Cam asta am gasit la Caranda...sunt curios cat costa ..
"
Elementele stationare de tip OpzS au tensiunea 2V, si sunt livrate in monoblocuri de 6V si 12V, in gama de capacitati cuprinsa intre 150 si 3.000 Ah,
Gratarele pozitive si negative sunt fabricate din aliaj de plumb special cu continut redus de stibiu si aditivi, care amelioreaza structura cristalina a placilor turnate.
Placile pozitive sunt de tip tubular (Panzer) si contin materia activa introdusa in tuburi de fibra de sticla, apretate cu rasini speciale.
Placile negative sunt de tip pastat si au in compozitie aditivi speciali, care asigura porozitatea masei active, ceea ce conduce la functionarea optima a acumulatorului.
Separatoiii sunt fabricati din polietilena, de tip “posetaâ€, avand rezistenta electrica mica.
Monoblocul in care sunt montate elementele este fabricat din masa plastica transparenta (SAN - styren acrilonitril).
Capacul este fixat pe monobloc printr-un procedeu special.
Bornele fiecarui element sunt prevazute cu garnituri din cauciuc antiacid, ceea ce asigura o etanseitate perfecta.
Dopul elementelor asigura o buna etanseitate si impiedica scaparea particulelor de acid sulfuric, lasand sa treaca hidrogenul si oxigenul.
Datorita transparentei monoblocului, electrolitul este usor vizibil. Nivelele, maxim si minim, sunt marcate printr-o etichete autoadezive rezistente la acid sulfuric.
Prin inserierea elementelor stationare, se formeaza acumulatoare stationare de 24 V, 48 V, 110 V , 220V sau orice configuratie dorita de client.
Bateriile stationare se livreaza in doua variante constructive :
a) uscat incarcate – ceea ce impune, inainte de punerea in functiune, umplerea cu electrolit si o incarcare minimala; depozitarea acestui tip de acumulatoare se face in conforrnitate cu instructiunile de exploatare.
:D incarcate cu electrolit – ceea ce permite exploatarea imediata a acumulatorului."
Deci, io cred ca la baterii nu-i bai.. motor am cautat in draci .. si am gasit ceva la o masina de tuns iarba .. dar nu cred ca au aia motoare la schimb ...
Ideea care o am io... e urmatoarea ... triciclu (cu doua roti pe fata sau pe spate, in functie de cat de puternice o sa fie motoarele)...transmisie prin lant..buton de on/off ..si decolez ... cred ca mai imi scapa unele mici lucruri ...
Apropo, stiti cat costa chestiile alea electrice din parcuri pe care se dau copiii ? 8 bulioane.. au motoare de 6V si duc max 20 de kile ..
Asa ca cei care aveti o foarte mare experienta -si sunt pe aici garla- va rog sa va dati cu parerea intr-un mod constructiv :D
skySpy te rog baga si un link, fix la motoarele alea ca germana mea e sublima si lipseste cu desavrsire... asa ca daca ma duci fix la ea poate deslusesc caracteristicile tehnico-tactice
Spor
Aceasta postare a fost editata de costobocus: 03 November 2005 - 06:37 PM