bitex, la 22 December 2015 - 01:56 AM, a spus:
De regula nu citez mesaje intregi si n-o faceam nici acum, daca nu-mi dadeai ocazia. Dar vreau sa ramana oarece legatura cu ce urmeaza sa spun... In mare parte ai mare dreptate, multa lume stie ce inseamna banii, cum se obtin si cum se cheltuiesc. Dar as vrea sa aduc in discutie un mic fragment din trecutul meu de modelist. Pe vremea cand eu doream sa ma inscriu la radioamatorism ca erau destui pasionati de vanatoarea de vulpi si se alergau prin curtea "casei pionierului", a aparut domnul Zarzu, pe pista de carturi, cu o masinuta radiocomandata, o machata de Aro, facuta din lemn. De atunci nu mi-am dorit nimic altceva, decat sa invat sa fac si eu asa ceva. Iti garantez ca putea sa-mi spuna oricine ca ar fi costat oricati bani (nu existau euro pe vremea aia sa pot zice ceva concret), ca pentru mine oricum nu ar fi contat. Vad asta si la juniorul meu acum. Daca-i spun ca ceva costa mult, ma intreaba cati ani ar trebui sa treaca pana sa incerce sa faca si el asa ceva. Pune-te tu in situatia mea si da un rapsuns pe care sa-l poti respecta. Si apoi vedem daca 50, 500 sau 5000 euro inseamna mult.
Dar cum ziceam mai devreme, in general ai dreptate...
Principalele obiective pentru a participa la meetingurile aviatice sunt:
1. Sa informez populatia larga cu ce se mananca aeromodelismul. In mintea populatiei tot cea ce zboara in aer cu telecomanda este "DRONA" acest cuvant, aceasta gandire a facut multe rele pentru aeromodelism. Inclusiv cei care au facut in trecut legislatia am avut de furca cu ei sa le explicam ce este defapt un aeromodel.
Deci rezumat final o DRONA nu este un aeromodel.
2. De ce un model asa de mare si scump? La un meeting aviatic nu poti participa cu o spuma. Ai nevoie de performanta si de incredere in model ca nu iti cedeaza ceva in model. Daca modelul este prea mic populatia nu va vedea nimica special pe cer. Modelele vor fi pilotate de cei mai buni acrobati din ARA fie juniori sau seniori in mod voluntar.
3. La acele meetinguri aviatice dorim sa facem si ateliere pentru copii (ce de exemplu
https://aeromodelism...opii-rapa-rosie )ca sa se vada de unde se incepe cu aeromodelismul si va putea vedea in realitate la ce nivel se poate ajunge. Deci de aici populatia va putea vedea intradevar o parte din aeromodelism.
4. Toate aceste proiecte au fost prezentate la o banca si au fost incantati pentru fiecare dintre proiecte si ia ghiciti care a fost cea mai favorizta? Cel mai favorizat a fost cel cu meeting-ul aviatic si proiectul cu IGSU. Le-a placut ideia la nebunie ca avioanele cu care se faca meetingrurile aviatice sa fie vopsite cu logo-ul lor. Ce am spus mai sus daca ceri trebuie sa si dai ceva in schimb (adica reclama, vizibilitate, acestea nu se pot face inca la intalnirile noastre aero decat la meetinguri aviatice unde este un public mare).
Prin aceasta cale aeromodelismul este vizibil in publicul larg iar firma care sponsorizeaza acest lucru este apreciat de catre publicul larg.
Personal am participat la doua meetinguri aviatice care au fost organizate de MA din Campia Turzii. Sa fi vazut fiecare parinte sau copil cum se uitau la aeromodel si puneau multe intrebari, aceleasi efect au cand am facut cele trei editii de expo modelism.
Cea ce vreau sa spun ca impacul este mult mai mare in publicul larg daca mergem la meetinguri aviatice decat sa mergem la un post TV si sa povestim de hobby-ul nostru sau alte variante.
Eu am inceput aeromodelismul RC cu un motoplanor primus. Imi aduc aminte si acuma ca primul zbor a durat aproximativ 5 secunde si lam facut praf....dupa un an m-am dus la o intalnire aeromodelistica la Alba si acolo am vazut intradevar aeromodele adevarate dintre care si actualul meu Extra 330 de 2,6 m cu 100 cm cubi. In acel moment mi-am zis ca nu voi ajunge niciodata sa am un astfel de model.....si iata ca il am chiar pe acela pe care l-am vazut acolo si lam visat sa il am. Visele pot devein realitate daca lupti pentru ele.
Deci ca sa raspund la intrebarea ta daca un parinte vede ca copilui sau ii place un lucru si ca il va ajuta in viitor atunci fi sigur ca va lupta pentru acel lucru ca sa se intample. Partea cu banii te voi contrazice. Nu cred ca un aeromodelist se uita in spate si zice ca ii pare rau cat a investit in aeromodelism...cel puti eu nici nu ma gandesc la acest aspect si mai cunosc multi aeromodelisti...
Noi aeromodelisti trebuie sa fim ca niste "agenti de vanzari" trebuie sa "vindem" acest hobby/sport publicului larg...astfel il promovam...acest lucru nu se poate face la intalniri aeromodelistice fiindca acolo vin doar aeromodelisti. Aeromodelismul este in scadere este nevoie de ajutor, sa aducem tineri noi, sa ii "virusam" cu acest hobby/sport.
Lucrurile trebuiesc vazute la un nivel mai inalt si pe cel putin 10-15 ani in viitor. ARA nu se ocupa doar de prezent ci isi doreste sa se gandeasca si pe termen lung.
Sper ca am reusit sa transmit anumite aspect mai in detaliu.
In cazul in care doresti sa donezi 150 RON acest document te va ajuta.
https://aeromodelism.../5SP9A62H8p.doc multumim.
Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 22 December 2015 - 03:24 AM