Andrei.phd, la 06 June 2015 - 06:03 PM, a spus:
ce imi pare rau e ca nu am facut un video sa vad ce gresisem..dar marea greseala e ca atunci cand urca..turatie mare...am vazut ca merge spre strada si am oprit motorul...panicat si aici a fost greseala
Să nu o iei ca pe o "urecheală" ci ca pe o regulă.
Nu aveai ce căuta lângă o stradă. Să presupun că ai încercat să zbori într-un spaţiu care e vecin cu locuinţe, sau un drum circulat ?
Regula este strictă şi te fereşte şi pe tine, dar şi pe "nevinovaţi" de neplăceri (uneori majore). Nu se zboară în vecinătatea caselor, blocurilor..., zonelor aglomerate, în preajma şoselelor cu trafic intens. Trebuie să te asiguri că pe o rază de cel puţin 500 de metri în jurul tău, nu este nimic din cele pomenite. Regula se aplică mai ales în cazul modelelor proaspăt construite şi li se face primul zbor. Dacă eşti începător şi în ale pilotajului caută un câmp destul de departe de orice obstacol.
Dany te întrebase de unghiurile motorului. Din poză nu se vede prea bine, dar îmi lasă impresia că unghiurile motorului nu erau corecte. Modelul cu coada spre tine - motorul trebuie să aibă 3-4 grade în jos şi dreapta.
Felicitări pentru construcţie. Păcat că s-a stricat, dar faci altul. :rolleyes:
Pe viitor nu mai opri motorul decât dacă modelul este în imediata apropiere a solului, sau nu mai poţi evita impactul cu vre-un obstacol. Oprirea motorului îţi reduce şansele de control asupra lui şi eventual de a-l salva. Chiar dacă se ducea într-o direcţie nedorită, măreai turaţia şi dădeai comanda de direcţie unde vroiai. Chiar dacă cuplul l-ar mai fi tras spre stânga, viteza imprimată ar fi mărit reacţia la comandă.
Spor la meştereală şi zboruri multe fără neplăceri. :rolleyes:
Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 06 June 2015 - 10:33 PM