renatoa, la 08 March 2015 - 09:16 AM, a spus:
Va rog, puteti explica ce insemna acela club privat inainte de 1989 ?
Conform definiţiei de acum nu exista club privat înainte de 1990 (cel puţin aşa ştiu). Era Casa Pionierilor cu "Cercurile", UTC-ul şi CSTA-urile (parcă). Pentru a se putea vorbi de o federaţie şi a exista o structură asemănătoare celorlalte state s-a practicat înfiinţarea de cluburi ale unor ministere (cum era Steaua, Dinamo, etc ...). Oricum finanţarea venea din aceeaşi sursă. Mai exista formularea de a "funcţiona pe lângă", sau "de pe lângă". Dacă faceţi referire la faptul că am vorbit de o tradiţie de 50 de ani, explicaţia este simplă. În cadrul URA (Uzina Reparaţii Avioane) se înfiinţase un mic atelier pentru construcţia de machete în scopuri propagandistice, cât şi pentru diverse prototipuri ce urmau a fi încercate în tunelul aerodinamic de la INCREST (actualul INCAS). În timp acel atelier a ieşit în afara uzinei sub denumirea de Club Modelism Victoria de pe lângă URA, mai târziu IRAv (Intreprinderea Reparaţii Avioane). După 1990 uzina s-a transformat în SC AEROSTAR SA, iar noi am devenit secţie a CS AEROSTAR (clubul are 3 secţii: fotbal, aeromodele şi radio).
Scuze pentru devierea de la subiectul tratat aici.
P.S. Renatoa, vă rog să nu vă mai adresaţi, în privinţa mea, cu "dumneavoastră", sau construcţii asemănătoare. Din punctul meu de vedere suntem egali cu toţii. :rolleyes: