Modelism - RHC Forum: Probleme motor Tarot 5008 340kv - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Probleme motor Tarot 5008 340kv help

#1 Useril este offline   neataticu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1428
  • Inregistrat: 25-October 07
  • Interests:Aero - auto - moto - velo - sport
    Multi roto !

Postat 12 October 2015 - 02:53 PM

Salutare,

M-am apucat sa reconditionez motoarele de pe drona. Nu am zburat pana acum cu ea. Am luat-o SH. Dupa mai multa bataie de cap cu rulmentii m-am apucat de schimbat, dar am 2 motoare cu o problema... rulementii noi fara joc. Intra fest pe ax si pe stator. Axul nu are joc pe clopot si totusi am un harait si un joc in clopot... nu inteleg de unde este. Stie careva ?
Postez un filmulet de pe youtube cu aceiasi problema ca a mea. Se pare ca nu sunt singurul, dar nu am gasit pe nicaieri o rezolvare.

https://www.youtube....h?v=buKjwqZhT9A

Multumesc,
12CM Records

Freestyle - Armattan Rooster /T-motor f40 pro II - 2400kv motors / Kiss 32A ESC / Kiss V2 FC / Foxeer Pedator / FrSky Taranis x9d+ on TBS Crossfire / TBS Unify Pro V3
DJI Mavic Pro
0

#2 Useril este offline   pixule 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 14-March 15

Postat 17 October 2015 - 01:21 PM

Salut. Demonteaza clopotul de pe ax, tre sa aiba un mic surubel pe acolo. Axul ar trebui sa aiba o tesitura pin locul unde tre sa il fixeze surubelul. Pui la loc, aliniezi cu grija tesitura cu surubelul, strans..cu threadlock eventual, montat motor, pus suguranta si testezi. Am patit asa cu emax mt3515, bestie de 650w, la decolare drona s-a inclinat, elicele de carbon au ajuns in pamant, dar motorul forta sa se invarta. S-a rotit clopotul pe ax, a iesit de pe tesitura, iar dupa o vreme haraia si avea joc pe verticala..lol. Si atunci mi-am dat seama.. Spor!
0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 17 October 2015 - 02:35 PM

Multe, foarte multe motoare nu mai au tesitura si fixare cu inbus... fie se introduce sub presiune, fie se introduce axul racit, contractandu-se.
Dar evident ca nu strica sa verifice :)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   neataticu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Multi roto !

Postat 17 October 2015 - 05:20 PM

Vezi postareapixule, la 17 October 2015 - 01:21 PM, a spus:

Salut. Demonteaza clopotul de pe ax, tre sa aiba un mic surubel pe acolo. Axul ar trebui sa aiba o tesitura pin locul unde tre sa il fixeze surubelul. Pui la loc, aliniezi cu grija tesitura cu surubelul, strans..cu threadlock eventual, montat motor, pus suguranta si testezi. Am patit asa cu emax mt3515, bestie de 650w, la decolare drona s-a inclinat, elicele de carbon au ajuns in pamant, dar motorul forta sa se invarta. S-a rotit clopotul pe ax, a iesit de pe tesitura, iar dupa o vreme haraia si avea joc pe verticala..lol. Si atunci mi-am dat seama.. Spor!

Voi incerca... stiu sigur ca are 2 tesituri pentru ca am schimbat un ax la unul din motoare... ma pun diseara pe treaba si revin cu feedback... cred ca asta e ca am prins motorul in menghina si am tras de el in toate partile, nu misca, dar nu mi-a dat prin cap sa prin si axul sa misc de clopotel.

Mersi.
12CM Records

Freestyle - Armattan Rooster /T-motor f40 pro II - 2400kv motors / Kiss 32A ESC / Kiss V2 FC / Foxeer Pedator / FrSky Taranis x9d+ on TBS Crossfire / TBS Unify Pro V3
DJI Mavic Pro
0

#5 Useril este offline   neataticu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Multi roto !

Postat 17 October 2015 - 10:08 PM

Hai ca m-am apucat...schimbat ax cu totul de la alt motor... se pare ca nu e de acolo.. i-am pus stifturi filetate noi... nu stiu ce sa mai fac.. am observat ca jocul nu este peste tot... este cam pe un sfert din clopot si doar intr-o directie... adica torsadat motorul catre dreapta = joc, adus pe mijloc si torsadat spre stanga fara joc... mai aveti vre-o idee ?

Ce motoare as putea sa-mi iau echivalente cu taroatele astea ca m-am saturat de ele ? Trebuie sa-mi duca pale de 18x5.5 pe 6S... greutate aproximativ 6Kg - am 32000mAh bacteriile si sa nu ma defloreze in portofel... astea sunt cam 50 de dolari... am gasit multistar-urile ellite de pe HK... multistar stiu ca sunt petardele nu petarde. Seria elite este mai ok merita ?

Multumesc,
12CM Records

DJI Mavic Pro
0

#6 Useril este offline   pixule 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 October 2015 - 05:40 PM

multistar E slabute.. nici tarot nu sunt cine stie ce.. tu zici de 6kg pe un hexa..din care >50% baterii...si vrei sa folosesti elice 1855 ca sa ai raport peste 3/1 thrust/greutate?? mi se pare exagerat... ce gimbal+camera ridici? :blink: altfel, motoare cat de cat inseamna sunnysky, emax asa si asa(am si sunny si emax), dji e800..
0

#7 Useril este offline   neataticu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Multi roto !

