Nordkap o navă în deșert
Postat 22 October 2015 - 07:16 AM
lunganu, la 22 October 2015 - 06:06 AM, a spus:
Well, da, aia era următoarea mea întrebare: dacă nu merge, ce pot să-i mai fac? Oricum, trebuie să menționez că azi dimineață era clar MAI uscat decât era aseară, deci probabil cu suficientă răbdare...
Așa cred și eu, ca nu am pus mult întăritor, dar m-a speriat ăla care mi-a dat rășina, să pun numai foarte puțin întăritor că altfel scade drastic timpul de lucru disponibil.
Aceasta postare a fost editata de buntzi: 22 October 2015 - 07:17 AM
Postat 22 October 2015 - 06:25 PM
pasiunea mea regulile mele navele mele
Postat 22 October 2015 - 07:13 PM
lunganu, la 22 October 2015 - 06:25 PM, a spus:
Super! Se simte că se usucă, deși foarte greu (după cum credeam eu). Aseară se lua pe deget dacă atingeam, acum se simte încă lipicios, rămâne amprenta, dar nu se mai ia pe deget nici dacă apeși. Deci e clar că progresează. O să am răbdare și să văd cu ce mă mai ocup pâna atunci. Mulțam de vești și încurajare!
Aceasta postare a fost editata de buntzi: 22 October 2015 - 07:13 PM
Postat 04 November 2015 - 07:39 PM
Rășina pe care mi-a dat-o este probabil poliesterică, nu epoxidică, iar ce mi-a dat drept întăritor...nu știu ce e.
Ce este cert e că nu se poate șlefui nici acum. Șmirghelul (grosier - 120?) se îmbâcsește imediat cu rășină și se lipește de ce-a ramas. Uscarea rășinii este strict superficială, imediat ce se îndepărtează stratul superior devine super lipicioasă, gen hârtie de prins muște.
Fiind răsină poliesterică, am zis ca dacă mai dau un pic de "întăritor" nu are ce să-i strice. Da, doar că ce am avut eu pare mai degrabă diluant, așa că partea pe care am tratat-o cu "întăritor" s-a făcut și mai lipicioasă. Același efect l-am obținut pe o altă proțiune folosind acetonă banală de curățat unghiile.
În consecință, sunt încă în plop și plopul în aer și nici nu pare sa aibă vreo intenție să coboare prea curând de acolo. Orice efort pe care îl fac pare inutil. Materialul este foarte vâscos și nu se dă curățat cu nimic, dar nu suficient de ferm ca sa poată fi șlefuit. E plin de gâlme ramase de la scurgeri, dar pe care nu le pot șlefui cu nimic. Se lipește de degete, de lame, de hârtii, de placa de lucru, dar nu se usucă complet nici de frica morții.
Mno, cam atât.
Spor maxim. Vouă, adică. La mine e cam clar...
Postat 05 November 2015 - 06:32 AM
Până una alta, aseară am dat un strat subțire de chit pe o porțiune din prova. Dimineață m-am uitat si părea întărit bine de tot. Când revin de la servici o să încerc să văd dacă pot să șlefuiesc cum trebuie zona și dacă are aderență și tot restul. Dacă iese, atunci asta e calea de urmat: un strat de chit de tot corpul, șlefuit, apoi două sau trei mâini de lac, șlefuit, apoi vopseaua.
Enough is enough.
LE: nu mă mai ating de rășină EVER. S-o folosească cine vrea...
Aceasta postare a fost editata de buntzi: 05 November 2015 - 06:33 AM
Postat 05 November 2015 - 10:17 AM
Postat 05 November 2015 - 11:30 AM
Tot ce pot să spun e că nu m-am gândit că ar trebui sa fac teste. Rășina mi-a dat-o cineva care o folosește zilnic, în activitatea cu care-și câștigă pâinea. Indicațiile de folosire mi le-a dat ăla care na, pentru asta ia salariu. De ce să mă fi gândit la "hei, ia să fac eu probe înainte, dacă nu e așa cum zic ei?"
Sigur, s-a dovedit că a fost CHIAR AȘA, dar de unde să fi știut?
Oricum, lamentările chiar nu ajută la nimic, așa că sunt curios să văd ce găsesc când ajung acasă. Dimineață eram pe fugă, n-am avut timp sa mă uit cu atenție. Oricum, chitul părea foarte bine uscat așa că sper să se rezolve în felul ăsta.
Postat 05 November 2015 - 02:06 PM
Desigur urmează o nouă etapă de șlefuit și tone de praf, da' mergem înainte.
Postat 05 November 2015 - 05:05 PM
pasiunea mea regulile mele navele mele
Postat 08 November 2015 - 05:43 AM
Pe moment mai încerc așa cu chit, pentru că într-adevăr, unde "pușcă" se mai ia și mizeria de dedesubt, așa că sper ca prin mișcări repetate să izbutesc să ies la liman.
Desigur, asta nu înseamnă că nu sunt negru de nervi și frustrare. O gramadă de probleme, cauzate de dorința de a face lucrurile "cum trebuie".
Postat 11 November 2015 - 04:54 PM
O să încerc să-l șterg cu niște alcool denaturat (pe care mă duc acum să-l cumpăr) și să-l las nițel la uscat, apoi o să-l șterg iarăși (după ce aspir peste tot și șterg pe jos) și apoi o să mă mai gândesc ce fel fac. Poate până atunci să aranjez și o bucată de placaj cu chit, să văd cum apare Z-poxy peste el.
Postat 14 November 2015 - 05:29 PM
Nu mă îndur să încep treaba, parcă tot mi-e frică să n-o dau iarăși de gard...
Sigur că vreau să-l vopsesc. Acrilice, de la Revell (asta am găsit aici).
Aceasta postare a fost editata de buntzi: 14 November 2015 - 05:30 PM
Postat 18 November 2015 - 03:56 PM
Lucrarea am făcut-o în două etape, în total 7 bucăți de țesătură și vreo 150 ml de răsină îndoită cu alcool denaturat.
Bucățile în exces s-au taiat foarte frumos.
Să văd mâine ce fel o să arate cu fibră peste tot. Până acum pare "de bine"