru pregatirea combustibilului. Dizolv totul in apa, concentrez solutia prin distilare in vid, apoi dau straturi cu pensula si le usc cu suflanta cu aer cald, sub 90 de grade. E un procedeu copiat dupa fabricile de azotat de amoniu.

Probleme ma gandesc ca voi avea la proiectarea si realizarea corpului rachetei, aripioare, varful rachetei, etc. Intai am zis ca vad cum fac satelitul si testez combustibilul, apoi incerc sa fac racheta. Ma gandesc ca fiind multi pasionati de aeromodele pe acest forum am sansa sa primesc ceva ajutor. Rachetomodelistii nu prea fac modele controlabile, pentru ca legea interzice aproape orice.
0

#13 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 737
  • Inregistrat: 25-July 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 29 October 2015 - 05:50 PM

Scz ca ma bag si eu ca musca in kkt . E legal asa ceva ? ce vor zice cei de la Agentia Spatiala Europeana cand vor auzi ce proiect ai ?Sau cine se ocupa cu asa ceva pe teritoriul Romaniei

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 29 October 2015 - 05:52 PM

Parfenov Razvan
0

#14 Useril este offline   alchimist 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 October 2015 - 05:57 PM

Pai inainte de lansare trebuie sa fac ceva documentatie si sa cer o aprobare. Am auzit ca este ceva departament in parlament care e responsabil pentru astfel de probleme. O alternativa ar fi lansarea din Marea Neagra, care e teritoriu neutru, dar si pentru aia trebuie aprobari. Ideea e ca tot timpul stau nebunii cu ochii pe radar si degetul pe butonul rosu, si astia neaparat trebuie auntati prin ceva mecanism international. In afara de asta am auzit ca nu sunt probleme. Trebuie doar putina atentie la rute comerciale si sateliti aflati in evidenta.
0

#15 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 737
  • Inregistrat: 25-July 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 29 October 2015 - 06:30 PM

eu stiu un caz in care un tanar a trimis in stratosfera o racheta din lego cu balonul cu heliu . In Romania nu a primit aprobare si baiatul s-a dus in Germania , iar acolo in cateva zile s-s rezolvat si a putut lansa . Eu iti tin pumnii ;)
Parfenov Razvan
0

#16 Useril este offline   alchimist 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 October 2015 - 06:37 PM

Asta chiar poate fi o informatie utila.
Desi sunt constient ca din diverse motive tehnice sau legale e posibil sa nu ajung sa lansez nimic, multumesc pt incurajare.
0

#17 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 29 October 2015 - 06:37 PM

Cred ca 200km sunt greu de atins.
Cei de aici:
https://youtu.be/QnCn4514P2I
au reusit doar ceva peste 115km. Ti-as sugera sa deschizi un topic in sectiunea rachetomodelism, unde vei primi sfaturi competente.
Multa, multa bafta.
0

#18 Useril este offline   alchimist 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 October 2015 - 07:58 PM

Au folosit o singura treapta, iar racheta a accelerat unde era atmosfera mai densa. Asa e intr-adevar foarte greu. Vad ca au atins totusi 5 Mach, si o altitudine de peste 100km. Lansarea pe orbita e pentru ceva concurs n-prize, satelitul trebuie sa faca noua orbite la altitudine mai mare de 100km.

Am deschis un topic la rachetomodelism, ideea nu e rea. Ma gandeam sa deschid putin mai incolo, cand am ceva solutii mecanice pentru stabilizarea rachetei, ceva teste pt combustibil, etc. Nu cred ca e rau nici acum.

Aceasta postare a fost editata de alchimist: 29 October 2015 - 08:02 PM

0

#19 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 12-May 11
  • Interests:Aeromodelism, Aeronautica, Aviatie, Desen, Muzica (chitara)

Postat 01 November 2015 - 12:13 PM

Vezi postareaalchimist, la 29 October 2015 - 05:57 PM, a spus:

Pai inainte de lansare trebuie sa fac ceva documentatie si sa cer o aprobare. Am auzit ca este ceva departament in parlament care e responsabil pentru astfel de probleme. O alternativa ar fi lansarea din Marea Neagra, care e teritoriu neutru, dar si pentru aia trebuie aprobari. Ideea e ca tot timpul stau nebunii cu ochii pe radar si degetul pe butonul rosu, si astia neaparat trebuie auntati prin ceva mecanism international. In afara de asta am auzit ca nu sunt probleme. Trebuie doar putina atentie la rute comerciale si sateliti aflati in evidenta.

Bineinteles ca "nebunii" sint vigilenti. Altfel te trezesti, intr-o buna zi, ca unul, cu adevarat nebun, iti baga vectorul pe geam direct in ... De nebuni nu ducem lipsa.
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#20 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 12-May 11
  • Interests:Aeromodelism, Aeronautica, Aviatie, Desen, Muzica (chitara)

Postat 01 November 2015 - 12:19 PM

Vezi postareaalchimist, la 29 October 2015 - 07:58 PM, a spus:

Au folosit o singura treapta, iar racheta a accelerat unde era atmosfera mai densa. Asa e intr-adevar foarte greu. Vad ca au atins totusi 5 Mach, si o altitudine de peste 100km. Lansarea pe orbita e pentru ceva concurs n-prize, satelitul trebuie sa faca noua orbite la altitudine mai mare de 100km.

Am deschis un topic la rachetomodelism, ideea nu e rea. Ma gandeam sa deschid putin mai incolo, cand am ceva solutii mecanice pentru stabilizarea rachetei, ceva teste pt combustibil, etc. Nu cred ca e rau nici acum.

Interesanta idea si ceea ce vrei sa faci dar, nu cred ca se poate numi rachetomodelism.

Spor la mesterit !

Aceasta postare a fost editata de aeromax: 01 November 2015 - 12:20 PM

"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro