Modelism - RHC Forum: Vibreaza coada la MCp X BL - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Vibreaza coada la MCp X BL

#1 Useril este offline   adytac 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 30-October 14
  • Interests:Elicoptere

Postat 12 March 2015 - 09:35 AM

Salut
Ar cineva vre-o idee de ce in zbor vibreaza coada la MCP X BL ,mai exact face stanga-dreapta foarte rapid ,si mi se pare foarte incomod in zbor ,imi da emotii.AM impresia ca il pierd din control.

Da si inca o intrebare vreau sa-mi pun un swash din metal pe el ,credeti ca e o idee buna ?

Aceasta postare a fost editata de adytac: 12 March 2015 - 09:36 AM

Mcpx BL /Speed v933
Hk 450 next step
Cel putin un T-rex 600
0

#2 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3951
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 12 March 2015 - 10:41 AM

Oscilatii rapide = scade gain-ul pe coada cu 1-2%
0

#3 Useril este offline   optyqus 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 336
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 13 March 2015 - 12:23 PM

Vezi postareaadytac, la 12 March 2015 - 09:35 AM, a spus:

Salut
Ar cineva vre-o idee de ce in zbor vibreaza coada la MCP X BL ,mai exact face stanga-dreapta foarte rapid ,si mi se pare foarte incomod in zbor ,imi da emotii.AM impresia ca il pierd din control.

Da si inca o intrebare vreau sa-mi pun un swash din metal pe el ,credeti ca e o idee buna ?

Coada la MCPX BL oricum nu e prea stralucita. E posibil sa ai gain-ul prea mare dar nu cred ca de la asta e problema. Din experienta mea cu acest model problema wag-ului la coada, sau tail hunting sau cum se mai numeste apare cand ai ceva stramb pe heli sau capul rotor a dezvoltat joc excesiv. De regula axul principal de carbon face o crapatura care coboara din varf si pe care nu o vezi decat daca scoti head-ul. Axul poate fi prost chiar si daca nu are aceasta crapatura, adica el pare drept dar in realitate in zbor se flexioneaza daca ai rotorul cu joc mare in holdere. Asta se traduce printr-o vibratie pe care o observi la trenul de aterizare (vezi patinele blurate) si desigur prin coada care face stanga-dreapta rapid.
De asemenea, daca elicea de coada nu e absolut perfecta (adica sa nu fi fost atinsa si sa nu aiba pe ea dungi albe specifice indoirii) iarasi ei avea coada care tremura.
Deci, verifica head-ul si elicea de coada sa fie perfacta. Gain-ul prea putin conteaza, eu il am la 100% si merge la fel si la 90%
doar ca la 90% nu mai tine coada asa bine, face blow out.

Si da, swash-ul de metal e o idee buna, cel de plastic oricum se rupe repede, mai ales bila din spate, care pica prima. Cel mai ieftin swash se gasea aici: http://www.ckado.com...-brushless.html dar nu mai e pe stoc. Eu mi-am luat unul, a ajuns acasa in cateva zile si e ok piesa.

Aceasta postare a fost editata de optyqus: 13 March 2015 - 12:26 PM

SAB Goblin Kraken 700 | Scorpion 4530 540KV Limited Edition | Hobbywing 160 Platinum V4 |
Align DS820M | Scorpion Backup Guard | VBAR Neo Pro Rescue | T-Rex 600N Pro | Spirit GT | TT 53 Redline
||| || | Spektrum iX
12 | || ||| Radiomaster TX16S MAX
0

#4 Useril este offline   adytac 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 30-October 14
  • Interests:Elicoptere

Postat 13 March 2015 - 12:45 PM

Multumesc de sfat , o sa cumpar un swash metalic .
Acum ma pregatesc sa dau comanda de un tren aterizare carbon,ca pe cel stoc l am rupt din prima zi , e foarte slab.Sa nu mai spun de canopy , e franjuri :))
Si am observat ca un servo de pe stanga nu lucreaza cum trebe , nu se deplaseaza liniar suficient ,si din cauza asta apare vibratia pe coada .
Mcpx BL /Speed v933
Hk 450 next step
Cel putin un T-rex 600
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro