Modelism - RHC Forum: CUPA PRAHOVA. et. III-a C.R. F5J - ALES 29-30 aug. 2015 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

CUPA PRAHOVA. et. III-a C.R. F5J - ALES 29-30 aug. 2015 Concurs open de motoplanoare RC desfăşurat la Sânpetru Braşov

#1 Useril este offline   vasipop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1173
  • Inregistrat: 31-January 12
  • Interests:Aeromodelism cu sau fara motor, Fotografia

Postat 23 July 2015 - 08:42 AM

Bună ziua tuturor,
Etapa III-a de C.R. F5J -ALES se va desfăşura în perioada 29-30 august 2015 la Braşov, A.T. Iosif Şilimon din Sânpetru.
Teren de rezervă: Aerodrom Prejmer sau Zărneşti, ( în funcţie de starea vremii de la data respectivă).
Regulamentul de concurs identic cu cel de la primele două etape.
Vom reveni cu detalii.

Cu stimă: POP Vasile-Petre
NU POT nu există în vocabularul aeromodelistului.....
0

#2 Useril este offline   vasipop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2015 - 08:04 PM

După cum ştiţi de la etapele anterioare acest concurs este deschis pentru toţi cei ce iubesc planoarele RC electrice, aşa că

voi mai posta o dată regulamentul după care se va desfăşura competiţia.

Mai jos în pdf puteţi descărca documentul cu pricina.

Fisiere atasate

0

#3 Useril este offline   vasipop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 August 2015 - 12:55 PM

Aşadar:
Azi am vorbit cu conducerea A.T. Bv. şi etapa se va desfăşura la Sânpetru.

Iată şi programul competiţiei:

Vineri28:08:2015

Sosirea concurenţilor şi antrenament

Sâmbătă 29:08:2015 08:00 - 09:00 şedinţa tehnică şi înscrierea concurenţilor.
09:00 - 14:00 concurs F5J
14:00 - 15:00 pauză
15:00 - 18:00 concurs F5J
18:00 - 18:00 procesare rezultate şi festivitate de premiere.

Programul de mai sus poate fi modificat de către organizatori în caz de forţă majoră

0

#4 Useril este offline   DRAGOS80 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 224
  • Inregistrat: 08-June 14

Postat 29 August 2015 - 08:54 PM

:hi: Multe multumiri organizatorilor pentru efortul depus,a fost totul super,de la organizatori,concurenti si vremea care a tinut cu noi.Cateva poze (oboseala)restul maine.Imagine atasata: DSC02531.JPGImagine atasata: DSC02533.JPGImagine atasata: DSC02536.JPG
0

#5 Useril este offline   DRAGOS80 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 August 2015 - 08:56 PM

Imagine atasata: DSC02547.JPGImagine atasata: DSC02559.JPG
0

#6 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 29 August 2015 - 09:49 PM

Am ajuns si eu acasa de la mica noastra "miuta" planoristica.

Eu am concurat cu Radian si am avut o zi excelenta de zbor, am obtinut un fantastic loc 8 la doar 20 puncte distanta (adica 20s) de locul 7 (pe un total de 7 runde).

Daca va uitati la poza de mai jos o sa fie clar de ce am avut o zi foarte buna:

Imagine atasata: IMG_4345.JPG

Din cele 7 runde/zboruri in 5 am facut timpul de concurs total minus cateva secunde la aterizare minus cateva puncte din distanta (Radian nu are flapsuri sau spoilere si e o spuma). In doua runde am facut timpi slabi (3-5 minute). E o proportie considerabil mai buna decat o zi obisnuita la Chitila.

Cu un Xplorer (ca cele din poza) o runda slaba nu a fost sub 7 minute.

Intr-o zi cu vreme mai naspa nu cred ca faceam nici juma din punctele obtinute de ultimul cu Xplorer. Asta nu inseamna ca Radian nu e un planor fenomenal :)

Lasand deoparte mica dizertatie intalnirea a fost super. Concurenti multi si misto, vreme excelenta, aerodromul numai pentru noi, dl. Vasile Pop a avut grija de toate si a scos din noi 7 runde fara timpi morti si lalaiala. Mai bine de atat nu cred ca se putea.
0

#7 Useril este offline   DRAGOS80 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2015 - 02:12 PM

:hi: Alte poze:
Imagine atasata: DSC02513.JPGImagine atasata: DSC02539.JPGImagine atasata: DSC02541.JPG
0

#8 Useril este offline   DRAGOS80 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2015 - 02:14 PM

Nu pot pune decat trei poze!
Imagine atasata: DSC02542.JPGImagine atasata: DSC02548.JPGImagine atasata: DSC02554.JPG
0

#9 Useril este offline   DRAGOS80 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2015 - 02:18 PM

Imagine atasata: DSC02514.JPGImagine atasata: DSC02521.JPGImagine atasata: DSC02561.JPG
0

#10 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 30 August 2015 - 05:54 PM

Felicitări. Din păcate nu am putut fi prezent. Sper să ajung în țară până la CN-ul de F3A.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#11 Useril este offline   vasipop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 August 2015 - 07:42 PM

Gata dragilor, am făcut-o şi pe asta.... etapa III-a s-a încheiat cu bine, chiar foarte bine după părerea mea.

Soare cald lume multă şi de bună calitate.

Dar iată şi clasamentul la general juniori şi seniori împreună:

1. NIŢĂ Bogdan

2. IORDAN Silviu

3. RĂILEANU Florin

4. IORDAN Gheorghe

5. STRÂMBU Valentin

6. ŞERBAN Cristinel

7.DANIFELD Edy

8. ŢIGĂNAŞ Ştefan

9. DUMITRU Florin

10. CROITORU Bogdan

10. COMAN Costin

12. MIHALACHE Ştefan

13. NICA Radu

14. RUSU Iulian

15. CREMENE Cosmin

16.CHICAN David

17.SUTO Szilard

18.POPICA Dragoş

În oricecaz după ce vor fi afişate pe site-ul FRMd. rezultatele oficiale le voi posta şi aici.

Dacă aveţi poze şi filme nu vă sfiiţi şi postaţi-le... eu n-am reuşit să fac poze.

Deocamdată cam atât.... mai revin şi mâine.

Cu drag: POP Vasile-Petre
0

#12 Useril este offline   DRAGOS80 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 31 August 2015 - 09:08 AM

O zi de neuitat:
https://www.youtube....h?v=pIJKfLUBejA
0

#13 Useril este offline   cosmin xair 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 251
  • Inregistrat: 22-November 14
  • Interests:Distractie

Postat 31 August 2015 - 11:26 AM

Niste poze by Model East
https://www.facebook...18323881&type=3
0

#14 Useril este offline   vasipop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2015 - 10:21 PM

Bună seara,

Astăzi mi-am propus un scurt comentariu la ceea ce s-a întâmplat la concursul de sâmbătă.

Locul I , O surpriză a etapei.... Bogdan a studiat ce a studiat şi s-a hotărât să de totul la prima participare... i-a ieşit din prima; felicitări şi la mai mare!

Locul II De departe cel mai bun planorist indiferent de clasă F3 sau F5, dar, şi de departe cel mai ghinionist la această etapă.. la o rundă a sărit peste timpul de lucru de 10 minute şi uite aşa a pierdut locul I, dar...

Locul III Cel mai constant anul acesta, la fiecare etapă a luat locul III pe deplin meritat

Locul 4 Nea Gicu Iordan deşi nu s-a strofocat prea tare a obţinut locul binemeritat... experienţa şi-a spus pe deplin cuvântul.

Locul 5 Vali, nou venit în grup, dar cu planorul adecvat (o combinaţie NAN Models) s-a depăşit pe sine; practic de la rundă la rundă şi-a îmbunătăţit timpul de zbor şi aterizarea la punct fix.

Locul 6 Cristi din păcate nu a reuşit să-şi menţină ritmul şi la ultima etapă, plus un ghinion la ultima sau penultima rundă când o declanşare la aruncat de la 100 de puncte la doar 40....

Locul 7 Edy Danyfeld hotărât să facă o figură frumoasă şi la clasa F5 nu numai la F3.... evident că i-a reuşit şi lui.

Locul 8 Stigănaş, ca de obicei a făcut o figură foarte frumoasă,... dar evident şi spumoasă :) , în orice caz este dovada clară a faptului că în primul rând contează experienţa de pilotaj şi abia după modelul.

Locul 9 Valteraş un piliot experimentat care, sper eu, şi-a regăsit pofta de zbor şi competiţie... sper să-l vedem şi la anul...

Locul10 Croitoru B. Omul care s-a bucurat de zbor şi de competiţie fără complexe carbonate... :) felicitări!

Locul10 Coman C. La fel ca şi primul loc 10... probabil de aceea au reuşit primul rezultat de egalitate după 6 etape de F5J-ALES în Romănia.

Locul12 Mihalache Şt. (j) Însetat de zbor , deocamdată începător, şi foarte nerăbdător... :) ce să-i faci ale tinereţii valuri... :)

Locul13 Nica R. Din păcate lipsa de antrenament şi-a spus cuvântul... a spus-o chiar el... ceea ce este un lucru foarte bun... mă refer la autocritică.

Locul14. Rusu I. (j) Foarte ascultător, dar mai trebuie zburat... mult, foarte mult.

Locul15 Cremene C. (j) Dornic de un loc mai bun pe podium a riscat, dar a riscat mult prea mult şi din păcate... , dar un pilot foarte bun la vărsta lui.

Locul16 Chican D. Autosuficienţa nu e o bună strategie la concurs... mai trebuie să se împrietenească cu planorul...

Locul17 Suto Szilard Foarte bun pilot pentru vârsta lui, dar are nevoie de un planor nou... (spumă sau nu; nu contează)

Locul18 POPICA Dragoş un pilot foarte bun la vârsta lui cu un planor H.M., cu îndrumare corectă poate fi un super competitor.

Ce mai trebuie ştiut este faptul că primele şapte locuri au fost Xplorer cu diferite variaţiuni pe temă... dar repet asta dă o şi mai mare valoare spumosului loc 8... :) :) :)

0

#15 Useril este offline   vasipop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2015 - 10:37 PM

Bună seara, AICI veţi putea gasi rezultatele oficiale de la etapa a iii-a, iar AICI clasamentul final după desfăşurarea celor trei etape de cupă.

De acum am putea să facem şi nişte comentarii generale vis-a-vis de acest concurs, care a împlinit 2 ani... :)

0

#16 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 05 September 2015 - 11:33 AM

Ce pot sa zic, sunt mai mult decat multumit de concurs. De altfel e singurul la care vin constant si fara retineri.

Eu as schimba foarte putine in regulament (si chiar daca ramane neschimbat tot e bine).

- sunt deja destule modele de top (Xplorer) - pentru ele se poate impune regulamentul F5J ca la carte - oricum toti cu model scump au loger Altis dedicat F5J. Tot ce trebuie facut e de pus logerul in mod F5J si adaugat inaltimea de lansare in tabelul de rezultate. E ceva in plus de calculat la sfarsit dar se poate face usor un tabel excel (eventual pe o tableta).

- cei cu modele mai amarate sa concureze ca si pana acum cu 200m/30s daca au loger sau cu 30s motor daca nu au. De regula modelele urca la 180-200m in 30s. Sunt unii care urca mai mult - pe la 300m - dar au motoare/modele grele - chiar si de la 300m cu greu fac timpi buni.

- Brasovul ramane cea mai buna locatie - e singurul loc in care putem ajunge decent din toata tara, mie personal imi place mai tare aerodromul din Prejmer. De altfel locul e mai plat si mai potrivit pentru concurs.

E loc de mai multi concurenti. Incap pana la 9 concurenti pe serie - cu 3 serii putem sa avem 27 concurenti in total. Cu cat mai multi cu atat mai placut. As instrui incepatorii sa lase cateva secunde la lansare pentru a evita riscul de accidente. Oricum nu conteza la timpul final (pentru ca oricum vor ateriza inainte de timpul de concurs) dar evita riscul sa faca praf un Xplorer de 2000 EUR.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_4389.JPG
  • Imagine atasata: IMG_4333.JPG
  • Imagine atasata: IMG_4331.JPG

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 05 September 2015 - 11:38 AM

0

#17 Useril este offline   vasipop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2015 - 07:27 PM

Întradevăr Ştefane la C.N. anul viitor vom avea F5J curat, iar la C.R. vom continua după aceleaşi reguli ca şi anul acesta... probabil

vom impune obligativitatea logere-lor , indiferent de model... nu de alta dar sunt din ce în ce mai accesibile, aşa că nu văd vreun impediment de ordin financiar.

Pentru C.N. există un soft gratuit numit Gliderscore, aşa că doar de drag de zbor, şi voie bună vom avea nevoie anul viitor. :)

Cu drag : POP Vasile-Petre
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro