Modelism - RHC Forum: Recomandare AutoModel - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Recomandare AutoModel Recomandare AutoModel

#1 Useril este offline   p.m.serban 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 16-March 15

Postat 17 March 2015 - 09:40 AM

Salut,

In primul rand as vrea sa ma prezint, Paul incanta si as vrea sa salut toti membrii.

Toata povestea a inceput acum 3 ani cand am avut ocazia de a ma juca cu un auto model, foarte frumos dar din lipsa de timp, acum reusesc sa ma documentez un pic. Am cautat si am gasit forum-ul, care sper ca ma va ajuta.

Cu ce rugaminte vin la voi...daca ma puteti indruma / ajuta in achizitionarea unui automodel. Ce m-ar interesa? Sincer sunt fan off-road, mud, water, heavy climate (sa am oportunitatea sa o si chinui), dar nu stiu pe ce companie sa ma axez. As vrea sa fie 4x4 electric si cu posibilitate de upgrade. Nu e un moft dar as opta si pentru un sasiu / caroserie metalica / aluminiu.

Nu fug de posibilitatea de a achizitiona unul SH.

Orice parere este binevenita si apreciata.

Multumesc anticipat !
0

#2 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 17 March 2015 - 10:56 AM

Bine ai venit.
Off road zici.
Ok, dar si partea asta e cu subpuncte
Rupe in doua youtube.com si vezi care parte de off road te atrage.
- off road buggy, sc, truck scara 1/10 pentru partea de competitii (de unde esti ca si locatie ca sa vezi ce piste de auto ai pe langa tine)
- off road bashing- joaca in parc cu oricare dintre cele de mai sus la care mai adaugi monster truck sau orice alta masina termica sau electrica.
- scale si crawling masini spectaculoase, noroaie, obstacole fara viteza mare, doar indemanare si distractie

Vezi care parte te atrage cel mai mult si revino cu ceva detalii.
0

#3 Useril este offline   soarece 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2860
  • Inregistrat: 03-January 13

Postat 17 March 2015 - 12:21 PM

Hpi Savage flux HP !

Aceasta postare a fost editata de soarece: 17 March 2015 - 12:21 PM

Ma-ncalt cu tenesii pe dos,am un tricou nike patat de gaura,in cap palarie de paie si pe ochi rayban replica iar pe cheia de la logan scrie renault!
citat : "nu te pune cu prostul...te va trage la nivelul lui si te va bate cu experienta !"
alta culeasa din popor :
"I: De ce-si linge cainele plwa?
R: Pen`ca poate."
0

#4 Useril este offline   p.m.serban 

• Nou venit
  • Pip

Postat 17 March 2015 - 02:10 PM

Sincer am cam rupt youtube-ulin doua de ceva vreme si tot ma uit si pe la magazinele online din tara.
Ce mi-a placut cel mai mult: Tamiya BRUISER, dar foarte scump, bugetul nu duce la valoarea aia.
Alt model OK ca pret ar fi AXIAL SCX10, ma orientez la sasiu metalic cat de cat.

Nu sunt fan sa "zbor" cu el. Mai mult mi-ar place sa trag de ea, sa ma chinui pe teren moale/tare/apa/zapada si chair sa trag cu ea (diferite filmulete pe youtub cu concursuri,foarte frumos si chiar as vrea sa vin ca junior pe acolo) si de ea.....

Dar daca as achizitiona una, as incerca sa o fac pentru o perioada mai lunga, nu sa le schimb ca pe soseste, cu toate ca pe paginile de internet cu anunturi nu prea gasesti....cu posibilitatea de upgrade (motor / transmisie / modificari caroserie etc...) si normal as vrea 1/10 e mai mare :D...am tot felul de filmulete in cap de cand m-am jucat atunci cu un Traxxas (dar doar tractiune spate dar foarte frumos pe nisip)

Stau si ma gandesc si la piese, daca gasesc la modelul respectiv, unde etc....
0

#5 Useril este offline   p.m.serban 

• Nou venit
  • Pip

Postat 18 March 2015 - 07:53 AM

Ce as vrea sa va mai intreb...daca ma mai puteti ajuta...

piesele de la un producator se potrivesc si pe alte modele? Imi place mult Axial, dar piese de schimb foarte slab....sau incanu stiu eu sa caut....
0

#6 Useril este offline   Mihai Pall 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 754
  • Inregistrat: 07-December 14

