Buna. Ar putea cineva sa ma ajute cu o schema pentru o placa de marit cursa la servo? Am inteles ca sunt. Precizez ca am futaba s3005 daca are importanta.
Pagina 1 din 1
Cursa servo
Postat 05 June 2015 - 11:55 AM
La multe servo cursa e in primul rand limitata intern mecanic, cu niste opritoare. Asta trebuie sa vezi, daca nu e nevoie sa pilesti acele opritoare.
La altele in loc de opritor ultima roata are dinti numai pe aproximativ 120 grade, nu e completa, asa ca daca treci de 60 grade in fiecare parte, axul se nu se mai invarte.
Ai putea sa aflii asta destul de simplu si rapid umbland in statie la EPA (End Point Adjustement) sau cum i-o zice la statia ta.
Daca nu lamuresti intai aceste limitari mecanice, nici o placa nu te ajuta.
Daca ai indepartat limitarile mecanice poti sa obtii simplu 180 grade montand niste rezistente pe potentiometru, dar pana acolo mai avem...
La altele in loc de opritor ultima roata are dinti numai pe aproximativ 120 grade, nu e completa, asa ca daca treci de 60 grade in fiecare parte, axul se nu se mai invarte.
Ai putea sa aflii asta destul de simplu si rapid umbland in statie la EPA (End Point Adjustement) sau cum i-o zice la statia ta.
Daca nu lamuresti intai aceste limitari mecanice, nici o placa nu te ajuta.
Daca ai indepartat limitarile mecanice poti sa obtii simplu 180 grade montand niste rezistente pe potentiometru, dar pana acolo mai avem...
... cu picioarele pe pamant ...
Postat 05 June 2015 - 12:38 PM
Daca nu poti mari din statie , alternativa ar fi interventia in sevo asupra valorii potentiometrului. Daca acesta in schema are conectate la capete rezistente fixe , trebuie doar modificata valoarea acestora, daca nu atunci trebuie schimbata valoarea potentiometrului. O alta varianta ar fi un montaj bazat pe microcontroller care modifica semnalul de comanda. Mult spor.
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 05 June 2015 - 12:39 PM
Postat 05 June 2015 - 01:22 PM
Ma bag si eu in seama, daca nu-i cu banat. Ar mai fi de verificat si cursa mecanica si mai ales ''activa'' a potentiometrului. Pentru a o depasi, singura solutie, este sa pui un potentiometru exterior si sa-l antrenezi printr-o demultiplicare. Sau sa utilizezi un potentiometru multitura. Aceasta este solutia pentru servo-uri care fac mai multe rotatii. Gen vinci pentru navomodele.
Multa, multa bafta.
PS. Bineinteles ca trebuie sa scoti sau sa decuplezi potentiometrul original.
Multa, multa bafta.
PS. Bineinteles ca trebuie sa scoti sau sa decuplezi potentiometrul original.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1