Am observat disputele starnite in legatura cu proiectul participari la meetinguri aviatice, cel de la punctul 3. Doresc sa precizez ca sponsorii pot alege unul sau mai multe proiecte pe care doresc sa le sponsorizeze. Faptul ca proiectul numarul 3 nu place cuiva, nu-l impiedica cu nimic sa sponsorizeze un alt proiect. Pentru ca tot veni vorba de sponsorizari, doresc sa va aduc in atentie si ultimul proiect din lista, “protocol cu MI care permite membrilor ARA sa ajute autoritatile in cazul situatiilor de urgenta”. Va aduc in atentie acest proiect, pentru ca este deja in desfasurare si a inceput sa inregistreze deja unele rezultate si mai ales aprecieri din partea autoritatilor. Rezultatele de pana acum sunt obtinute in principal prin eforturile financiare personale ale membrilor ARA, motiv pentru care doresc sa le multumesc si pe aceasta cale. Mai exact in randul ARA exista un grup de inimosi care stiind ca nu vor avea nici un beneficiu au plecat de prin toate colturile tarii, pe cheltuiala lor personala, pentru a demonstra autoritatilor ca aeromodelisti sunt de folos in situatiile de urgenta si au reusit pe deplin asta. Tot acesti inimosi si-au adunat de pe la prieteni de la rude echipamentele si au facut o demonstratie de ingeniozitate la solicitatrea autoritatilor in cadrul unui exercitiu comun cu unele necesitati specifice. Acesti oameni minunati, adevaratii pasionati ai modelismului si tehnologiei si-au zburat echipamentele in conditii in care nici un aparat de zbor 1la1 nu ar fi intraznit macar sa decoleze si au facut asta cunoscut riscul asupra echipamentului si constientizand ca aveau sa urmeze probleme tehnice inerente. Au dat tot ce au avut mai bun, doar pentru a demonstra ca se poate si au reusit. In zadar insa efortul lor daca nu reusim sa ducem mai departe acest proiect, iar asta nu se poate fara o sursa de finantare. Avem nevoie sa platim transportul pentru viitoarele exercitii, nu putem cere oamenilor sa ajute autoritatile, dar sa-si cheltuiasca si proprii bani pentru asta. Avem nevoie de cazare pentru unele deplasari. In mare cu sprijinul altor inimosi de la MI ne-am descurcat cumva pana acum, dar avem nevoie sa ne permitem cazarea prin propriile noastre surse. Au stat oameniii nostrii pe la manastiri pe unde se putea si a fost frumos ca nimeni nu s-a vaitat de asta, dar as vrea sa le putem oferii mai mult, ca ei sa fie concentrati pe misiune si nu pe grija cazarii. Visul cel mare pentru acest proiect ar fi gasirea unor surse de finantare, care sa ne permita inclusiv achizitionarea unor echipamente si adaptarea acestora la specificul activitatii structurilor cu care exersam. Mai exact dorim ca prin actiunile noastre sa punem la dispozitia autoritatilor, nu doar cei mai iscusiti piloti, dar si know how-ul pasionatilor astia, a caror ingeniozitate se dovedeste deja extrem de utila in domeniul sit. de urgenta. Sa dirijam pasiunea alor nostrii intru crearea unor sisteme specializate pe natura situatiei de urgenta specifica structurilor cu care facem exercitiile operative. Astfel daca doriti sponsorizarea acestui proiect, am sa va rog sa va ganditi ca experienta acestor exercitii candva o sa fie folosita pentru salvarea unor vieti, orice suma cat de mica este binevenita, orice litru de benzina pentru deplasare, orice noapte de cazare pentru exercitiile noastre conteaza. Daca insa in generozitatea voastra, veti rasfata acest proiect cu sume prea mari, nu va faceti griji, avem destule modalitati utile de ai cheltuii. Ne-a fost sugereata necesitatea unei camere de termoviziune, un router 4G cu antena externa si etc.. , echipamente ce nu prea se gasesc usor printre jucariile hobbystilor.
Domnilor tebuie sa stiti insa ca ne-a fost sugerat si ca acest proiect deranjeaza si ar fi indicat sa-l oprim si sa ne ocupam de hobbyul nostru. Poate mai mult decat aprecierile autoritatilor asta ar trebuii sa ne motiveze in continuarea acestui proiect. Noi, o mana de pasionati fara finantare, dar cu multa inima, am adus deja deranj in lumea profesionistilor din domeniu si asta insemana ca suntem cu adevarat buni, inseamna ca hobbystii astia pana acum blamati de autoritati, au inca multe de spus in domeniul zburatoarelor fara pilot la bord.
Aici scrisorile oficiale de multumire pentru activittea ARA:
https://aeromodelism.../IsQNT0XA8M.pdf
https://aeromodelism.../BlobemRRVi.PDF