Modelism - RHC Forum: APM 2.5 firmware - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

APM 2.5 firmware arducopter, ardupilot

#1 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 508
  • Inregistrat: 26-August 13

Postat 08 August 2015 - 07:16 PM

As vrea pareri in ceea ce priveste firmware folosit pe apm 2.5
La cel nou[v3.2.1] nu mai exista CLI, sonarul nu mai are suport, deocamdata nu stiu si restul de probleme.

Ce versiune va multumeste pe voi, si ce versiune de M.Planner folositi ?

:good: Cele bune.

Aceasta postare a fost editata de mellbo: 08 August 2015 - 07:16 PM

TEL: 0786.607.466
0

#2 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 August 2015 - 08:18 PM

sa inteleg ca toata lumea foloseste DJI :) ?
0

#3 Useril este offline   scrissti 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 23-November 14

Postat 06 September 2015 - 09:57 PM

Vezi postareamellbo, la 10 August 2015 - 08:18 PM, a spus:

sa inteleg ca toata lumea foloseste DJI :) ?

Eu folosesc pixhawk cu arducopter 3.2.1 astept sa iasa 3.3.
Mission planner folosesc ultima versiune si si apm planner pt osx.
Inca ma cam chinui cu ele.
0

#4 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 07 September 2015 - 07:32 AM

Asta poate fi o problema... decat sa zburati, mai mult asteptati sa iasa ultima versiune si va pierdeti timpul si rupeti modelele facand testare gratis pentru ei... din punctul asta e vedere "nazistii" sunt baietii pragmatici :)

N-ss trece la o versiune mai departe decat dupa ce se racesc discutiile pe forumuri si se poate trege o concluzie, si numai daca mi-ar aduce ceva care intr-adevar sa fie util, nu doar asa ca sa vad ce mai e nou.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 07 September 2015 - 07:36 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#5 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 564
  • Inregistrat: 30-January 12
  • Interests:Multicoptere

Postat 07 September 2015 - 09:43 AM

APM 3.3 va fi inca un esec. Ramai la 3.2.1 sau 3.1.5 ca merg foarte bine.
0

#6 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 September 2015 - 08:08 PM

Vezi postarearenatoa, la 07 September 2015 - 07:32 AM, a spus:

Asta poate fi o problema... decat sa zburati, mai mult asteptati sa iasa ultima versiune si va pierdeti timpul si rupeti modelele facand testare gratis pentru ei... din punctul asta e vedere "nazistii" sunt baietii pragmatici :)

N-ss trece la o versiune mai departe decat dupa ce se racesc discutiile pe forumuri si se poate trege o concluzie, si numai daca mi-ar aduce ceva care intr-adevar sa fie util, nu doar asa ca sa vad ce mai e nou.

topicul asta de asta exista, daca cineva a incercat si vrea sa imparta o opinie...aici poate sa o faca. asta corespunde cu partea a doua din msg-ul tau.

cat despre prima parte..zboara toata lumea cat si cum poate, si mai ales ce vrea; la mine cand am pus intrebarea, nu era cazul de un update, si de prima instalare, alegerea softului, deci vezi..nu e bine sa privesti din astfel de unghiuri, superioare: "numa` eu zbor, restu` copii". dar avand in vedere ca esti o persoana activa pe-aici pe forum..ramane un zambet. :)

oamenii nu vor neaparat sa faca update, dar au probleme si se asteapta la rezolvari. de exemplu pe versiunea 3.1.5, si vorbim strict de APM2.5 ca asa este si topicul, nu o sa poti activa never sonarul. si asta pentru ca exista o incompatibilitate intre fw si soft pc.

eu sunt multumit de fw 3.2.1, mai putin de RTL si partea cu sonarul. sonarul merge, dar am motive ptr care nu sunt foarte multumit. pe fw 3.1.5, pe undeva se manifesta ca si KK2.x; prea multe turbulente de ..personal nu-mi place mai mult decat 3.2.1, cu toate ca in general se spune ca e mai stabil. pe quadul meu nu se descurca la fel..cred.

Aceasta postare a fost editata de mellbo: 07 September 2015 - 08:11 PM

0

#7 Useril este offline   pixule 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 14-March 15

Postat 15 September 2015 - 08:52 AM

Salutare. Zici ca nu esti multumit de stabilitate...in ce sens, se misca mult stg dr sus jos in loiter? Ca la coborare, propwashul oricum destabilizeaza quad-ul, mai ales daca elicele sunt mai maricele... ass mi se pare mie, poate gresesc, dar pe un 450 cu 1050 carbon era binisor, pe un 650 cu 1238 sau 1340 face mai rau.. M-ar bate gandul sa iau un apm pro +m8n si toate cele de la chinezi, pentru un quad 450 sau hexa max 550, dar daca nu suporta sonarul si softul e inca problematic nu ma bag.. mai bine iau un naza lite +m8n si ii fac firmware upgrade la v2, stiu o treaba.
0

#8 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 September 2015 - 09:56 PM

nu. de fapt e super stabil din toate punctele de vedere. problema mea era sonarul. o versiune mai veche gestionează mai bine sonarul. dar pe versiunea mai noua, e mai ciudat. poți fara sonar. sau faci filtru la alimentare cu bobina deparazitara si condensator.
0

#9 Useril este offline   pixule 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 14-March 15

Postat 16 September 2015 - 07:34 PM

Ms de info. Am citit de ultimele variante de soft pe un forum strain binecunoscut si nu m-a prea incantat..tot felul de probleme, versiunile mai noi sensibile la vibratii.. as fi vrut sa folosesc mersul autonom, follow-me...chestii care imi lipsesc la naza. dar are probleme cu alimentarea sensibila la voltaj, e sensibil la vibratii, etc etc, cred ca renunt... un naza a mers si cu motor vibrand pana s-a desfacut de pe brat, in alta situatie cu un alt motor la care a iesit de pe ax partea de sus cu elicea si se tinea doar in campul magnetic, zornaia si se rodeau magnetii, deci facea ceva vibratii in frame, dar mi-am dat seama doar dupa zgomot, cand l-am adus la 1 m in fata mea, bestiuta de 2.8kg auw nici nu se clatina :))
0

#10 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2015 - 09:16 PM

eu nu cred ca un controler de zbor ar trebui condamnat pentru ca nu suporta vibratii. e ca si cand se fac comparatiile intre telefoane bazate pe care-i mai rezistent la impactul cu asfaltul. trebuie rezolvata problema vibratiei. parerea mea. eu...am improvizat un sistem anti-vibratii si sunt multumit, acum...nusht..
0

#11 Useril este offline   scrissti 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 23-November 14

Postat 28 September 2015 - 09:13 PM

Sincer sa fiu eu vreau sa fac upgrade la 3.3 pt un singur motiv: AutoTune partial, adica nu pe toate axele ci pe cate una pe rand. Inca nu am ajuns la niste parametri PID acceptabili si sper ca AutoTune sa repare asta.
Momentan am o baterie proasta care nu tine autotune pt toate axele. va trebui sa o schimb.
0

#12 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 September 2015 - 09:33 PM

Cu toate default ce nu merge bine, de trebuie PID-uit toata ziua ?
Si stai intr-o singura baterie ?
0

#13 Useril este offline   Elicopter 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 28 September 2015 - 11:12 PM

Fiecare foloseste ce vrea , eu sincer nu suport naza , pentru faptul ca o ia razna cand vrea el , dupa cum vrea ...
Faptul ca este sensibil la vibratii trebuie sa iti dea de gandit , in prisma faptului , ca nu poti sa pui elici foarte dezechilibrate , motoare cu rulmenti varza , si sa te astepti sa zboare impecabil, este un pic nervos cand se intampla asa ceva , pe cand la naza , daca ai noroc , poate nu iti iei un fly away in geamul vecinului .
Ceea ce cauti aceea gasesti
0

#14 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2015 - 02:22 AM

Vezi postarearenatoa, la 28 September 2015 - 09:33 PM, a spus:

Cu toate default ce nu merge bine, de trebuie PID-uit toata ziua ?
Si stai intr-o singura baterie ?

pentru ca difera lungimea bratelor, puterea motoarelor, diametru si pitch-ul elicei, esc-urile, greutatea, si cam atat.
de-asta nu merge cu setarile default.
0

#15 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2015 - 02:24 AM

Vezi postareascrissti, la 28 September 2015 - 09:13 PM, a spus:

sper ca AutoTune sa repare asta.

nu o sa repare, va face mai rau. banc de proba, si manual. altfel te joci de-a crashul.
macar pana sta relativ stabil. apoi finalizezi setarile in aer.
ar trebui sa ai o baterie buna, cand faci setari, timpul trece mai repede. evident, pentru ca este relativ.

eu am avut un mini-crash exact in AutoTune, pe ditamai campul...nu foarte mare dar s-a ales cu o elice rupta. si cand se intampla asta, il iei la puricat de la zero, si timpul cam e ca si cand il refaci tot. cel putin asa trebuie. eu nu sunt un foarte bun pilot, dar spre norocul meu am reusit sa-l salvez.

Aceasta postare a fost editata de mellbo: 29 September 2015 - 02:27 AM

0

#16 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 September 2015 - 12:45 PM

Vezi postareamellbo, la 29 September 2015 - 02:22 AM, a spus:

pentru ca difera lungimea bratelor, puterea motoarelor, diametru si pitch-ul elicei, esc-urile, greutatea, si cam atat.
de-asta nu merge cu setarile default.

Este pe undeva pe forum o demonstratie de APM zburand cu 4 elici de modele diferite din care una ciobita vibrand ca naiba... pe default :)
Sau poate pe rcgroups... nu mai stiu, dar se poate.
Totusi, erau 4 motoare si ESC la fel :) si cu FC in CG, asa ca dimensiunea bratelor nu conteaza.
As zice ca il fortezi sa faca imposibilul, asta nu mai e treaba de PID ce vrei tu.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 29 September 2015 - 12:49 PM

0

#17 Useril este offline   Elicopter 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 September 2015 - 12:59 PM

Al meu zboara si daca are o elice cu jumate de pala rupta , testat, quad f450 cadru .
Ceea ce cauti aceea gasesti
0

#18 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 September 2015 - 04:10 PM

mai, deci si un heli setat la ochi zboara. dar chiar sa rezumam acest zbor la o chestie haotica in aer, pe care te chinui sa o ti pe loc? sau faci un circuit in viteza si te miri de ce o ia totul rau..?

daca ar fi asa, la ce drec mai exista setari. mie imi place sa le fac cat mai perfecte cu putință, si după parerea mea nici ceasul nu-l pui pe mana pana nu setezi ora exacta. cu toate ca el deja afiseaza o ora acolo..

nu e greșit nici cum voi spuneți. daca esti pilot de pilot zbori si fara elice, dar nu toti suntem buni.
0

#19 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1210
  • Inregistrat: 10-January 15
  • Interests:Robotica, electronica.

Postat 02 October 2015 - 10:15 AM

Dar, @mellbo, bagă şi tu un film serial aici să vedem aşa... mai pe româneşte, cum se bâţâie quadul ăla.

Că aşa... no, şi eu am făcut recent nişte schimbări majore la tricicleta mea şi am zis să încerc un zbor pe setările precedente. Că doar n-o fi foc. Şi n-o fost foc.
Fost dublu toe-loop cu piruetă şi m-a costat două elici.

Iar cu PID-urile, a devenit tare simplu şi rapid de reglat (brut, zburabil) de când am învăţat să:
duc rate_I şi D la 0,
de cât mai de jos (0), iau P-ul şi-l urc până începe să oscileze rapid. Îl las un pic mai jos, unde nu oscilează. (4-8Hz)
apuc D-ul de cap şi-l urc până oscilează lent. (0.5-4Hz). Îl las în pace un pic mai jos.
mai urc un pic P-ul (Odată găsită limita D, mai încape un pic de P) până la limita oscilaţiilor rapide şi-l las un pic mai jos.
Gata cu P şi D.
I-ul îl urc până începe să răspundă greu la comanda din stick-uri. Evident, îl las un pic mai jos.
Un pic mai jos = aprox 10%-20%

Şi cam atât. Restul de sutimi şi miimi de valori, în aer, după necesităţi.
Reglajul îl fac ”în mână” iniţial şi la hover deasupra a ceva moale şi pufos (o prelată de 2m pe iarbă) să nu schimb elici fără rost.

ArduCopter (şi MegaPirate), până acum şi cât nu vorbim de versiuni alpha şi pre-alpha, e o bucăţică de software foarte foarte fain lucrată.
Singurele probleme pe care le văd eu sunt legate de digestia informaţiilor de la accelerometre (>3.1.x).
Dar pe modurile Acro/Stab, unde sunt numa gyro folosite, e purrfect.
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro