Parrot Bebop Multicopter Cu un ghimbal sa spunem, Pionier?
Postat 14 September 2016 - 07:26 PM
Mai exact ce putere de emisie si ce antena are?
Postat 14 September 2016 - 07:54 PM
Antena doar putem banui ca e un panel de 9-12 desibeli, asa, dupa unghiul de deschidere. 14 dB ar fi prea directiva.
Bebop-ul transmite cu 400mW, tot cand il treci pe USA, altfel fiind limitat in EU la 60-80mW.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 14 September 2016 - 07:55 PM
Postat 14 September 2016 - 08:24 PM
Postat 14 September 2016 - 08:47 PM
Uite aici poveste cu puterile in diverse zone, si range-uri atinse cu diverse controllere
http://blog.parrot.c...ght-range-test/
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 14 September 2016 - 08:49 PM
Postat 15 September 2016 - 12:50 AM
Ma mananca sa mai fac teste cu Amped-ul meu, sa vedem mai precis cat de departe ar merge. Momentan 'skycontrollerul' e in lucru. L-am desfacut bucatele. Vreau sa-l optimizez, sa prind mai bine suportul de telefon, extenderul, sa fie cat mai compact. Am scapat si de adaptorul usb OTG, am facut eu unul lipit direct de controller. Nu mai atarna ditai mufa pe afara.
Postat 15 September 2016 - 07:43 AM
victoras_h, la 15 September 2016 - 12:17 AM, a spus:
Nu, nu mi se pare deloc ca merita $350, nici pe departe.
link
Se inscrie in logica de pana acum, jumatate din valoarea combo complet drona+controller, doar ca nu merita, intr-adevar...
Pachetul complet fiind 700 iar drona 550, un pret de 150-200 pentru controller chiar era mai realist.
Vorbesc de preturi oficiale Parrot, discounturile sunt volatile, nu poti pune baza.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 15 September 2016 - 07:45 AM
Postat 15 September 2016 - 08:15 AM
Postat 15 September 2016 - 08:44 AM
dr_dumi, la 15 September 2016 - 08:15 AM, a spus:
Pe controlerul de la iei poti pune in principu orice model de okelari care au wi-fi si android la baza,(ti-am dat un model in pagina din urma) sau intrare HDMI.
Si daca nu vrei sa devii Profesionist sau Perfectionist ca tot aia-i in viziunea mea,Bebop este mai mult decat ce-ti doresti in ceea ce stie sa faca.Daca frunzaresti paginile din urma o sa constati ca ceea ce stie sa faca bebop,este mult departe fata de orice drona la capitolul tehnologie,incepand cu downlink-ul HD care in viziunea altor firme costa carute de bani,pana la ghimbalul digital care nu are egal pana in momentul de fata iar de restu,nu are rost sa mai vorbim.
Lectura placuta. :pardon:
Aceasta postare a fost editata de EBA: 15 September 2016 - 08:46 AM
Postat 15 September 2016 - 08:55 AM
Trebuie doar insistat pe partea aia ca la alcool... folosita cu responsabilitate ;)
Ce zicea EBA mai sus "... orice model de okelari care au wi-fi" inseamna de fapt orice smartphone si o montura de tip cardboard.
Postat 15 September 2016 - 09:10 AM
renatoa, la 15 September 2016 - 08:55 AM, a spus:
Trebuie doar insistat pe partea aia ca la alcool... folosita cu responsabilitate ;)
Ce zicea EBA mai sus "... orice model de okelari care au wi-fi" inseamna de fapt orice smartphone si o montura de tip cardboard.
:rofl: :rofl: :rofl: Scuze ma luat valu.De cand am luat bebopul si pana am descoperit tot ce stie sa faca,trecu ceva timp :rofl:
Asa ca,e bine sa te mai uiti si ce au facut altii cu el poate mai descoperi ceva nou. :rofl:
Aceasta postare a fost editata de EBA: 15 September 2016 - 09:14 AM
Postat 15 September 2016 - 09:33 AM
Astazi merg sa ridic pachetul. Sper sa nu existe probleme de incompatibilitate (nu ar trebui) intre SC de la B1 la B2, ramane de vazut. Probabil ca pe B1 ala din pachet o sa-l pun la vanzare, mai ales ca am inteles ca nu prea a fost folosit si are si 3 acumulatori separat. Ma gandesca ca avand B2 deja, nu vad la ce as folosi acel B1 in plus, piesele nu cred ca se potrivesc de la una la alta. Intre timp mi-am luat de pe Aliexpress 2 baterii in plus la B2, care chiar tin.
Ieri m-am jucat pt prima oara cu ea in casa, singurul inconvenient este zgomotul, in rest, se controleaza impecabil :)
Postat 15 September 2016 - 09:56 AM
Eu as zice,sa-l pastrezi si pe b1.
Aceasta postare a fost editata de EBA: 15 September 2016 - 09:59 AM
Postat 15 September 2016 - 02:35 PM
In alta ordine de idei, eu nu inteleg un lucru si am nevoie de o explicatie simpla.
Drona se conecteaza la antena de la SC astfel incat beneficiez de o raza de actiune mai mare. Toate bune si frumoase. Imaginea de pe ipad sa zic asa, vine de la drona? In cazul asta, ea urcand la o altitudine net mai mare, logica mea imi spune ca live feed-ul il voi pierde la fel de repede precum in trecut se pierdea conexiunea cu drona in sine, controland-o de pe ipad, sau gresesc?
