Nordkap o navă în deșert
Postat 26 March 2015 - 08:16 AM
Toate cele bune si mult spor .
Impingator de 2400 CP
Nava de pasageri Tudor Vladimirescu
R.N.L.B. Ruby &Artur Reed 2
Yaht Milla - in lucru .
bobo shipyard
"Do not be a prisoner of his own style "- Armin van Buuren
Postat 26 March 2015 - 10:14 AM
dj.bobo, la 26 March 2015 - 08:16 AM, a spus:
Probabil problema apare din cauză ca nu sunt deloc lămurit cum vin curbele corpului în zona respectivă. Aș încerca să fac ceva sandvișuri din balsa pe porțiunea respectivă, dacă asta ar rezolva problema.
Dar da, sfatul tău e bun și așa o să fac. O să-mi fac șabloane din carton/hârtie și o să încerc să simulez cumva forma în zonele alea, pentru că pare să fie nevoie de mai multă grosime de material decât am crezut inițial, judecând după formele unor nave similare.
Postat 29 March 2015 - 08:59 AM
Toate cele bune .
Impingator de 2400 CP
Yaht Milla - in lucru .
bobo shipyard
Postat 30 March 2015 - 08:11 AM
Am pus prima baghetă, la nivelul punții.
Nealterată, ne modificată. A necesitat doar un pic de torsiune chiar la etravă și spre pupa. Fixată pe poziție cu ace cu gamălie, foarte subțiri ca diametru (0.6 cred)
Următoarele vor fi însă ajustate și preformate înainte de montaj.
Postat 01 April 2015 - 09:58 AM
Impingator de 2400 CP
Yaht Milla - in lucru .
bobo shipyard
Postat 01 April 2015 - 11:13 AM
Oricum, azi cred că o să fac pauză de la șipcuit/baghetat și o sa încerc să șlefuiesc blocurile de balsa de la pupa ca să nu-mi mai stea în drum.
Ce mă sfătuiți, să las blocurile de balsa la nivelul baghetelor (ca parte din suprafața finală, inițial așa le-am gândit și dimensionat) sau să le șlefuiesc la suprafața coastelor și să vin cu baghetele peste?
Aceasta postare a fost editata de buntzi: 01 April 2015 - 11:15 AM
Postat 01 April 2015 - 07:55 PM
pasiunea mea regulile mele navele mele
Postat 01 April 2015 - 09:50 PM
Toate cele bune si mult spor
Impingator de 2400 CP
Yaht Milla - in lucru .
bobo shipyard
Postat 09 May 2015 - 06:34 AM
Mare lucru n-am mai făcut. Am mai pus niște baghete, am dat găurile pentru tuburile elicei și cârmei și am fixat cu epoxy.
Am luat epoxy 5min și probabil nu e cel mai potrivit, că imediat se întărește (explicația pentru guguloiul diform de la axul elicei).
V-aș mai arăta câte ceva detalii, dar nu mai e loc.http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/nea.gif
Postat 10 May 2015 - 11:41 AM
lunganu, la 09 May 2015 - 08:07 PM, a spus:
Sau...
Dar nu e cazul să continuăm cu discuția. Pâna una alta, ar trebui să-mi fac rost de ceva lac să dau pe interior (pentrudupă ce o să termin cu șipcuiala), și ceva epoxy și țesătură de fibră de sticlă pentru exterior.
Dacă răsină o să găsesc numai la cantitate mare (cum cred ca o să se întâmple) o să mă gândesc să folosesc și pe interior tot rășină, dar sa văd cum.
Aceasta postare a fost editata de buntzi: 10 May 2015 - 11:42 AM
Postat 10 May 2015 - 02:33 PM
Aceasta postare a fost editata de buntzi: 10 May 2015 - 02:33 PM
Postat 11 May 2015 - 06:59 AM
buntzi, la 10 May 2015 - 02:33 PM, a spus:
Daca iei corpul traulerului cu tine si le arati pentru ce-ti trebuie, s-ar putea sa te ajute chiar daca nu au kit-uri la vanzare. Poate si cu ceva sfaturi. Ca de la constructor la constructor. :)
Aceasta postare a fost editata de navigator: 11 May 2015 - 07:00 AM
Postat 21 May 2015 - 10:12 AM
Toate cele bune si mult spor :good:
Impingator de 2400 CP
Yaht Milla - in lucru .
bobo shipyard
Postat 05 June 2015 - 02:40 PM
Până una alta, am terminat de pus baghetele. Urmează mica șlefuială.
După ce aduc la forma care trebuie (baghetele de sus trebuie șlefuite la nivelul coastelor) o să umplu cu chit unde trebuie și apoi, MAREA șlefuială.
După cum se vede, la pupa e serios de muncă.
Postat 18 August 2015 - 06:18 PM
Deci nu am mai lucrat foarte multe. De la distanță nu se vede mare progres, dar totuși. Am dat două mâini de lac pe interior (kober pe bază de apă, adus din țară la vacanță) și am peticit cu epoxy pe interior zonele prin care se vedea dintr-o parte într-alta. Am dat o mână de lac și pe dosul punții, am construit suportul și am făcut niște amenajări pentru electronicsuri (niște baghete de care o să fixez servomecanismul, plus cioplit masiv ca să încapă monstrul ăla de 755/40)
Zilele astea trebuie să mă adun să încerc să stabilesc locul final al bateriei și să-i fac și ei un locaș și ceva sistem de fixare. Tot pe zilele astea ar trebui să capăt și suportul motorului, să văd dacă se potrivește și ăla și cum să-i rezolv alinierea. Ieri am făcut o probă cu motorul tinut în mână, și parcă vibrează cam aiurea axul elicei.