Postat 20 October 2015 - 09:55 AM

Vezi postareapixule, la 19 October 2015 - 05:40 PM, a spus:

multistar E slabute.. nici tarot nu sunt cine stie ce.. tu zici de 6kg pe un hexa..din care >50% baterii...si vrei sa folosesti elice 1855 ca sa ai raport peste 3/1 thrust/greutate?? mi se pare exagerat... ce gimbal+camera ridici? :blink: altfel, motoare cat de cat inseamna sunnysky, emax asa si asa(am si sunny si emax), dji e800..

Deocamdata ridic un gopro4, dar am facut-o pentru un EOS 5D + gimbal aferent. Adica inca aproape 4 kg cu obiectiv cu tot, dar pana acolo mai e... revenind la motoare... tarot-ul mi se pare o petarda de motor... daca ai noroc, ai, daca nu, nu... tine foarte mult de cum iti ajunge motorul. Eu tot nu pot sa-mi dau seama de unde este jocul. Cred ca renunt si ma dau cu ele asa, am IOC-ul setat si imi permit sa crape un motor.
Multistar E slabute, dar par mai calitative putin... bobinajul este mai ordonat,mai curat... la tarot zici ca e facut de epileptici in apogeul crizelor.
12CM Records

DJI Mavic Pro
0

#8 Useril este offline   pixule 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 October 2015 - 08:32 AM

De crapat nu crapa, de la putin joc. In schimb provoacă vibratii. Nu poti pune o saiba mica intre siguranta din capatul axului, ca sa nu permita deplasare?
0

#9 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 October 2015 - 09:42 AM

Eu chiar scot saibele, am povestit in mai multe randuri de teoria asta.
In felul asta axul se misca liber sus jos si tocmai, ca elimini socul din momentul cand saiba loveste in rulment, la miscarile sus jos, ramai numai cu vibratiile radiale ;)
Si fara grija, nu iese niciodata clopotul in zbor :D
0

#10 Useril este offline   pixule 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 October 2015 - 10:02 AM

Ca nu iese stiu, la mine a iesit de pe ax clopotul si statea numai in campul magnetic, dar mi-a ros putin statorul :)) Dar pt video aerian..nu cred ca e in regula. Nici un fel de joc.
0

#11 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 October 2015 - 10:47 AM

Ma refer neiesit de loc din cei doi rulmenti !
Nu are cum sa roada statorul, decat daca a iesit dintr-un rulment si s-a inclinat.
Eu tot ce am avut in ultimii 2-3 ani nu a avut clips si au mers ore multe si bune, fara sa roada nimic. Nici axe strambate, nici rulmenti uzati...
Elici rupte insa... fara numar :)
0

#12 Useril este offline   pixule 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 October 2015 - 01:43 PM

Pai...de vreme ce axul statea in rulmenti..iar cand am tras de clopot am ramas cu el in mana, iar axul cu rulmenti in stator..normal ca s-a inclinat in toate partile :)) Pe alta parte, a zburat si asa, vreo 5 minute, fara miscari ciudate, doar zdronganea rau..pana am aterizat si am vazut tarasenia.
0

#13 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 October 2015 - 01:56 PM

Aaaa... asta nu am vazut pana acum, clopote care sa iasa... cum am scris, eu numai de axe presate la cald in clopote am avut parte...

de fapt, presate la rece :D, se raceste axul, si se preseaza, pentru ca nu ai voie sa incalzesti magnetii ;)
0

#14 Useril este offline   pixule 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 October 2015 - 01:59 PM

Vezi postarearenatoa, la 21 October 2015 - 01:56 PM, a spus:

Aaaa... asta nu am vazut pana acum, clopote care sa iasa... cum am scris, eu numai de axe presate la cald in clopote am avut parte...

de fapt, presate la rece :D, se raceste axul, si se preseaza, pentru ca nu ai voie sa incalzesti magnetii ;)

Emax 3515 650kv
0

#15 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 October 2015 - 02:02 PM

sa stiu sa nu iau :D
0

#16 Useril este offline   pixule 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 October 2015 - 02:09 PM

Vezi postarearenatoa, la 21 October 2015 - 02:02 PM, a spus:

sa stiu sa nu iau :D

Dimpotriva, 3kg in aer stand doar in campul magnetic, hover si spike-uri la 25km/h.. Eu sunt happy.
0

#17 Useril este offline   neataticu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Multi roto !

Postat 21 October 2015 - 02:30 PM

Pana la urma o sa zbor asa... o sa fac un zbor de 5 - 10 minute si dupa mai desfac odata motoarele...
Am tot cautat motoare cu aceleasi specs-uri ca si tarot-ul 5008 si nu gasesc in banii astia... o sa strang pt un microkopter sau rctimer, dji... ceva mai ok... pana la urma multistarurile simple sau elite si tot pacanele.
12CM Records

DJI Mavic Pro
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro