Modelism - RHC Forum: Reactivi pentru placare chimica(nichelare) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Reactivi pentru placare chimica(nichelare) unde as putea gasi?

#1 Useril este offline   Marius 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 10-September 08

Postat 02 February 2015 - 10:21 PM

Caut de cateva zile hipofosfit de sodiu sau de calciu pentru nichelarea unor piese fara sa folosesc electroliza si as dori ajutorul daca puteti sa-mi spuneti pe unde gasesc asa ceva.
Iata ce as vrea sa fac: nichelare
cuprare
si am nevoie de substanta asta hipofosfit sau de un inlocuitor.
Am cautat pe net si nu am gasit ca si solutie de vanzare tot ce am gasit este ceva supliment pentru animale destul de impur.
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 February 2015 - 11:34 PM

Sper sa nu gresesc, dar cred ca e ceva asemanator sau chiar o alta denumire pentru hiposulfitul de sodiu este tiosulfitul de sodiu si este folosit ca fixator in fotografie. Se gasea pe vremuri la kg. si sigur se mai gaseste si acum pe la vechii pasionati sau in magazinele de profil. Era un reactiv comun, ieftin. Mai avea doua particularitati demne de urmarit: In amestec cu apa rezulta o reactie endoterma si era o buna substanta pentru sters cerneala, adica vestitul PIC. Prin urmare as merge pe varianta foto sau de racit lichidele.
Caut pe varianta asta, de foto si vedem ce gasim. Multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 02 February 2015 - 11:42 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 02 February 2015 - 11:41 PM

Scuze daca gresesc pentru amestecul celor doua denumiri. In cel mai rau caz pot fi substante inrudite...
http://olx.ro/oferta...tor-IDmtp4.html

Cred ca gasesti la orice laborator foto, dar cu precadere la cele A/N
Arata ca niste granule mari (ca alea de polistiren...), cilindrice pana la aproape rotunde, semitransparente, albe, cu gust bazic, alunecoase la pipait daca le umezesti. Sigur mai au amicii nostri fotografi de pe forum prin sticlute, dar trebuie cautata o sursa constanta. Apare in cantitati mari la Iasi, Bucuresti, Timis... Si nu mai stiu de ce, numele imi este legat de Tg. Mures. Adica stiu de ce, dar te las sa ghicesti. Sau in orice farmacie daca vrei pentru teste.
Multa bafta!

PS. Daca tot pui degetul pe rana, poate revii ci detalii pentru sufletele noastre ratacite noaptea pe net. si dornice de cunoastere. Adica spera sa revii cu detalii despre ce isi cum faci, daca nu o sa fie secret.
Multam fain anticipat!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 02 February 2015 - 11:58 PM

0

#4 Useril este offline   Marius 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 February 2015 - 09:41 AM

Mersi de raspuns bitex, dar difera ceea ce caut are fosfor iar tiosulfitul are sulf, formulele sunt asemanatoare dar nu cred ca se pot substitui
0

#5 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 03 February 2015 - 12:59 PM

Acum am priceput, dupa ce am recitit titlul mesajului. Nu stiu de ce, eu am citit hiposulfit dar este hipoFOSFIT. Ai dreptate, e altceva.

Si tiosulfat de sodiu este folosit la acoperiri chimice, dar nu stiu daca retetele sunt aceleasi sau ce obtii este la fel de bun. N-am idee daca merge ca inlocuitor.
Scuze de neatentie, cred ca de la oboseala s-a tras...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 03 February 2015 - 01:16 PM

0

#6 Useril este offline   crisss 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 13-February 09
  • Interests:Automodelism

Postat 18 February 2015 - 10:22 AM

Vezi postareabitex, la 02 February 2015 - 11:41 PM, a spus:

Scuze daca gresesc pentru amestecul celor doua denumiri. In cel mai rau caz pot fi substante inrudite...
http://olx.ro/oferta...tor-IDmtp4.html

Cred ca gasesti la orice laborator foto, dar cu precadere la cele A/N
Arata ca niste granule mari (ca alea de polistiren...), cilindrice pana la aproape rotunde, semitransparente, albe, cu gust bazic, alunecoase la pipait daca le umezesti. Sigur mai au amicii nostri fotografi de pe forum prin sticlute, dar trebuie cautata o sursa constanta. Apare in cantitati mari la Iasi, Bucuresti, Timis... Si nu mai stiu de ce, numele imi este legat de Tg. Mures. Adica stiu de ce, dar te las sa ghicesti. Sau in orice farmacie daca vrei pentru teste.
Multa bafta!

PS. Daca tot pui degetul pe rana, poate revii ci detalii pentru sufletele noastre ratacite noaptea pe net. si dornice de cunoastere. Adica spera sa revii cu detalii despre ce isi cum faci, daca nu o sa fie secret.
Multam fain anticipat!

salut, de curind am rupt un holzsurub intr-o piesa de plastic...crezi ca poti sa-mi dai un ajutor si sa scoti ciotul ramas acolo?? MULTUMESC!
HPI RS4 3 EVO
CEN FUN FACTOR MT.
BLUE MARINE 540 S
SPEKTRUM DX 3 s
RANGE ROVER 1/8 REALISTIC NITRO
-----------------------
MODELIST PENSIONAR
0

#7 Useril este offline   ZIPPO 9 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 439
  • Inregistrat: 17-January 14
  • Interests:RC & BIKE

Postat 03 May 2015 - 10:19 AM

Cuprare prin electroliza am incercat eu si a fost un esec total
HSP NITRO 1/10 buggy
TAMIYA SONIC FIGHTER 1/10 brushed
0

#8 Useril este offline   MariusF 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 228
  • Inregistrat: 05-September 05

Postat 06 August 2015 - 09:33 AM

cuprareaprin electroliza este floare la ureche. Ai nevoie de piatra vanata dizolvata in apa distilata.....sau nu. Un incarcator de telefon de 4,5 si gata. Nichelarea fara electroliza si pe orice suport nu are nevoie de substanta mentionata mai sus. Ai nevoie de patru substante mari si late, toate foarte usor de procurat din comert. Secretul este destul de bine pastrat din moment ce firmele care comercializeaza aceste substante iti cer mii de euro pe acesti reactivi ei costand in definitiv undeva la 5% din valoarea pe care i-o dau nemernicii.
0

#9 Useril este offline   ZIPPO 9 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 439
  • Inregistrat: 17-January 14
  • Interests:RC & BIKE

Postat 07 August 2015 - 06:09 PM

Vezi postareaMariusF, la 06 August 2015 - 09:33 AM, a spus:

cuprareaprin electroliza este floare la ureche. Ai nevoie de piatra vanata dizolvata in apa distilata.....sau nu. Un incarcator de telefon de 4,5 si gata. Nichelarea fara electroliza si pe orice suport nu are nevoie de substanta mentionata mai sus. Ai nevoie de patru substante mari si late, toate foarte usor de procurat din comert. Secretul este destul de bine pastrat din moment ce firmele care comercializeaza aceste substante iti cer mii de euro pe acesti reactivi ei costand in definitiv undeva la 5% din valoarea pe care i-o dau nemernicii.

si ce curent aplici ?
HSP NITRO 1/10 buggy
TAMIYA SONIC FIGHTER 1/10 brushed
0

#10 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 07 August 2015 - 08:21 PM

Vezi postareaMariusF, la 06 August 2015 - 09:33 AM, a spus:

Ignorand intrebarea amicului nostru de mai sus, adica ZIPPO 9 (zippo 9, scuze ca incerc sa te fentez cu discutia cu amperajul, pe care stiu sigur ca o poti rezolva prin cateva incercari de meserias) iti lansez o oarecare provocare, de vreme calda...
Zici in mesaj ca ai nevoie de 4 substante mari si late pentru o oarece nichelare. Poti spune despre ce substante este vorba? Sunt sigur ca umbland prin cotloanele internetului, gasim orice informatie, dar sper sa ne ajutam si sa scutim din timpul pierdut aiurea. Conform traditiei, recompensa ciuciu, poate vreo lacrima pe mormant... Ca s-o spun direct, eu n-o sa fac nichelare niciodata ca am si alte treburi... Adica n-o sa fac nichelare nici ieftina si nici scumpa. Poate accidental, pe la firme specializate, la pretul cerut. Dar prea ma provoci cu subiectul...
Unii ar spune "mingea", dar eu spun "maimuta" e in curtea ta.
Intrebarea serioasa este: poti reveni cu ceva detalii legate de ultimul tau subiect? Si fac o paranteza, ar fi util ceva daca estre usor de folosit in regim de hobby. Ca altfel, am mai vazut eu acoperiri metalice pe tricouri cu instalatii industriale...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 07 August 2015 - 08:22 PM
Motiv editare: y

0

#11 Useril este offline   gyany_eugen 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 977
  • Inregistrat: 17-December 10
  • Interests:Electronica, IT
    Aeromodelism

Postat 08 August 2015 - 05:59 AM

NiSO4·7H2O sursa de nichel,
NH4Cl, depolarizant şi sare de conducere,
MgSO4·7H2O pentru depunere microcristalină,
H3BO3 pentru o mai bună calitate a depunerii

Extras de aici Linkul meu.

Din cate stiu, nichelarea pieselor de otel se realizeaza dupa ce in prealabil au fost cuprate.
Extra 330, Izicraft, Le Shark, No Brainer Glider, Flytrap Wing, Cessna 182, Easy Star 2, Spitfire Marine
Turnigy 9x -Er9x
0

#12 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 09 August 2015 - 01:56 AM

Multumesc mult pestru raspuns. E de studiat problema. Am salvat documnentatia si o s-o studiez serios cand o fi timp.
0

#13 Useril este offline   gyany_eugen 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 977
  • Inregistrat: 17-December 10
  • Interests:Electronica, IT
    Aeromodelism

Postat 09 August 2015 - 05:41 AM

:good:
Extra 330, Izicraft, Le Shark, No Brainer Glider, Flytrap Wing, Cessna 182, Easy Star 2, Spitfire Marine
Turnigy 9x -Er9x
0

#14 Useril este offline   MariusF 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 228
  • Inregistrat: 05-September 05

Postat 14 August 2015 - 02:13 PM

intru destul de rar pe aici, imi cer scuze. setarea este sa fiu notificat atunci cand cineva posteaza undeva unde si eu am postat, whatever, ori am setat gresit ori puii mei.
cineva m-a intrebat ce curent aplic, nu aplic nici un curent. pur si simplu se depune metalul pe suprafata tinta,tratata corespunzator. Am vazut ceva mai sus o reteta care ar merge, habar nu am, ce stiu sigur este ca la acest tip de "nichelare" nu se foloseste nichel...de aici si ghilimelele. depunea este de argint, exact asa cum se faceau oglinzile in vechime sau cum se fac oglinzile acum - cele pe suport de plastic, metal, ce-o fi,merge pe orice. Substratul depus este perfect dar trebuie protejat cu lac, de obicei unul special dar merge si cu cel obisnuit acesta ingalbenindu-se insa, odata cu timpul. Bitex, oricat ai cauta pe net nu vei gasi solutia pentru ca...desi cred ca sunt mai multe retete acestea sunt pastrate cu strashnicie de producatori pentru ca este groaznic de profitabil s-o ti pentru tine si sa vinzi know-how-ul. iti spun trei lucruri necesare pentru a putea fixa o pelicula de "nichel" pe orice substrat.
SODA CAUSTICA
APA DISTILATA
NITRAT DE ARGINT
cea de-a patra substanta se pulverizeaza in "tandem" cu solutia de nitrat de argint...scoate argintul din solutie si ajuta si la fixarea lui de suport. Apropos, substanta asta de rahat este organica.....poftim,un indiciu :)
de obicei aceasta difera de la un producator la altul, fiecare laudandu-se cu un patent.
sunt destul de frustrat ca am aflat reteta asta pe calea cea mai grea, adica cumparand un kit si folosind mai multe laboratoare, facandu-ma de ras cand am aflat ca pe un flacon de 100gr de soda caustica am dat peste 100 USD, ma rog.....am dat mai mult chiar pe alte balarii la fel de ieftine, asta-i pretul curiozitatii......o sa incerc sa intru mai des sa vad daca descoperiti reteta pe net sau printr-un rationament (care acum mi se pare simplu si logic).
0

#15 Useril este offline   Marius 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 December 2015 - 01:54 PM

Vezi postareaMariusF, la 14 August 2015 - 02:13 PM, a spus:

intru destul de rar pe aici, imi cer scuze. setarea este sa fiu notificat atunci cand cineva posteaza undeva unde si eu am postat, whatever, ori am setat gresit ori puii mei.
cineva m-a intrebat ce curent aplic, nu aplic nici un curent. pur si simplu se depune metalul pe suprafata tinta,tratata corespunzator. Am vazut ceva mai sus o reteta care ar merge, habar nu am, ce stiu sigur este ca la acest tip de "nichelare" nu se foloseste nichel...de aici si ghilimelele. depunea este de argint, exact asa cum se faceau oglinzile in vechime sau cum se fac oglinzile acum - cele pe suport de plastic, metal, ce-o fi,merge pe orice. Substratul depus este perfect dar trebuie protejat cu lac, de obicei unul special dar merge si cu cel obisnuit acesta ingalbenindu-se insa, odata cu timpul. Bitex, oricat ai cauta pe net nu vei gasi solutia pentru ca...desi cred ca sunt mai multe retete acestea sunt pastrate cu strashnicie de producatori pentru ca este groaznic de profitabil s-o ti pentru tine si sa vinzi know-how-ul. iti spun trei lucruri necesare pentru a putea fixa o pelicula de "nichel" pe orice substrat.
SODA CAUSTICA
APA DISTILATA
NITRAT DE ARGINT
cea de-a patra substanta se pulverizeaza in "tandem" cu solutia de nitrat de argint...scoate argintul din solutie si ajuta si la fixarea lui de suport. Apropos, substanta asta de rahat este organica.....poftim,un indiciu :)
de obicei aceasta difera de la un producator la altul, fiecare laudandu-se cu un patent.
sunt destul de frustrat ca am aflat reteta asta pe calea cea mai grea, adica cumparand un kit si folosind mai multe laboratoare, facandu-ma de ras cand am aflat ca pe un flacon de 100gr de soda caustica am dat peste 100 USD, ma rog.....am dat mai mult chiar pe alte balarii la fel de ieftine, asta-i pretul curiozitatii......o sa incerc sa intru mai des sa vad daca descoperiti reteta pe net sau printr-un rationament (care acum mi se pare simplu si logic).

Nitratul de argint ii scump , restul intradevar sunt uzuale, acuma soda caustica din comert ii doar vreo 70% NaOH restul este sare si alte impuritati, am facut rost de hipiofosfit si de chimicalele necesare atuncea si am reusit sa fac ce am avut nevoie bine nu am lucrat singur.
Cuprarea se poate face foarte simplu si fara electoliza, piesa curatata si degresata foarte bine apoi o solutie concentrata de piatra vanata aplicata cu o carpa sau scufundata piesa in ea si cand se usuca se obtine un strat subtire de cupru pe piesa , bine mai mult decorativ decat de rezistenta
Daca va pot ajuta cu ceva reactivi cred ca mai bine vb pe privat.
0

#16 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 04 December 2015 - 03:17 PM

Vezi postareaMariusF, la 14 August 2015 - 02:13 PM, a spus:

... Bitex, oricat ai cauta pe net nu vei gasi solutia pentru ca...desi cred ca sunt mai multe retete acestea sunt pastrate cu strashnicie de producatori pentru ca este groaznic de profitabil s-o ti pentru tine si sa vinzi know-how-ul.

Poate ai dreptate, dar norocul meu este ca nu caut nimic legat de acoperiri. Pe de alta parte, tot ce caut pe net gasesc extrem de repede.
In mod sigur gasesc totul in cartile mele de chimie, vechi. Eram copil cand am aflat de prin carti cate poti face cu ce contine un ou de gaina.
Si ca sa nu te dezamagesc, a patra substanta din reteta-ghicitoare, poate fi glucoza. Cel putin asa imi aduc aminte de prin clasa a VIII-a. Sper sa gresesc. Se gasesc pe net cantitatile si tot procedeul de depunere. Zic si eu.

PS O alta reteta poate folosi tartratul de sodiu si potasiu in locul glucozei dar parca e varianta cu amoniac. Nu stiu care reteta e mai buna.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 04 December 2015 - 03:28 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu