Modelism - RHC Forum: Ajutor de la posesorii de Casna 182 400 class de la Art Tech - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Ajutor de la posesorii de Casna 182 400 class de la Art Tech

#31 Useril este offline   Tealk 

• Fly Low, Go Fast, Turn Left
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 13-May 09
  • Interests:Aero, Navo

Postat 28 June 2015 - 08:02 AM

posibil sa nu functioneze servourile respective decat la 22ms sau vezi in setari la servo speed daca este asaceva la turnigy si scade sau creste viteza....eu am servouri functionale si de 10 ani si nu am intalnit probleme de genu, poate ti-s setate din turnigy sa folosesti servouri digitale, vezi si asta
Cessna 182 2.2m
-------------------------
DJI Mini 4 PRO
Hornet Tunel Hull Sprint F1
Fly Low. Go Fast. Turn Left.
Do. Or do not. There is no try.
0

#32 Useril este offline   cosmin77 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 253
  • Inregistrat: 24-March 15
  • Interests:Aeromodelism

Postat 28 June 2015 - 08:08 AM

Da am mai folosit-o pe un P51 Mustang si un Drake de la Dululutu = absolut ok statia.

Stiu doar sa intru in trimuri / subtrimuri/ e-point/ expo/reverse ............ De fapt mie aceste setari imi trebuiau ptr Cessna.
Sunt incepator, acum reusesc cat de cat sa si trimez modelul in aer, cu Turnigy imi e foarte usor si m-am invatat si cu comenzile din expo ii dau cat cred eu ca imi este bine la fiecare joistic..... si din subtrim daca este necesar pe fiecare servo.
Statia orginala a modelului are niste comenzi uluitor de rapide si de bruste - exact acest lucru ma deranjaza - astfel incat acum la inceput imi vine ca naiba ....... fata de Turnigy e "topor".
Plus de asta entuziasmat fiind de noua achizitie ca sa nu dau receptorul jos de pe un model si sa il montez pe celalalt am si comandat inca un receptor pentru Turnigy

Sa fie oare din statie??? Cand am dat receptorul jus de pe P 51 si l-am montat pe Dreke nu a fost nici un fel de problema si am zburat linistit.
Acum cand am pus receptorul pe Cessna (modelul vechi de Cessna Clasa 400 de la Art Tech) nu a vrut = incompatibilitate de caractere ...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/wacko.gif

Aceasta postare a fost editata de cosmin77: 28 June 2015 - 08:12 AM

0

#33 Useril este offline   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 28 June 2015 - 09:26 AM

Ai pus pe statie un nou model?
Daca nu ai pus, e posibil ca statia sa fie setata pe alt model (ex.pe Drake...) si atunci isi pastreaza setarile de pe acel model...
0

#34 Useril este offline   cosmin77 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 June 2015 - 01:23 PM

Nu am pus pe Drake ca sa nu stric setarile deja facute.
Ce-i drept am pus pe un model deja creat la care m-am jucat cu statia ca sa vad fiecare functie ce face ....... o sa incerc acum sa creez un nou model sa vad cum se comporta.
Insa de dimineata am iesit la zbor cu nenorocita aia de statie in 35 si am pierdut semnalul (eram in spate la REAL Sibiu)...lucru ce m-a costat un crash, desi ieri in alta zona libera camp pustiu cu aceeasi statie am zburat de numa ....
Acum trebuie ceva lipituri serioase atat la fuselaj (care este in doua, dar ruptura e "curata" si merge usor lipit) iar aripa rupta este la colegul Radu_Bot mi-o repara el......
Oricum pana nu gasesc o solutie sa pun pe el Statia Turnigy cu panorama aia de statie nu mai zbor .......
Pana sa ma apropiu de Real a zburat OK, am facut cateva viraje si m-am invartit pe unde am vrut ...... dar la un moment dat cand am vrut sa il apropiu de "zona crepusculara" unde zburam fara probleme cu DRake, a inceput sa se indeparteze, nu mai raspundea la nici o comanda, nu am mai avut altceva de facut decat sa ma uit la el cum se apropie de pamant caci ESC-ul taie motorul cand pierde semnalul .....
Imi pare rau pentru model ca a trebuit sa il fac praf din cauza la o nenorocita de statie .... de 2 bani.
0

#35 Useril este offline   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 28 June 2015 - 07:48 PM

Se poate sa iti fi bruiat ceva semnalul... in 35
Asa ceva cu statia in 2,4 G nu se intamplahttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/pardon.gif

Imi pare rau de modelul tau dar fruntea sus totul se rezolvahttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif

P.S
Deasta e bine sa zbori departe de zonele populate..., niciodata nu sti ce se poate intampla

Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 28 June 2015 - 07:48 PM

0

#36 Useril este offline   cosmin77 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 June 2015 - 08:28 PM

Multumesc de incurajare si de sfaturile foarte utile.
deja am rezolvat ambele probleme:
1. Modelul lipit astept pana maine dimineata sa se intareasca - este prima data cand eu lipesc un aeromodel, dar si ruptura a fost curata fara pierderi de material, doar am pus cap la cap cele 2 parti ale fuselajului, si am refacut capota motorului din toate piesele recuperate + banda neagra cu fibra; Mai mult Radu a spus ca deja este gata si aripa - tot ruptura curata reparata de el http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/good.gif

2. Am rezolvat MAREA problema cu receptorul si in sfarsit imi voi folosi statia mea Turnigy 9x v2. Toata "harababura" a fost din statie si cursa mecanismelo (deocamdata pe directie si profundor, ca aripa nu a vazut inca receptorul de laTurnigy). Concret atunci cand am pus receptorul statia a dat comanda servourilor la maxim ca sa cunoasca cursa maxima; dar datorita setarii acestora de pe aparat nu au putut face cursa maxima si ramaneau blocate la cat puteau ele la maxim pe aparat de aceea caraiau ... in plus interferentele de comanda se datorau unei legaturi imperfecte a mufei de la servo cu receptorul - trebuia mai ferm impinsa in receptor / sau contact imperfect datorita vechimii acestora - nu prea cred ca la receptorul de 35 faceu contact OK.
Venind acasa ca de la un razboi pierdut, m-am decis sa fac tot posibilul sa pun receptorul cel, bun. Am vazut ca nu mai face interferente dar servo au cursa maxima si tijele se arcuiau in model, moment in care am decuplat furcile de prindere ca sa nu mai stric ceva. Am reconectar acumulatorul si deodata MAREA SURPRIZA - cu tija libera servourile au facut cursa lor maxima si au revenit in pozitia initiala. Nici un carait, nici un marait !!!!!!! http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/clapping.gif
Deci asta a fost pana la urma la cuplarea receptorului de la Turnigy statia dadea comanda maxima ptr a-si seta valoare maxima a fiecarui servo, dar din pacate initial nu se putea face cursa maxima si ele ramaneau "armate" si de aceea caraiau.

Pacat ca toate aceasta experienta m-a costat un crash, dar si 2 zboruri frumoase ieri cu acea statie nenorocita pe care am sa o arunc - nici macar donatie nu o fac sa nu mai pateasca si altii ca mine.

Multumesc tuturor pentru suportul acordat,
Cele bune si zboruri frumoase va doresc !!
0

#37 Useril este offline   Tealk 

• Fly Low, Go Fast, Turn Left
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 13-May 09
  • Interests:Aero, Navo

Postat 28 June 2015 - 09:34 PM

stai linistit ..e un cessna ...am avut si eu prin 2005 unul ...l-am lipit pe saracu de la un moment dat avea 1kg de adeziv pe el :)) ... pana la urma l-am donat, dar a fost un model perfect pentru a ma initia in arta pilotajului :) ...deci nu iti fa griji..cat timp e spuma... se lipeste
Cessna 182 2.2m
DJI Mini 4 PRO
Hornet Tunel Hull Sprint F1
Fly Low. Go Fast. Turn Left.
Do. Or do not. There is no try.
0

#38 Useril este offline   cosmin77 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 September 2015 - 08:38 PM

Acum am reusit descaracrea unui filmulet cu CESSNA transformata pe motor fara perii si cu o aripa din balsa fara eleroane de la un Piper.
A fost practic prima mea "lucrare".
Zboara foarte fain, planeaza lin, cu umpic de vant am reusit cu 2 pakuri sa zbor cumulat cam peste 2 ore cu mici pauze ca ma dureau mainile ....
A suferit si un crash ce se vede la sfarsitul filmuletului, dar este din nou RTF.

https://www.youtube....h?v=eR3r7FewBBk
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro