Convocarea Adunării Generale - 2015
Postat 08 January 2016 - 08:33 PM
Intr-adevar, online-ul poate fi destul de incomod, totusi... iar o AG poate dura o zi intreaga, caz in care ar putea deveni chiar chinuitor... unii au nevoie de pauze, pe urma nu stiu ce au pierdut...
Sunt curios daca in final s-a tras vreo concluzie.
Postat 08 January 2016 - 08:39 PM
bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983
"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
Postat 08 January 2016 - 08:52 PM
Dacă și AG-ul va decurge cel puțin la fel, va fi un succes.
Bogdane, nu te-am auzit. :)
Te sun io zilele astea.
Postat 08 January 2016 - 09:43 PM
renatoa, la 08 January 2016 - 08:33 PM, a spus:
Intr-adevar, online-ul poate fi destul de incomod, totusi... iar o AG poate dura o zi intreaga, caz in care ar putea deveni chiar chinuitor... unii au nevoie de pauze, pe urma nu stiu ce au pierdut...
Te reasteptam in conferinta. Haide sa concluzionam impreuna.
Postat 08 January 2016 - 09:50 PM
Ce sens are... oricum domneste un consens total, ma intreb la ce bun AG-ul ala, daca toata lumea e de acord si nimic nu e de schimbat...
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 08 January 2016 - 09:52 PM
Postat 08 January 2016 - 10:35 PM
renatoa, la 08 January 2016 - 08:33 PM, a spus:
Dupa o ora de convorbire te va deconecta providerul de telefonie fixa sau mobila.
Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
Postat 08 January 2016 - 10:49 PM
renatoa, la 08 January 2016 - 09:50 PM, a spus:
Ce sens are... oricum domneste un consens total, ma intreb la ce bun AG-ul ala, daca toata lumea e de acord si nimic nu e de schimbat...
Am vorbit la trecut pentru că am ieșit. E Vineri și am avut 180 de km de făcut până acasă.
E posibil să existe un anume consens cu câteva nuanțe diferite, asta nu înseamnă că ce ai spus în conferință e greșit, ci doar că există nuanțe diferite. Nici eu nu simpatizez casa regală. De fapt o consider inexistentă, dar din punct de vedere mediatic este un mijloc bun de a-ți face reclamă. Nici cu faptul că li s-au returnat domeniile nu sunt de acord, dar ... .
Tocmai ce discutasem de ceea ce dorim să obținem și de strategiile care vor fi puse în aplicare. Nu poți ține ședințe pentru fiecare punct din strategie, mai ales că acestea ar trebui să rămână atributul executivului.
Oricum, sunt multe de discutat, de pus la punct.
Am spus că teleconferința a fost promițătoare pentru că am fost martor, pe lângă AG-uri și la destule videoconferințe ale Guvernului cu Prefecții. Nu v-ar veni să credeți ce se întâmplă după ce dau toți raportul și se discută liber.
Mai povestim.
Postat 08 January 2016 - 11:09 PM
Postat 09 January 2016 - 01:16 AM
Eu unul încă mai sper în vremuri mai bune. Zboruri line.
Postat 09 January 2016 - 09:42 AM
Mi sa intarit idea ca intalniriile virtuale si semivirtuale(telefonice) nu au sens mai ales pentru ca lispeste mimica si expresia din fata in fata care acentueaza dialog.
Aproape a si lipsit moderare si uneori sincer asi fi taiat vorbirea sau asi fi tras la ureche ca sa se vorbeasca de subiecte reale si nu despre dorinte si vise urite personale.
Ca se inchei critica cu ceva semipozitiv mai spun ca doar sedintele a parintiilor la scoala unde merg copii mei aici in Bistrita sint mai neproductive si haotice. Dar poate impresia asta am doar ca sunt obisnuit de luare de cuvint prin ajutorul unui moderator ci nu prin sistemul cine urla mai tare.
Admir tot mai mult membri consiliu ARA care supoarte si rezista stilului.
rhc@born.ro
Postat 09 January 2016 - 10:48 AM
wabo1, la 09 January 2016 - 09:42 AM, a spus:
Mi sa intarit idea ca intalniriile virtuale si semivirtuale(telefonice) nu au sens mai ales pentru ca lispeste mimica si expresia din fata in fata care acentueaza dialog.
Aproape a si lipsit moderare si uneori sincer asi fi taiat vorbirea sau asi fi tras la ureche ca sa se vorbeasca de subiecte reale si nu despre dorinte si vise urite personale.
Ca se inchei critica cu ceva semipozitiv mai spun ca doar sedintele a parintiilor la scoala unde merg copii mei aici in Bistrita sint mai neproductive si haotice. Dar poate impresia asta am doar ca sunt obisnuit de luare de cuvint prin ajutorul unui moderator ci nu prin sistemul cine urla mai tare.
Admir tot mai mult membri consiliu ARA care supoarte si rezista stilului.
Buna Walter,
A fost o discutie deschisa asa cum am si informat inainte de a incepe. Sa discutat despre fiecare proponere inclusiv cele specificate de tine. In total au fost 14 membri ARA care au intrat in teleconferinta.
O sa mai initiez o astfel de conferinta in urmatoarea luna. Pentru mine a fost foarte util...a fost mult mai constructiv decat decat o discutie pe RHC de exemplu....
info@aeromodelism.ro
Postat 21 March 2016 - 11:56 AM
Avand in vedere ca in data de 26.03.2016 are loc adunarea generala statutara, ne-am gandit ca ar fi util sa avem o confirmare a participari dumneavoastra la adresa de e-mail info@aeromodelism.ro pana la data de 23.06.2016, intrucat dorim sa ne organiza mai eficient din toate punctele de vedere.
Cu stima,
info@aeromodelism.ro
Postat 21 March 2016 - 12:04 PM
Poate gasesc prin vreo minune pe cineva care sa simt ca ma reprezinta si sa ii acord votul meu...
Postat 22 March 2016 - 10:24 AM
Si cu ce greutate vor putea sa se mai aseze la masa cu AACR-ul la discutii. "Noi, conducerea ARA, rezultata in urma a 6 voturi pentru, nimeni impotriva..."
Asa ca as zice ca e timpul de masuri radicale, si propun o Adunare mai aproape de ideea de generala, organizata online, la care sa participam cei 51 care am votat pentru online, si sa vedem ce e de facut.
Postat 22 March 2016 - 10:40 AM
renatoa, la 22 March 2016 - 10:24 AM, a spus:
Poate pe restul 200 de membri ARA inscrisi? Influenta mea se pare e zero. Jocuriile in culise sint asa de mare din partea pilotiilor comerciali de RPAS ca ma gindesc ca daca Andras nu reuseste, noi nu reusim de doua ori nimic.
Cred totusi ca ARA e pe un drum bun pentru ca este singurul pozibil, dar ma endoiesc in circumstantele de fata ca are destula putere mai ales ca modelisti nici macar nu dau semne de solidarizare. Stiu doar sigur ca ARA are de nevoie un avocat foarte bun se baga presiune unde trebuie, de altfel ne putem aduna unde vrem noi si fara rezultat.
Astept cu nerapdare raspunsul oficial de la AACR referitor la zbor cu aeromodele pentru cei care vin din alte tari UE in vizita si vor se zboare aeromodele si aici ca se o dau mai departe la DMFV cu care corespondez de o vreme.
rhc@born.ro
Postat 23 March 2016 - 11:06 PM
Aceasta stire chiar ca nu vad de ce ar trebui sa ramana doar in cadrul asociatiei... :unsure:
"Scopul acestei intalniri este o dezbatere deschisa, intre membri asociatiei si reprezentati ai AACR-ului, pe tema aeromodelismului si a modalitatii in care, impreuna, putem sa redam nobletea acestei activitati. " ufff... limba asta de lemn cu nobletea...
Incerc sa imi inchipui ce va fi in sinea lor cand se vor trezi in fata a 10 oameni...
Postat 23 March 2016 - 11:13 PM
renatoa, la 23 March 2016 - 11:06 PM, a spus:
Aceasta stire chiar ca nu vad de ce ar trebui sa ramana doar in cadrul asociatiei... :unsure:
"Scopul acestei intalniri este o dezbatere deschisa, intre membri asociatiei si reprezentati ai AACR-ului, pe tema aeromodelismului si a modalitatii in care, impreuna, putem sa redam nobletea acestei activitati. " ufff... limba asta de lemn cu nobletea...
Incerc sa imi inchipui ce va fi in sinea lor cand se vor trezi in fata a 10 oameni...
Sure este public. O sa fie cati o sa vina si cati au timpul disponibil...
https://aeromodelism...unarii-generale
info@aeromodelism.ro
Postat 24 March 2016 - 06:40 AM
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Postat 24 March 2016 - 09:53 AM
Din punctul meu de vedere lucrurile încep să se clarifice și am observat că nu sunt singurul care am sesizat o politică "la două capete", numai că "al doilea cap" se cam depărtează de ideea de reprezentare reală a aeromodeliștilor.
Deja mă gândesc serios la retragerea din asociație, dar aștept să văd rezultatele adunării generale deși nu cred să se întâmple ceva minuni.
Postat 24 March 2016 - 10:02 AM
Postat 24 March 2016 - 10:47 AM
ViP_Eol, la 24 March 2016 - 09:53 AM, a spus:
Din punctul meu de vedere lucrurile încep să se clarifice și am observat că nu sunt singurul care am sesizat o politică "la două capete", numai că "al doilea cap" se cam depărtează de ideea de reprezentare reală a aeromodeliștilor.
Deja mă gândesc serios la retragerea din asociație, dar aștept să văd rezultatele adunării generale deși nu cred să se întâmple ceva minuni.
Buna,
Sunt de acord cu tine....ca trebuie sa primiti o informare mai detaliata dar de cel putin doua saptamani incerc sa fac acest lucru si nu am avut timpul necesar ca in fiecare zi vin cereri noi etc....sper sa termin doc cat mai repede sa le trimit... am doar doua maini si doua piciore....sper ca intalegeti
info@aeromodelism.ro
Postat 24 March 2016 - 10:50 AM
Unitatea face puterea; unde-s multi puterea creste (si, nu sunt lozinci), cu conditia...sa nu te unesti cu niste pietre de moara care sa te traga in jos. Nu cred in "miracole" dar, cred in forta oamenilor de a face - atunci cind vor - miracole. Uniti-va si va fi bine pentru toti !
Cer senin !
Postat 24 March 2016 - 02:45 PM
Aici lista mea de propuneri pe scurt:
1) modificare de statut astfel ca adunare generala se poate dezfinta ARA prin vot majoritar a membriilor(majoritate a membriilor ARA, nu doar cei prezenti)
2)modificare/adaugare statut Art19 : "Adunare generala este o intrunire de membri si nu este public"
3)participarea AR la meetinguri aviatice doar daca piloti sau sponsori lor suporta costuri (nu sponzorizare aeromodele din partea ARA)
4)formarea unei echipa de tineri cu aeromdoele mai simple, tot pentru reprezentarea ca si grup
5)formare de reprezentanti zonai care se intalnesc macar lunar si virtual se discute probleme sau proiecte din zona
Mai adaug acum ceva aici
6)modificarea stautului in sensul ca o majoritate de membri inscisi pot prin simplu vot sau aderare la o petitie cu semnatura si virtuala, se convoaca o adunare generala extraordinara daca considere nevoia.
7)membri ARA pot delega votul pentru adunare generala prin declaraite scrisa si semnatura la un alt membru care va fi prezent.
Din pacate nu am primit nici pentru 1-5 confirmare ca se va vota la AG. Asa ca definitiv am scris si presedintelui ca "I am out". Deocamdata de AG.
Sucesuri
rhc@born.ro
Postat 24 March 2016 - 04:31 PM
Numai cine nu doreste acest lucru le-ar refuza.
Eu sunt pentru !
Postat 24 March 2016 - 06:18 PM
wabo1, la 24 March 2016 - 02:45 PM, a spus:
5)formare de reprezentanti zonai care se intalnesc macar lunar si virtual se discute probleme sau proiecte din zona
Salutare!
Poate sa se mearga mai departe si Adunarea Generala sa se transforme in Adunarea Generala a Reprezentantilor Zonali. E mai simplu si mult mai usor sa deplasezi cinci- zece persoane care sa transmita mesajul membrilor zonali si sa reprezinte cererile acestora si in acelasi timp sa ia decizii pentru intreaga organizatie!
Stima!
Aceasta postare a fost editata de MUGUREL.: 24 March 2016 - 06:18 PM
Postat 24 March 2016 - 07:45 PM
wabo1, la 24 March 2016 - 02:45 PM, a spus:
Aici lista mea de propuneri pe scurt:
1) modificare de statut astfel ca adunare generala se poate dezfinta ARA prin vot majoritar a membriilor(majoritate a membriilor ARA, nu doar cei prezenti)
2)modificare/adaugare statut Art19 : "Adunare generala este o intrunire de membri si nu este public"
3)participarea AR la meetinguri aviatice doar daca piloti sau sponsori lor suporta costuri (nu sponzorizare aeromodele din partea ARA)
4)formarea unei echipa de tineri cu aeromdoele mai simple, tot pentru reprezentarea ca si grup
Mai adaug acum ceva aici
6)modificarea stautului in sensul ca o majoritate de membri inscisi pot prin simplu vot sau aderare la o petitie cu semnatura si virtuala, se convoaca o adunare generala extraordinara daca considere nevoia.
7)membri ARA pot delega votul pentru adunare generala prin declaraite scrisa si semnatura la un alt membru care va fi prezent.
Din pacate nu am primit nici pentru 1-5 confirmare ca se va vota la AG. Asa ca definitiv am scris si presedintelui ca "I am out". Deocamdata de AG.
Sucesuri
uite si parerea mea legat de ce ai scis:
1. NU
2. DA
3. daca eu maine fac o sponsorizare dar spun clar: de banii astia se va lua un aeromodel, cu care ARA sa participe la diverse, ce zici???
4. depinde de manuta fiecaru pilot. daca e unul bun, ce faci? ii dai un trainer, ca, deh... atata poate ARA? sau i dau un model serios, care sa arate ca ARA are ce arata?
5. DA
6. pentru? argumenteaza, te rog. asa se gasesc 3 gigei (sa ma scuze cei pe care ii cheama Gigi) care sa convoace AGA, ca asa au simtit ei in vintre...
7. pai daca se formeaza lideri zonali, ei vor avea acreditatrea celorlalti membri si vor vota in consecinta. (ca-n politica).
Wabo, sa ma scuzi, dar tu vrei sa se intample ceva, intr-un timp extrem de scurt. gandeste-te cat timp i-a luat germaniei sa ajunga unde a ajuns. (nu ma refer la cum a ajuns din cauza babei aia, merkel parca o cheama). nu se poate face ceva peste noapte.
nu ii tin apararea lui Andras, el stie f bine parerea mea, dar, el lucreaza cu 2-3 oameni. o ehipa de cativa oameni, sa stii ca nu se poate misca asa cum vrei tu.
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
Postat 24 March 2016 - 08:07 PM
MUGUREL., la 24 March 2016 - 06:18 PM, a spus:
Poate sa se mearga mai departe si Adunarea Generala sa se transforme in Adunarea Generala a Reprezentantilor Zonali. E mai simplu si mult mai usor sa deplasezi cinci- zece persoane care sa transmita mesajul membrilor zonali si sa reprezinte cererile acestora si in acelasi timp sa ia decizii pentru intreaga organizatie!
Stima!
Mai fratilor, voi sunteti seriosi ?!
Acum imi veniti cu aceasta mare noutate, cand am urlat de la inceputuri ca ARA trebuie sa fie o suma de cluburi zonale, unde dormeati cand Andras imi spunea ca nu se poate asa ceva ?!
Asa este in toata lumea civilizata, baza este clubul si terenul sau, nu aeromodelistul !
Reprezentantul va avea toata deplasarea platita de membrii pe care ii reprezinta, mult mai suportabil financiar... si nu va mai fi nevoie de sondaje care sa tina luni de zile ca sa se faca o adunare generala !
Iar reprezentantul va veni la adunare cu propria agenda, a clubului zonal, pe langa cea generala, poate avea diverse cerinte specifice, care pot deveni cerinte generale daca si celorlalti li se par de bun simt.
Evident ca aceasta propunere nu va fi agreeata nici acum si va fi sabotata, slabeste din puterea centrului Unic !
PS: uite ca datorita babei Germania o coteste blitz krieg, deci se poate misca si repede cand vrea, inca nu se stie daca bine sau rau.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 24 March 2016 - 08:09 PM
Postat 24 March 2016 - 09:16 PM
Postat 25 March 2016 - 09:17 AM
ViP_Eol, la 24 March 2016 - 09:53 AM, a spus:
............se cam depărtează de ideea de reprezentare reală a aeromodeliștilor.
Dupa atatia ani de afiliere la FRMD, institutie care probabil reprezinta perfect aeromodelismul in viziunea dvs., va inteleg perfect nemultumirile la adresa ARA.
Aceasta postare a fost editata de xorg: 25 March 2016 - 09:17 AM