Incepator ajutor
Postat 07 May 2015 - 10:59 AM
Postat 07 May 2015 - 12:07 PM
Ai mai pilotat ?sau acesta va fi primul ?
Daca nu iti zic ca nu se merita sa faci un avion din lemn si sa il faci praf in cateva minute ...
Postat 07 May 2015 - 12:59 PM
Dacă e prima ta construcţie, e făcută destul de bine. Nu spui nimic de dimensiuni, dar dacă era destinat a fi propulsat cu motor de cauciuc, probabil e micuţ. Folierea o faci după finisare cu şmirghel fin, astfel încât suprafaţa să fie cât mai fină la atingere. Personal nu recomand lăcuirea, sau acoperirea cu emaită dacă urmează ca modelul să fie foliat pentru că în momentul în care pui fierul de călcat pe folie, temperatura acestuia va obliga emaita, sau lacul să elibereze gaze. Vor apare bule sub folie şi în timp chiar încreţituri mai mari. Dacă foloseşti balsa, recomand tratarea suprafeţelor de foliat cu ceva de genul balsaloc şi lăsarea la uscare timp de cel puţin 3 zile înainte de foliere.
Dacă vrei să-l motorizezi electric, să-i pui servomecanisme şi să-l comanzi cu o staţie, mai ai de lucru până la foliere. Ar trebui să estimezi masa finală a aeromodelului pentru a şti ce instalaţii să-i pui. După ce stabileşti locul lor şi le fixezi, tragi comenzile, etc., poţi să faci şi folierea. E mai simplu şi eşti sigur că nu perforezi folia în timpul echipării. Oricum, modul în care-l echipezi trebuie să-ţi permită accesul la echipamente şi cu modelul gata de zbor.
Cu zborul o să fie puţin mai dificil, dar cu siguranţă vei găsi pe cineva pe lângă tine care să te ajute până înveţi.
Bine ai venit printre virusaţi, spor la meşterit şi zboruri multe cu aterizări line.
Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 07 May 2015 - 01:00 PM
Postat 07 May 2015 - 12:59 PM
Parfenov, la 07 May 2015 - 12:07 PM, a spus:
Ai mai pilotat ?sau acesta va fi primul ?
Daca nu iti zic ca nu se merita sa faci un avion din lemn si sa il faci praf in cateva minute ...
Am inteles.. va fi primul, dar inainte voi face un exercitiu pe simulator. Cu alte cuvinte sa pastrez fuselajul si sa fac un izicraft ca mai apoi in urma experientei sa termin si ce am inceput... izicraft-ul din ce il pot face ? si banuiesc ca la partea de electrica sa ma orientez in asa fel incat sa pot muta componentele de pe Izicraft pe Cessna ?
Postat 07 May 2015 - 01:09 PM
ViP_Eol, la 07 May 2015 - 12:59 PM, a spus:
Dacă e prima ta construcţie, e făcută destul de bine. Nu spui nimic de dimensiuni, dar dacă era destinat a fi propulsat cu motor de cauciuc, probabil e micuţ. Folierea o faci după finisare cu şmirghel fin, astfel încât suprafaţa să fie cât mai fină la atingere. Personal nu recomand lăcuirea, sau acoperirea cu emaită dacă urmează ca modelul să fie foliat pentru că în momentul în care pui fierul de călcat pe folie, temperatura acestuia va obliga emaita, sau lacul să elibereze gaze. Vor apare bule sub folie şi în timp chiar încreţituri mai mari. Dacă foloseşti balsa, recomand tratarea suprafeţelor de foliat cu ceva de genul balsaloc şi lăsarea la uscare timp de cel puţin 3 zile înainte de foliere.
Dacă vrei să-l motorizezi electric, să-i pui servomecanisme şi să-l comanzi cu o staţie, mai ai de lucru până la foliere. Ar trebui să estimezi masa finală a aeromodelului pentru a şti ce instalaţii să-i pui. După ce stabileşti locul lor şi le fixezi, tragi comenzile, etc., poţi să faci şi folierea. E mai simplu şi eşti sigur că nu perforezi folia în timpul echipării. Oricum, modul în care-l echipezi trebuie să-ţi permită accesul la echipamente şi cu modelul gata de zbor.
Cu zborul o să fie puţin mai dificil, dar cu siguranţă vei găsi pe cineva pe lângă tine care să te ajute până înveţi.
Bine ai venit printre virusaţi, spor la meşterit şi zboruri multe cu aterizări line.
Salut, multumesc. Fuselajul are o lungime de 66 cm iar anvergura pe plan ar fi de 106 cm...de zburat am 0 minute doar intr-un simulator ce am incercat si m-am descurcat destul de bine. Multumesc pentru sfaturi
Postat 07 May 2015 - 01:12 PM
Andrei.phd, la 07 May 2015 - 12:59 PM, a spus:
Salutare si bun venit alaturi de noi.
Intai de toate ar trebui sa-ti completezi la profil localitatea de unde esti. Asa vei gasi sprijin mult mai usor http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif
Bafta
Postat 07 May 2015 - 02:39 PM
Andrei.phd, la 07 May 2015 - 01:27 PM, a spus:
daca nu ai mai zburat nici-o data aeromodele, cesna nu-i chiar ok...
Ti-as recomanda un BB sau un izicraft. daca ai bani iti poti lua unul destul de ieftin de aici de pe forum (nu spun de la cine sa nu se considere reclama...)
daca stai mai prost cu finantele il poti face tu, daca ai un cutter, un lipici (adeziv) si 2 coli de polistiren 6 mm
daca te decizi sa-l construiesti te pot ajuta cu planuri :good:
Bafta
Dan
Postat 07 May 2015 - 02:50 PM
danysoft32, la 07 May 2015 - 02:39 PM, a spus:
Ti-as recomanda un BB sau un izicraft. daca ai bani iti poti lua unul destul de ieftin de aici de pe forum (nu spun de la cine sa nu se considere reclama...)
daca stai mai prost cu finantele il poti face tu, daca ai un cutter, un lipici (adeziv) si 2 coli de polistiren 6 mm
daca te decizi sa-l construiesti te pot ajuta cu planuri :good:
Bafta
Dan
da as fi interesat de ceva planuri pentru izicraft daca ma poti ajuta. polistiren extrudat nu ?
Postat 07 May 2015 - 02:52 PM
Andrei.phd, la 07 May 2015 - 02:50 PM, a spus:
polistiren de 6 mm, din acela ce se pune ca izolatie sub parchet...
da-mi un MP cu o adresa de mail ca sa-ti pun fisierele
Bafta
Vezi ca sunt destui colegi din Iasi, ar trebui sa iei legatura cu ei sa te ajute macar la primul zbor
http://www.rhcforum....510#entry802361
Postat 07 May 2015 - 03:05 PM
Sfaturi cu siguranta vei primi pe parcurs, ai nevoie de rabdare si ochi de soacra. Astia-s cel mai greu de gasit. Succes! :drinks:
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Postat 07 May 2015 - 04:24 PM
Postat 07 May 2015 - 04:33 PM
Afara de scule pentru construit vei avea nevoie de baterii si incarcatorul dedicat lor, ceva sa masori tesiunea bateriilor si multe pagini de citit pentru a te lamuri cum sta treaba cu ele.
Vei avea nevoie de statie si receptoare pentru ea(si alte multe pagini de citit)
Si apoi echipamentul electronic - motor, regulator, servo.
Astea nu le prea poti construi, trebuie cumparate :drinks:
Multa multa bafta!!!
bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983
"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
Postat 07 May 2015 - 05:48 PM
Andrei.phd, la 07 May 2015 - 05:42 PM, a spus:
Adezivul poliuretanic merge bine. Patrunde si intre granule cand expandeaza si are o buna rezistenta mecanica. Dureaza circa 30 minute pana incepe procesul de intarire, deci ai timp sa pozitionezi corect piesele ce se asambleaza. Cam asa ceva:
Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 07 May 2015 - 05:52 PM
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Postat 07 May 2015 - 07:44 PM
Andrei.phd, la 07 May 2015 - 07:14 PM, a spus:
da dar nu din extrudat... ti-am zis dain polistiren de 6 mm, ce se pune sub parchet. Se gaseste la placi dreptunghiulare de cca 100 x 50 cm iar in pachet sunt cca 10 placi. Pt lipit folosesti Bison poliuretanic monocomponent , cel de care ti-a spus Gigi
Bafta
Postat 07 May 2015 - 09:47 PM
danysoft32, la 07 May 2015 - 07:44 PM, a spus:
Bafta
Gogule, polistirenul pentru parchet este extrudat, alalaltu de izolat cladiri este expandat!
Postat 08 May 2015 - 06:44 AM
RedDevil, la 07 May 2015 - 09:47 PM, a spus:
bine Gogule ms de lamurire (nu stiu daca era cazul...) am vrut doar sa ma asigur ca a inteles ce trebuie sa caute...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif
Bafta
Postat 08 May 2015 - 07:59 AM
danysoft32, la 08 May 2015 - 06:44 AM, a spus:
Bafta
Acum te completez, daca caute sa caute albastrui-verzui sau verde, ala portocaliu e nasol, e casant, iar mai e bun cel albastru ciel, dar e mai scump.
Postat 08 May 2015 - 08:09 AM
RedDevil, la 08 May 2015 - 07:59 AM, a spus:
Asa e, cel portocaliu nu e foarte ok, d.p.m.d.v cel mai ok este cel verde -fara stiatii, mai este unul de culoare neagra, nu foarte ok dar totusi mai bun ca cel portocaliu. Cel mai bun este depronul alb, e adevarat ca nu se gaseste la magazinele de bricolaj, doar in magazine de profil si este si scump. Deci raman la parerea ca cel mai bun si accesibil (si la pret si la modul de procurare) este cel verde fara striatii
Bafta
Postat 08 May 2015 - 11:46 AM
Daca-ti place sa mesteresti da-i inainte cu constructia Cessnei din balsa. O sa iasa o bijuterie. Aeromodelele lucrate pe osatura din balsa si impanzite cu hartie japoneza sau foliile moderne (ex: oracover, etc) au întotdeauna un farmec aparte. Daca nu ai experienta in pilotarea RC nu-l zbura inca. Asteapta sa inveti sa pilotezi sa treci de trainere sa stapanesti pilotajul modelelor cu incarcare alara mare (raportul intre masa si suprafata portanta), care vin la aterizare cu viteza mare si apoi ridica Cessna in aer. Incepe cu un Bixler sau un Easy Star, sau mai bine fa-ti tu unul dupa niste planuri simple si probate in zbor - cel mai bine sub îndrumarea unui cunoscator.
Bafta multa!
Postat 08 May 2015 - 11:48 AM
danysoft32, la 08 May 2015 - 08:09 AM, a spus:
Bafta
Dane, nu fi egoist :D . Zi-ne si noua unde se gaseste extrudatul ala verde fara striatii ca eu in afara de cel negru altceva mai bun nu am gasit. :drinks: