3dr pixhawk, pixhawk clona ebay,HKPilot32,APM sfaturi,diferente...
Postat 10 November 2015 - 05:38 PM
Postat 10 November 2015 - 06:49 PM
Ti-o zic din proprie experienta. Am cumparat un pixhawk lite de la chinezi, evident mort controlerul, ca sa gasesc un condensator ceramic in scurt de pe pinul 73 daca nu ma insel ( Vreg). Am fost un caz fericit a fost doar un condensator. Ulterior am schimbat microcontrolerele cu ceva "de firma" de la farnell.
Nu este o noutate ca chinezii vand componente din loturi declarate defecte de catre producator. Tu alegi :)
Postat 11 November 2015 - 07:56 AM
il foloseste cineva de pe forum?
Postat 11 November 2015 - 11:35 AM
Ce microcontroler ai avut de l-ai considerat fals si a trebuit sa il schimbi ? Si cum se manifesta un mcu fals, executa altfel instructiunile ?
Postat 11 November 2015 - 11:47 AM
Postat 11 November 2015 - 03:02 PM
Personal, daca mi s-ar pune ceva in coasta sa adopt o solutie apm pe 32, am merge pe variantele mai necunoscute publicului larg, cu pini normali, exista una facuta chiar de bulgari, care este de doar 30x50mm si, argument forte, are senzorii pe placuta separata, facand izolarea de vibratii mult mai simpla ;)
Genul de mufaraie distribuita pe toata suprafata placii introdusa de 3DR nu ma inspira de loc, si face problema vibratiilor una imposibila de rezolvat, pe orice ai suspenda placa, vibratiile intra prin zecile de fire de semnal.
Postat 11 November 2015 - 04:18 PM
Postat 11 November 2015 - 05:19 PM
Citeaza
Am avut cel putin 10 astfel de experiente personale la categoria "electronice din china" .
Nu vorbesc doar cu FC-uri.
Cu pixhawk-ul a fost o experienta fericita, ca am reusit sa-i dau de cap. Si zic ca e bine sa stie si altii...
Un alt episod a fost cu microcontrolere ARM la niste chestii cu senzori pe i2c, in care cu un part din "china" se bloca la un moment dat aplicatia. Cu unul luat din Europa (tme ) la pret aproape dublu, totul a fost ok.
Cu pic-uri iar, aplicatii simple de on/off la niste led-uri, ma pomeneam ca am controlere cu porturile scurtcircuitate...
Intamplarea mai face ca lucrez intr-o multinationala la un department, numit "SQM - Suplier Quality Management" pe partea de componente electronice pentru industria automotive...
Si n-ai vrea sa stii ce diferente sunt intre anumite loturi de componente, si cate problem apar.. Si e vorba de cantitati cu miile, nu una doua care se nimereste s-o nimerim vreunul din noi
In general, producatorii daca descopera probleme la unul din loturi, rejecteaza acele loturi, unii cer si trimiterea loturilor afectate inapoi... majoritatea nu.
Daca au apucat sa puna pe piata acele loturi anunta clientii(cu despagubiri de rigoare in unele cazuri). Dar anumiti clienti, ca sa isi reduca din "pagupa" scot acele loturi la vanzare spre publicul larg... Iar chinezul fii sigur ca n-o sa arunce la gunoi rola de 1000 integrate a cate 2-3$ bucata.
Iti dau cateva exemple cu ce am avut problem ( PIC-uri, stm32F407, stm32f103, senzori gyro L3GD20, hcm5883, tranzistoare puscate, stk-uri pt plasme, diode strapunse)
Dar am avut parte si de produse ok care merg si acum. Drept exemplu a fost un naze32 de care si acum imi pare rau ca l-am dat :)
Citeaza
Ai grija daca iti iei pixhawk lite, ca eu am nimerit variant cu pinii in oglinda pe conectorul de alimentare, si outputurile 1-6 si 1-8 nu puscau cu poza din descriere
Daca vrei ceva plug'n play pentru acrobatic, pentru un quad poti merge foarte fain cu un naze32, e o bestie mica :)
Aceasta postare a fost editata de moro696: 11 November 2015 - 05:21 PM
Postat 11 November 2015 - 05:56 PM
apm32 nu e platforma de nebunii, ci de plictisit.
Postat 11 November 2015 - 08:02 PM
Postat 11 November 2015 - 08:11 PM