Postat 15 September 2016 - 03:03 PM
Postat 15 September 2016 - 03:25 PM
Postat 15 September 2016 - 03:28 PM
dr_dumi, la 15 September 2016 - 03:25 PM, a spus:
Face automat conexiunea intre sky si drona
Aceasta postare a fost editata de EBA: 15 September 2016 - 03:29 PM
Postat 15 September 2016 - 04:45 PM
Bebop <=control/video=> SC -> video(tableta)
Nu mai ai direct Bebop<->tableta nimic schimb de date.
SC nu e chiar ca in cazul unui extender wifi, pentru ca pilotarea se face cu el, nu cu tableta.
Postat 15 September 2016 - 08:43 PM
Cu alte cuvinte nu reusesc sa ma conectez la treburi pe aici.
Fac asa:
Pe tableta:
1 conectez ipadul la SC din meniu de wifi al tabletei
2 intru in FF si acolo daca stau nu se intampla nimic automat
3 Am optiunea Connect to a drone, apas pe ea, si-mi apare o lista de retele wifi printre care si drona, aleg drona dar nu se intampla in continuare nimic.
De pe SC conectat la TV:
Se deschide automat aplicatia aia FF
Intru in Wifi manager, gasesc drona, ma conectez la ea, arata cum ca sunt conectat. Cu toate astea in meniul principal de pe SC in loc sa-mi arata feed-ul live cu ce vede drona imi arata filmuletul ala default.
Ceva nu se leaga, e ca si cum e un gap undeva iar eu nu ma prind inca.
Drona e pe All auto, am incercat si pe 2,4 Auto, iar SC-ul e pe 2,4 canalul x
Drona are vreun master reset ceva, trebuie sa tin apasat butonul power apasat timp de cateva secunde sau ceva? Ma gandesc ca poate SC-ul o fi setat pe bebop1..
Anyways, fostul proprietar a omis sa-mi trimita toate cele 3 baterii la B1, si am doar 2 baterii, din care una cand o pun la incarcat becul rosu palpaie si bateria nu se incarca, o fi naspa bateria?
Multam de ajutor :)
Postat 15 September 2016 - 08:48 PM
SC trebuie sa se lege la orice drona simte prin preajma fara sa faci nimic, fara sa aiba display, adica sa il operezi ca orice statie normala
Postat 15 September 2016 - 08:49 PM
ceva cu stick parca am citit azi undeva nu?
Aceasta postare a fost editata de dr_dumi: 15 September 2016 - 08:50 PM
Postat 15 September 2016 - 09:42 PM
Păcat ca e noapte afară și că, camera de la bebop pe cat de marfa e ziua pe atât de praf e noaptea ca as fi ieșit s-o înalt un pic.
Postat 15 September 2016 - 09:55 PM
Nu-mi aduc aminte daca am mai intrebat, la urcari drept in sus, setat un pic sub viteza maxima, aveti gelatina de la vibratii? Nu e maxim de deranjant dar e observabil. Solutia evidenta e sa urc mai incet si apoi eventual ridic viteza de redare in post, dar ar fi misto de gasit o solutie. Ati incercat sa echilibrati elicile?
Fisiere atasate
Postat 16 September 2016 - 08:22 AM
Cum fac sa-mi apara si mie detaliile alea pe filmulet?
Voi ce soft folositi ca sa editati video clipurile ulterior? Eu folosesc windows movie maker si dureaza o vesnicie. La un videoclip gen asta imi ia cam o ora cel putin:
https://www.youtube....h?v=QZxj7fG4BCw
Postat 16 September 2016 - 08:31 AM
victoras_h, la 15 September 2016 - 09:55 PM, a spus:
Nu-mi aduc aminte daca am mai intrebat, la urcari drept in sus, setat un pic sub viteza maxima, aveti gelatina de la vibratii? Nu e maxim de deranjant dar e observabil. Solutia evidenta e sa urc mai incet si apoi eventual ridic viteza de redare in post, dar ar fi misto de gasit o solutie. Ati incercat sa echilibrati elicile?
De ce nu incerci si o varianta "FPV imersie totala", cu celuarul pe cap? Eventual si mai light, cu un xiaomi ca extender ? :unsure:
@dr_dumi, peste apa este ultimul loc unde as zbura... chestiile astea mai au prostul obicei sa pice, din cand in cand...
vad ca tot la locuri cu aglomeratie tragi... :(
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 16 September 2016 - 08:33 AM
Postat 16 September 2016 - 08:43 AM
Eu tind sa cred ca daca drona e ok, nu ar trebui sa cada asa dintr-o data fara motiv. E frumos sa zbori pe camp dar parca e si mai frumos sa filmezi deasupra orasului, sa vezi lucrurile in miscare, eventual sa vad ce face vecina din blocul de vis a vis :)
Postat 16 September 2016 - 09:06 AM
Aia cu drona ok este intr-o lume ideal, daca nu as fi reparat vreo 10 as zice ca ai dreptate...
Cu insistenta de a zbura in locuri aglomerate ... o sa iti faci multi prieteni pe aici :D
Postat 16 September 2016 - 10:25 AM
Intr-un fel arata asta:
https://www.youtube....h?v=ulPLFeBL0qk
Si in altfel arata asta:
https://www.youtube....h?v=v4peh1mkvTo
Nu ma refer la calitatea videoclipului in sine, ci la locatia. Pe camp nu o sa am niciodata detaliile pe care le-as avea interurban. E ca si cum as merge singur la cinematograf :)