Postat 15 May 2015 - 10:16 PM
Si acum cateva impresii personale despre etapa si concurs in general.
Ca participare este Galati-ul si restul lumii (se vede si din fisa de concurs). M-am distrat ca n-am vazut nici o masina de Braila, virusul velierelor nu a ajuns pana acolo.
Ca si la planoare (F3J) sunt putini concurenti dar potentiali amatori de medalii usoare sa nu-si faca sperante, sunt foarte buni si toate velierele sunt de top. De fapt am fost surprins ca nu era nici unul din alt film cum se mai intampla la concursurile de aero (vezi cazul celebru cu Minimag la F3A), erau si cateva veliere mai demodate dar toate erau competitive. Unul singur de la juniori avea probleme dar era mai degraba din setari.
Alta chestie haioasa e cu regulamentul. Sunt ceasloave intregi cu regulile de navigatie, prioritati, etc., toata lumea le stie si le respecta dar, in fapt, cand apare o inghesuiala e imposibil sa spui cine are dreptate ceea ce duce la mici si frecvente ciondaneli :)
La feeling am zis ca Gyula o cel mai bun, urmat de Mitu dupa care lucrurile erau mai neclare intre Szilard, Robert, Thomas si restul concurentilor, aproape fiecare a avut o mansa foarte buna si destule de doi bani. De regula primii trei care se desprindeau la start aveau sanse mari sa termine primii, restul aveau bonusul inghesuielii de la balize.
Din fisa de concurs se vede ca asa a si fost: Gyula, Mitu si Szilard, Robert, Thomas.
Vantul a fost in general slab si pe alocuri variabil + cateva momente cu vant zero si barci in deriva.