Postat 20 March 2015 - 11:03 PM

Salut.
Sunt cativa producatori, gen Proline, RPM, care au piese pentru mai multe modele - pentru Traxxas, HPI, Durango, etc. Dar, compatibilitatea pieselor intre 2 producatori cum ar fi Traxxas si Axial, este foarte mica, iar si de la acelasi producator, gen Axial cum spui, difera piesele de la model la model.
Daca vrei sa iti iei un model de la un producator care nu este prea bine reprezentat in Romania, va trebui sa te orientezi spre piese aduse la comanda in Ro, sau direct din afara.
In Romania, sper sa nu gresesc, dar cel mai bine reprezentate, si cele mai uzuale piese sunt pentru HPI, Traxxas, Associated, Durango...piese pe care in general le gasesti pe forum sau la magazine.
Bafta,
1/8 Summit Highway Police Patrol on Castle 2200kV / ELC 6S
1/8 Brushless E-Revo
0

#7 Useril este offline   Tzicul 

• Free your mind
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 31-May 12

Postat 20 March 2015 - 11:24 PM

Vezi postareap.m.serban, la 18 March 2015 - 07:53 AM, a spus:

Ce as vrea sa va mai intreb...daca ma mai puteti ajuta...

piesele de la un producator se potrivesc si pe alte modele? Imi place mult Axial, dar piese de schimb foarte slab....sau incanu stiu eu sa caut....

Axial este excelenta ca masinarie (din pacate calitatea lasa de dorit la unele modele mai noi, gen Yeti, dar sunt in curs de remediere), masinile se mai gasesc pe la magazinele din tara (nu toate modelele), piese de schimb mai putin, iar upgrade-uri deloc. Din fericire exista o gramada de fabricanti independenti (in general in US) care cu asta se ocupa, dar asta inseamna timpi de asteptare intre 7 si 15 zile.
Axial Yeti XL

Losi LST XXL

Kyosho Mad Force Xtra long and Xtra wide
Imagine postata
0

#8 Useril este offline   Tzicul 

• Free your mind
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 31-May 12

Postat 20 March 2015 - 11:29 PM

Si, chiar daca nu sunt fan HPI, Summit-ul pare o masinarie destul de reusita. Ai si crawler si MT intr-una!

PS M-am tampit, Summit-ul este Traxxas, nu HPI!!! :rofl:

Aceasta postare a fost editata de Tzicul: 20 March 2015 - 11:29 PM

Axial Yeti XL

Losi LST XXL

Kyosho Mad Force Xtra long and Xtra wide
Imagine postata
0

#9 Useril este offline   Mihai Pall 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 754
  • Inregistrat: 07-December 14

Postat 21 March 2015 - 08:38 AM

Eu am Stadium Truck, Short course, ERevo - care e un fel de Monster Truck cu atitudine agresiva rau si garda la sol mai mica, si Summit care e un crawler deghizat si un Monster truck adevarat, si toate imi plac la nebunie.
Toate fac ceva extraordinar, pe bucatica lor de teren...
Rustler-ul pe 3S e una din cele mai spectaculoase modele pe care le-am condus...praf, pamant, sarituri, viteze hilare, drifturi japoneze, dar pierde la urcare si pe zapada sau suprafata cu aderenta foarte scazuta.
Slash-ul meu cu MMP e o explozie de putere, si un sac fara fund cand vine vorba de mentenanta :D dar la tractiune pe ud sau uscat, urcare, sarituri lungi, acceleratie brutala, 4x4 nu are competitor.
Summitul e o masinarie extrema - diferentiale blocabile din telecomanda, cutie de viteze, crawl intr-un minut si bashing in urmatorul minut, orice teren, orice obstacol, viteza impresionanta pentru cata hardughie este. Multa inginerie, suspensii inspirate din Formula 1, ce mai, e bestial.
E-Revo...aici vorbim de putere criminala pe un model cu atitudine de bad-boy. E plin youtube-ul de filmulete, nu mai insist asupra detaliilor.
Cred ca aici e foarte important sa iti definesti bugetul. Daca vrei sa te incadrezi pana in 1000-1500 cu acumulatori cu tot, eu cred ca stadium truck sau short course 2WD e cea mai buna optiune. Piese mai putine, mentenanta facila. Urmate de monster 1/12 cum e Savage XS Flux care din nou e un model distractiv de condus sau SC 4x4.
Daca vrei 2000-3000 lei, atunci Monster 1/8 este raspunsul, dar aici cresc automat costurile cu orice: roti, bascule, acumulatori (functioneaza cu 2 deodata), cam orice.
Parerea mea, fa-ti un buget, cauta cea mai buna optiune in bugetul tau, si incepe sa te dai. Dupa care vei vedea cat de mult te atrage chestia, si cat de mult vei dori sa investesti mai departe, deoarece nu este un hobby ieftin deloc.
Bafta!
1/8 Summit Highway Police Patrol on Castle 2200kV / ELC 6S
1/8 Brushless E-Revo
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro