Asa ca in ultima saptamina am lucrat nitel la un proiect care sper sa va trezeasca interesul: un planor facut numai cu aceste materiale.
Cateva detalii:
- doua anverguri "fixe": 2 m si 2.5 m (veti vedea in continuare de ce renuntam la flexibilitatea in alegera anvergurii)
- nu exclud posibilitatea sa fac si un kit de 3 m
- aripa eliptica :)
- varianta initiala va fi RES (ulterior poate scoatem si V2 cu flapsuri si eventual eleroane)
- 2 variante: v-tail si x-tail (pentru colegii care nu au statii performante)
- tehnologia de constructie: similara cu PURES sau gliderele de la topmodelcz.cz (lonjeron din teava de carbon, nervurile dublate in zona BA, tija sau teava de carbon de 3 mm la BA, poate chiar si platbanda de carbon la BF)
- pentru ca facem o economie substantiala la compozite kitul va fi ceva mai complet pe partea de balsa (cu "piepteni" de poztionare nervuri, piese pentru facut unghiul diedru, stand pentru montaj, etc, etc).
- in principiu se va putea monta fie simplu diedru fie cu dublu diedru
- lungimile segmentelor vor fi similare liniei Pulsar (adica 60-80-60 cm pentru simplu diedru 2m, 20-40-80-40-20 cm pentru dublu diedru 2m, 75-100-75 cm pentru simplu diedru 2.5 m, 25-50-100-50-25 cm pentru dublu diedru 2.5 m) .. distantele intre nervuri vor fi de 4 cm pentru varianta de 2m si de 5 cm pentru cea de 2.5 m
- in principiu voi folosi AG35 si derivate (AG34->35->36)
- aripa eliptica de anvergura 2m cu coarda de 20 cm are aproximativ 32 dmp, cea de anvergura 2.5 m (tot cu coarda de 20 cm) are cam 40 dmp ... iar daca facem si varianta de 3 m cu coarda de 25 cm obtinem 60 dmp
- "tintele" de greutate pe care mi le-am propus sunt: 500 de grame pentru 2 m, 750 g pentru 2.5 m, 1000 g pentru 3m sau pe acolo (intervalul de incarcare alara pe care il am in vedere e de 15-18 gr/dmp fara balast)
- kitul va fi facut pentru un fuselaj facut din balsa , eventual daca am timp voi scoate si o versiune cu boom de carbon (dar bot de balsa)
Dezvoltarea "rapida" a proiectului :
- rog sugestii si critici constructive pina la sfarsitul saptamanii
- pina la sfarsitul lunii voi face proiectarea pieselor decupate
- in prima saptamina din noiembrie voi taia primele kit-uri si voi construi prototipul (daca se mai ofera cineva sa construiasca in paralel cu mine rog sa ma anuntati din timp sa pot taia un numar suficient de kituri prototip)
- in a doua saptamina din noiembrie vom sti exact ce contine kit-ul si cat costa materialele
- in a treia saptamina din noiembrie astept inscrieri la precomenzi
- la sfarsitul lui noiembrie voi face aprovizionarea cu materiale si taierea numarului de kituri necesar
- kit-urile vor fi expediate la inceputul lui decembrie (sa ajunga la timp sa poate fi puse sub bradut).
@Traian F2B: pot considera ca o varianta de lucru planorul tau Woodie?
PS denumirea planorului va fi ROver ...
Aceasta postare a fost editata de ender67: 15 October 2015 - 10:04 PM