Modelism - RHC Forum: O manuta de ajutor? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

O manuta de ajutor? Airsofter plecat cu capul are nevoie de un sfat (sau mai multe)

#1 Useril este offline   Tribunul 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 11-October 15

Postat 12 October 2015 - 09:38 AM

Salutare tuturor, ma numesc Andrei si ma vad in nevoie de un pic de ajutor, pentru ca am senzatia ca sunt mult mai priceputi ca mine :D

Ca jucator avid de airsoft, am acumulat deja un mic arsenal, drept urmare nevoia de rastel este deja mare. Cum urmeaza sa imi remobilez sufrageria, ma gandeam sa fac un rastel acolo...si de aici lucrurile devin complicate, in sensul bun.

Ideea mea este de a construi un sertar/doua, actionate prin radio, care sa se deschida/inchida si incuie/descuie. Ca sertarul sa se deschida/inchida, ma gandesc ca va trebui sa fie cumva actionat de un motoras (sau mai multe, in functie de greutatea sertarului) ce va pune in miscare o glisiera. Intrebarea ce ma macina si nu ma lasa sa trec mai departe pentru a gandi restul: ce motoras(e) s-ar preta pentru asa ceva? Initial luasem in calcul motoarele de actionare a macaralelor geamurilor electrice de la masini dar se pare ca marimea lor este un impediment. Ieri am tot frunzarit pe site-uri dedicate modelismului si am fost placut surprins de ce am vazut (dar degeaba din cauza lipsei mele de cunostinte pe acest domeniu).

Ca si material de constructie, am in vedere lemnul de balsa din cauza greutatii sale mici, pentru a compensa greutatea replicilor airsoft (minim 1kg/bucata, 10 bucati replici, cea mai grea are 5kg), dar nu stiu exact cat de rezistent ar fi.

Deocamdata nu stiu ce informatii ar mai fi relevante pentru voi sa imi acordati un sfat, dar va multumesc pentru timpul petrecut citind acest post, dealtfel, scuzele mele daca am postat prin sectiunea gresita.

Blande salutari,

Andrei "Tribunul"
T.A.S.T.E. Airsoft Team Bucuresti
0

#2 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 12 October 2015 - 09:59 AM

Lemnul de balsa este moale ... replicile sigur isi vor lasa amprenta in lemn , asta in cazul in care nu vor trece prin fundul sertarelor ca in Allien ...
Sertare specializate servodrive sau sensotronic acționate electric se găsesc la firmele de profil din industria mobilierului ..... Tastezi pe YouTube Sensotronic sau Blum Servodrive si le vei vedea cum lucrează ....
Eu la mobila nu am folosit telecomanda ... nici nu am întrebat producatorul daca are in dotare .
Prețurile NU sunt deloc mici .... Daca replicile sunt Systema atunci nu mai par scumpe nici sertarele .
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#3 Useril este offline   Tribunul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 12 October 2015 - 10:01 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 12 October 2015 - 09:59 AM, a spus:

Prețurile NU sunt deloc mici .... Daca replicile sunt Systema atunci nu mai par scumpe nici sertarele .

Intr-adevar, piata ofera si alternativa asta...dar sistemul in sine ar costa cam cat salariul meu pe o luna inainte de taxe :)). De asta si incerc sa il fac eu.
0

#4 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2015 - 07:28 PM

Vezi postareaTribunul, la 12 October 2015 - 10:01 AM, a spus:

Intr-adevar, piata ofera si alternativa asta...dar sistemul in sine ar costa cam cat salariul meu pe o luna inainte de taxe :)). De asta si incerc sa il fac eu.

Aaaa .. inseamna ca replicile sunt chinezarii ... si nu merita investitia ..
Oricum .. renunta la ideea sa le faci din balsa ...
Nici deschideriele alea superautomatizate nu cred ca merita efortul ...
Am vazut si eu in filme , super eroi sau super killeri care apasau pe un buton
sau spuneau un cuvant magic si se deschidea " arsenalul " din spatele unui zid
....

Uite ce frumos poti sa faci un panou care sta intr-un dulap cu usi ...

Daca nu e bine , poate reusesti si automatizarile dorite ..

P.S.

Poate se blocheaza smecheria taman in ziua cand ai " meci " .. pui ranga pe ele ...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PC160020.JPG
  • Imagine atasata: Gun_Rack_11__10697.1429607727.500.750.jpg
  • Imagine atasata: Gun_Rack_1__74687.1429607920.500.750.jpg

0

#5 Useril este offline   Tribunul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 12 October 2015 - 07:52 PM

Mini-Flame-urile nu sunt frumoase...iar in plus, cineva mai batran ca mine m-a invatat sa imi tin gura daca nu am nimic constructiv de spus. Nu sunt genul de om care sa nu stie de gluma, dar nu transforma topicul asta in mistocareala pentru ca ti se pare tie nu stiu ce. Toti pe aici avem pasiunile noastre, mai mult sau mai putin diferite, iar uneori, poti invata si din pasiunile altora. Daca erai om care vroia sa ajute, puteai sa te opresti la "bai andrei, lemnul de balsa e de esenta moale si nu te-ar ajuta suficient." Ma bucur ca ai vazut ce ai vazut in filme, iar ala e cam si scopul meu. Rastelul actual este mascat intr-un sifonier maricel, facut tot de mine...problema e ca a devenit cam neincapator, iar familia de replici urmand sa se mai...mareasca (dar tot cu chinezarii, ca de Systema/Tanaka nu am bani si ma imbrac de la SH).

Si ca fapt divers, nu asa primesti un om intr-o comunitate.

Una peste alta, merci de sfatul cu lemnul de balsa. Nu interpreta ca fiind o ironie, chiar nu stiam ca e suficient de moale incat sa lase urme replicile in el. Dar din nou, nu as lasa replicile direct pe lemn, ci as decupa forma generala a replicilor in niste polistiren expandat (asta o fac indiferent de lemnul ce s-ar preta mai bine decat balsa).

L.E. De regula echipamentul mi-l pregatesc de seara :)) deci daca se blocheaza ceva, o sa am timp

Aceasta postare a fost editata de Tribunul: 12 October 2015 - 07:54 PM

0

#6 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2015 - 09:28 PM

Nu era mistocareala , ci doar un limbaj mai putin protocolar si pentru a face lucrurile si mai
usor de inteles, asa ca multa bafta ..
Sunt convins 100% ca vei primii raspunsul asteptat .. nu sunt sigur de an ..

Decat 100 de replici chinezesti mai bine arsenalul strict necesar dar de calitate .. macar VFC daca
Marui , Tanaka sau Systema

P.S.

Eu am cutite de bucatarie Tanaka ( Shigeki Tanaka ) - gravate manual cu numele maestrului ..

http://www.chefknive...aka-knives.html

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 12 October 2015 - 09:30 PM

0

#7 Useril este offline   Tribunul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 19 October 2015 - 05:10 PM

Bump.
0

#8 Useril este offline   Para 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 462
  • Inregistrat: 20-December 11

Postat 26 October 2015 - 09:47 PM

Daca era vorba macar d-un Celcius, iti sugeram o solutie d-asta cu un driver, un arduino nano si un modul radio in 433 pentru usi de garaj. Da' la Cyma si JG nu se merita :)

"Para"
Whiskey 9 - WTF Team
0

#9 Useril este offline   Tribunul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 26 October 2015 - 10:14 PM

Nu brandul replicilor este ceea ce ma motiveaza pe mine, Para :)

Foarte buna ideea ta. Iti multumesc de sugestie. Macar am o directie in care sa merg cu chestia asta :D
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro